haydi kizlar hatalisin diyin bana...

4 ay, 7 ay bilmem ama neden herkes konu sahibine hak verdi anlamadım. Mama konuşulmuş genelde. Konu sahibi neden haklı görüldü? Tüm yazıları okuyamadım.

Bilemiyorum ki konu sahibi bizim C canimyavrumm çıktı, resmen ekşideki gibi başlık başa kaldı :KK48:
Beni alıntılayıp duruyorlar ben de cevap veriyorum.
Aralardaki konuşmaları pek bilmiyorum

Yahu sütün tadını sevdirmekten, sütü hiç vermemekten bahsetmiyoruz ki. 4 yaşında kızım da süt ve süt ürünlerine bayılıyor. 6 aydan sonra yoğurt, 1 yaşından sonra da süt vermeye başlamıştım. Buradaysa 4 aylık bebeğe inek sütü verilmesinden bahsediyoruz. Sütün protein yapısı küçük bebeklerin böbrekleri için zararlı. Bu kesin ve net bir bilgi. Göreceli bir durum değil yani. Popüler akıldan kastınız nedir, anlamak güç o yüzden. Baz almamız gereken modern bilim. Sütü erkenden tavsiye eden doktor hiç duymamıştım ama şaşırmadım. Yanlış tedavi uygulayıp insanların ölümüne sebep olan doktorlar da var neticede.

Ve bu yumurta mevzusundan farklı bir durum aslında. Yumurtanın kolesterol kaynağı olduğu her zaman biliniyordu ama kolesterolün iyisi olabileceği henüz bilinmiyordu. Yani yumurta hala kolesterol kaynağı ama bunun korkulacak bir durum olmadığı ortaya çıktı. Gayet normal bir durum, her şeyle birlikte tıp da bilim de gelişiyor. Biz de yeni gelişimlere göre kendimizi güncellemek durumundayız. Öyle olmasa bebelerin ağrıyan gözüne, kulağına ilaç kullanmak yerine, anne sütü sıkmaya devam ederdik.

Ve konunun aldığınız kekiğin içinden ne çıktığıyla ne alakası var Allah aşkına, bir anlatın bana lütfen? Hazır gıdaları güzellemiyoruz zaten burada. Çok ünlü bir marka içeceğin içinden fare bile çıkmıştı. Bu ihtimallerden bahsedeceksek, sütten bulaşabilecek ve kaynatmakla da asla yok edilemeyecek bakteri ve virüslerden de bahsedebiliriz.

tebrik etmeye geldim
Sanki herkesin mandırası var, herkes hayvanını kendisi yetiştirip sütünü uygun koşullarda sağıp muhafaza ediyor. Oluşan bakterileri, ineğin aldığı ilaçların, antibiyotiklerin, toksik maddelerin farkında değil kimse. Bazıları istediğin kadar kaynat kaybolmuyor da
Ben çocuğuma et yedirirken bile endişe duyuyorum.

4 aylık bebeğe inek sütü verilmez, evet yoğurt fermente olduğu için verebilirsiniz fakat süt öyle ahım şahım bi şey değil bizler için bile. Bebeğinize uygun formül mama kullanın lütfen, yazık hazımsızlık reflü gibi gibi sıkıntıları olur. Muhallebi konusuna girmiyorum bile. Yani hala böyle doktor kaldı mı ya??? Ya da ek gıdaya yumuşak geçişler yapabilirsin dedi de siz bunları mı anladınız acaba? Tıp dünyasındaki makaleleri ben takip ediyorum da doktor mu etmiyor pek olası gelmedi bana.

Diğer mevzuya gelince 4 aylık bebekle okulun açılmasının ne alakası var onu da çözemedim. Pazar öğlen değil de akşam dönüverin bunun için kavgaya ne gerek var, evde eşinizle konuşup kendi aranızda çözerdiniz eve döndüğünüzde. Moda mod hadi kalk deyince kalkılmıyor bazen, biraz esnek olun insanların size bir zararı yoksa.

