Yahu sütün tadını sevdirmekten, sütü hiç vermemekten bahsetmiyoruz ki. 4 yaşında kızım da süt ve süt ürünlerine bayılıyor. 6 aydan sonra yoğurt, 1 yaşından sonra da süt vermeye başlamıştım. Buradaysa 4 aylık bebeğe inek sütü verilmesinden bahsediyoruz. Sütün protein yapısı küçük bebeklerin böbrekleri için zararlı. Bu kesin ve net bir bilgi. Göreceli bir durum değil yani. Popüler akıldan kastınız nedir, anlamak güç o yüzden. Baz almamız gereken modern bilim. Sütü erkenden tavsiye eden doktor hiç duymamıştım ama şaşırmadım. Yanlış tedavi uygulayıp insanların ölümüne sebep olan doktorlar da var neticede.
Ve bu yumurta mevzusundan farklı bir durum aslında. Yumurtanın kolesterol kaynağı olduğu her zaman biliniyordu ama kolesterolün iyisi olabileceği henüz bilinmiyordu. Yani yumurta hala kolesterol kaynağı ama bunun korkulacak bir durum olmadığı ortaya çıktı. Gayet normal bir durum, her şeyle birlikte tıp da bilim de gelişiyor. Biz de yeni gelişimlere göre kendimizi güncellemek durumundayız. Öyle olmasa bebelerin ağrıyan gözüne, kulağına ilaç kullanmak yerine, anne sütü sıkmaya devam ederdik.
Ve konunun aldığınız kekiğin içinden ne çıktığıyla ne alakası var Allah aşkına, bir anlatın bana lütfen? Hazır gıdaları güzellemiyoruz zaten burada. Çok ünlü bir marka içeceğin içinden fare bile çıkmıştı. Bu ihtimallerden bahsedeceksek, sütten bulaşabilecek ve kaynatmakla da asla yok edilemeyecek bakteri ve virüslerden de bahsedebiliriz.