haydi kizlar hatalisin diyin bana...

Ay ben de ben de😂😂
Neyy muhallebi mi yoğurt mu dört aylık bebeğe diye bakmaktan konuyu okuyamadım.

konu sahibi eski uyeymiş, kızı aslında 7 aylık, ifşa olmamak için öyle yazdı sanırım. Sonra da tepki verince doktor tavsiyesi dedi :)

1 yaştan önce sulandırıpta olsa süt verilmez. Hele 4 aylık çocuğa yoğurt hiç verilmez. Erken ek gidaya başladığınız için çocuk bir süre sonra yemeyi reddeder.
Konuna gelirsek ailesinin yanında kavga edersen tabi ki değersiz hissedersin. Erkekler aile yanında kavgada daha artistlenşrler. Kendilerini üstte çıkarırlar. Yerinde olsam sinsi yapardım. Eve gelince ağzıma geleni söylerdim.
Simdi ben bu yogurt olayini anlamadim. Bizim hem saglik ocagindaki ebemiz hem de gittigimiz cocuk doktoru kizim 4 aylikkrn hafiften yogurt tattirabilirsin demisti. Oyle doyana kadar degil tabi 1 2 cay kasigi kadar. Tabi biz 5 aylikken tattirdik yine de. Ama yogurt neden zarar versin ki? Kaynatiyoruz o sutu. Mayaliyoruz sonucta. Bu konuda cidden kafam karisti benim de

Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF minimum 180 gün, 26 hafta sadece anne sütü ya da devam sütünü öneriyor.
4. Ayda ek gıdaya başlatan doktorları hep internette görüyorum ama hiç denk gelmedi normal hayatımda.
Eskiden devam sütleri yokkende mama mı öneriyorlarmış 😂 yapmayın yahu benim bebekliğimde bile yoğurtla büyüyormuş çocuklar. Sütü olmayan, bebeğini devam sütü ile beslemiş bir anne olarak onların kokusundan mı bahsetsem, biberonda 2 saat beklese bozuk süt gibi kesik kesik olmasından mı? Şimdi siz ucuz mama kullanmışsın falan diye düşünebilirsiniz ama gayette en pahalısı ve bilindiklerinden kullandım, kullanıyorum 😊 ek gıdaya geçilebiliyorsa mamadan daha mantıklı...

Yav, tamam anne sütü yetersizse tabi ki ek gıdaya başlanabilir ama o kadar küçük bebeğe inek sütü verilir mi gerçekten? Sütün yapısı bebeğin böbreklerini zorluyormuş, sakıncalı yani. Yoğurt hadi neyse, mayalandığı için kimyası değişiyor, bebeklere bir zararı yok deniyor. Ama inek sütü verilebilir diyen doktor ne gördüm, ne duydum. 1 yaşından sonra verilmeye başlanıyor. Bebeğinizin ayına uygun şekilde siz yine ek gıdaya başlayabilirsiniz ama neyle nasıl başlanacağı konusunu bence başka bir doktora daha danışın. Küçük kızım 9 aylık. Doktor ona bile süt verdirmiyor. Konumuz bu değil ama ortada çok yanlış bir durum var, insan üstünde konuşmadan geçemiyor.

Eşinizle olan durma gelirsek, ortada bir bebek var, nereye gidilecek, ne kadar kalınacaksa elbette sizin ve bebeğinizin düzenine göre ayarlanmalı. Eşiniz hiçbir işe elini atmayıp, emrivakilerle durumu zorlaştıran bir insana benziyor ama genelde böyle midir bilmiyorum tabi. Eşinizin ailesinin de sizi hatalı bulması şaşılacak iş değil. Kimse ayranım ekşi demez hesabı... Kendi çocukları yerine sizi gömmeleri daha işlerine gelir tabi.

Ben gördüm. Keşke daha erken tanışsaymışız diyorum.hatta beni sıkı sıkı uyarmıştı. Süt vermeyin diyenler var. Sakın. Demişti. Çocukların kemikleri gelişmiyor sonra demişti. Ki içinde ne olduğunu bilmediğim mamalardansa bence de inek sütü daha mantıklı. ( Bugün paketli aldığım kekiğin içinden boyalı ahşap parçacıkları çıktı.) Bana öyle geliyor ki ilerde yumurta mevzusu gibi biçok şey değışecek. Tercih meselesi. Bence anneyi suçlamayalım bu konuda. Benim şimdiki aklım olsa çocuklarıma erkenden bütûn gıdalardan tattırırdım. Görümcem öyle yaptı çocuklari her şeyi yiyor. Bense popüler akıma uydum çocuklarım hiçbişey yemiyolar. Ama erken tanıştıkları süte bayılıyorlar.