4 aylık bebeğe muhallebi yedirirseniz tabi 1 saat sürer :KK57:
Yazdıklarınıza odaklanamadım 4 aylık bebeğinize muhallebi, yoğurt yedirdiğinizi okuyunca.
Bende aynı fıkırdeyım napıyorsunuz sız benımde oglum dort aylık sutum yetmeyınce devam sutunu verıyorum ama sadece gunde ıkı kere muhallebı nedır ya ınek sutuyle vermıyorsunuzdur dıye ummak ıstıyorum suan🙄😲

Simdi ben bu yogurt olayini anlamadim. Bizim hem saglik ocagindaki ebemiz hem de gittigimiz cocuk doktoru kizim 4 aylikkrn hafiften yogurt tattirabilirsin demisti. Oyle doyana kadar degil tabi 1 2 cay kasigi kadar. Tabi biz 5 aylikken tattirdik yine de. Ama yogurt neden zarar versin ki? Kaynatiyoruz o sutu. Mayaliyoruz sonucta. Bu konuda cidden kafam karisti benim de
Tattırmakla doyurmak arasında fark var. Arkadaş mama yapıp yediriyormuş. Bize de doktorumuz tattırabilirsiz demişti. Süt su ile karışık olsa bile 1 yaştan önce verme alerji yapar demişti. 11 aylıkken kontrollümüzde artık su ile karışık süt vereyim mi demiştim kızmıştı doktor 1 yaşı bekle diye. Ayrıca bebeklerin bağırsakları zamanla gelişiyor o yüzden formül mamalar var.

Tattırmakla doyurmak arasında fark var. Arkadaş mama yapıp yediriyormuş. Bize de doktorumuz tattırabilirsiz demişti. Süt su ile karışık olsa bile 1 yaştan önce verme alerji yapar demişti. 11 aylıkken kontrollümüzde artık su ile karışık süt vereyim mi demiştim kızmıştı doktor 1 yaşı bekle diye. Ayrıca bebeklerin bağırsakları zamanla gelişiyor o yüzden formül mamalar var.
Sut asla vermedim de iste yogurt tadimi yapmistik. 7. Ayda tam doyasiya yiyordu. Zaten sonra nolduysa yaptigim yogurdu da yemez oldu cocugum. Tam bir sebze asigi. Her ogun havuc kabak ver yer yani 😁 benim yaptigim yogurttan igreniyor 1 aydir. Ama bakicisinin yaptigi yogurdu yiyormus 😄 Zoruma gidiyor cidden. Nasil yapsam da tekrar alistirsam bilemedim. 😂 Bildigin suratima puskurtuyor yaptigim yogurdu. Ben mi mayalayamiyorum acaba dedim yok yani 2 komsum da benden alir mesela bebekleri icin. Onlarinki bayila bayila yiyormus. Acaba tadi mi farkli geliyor? Sadece birimizin yaptigi yogurdu mu yese ki? Bu konuda ne dusunuyorsun? Tattan midir sence?

Bebekli Anneye her zaman saygı duyarım.. onlarında saygı duyması lazım..

Yahu sütün tadını sevdirmekten, sütü hiç vermemekten bahsetmiyoruz ki. 4 yaşında kızım da süt ve süt ürünlerine bayılıyor. 6 aydan sonra yoğurt, 1 yaşından sonra da süt vermeye başlamıştım. Buradaysa 4 aylık bebeğe inek sütü verilmesinden bahsediyoruz. Sütün protein yapısı küçük bebeklerin böbrekleri için zararlı. Bu kesin ve net bir bilgi. Göreceli bir durum değil yani. Popüler akıldan kastınız nedir, anlamak güç o yüzden. Baz almamız gereken modern bilim. Sütü erkenden tavsiye eden doktor hiç duymamıştım ama şaşırmadım. Yanlış tedavi uygulayıp insanların ölümüne sebep olan doktorlar da var neticede.

Ve bu yumurta mevzusundan farklı bir durum aslında. Yumurtanın kolesterol kaynağı olduğu her zaman biliniyordu ama kolesterolün iyisi olabileceği henüz bilinmiyordu. Yani yumurta hala kolesterol kaynağı ama bunun korkulacak bir durum olmadığı ortaya çıktı. Gayet normal bir durum, her şeyle birlikte tıp da bilim de gelişiyor. Biz de yeni gelişimlere göre kendimizi güncellemek durumundayız. Öyle olmasa bebelerin ağrıyan gözüne, kulağına ilaç kullanmak yerine, anne sütü sıkmaya devam ederdik.

Ve konunun aldığınız kekiğin içinden ne çıktığıyla ne alakası var Allah aşkına, bir anlatın bana lütfen? Hazır gıdaları güzellemiyoruz zaten burada. Çok ünlü bir marka içeceğin içinden fare bile çıkmıştı. Bu ihtimallerden bahsedeceksek, sütten bulaşabilecek ve kaynatmakla da asla yok edilemeyecek bakteri ve virüslerden de bahsedebiliriz.

Bu kadar sinirlenmenize gerek yok. Herkes kendi çocuğu için en iyisini ister. Ben de isterim konu sahibi de. Konu sahibinin sütü yokmuş. Onun yerine mama vermesi gerekir. Ben de verdim ikizlerime yetmedi sütüm. Ama mamayı da asla içim rahat bir şekilde vermedim. Demem o ki ilerde mamalar da aslında şöyle zararlı diye ayağa kalkarsa bilim dünyası hiç şaşırmam. Mamaya karşı değilim isteyen kullansın. Ben de kullandım. Ayrıca konu sahibi de biberon biberon süt veriyorum dememiş. Muhallebi yapıyorum demiş sulandırıp. Yoğurt yapıyormuş. Kaldı ki anne sütü almayan çocuklar 4 aylıkken hafiften ek gıdaya başlayabilir. Tercih meselesi. Konu sahibine bu anlamda yüklenmeyi doğru bulmuyorum.
Kekik meselesi açık aslında. Fabrikasyon ürünlerin içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Üzerinde yazıyor ama koyarlarken görmüyoruz. Formül mama için de ben kendi adıma içimin bu anlamda rahat olmadığını söyledim. Bana kızmanıza gerek yok fikrimi söyledim. Beyaz bir toz. İçinde ne var bilmiyorum. Üzerinde yazıyor evet. Ama yine de bilmiyorum. Gözüm kapalı çocuğuma veremiyorum. Bebekler için özel üretilen besinlerin yüzde yüz sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. İsteyen verebilir. Evlat onun evladı. Kimseyi yargılayamam.
Aynı şeyden bahsediyoruz aslında. Tıp ilerliyor. Her an 180 derece ters dönebilir doğru bildiklerimiz. O yüzden kimseyi 4 aylık çocuğuna muhallebi ve yoğurt verdi diye üzemeyiz bence. Çünkü tıp şu anda 4 aylıkken en azından yoğurt verilebilir diyor. Bence süt de tattırılabilir zaten suyla açıyorum diyor ki bana bir dr su muhallebisi ver demişti hiçbir besleyici değeri olmayan. Ben vermedim. Vereni de yadırgamam.

Birebir aynı şey olmayabilir tabiki ama söyleminiz şuna benziyor(gerçek bu arada);

Benim bir dedem var 80 yaşında. Ufak bir ameliyat geçirdi ama atlattı. Hala taş gibi... ama gel gör ki ben kendimi bildim bileli elinde hep sigara vardır. Benim dedem çok sağlıklı, sigarayı neden yasaklıyorlar ki?
Bu benzetmeyi yapmak icin krndinizi yoracaginiza bana neden inek sutu verilmemelidiri anlatsaydiniz daha makbule gecerdi. Cunku gercekten bilmiyorum ? Mamalar Inek sutunden keci sutunden yapiliyor. Ve kimsayasal islemlere maruz kalip katki maddeleriyle o hale geliyor. Peki neden sutun kendisi ise yaramiyorda islemden gecilmis hali ise yariyor ? Ve hangi islemden geciyorda inekten direknolarak cikan sutten daha faydali hale gelebiliyor.
Cok bildiginiz icin bunada guzel bir cevap verebileceginizi umuyorum. Cunku gercekten bilmiyorum. Ve bildigimi iddia etmiyorum. Benim nasil buyudugumun ornegini vveriyorum ve hep merak ettigim bir konuya yorum yapiyorum