Eskiden devam sütleri yokkende mama mı öneriyorlarmış 😂 yapmayın yahu benim bebekliğimde bile yoğurtla büyüyormuş çocuklar. Sütü olmayan, bebeğini devam sütü ile beslemiş bir anne olarak onların kokusundan mı bahsetsem, biberonda 2 saat beklese bozuk süt gibi kesik kesik olmasından mı? Şimdi siz ucuz mama kullanmışsın falan diye düşünebilirsiniz ama gayette en pahalısı ve bilindiklerinden kullandım, kullanıyorum 😊 ek gıdaya geçilebiliyorsa mamadan daha mantıklı...

Çok katılıyorum size. Benim gittiğim doktor da aynısını demişti. Eskiden mama mı vardı diye. Ben bebek gıdası da olsa endüstriye pek güvenemiyorum. Başkasına da yazdım kekiğin içinde boyalı ahşap parçaları buldum. Mamayı da çoğaltmak için kim bilir neler ekliyolardır. Benim bebeğimin sağlığının öncelikleri olduğunu hiç sanmıyorum. Belki de bişey eklemiyolardır. Ama sonuçta yapay bişey. Ben verdim mecburen bahsettiğim doktorla tanışana kadar ama hiç içim rahat olarak vermedim.

eskiden mama yoktu o yüzden bebekler pirinç ünlü iğrenç mamalarla büyüdü.
onlardan biri de benim.
ilk 3 4 ay dedem sag olsun almanyadan getirtmiş mama ama sonradan bir şekilde getirememiş. annem pirinç ünlü bilmem ne unlu mamalar yapmış.

iyi ki mamalar var...
en azindan ciddi kontrol.altinda uretiliyorlar.
hatta demeter sertifikalı mama bile var. yani yüzde yüzü organik gıdalardan elde edilmiş demek bu...

kendi bebeğime de mama takviyesi veriyorum.
insallah tamamen anne sütüne dönüş yaparız...
ama baktım olmuyor ilk 6 ay 1 numara bebek sütü ile devam edicez.

merhabalar kk nin guzel bayanlari .uzun zamandir okuyarak takip ettigim foruma uye olmak nasip oldu...

buna sevineyim mi uzeleyim mi bilemiyorum...seviniyorum sizlerin yorumlari yolumu aydinlatacak.

uzuluyorum cunku bir derdim var....

derdim esimin beni degerli hissettirememesi.kisa kesip konuya girmej istiyorum.

haftasonu annesini ziyarete gidecektik.koye.bu arada 4 aylik bir bebegim var.cumartesiydi gunlerden.sabah erken kalktim pazar alisverisi yaptim.eve geldim hadi cabuk dedi.planda acele etmek yoktu ustelik cocuklu bayanim....

ne oldu dedim ablamlar bizimle gelecek cabuk acele edelim dedi.bu arada ben dus alacagim.kahvalti hazirlayacagim bebegi yedirip hazirlayacagim vs...

ablasi ariyor e hadi x..nerde kaldiniz cabuk olun diyor.bu diyor abla kahvalti yapip cikiyoruz.dedim ki sen git ben ha demeye cikamam....neyse alttan girdi ustten girdi 1 saat icinde hazirlandim
koye gittik...

buraya kadar iyi hos olsun hadi.dedim ki pazartesi okul basliyor erken donelim.tamam dedi.cumartesi kalacagiz orda pazar da ogle gibi doneriz diye dusunuyorum.neyse koye gittik.dedim ki sabah sut alalim bebek icin muhallebi falan yapıyorum sutum az sulandirip iciriyorum vss yorurt yapiyorum.aksam sutunu alir aksam gideriz dedi....

aksam dedigi saat 8..dedim dus alacam..bebegin yemegi yemesi 1 saat suruyor...mazereti ablamlari getirdim.geri goturmeliyiz....ablasi da ekmek yaptirdi koyde.ekmeklerini goturecez yarin onlar gec gidecek biz de onlari bekleyecez dedi...itiraz ettim kizdi ben de kizdim.ailenin yaninda kavgaya basladik....

kendimi degersiz hissediyorum...kizlar sizce haksiz miyim...bu olayi nasil yorumlarsiniz?

Bu kadar yazdığınızın arasındaki tek önemli şey; 4 aylık bebeğinize muhallebi, yoğurt vermeniz ve inek sütüyle beslemeniz. YANLIŞ. Elinizin altında internet var, açın okuyun azıcık ya. Anne babalarımız bilmezmiş, imkanları yokmuş, bizim var. Ek gıdaya erken geçmenin zararlarını okuyun, 1 yaşından önce inek sütünün zararlarını okuyun (sulandırmak bir şey değiştirmez).