Bu kadar sinirlenmenize gerek yok. Herkes kendi çocuğu için en iyisini ister. Ben de isterim konu sahibi de. Konu sahibinin sütü yokmuş. Onun yerine mama vermesi gerekir. Ben de verdim ikizlerime yetmedi sütüm. Ama mamayı da asla içim rahat bir şekilde vermedim. Demem o ki ilerde mamalar da aslında şöyle zararlı diye ayağa kalkarsa bilim dünyası hiç şaşırmam. Mamaya karşı değilim isteyen kullansın. Ben de kullandım. Ayrıca konu sahibi de biberon biberon süt veriyorum dememiş. Muhallebi yapıyorum demiş sulandırıp. Yoğurt yapıyormuş. Kaldı ki anne sütü almayan çocuklar 4 aylıkken hafiften ek gıdaya başlayabilir. Tercih meselesi. Konu sahibine bu anlamda yüklenmeyi doğru bulmuyorum.
Kekik meselesi açık aslında. Fabrikasyon ürünlerin içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Üzerinde yazıyor ama koyarlarken görmüyoruz. Formül mama için de ben kendi adıma içimin bu anlamda rahat olmadığını söyledim. Bana kızmanıza gerek yok fikrimi söyledim. Beyaz bir toz. İçinde ne var bilmiyorum. Üzerinde yazıyor evet. Ama yine de bilmiyorum. Gözüm kapalı çocuğuma veremiyorum. Bebekler için özel üretilen besinlerin yüzde yüz sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. İsteyen verebilir. Evlat onun evladı. Kimseyi yargılayamam.
Aynı şeyden bahsediyoruz aslında. Tıp ilerliyor. Her an 180 derece ters dönebilir doğru bildiklerimiz. O yüzden kimseyi 4 aylık çocuğuna muhallebi ve yoğurt verdi diye üzemeyiz bence. Çünkü tıp şu anda 4 aylıkken en azından yoğurt verilebilir diyor. Bence süt de tattırılabilir zaten suyla açıyorum diyor ki bana bir dr su muhallebisi ver demişti hiçbir besleyici değeri olmayan. Ben vermedim. Vereni de yadırgamam.
Size katiliyorum. Mama faydali inek sutu daha zararli ? Bu kaniya nasil variliyor. Neden koru korune inanmak zorundayiz. Doktorlar 100 sene once sigara sagliga faydali demiyorlar miydi. Ben olsam sut yerine mama veririm. Ama insan sorguladiginda linc yememeli. Inek sutu veriliyor ve birsey olmuyor. O zaman daha cok akilda kalici sebepler iletilse zaten kesin dogru uzerinden kimse konusamayacak

Size katiliyorum. Mama faydali inek sutu daha zararli ? Bu kaniya nasil variliyor. Neden koru korune inanmak zorundayiz. Doktorlar 100 sene once sigara sagliga faydali demiyorlar miydi. Ben olsam sut yerine mama veririm. Ama insan sorguladiginda linc yememeli. Inek sutu veriliyor ve birsey olmuyor. O zaman daha cok akilda kalici sebepler iletilse zaten kesin dogru uzerinden kimse konusamayacak

İster istemez sorguluyor insan ama buna kızılıyor maalesef, son 20 yılda gördüğüm çocukların hepsi alerjik bünyeli, hepsi antibiyotik kullanımı gerektiren ağır hastalıklara yakalanıyorlar, obezite yaşı 2 ye düştü eskiden bunlar yoktu. Pirinç unu, muhallebi gibi besin değeri olmayan şeyleri yiyen çocuklar bile gayet sağlıklıydı. Ben hazır mamaların o kadar masum olduğunu düşünmüyorum. Bebek bakımı dev bir sektör ve dünyaya daha gözünü yeni açmış yavrulara önü arkası bilinmeyen bir sürü ürün veriliyor sadece mama da değil. İnek sütünü eleştiren insanlar bir bakıyorsun bir yaşındaki bebeğe malum markanın emilerek yenen yoğurtlarını pek ala verebiliyor, sabahları bizim fırının önü kuyruk resmen minicik ilkokullu çocukların beslenmelerine poğaça alıyor anneleri ister istemez düşünüyorum bizler çok daha sağlıklı bir nesildik inek sütüne rağmen

İnek sütünde zararlı olabilecek bakterilerden bahsediyorlar. İhtimal tabi olabilir. Allah vermesin. Kimsenin evladına zarar gelmesin. Benim şaşırdığım nokta farkli bir şey yapan kişiyi duyduğumuzda aa böyle yapan da varmış demek yerine kendi doğrularımızı dayatmak eğilimindeyiz sanki. Kaldı ki o kişi bilmiyor da olabilir uyarmak yerine dûnyanın en kötü annesi ilan ediyoruz.
Ben kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki. Çocuklarıma verdiğim hicbir şeyin sağlıklı olduğunu düşûnmüyorum. Bu anlamda birilerinden bişey duysam diye bakıyorum. Her şeyin bir falsosu var. Hiçbir şeyi yoksa plastik ambalajda. Nerden tutsan elinde kalıyor. O yüzden kimseyi yargılamam. Allah herkesin evladına sağlıklı uzun ömür versin inşallah.

İster istemez sorguluyor insan ama buna kızılıyor maalesef, son 20 yılda gördüğüm çocukların hepsi alerjik bünyeli, hepsi antibiyotik kullanımı gerektiren ağır hastalıklara yakalanıyorlar, obezite yaşı 2 ye düştü eskiden bunlar yoktu. Pirinç unu, muhallebi gibi besin değeri olmayan şeyleri yiyen çocuklar bile gayet sağlıklıydı. Ben hazır mamaların o kadar masum olduğunu düşünmüyorum. Bebek bakımı dev bir sektör ve dünyaya daha gözünü yeni açmış yavrulara önü arkası bilinmeyen bir sürü ürün veriliyor sadece mama da değil. İnek sütünü eleştiren insanlar bir bakıyorsun bir yaşındaki bebeğe malum markanın emilerek yenen yoğurtlarını pek ala verebiliyor, sabahları bizim fırının önü kuyruk resmen minicik ilkokullu çocukların beslenmelerine poğaça alıyor anneleri ister istemez düşünüyorum bizler çok daha sağlıklı bir nesildik inek sütüne rağmen

Çok doğru dediniz. 3 kuruşluk şey bile bebek için olunca fiyatı onlara katlanıyor. Bu bir sektör. Bu ürûnleri hazırlarken önceliklerinin bizim çocuklarımızın sağlıği değil, ceplerine girecek para olduğunu aklımızın bir köşesinde tutmak gerek satın alırken. Meyve püreleri mesela benim çok canımı sıktı. Eşime çok pratik gelirdi. Almak isterdi. Çok mücadele ettim. Ne işgüzarlığım kaldı ne pimpirikliğim. Yani ben elmayı rendeleyip çocuğa götûrene kadar elma kararıyordu. Kaldı ki onlar benim gibi çürük olmayan elmaları mı seçiyorlar. Benim gibi temiz yıkıyorlar mı? Gidip bi görmek lazım fabrikalarını. Belki de gerçekten hakkıyla yapıyorlardır. Ama görmedim bilmiyorum.

Başka bir üyelikle en azından olayları öğrenmiş olduk. Seni merak ediyordum hakkında hayırlısı olsun.

Back
X