Ayrıca doktorunuzun önerdiğini yazmışsınız bir yorumda, doktorunuzu değiştirin.

Sütünüz yetmiyorsa 6 ay dolana kadar mama takviyesi yaparsınız. Daha sonra da azar azar ek gıdaya başlarsınız. Gerçekten doktorunuzu değiştirin ve en azından internetten azıcık bakın.

O sizin "kendi" mantığınız
Verdiğiniz örnekler ve tavsiyeler çok yersiz
Tavsiyeniz doğrultusunda biri yanılıp küçücük bebeğe yoğurt verse mesela? Ya inek sütü alerjisi varsa? Ki en alerjen besinlerden biri, bilmem biliyor musunuz.
Sorumluluk hissetmeyeceksiniz değil mi?
Biz kendi küçücük dünyamızı çok büyük zannediyoruz sanırım genel sorunumuz bu.
Oysa bizim kendi örneklerimiz çölde bir kum tanesi.

Mühendis misiniz?
Eskiden ne öneriyorlarmış biraz komik olmamış mı?
Geliştirilebilir, öğrenilebilir birşey değil mi bu?

Dilerim tavsiyenize uymaya çalışan birileri olmaz da 2 3 aylıkken manda yoğurdu yedirip zarar vermez anneleri bebelerinin sindirim sistemine....

8 de gitseniz ne olur ki? Ben hatalısınız diyorum. Eşinize evde güzelce konuşup bu tarz programlara birlikte karar verelim deyip anlatın. Arada ona göre, arada size göre hareket edebilirsiniz. Ben acelenizi anlayamadım. Sizin ablanız olsa konuşurdunuz ve 8 e kadar kalmayı kabul ederdiniz bence.

konu sahibi eski uyeymiş, kızı aslında 7 aylık, ifşa olmamak için öyle yazdı sanırım. Sonra da tepki verince doktor tavsiyesi dedi :)
4 ay, 7 ay bilmem ama neden herkes konu sahibine hak verdi anlamadım. Mama konuşulmuş genelde. Konu sahibi neden haklı görüldü? Tüm yazıları okuyamadım.

Ben gördüm. Keşke daha erken tanışsaymışız diyorum.hatta beni sıkı sıkı uyarmıştı. Süt vermeyin diyenler var. Sakın. Demişti. Çocukların kemikleri gelişmiyor sonra demişti. Ki içinde ne olduğunu bilmediğim mamalardansa bence de inek sütü daha mantıklı. ( Bugün paketli aldığım kekiğin içinden boyalı ahşap parçacıkları çıktı.) Bana öyle geliyor ki ilerde yumurta mevzusu gibi biçok şey değışecek. Tercih meselesi. Bence anneyi suçlamayalım bu konuda. Benim şimdiki aklım olsa çocuklarıma erkenden bütûn gıdalardan tattırırdım. Görümcem öyle yaptı çocuklari her şeyi yiyor. Bense popüler akıma uydum çocuklarım hiçbişey yemiyolar. Ama erken tanıştıkları süte bayılıyorlar.
Yahu sütün tadını sevdirmekten, sütü hiç vermemekten bahsetmiyoruz ki. 4 yaşında kızım da süt ve süt ürünlerine bayılıyor. 6 aydan sonra yoğurt, 1 yaşından sonra da süt vermeye başlamıştım. Buradaysa 4 aylık bebeğe inek sütü verilmesinden bahsediyoruz. Sütün protein yapısı küçük bebeklerin böbrekleri için zararlı. Bu kesin ve net bir bilgi. Göreceli bir durum değil yani. Popüler akıldan kastınız nedir, anlamak güç o yüzden. Baz almamız gereken modern bilim. Sütü erkenden tavsiye eden doktor hiç duymamıştım ama şaşırmadım. Yanlış tedavi uygulayıp insanların ölümüne sebep olan doktorlar da var neticede.

Ve bu yumurta mevzusundan farklı bir durum aslında. Yumurtanın kolesterol kaynağı olduğu her zaman biliniyordu ama kolesterolün iyisi olabileceği henüz bilinmiyordu. Yani yumurta hala kolesterol kaynağı ama bunun korkulacak bir durum olmadığı ortaya çıktı. Gayet normal bir durum, her şeyle birlikte tıp da bilim de gelişiyor. Biz de yeni gelişimlere göre kendimizi güncellemek durumundayız. Öyle olmasa bebelerin ağrıyan gözüne, kulağına ilaç kullanmak yerine, anne sütü sıkmaya devam ederdik.

Ve konunun aldığınız kekiğin içinden ne çıktığıyla ne alakası var Allah aşkına, bir anlatın bana lütfen? Hazır gıdaları güzellemiyoruz zaten burada. Çok ünlü bir marka içeceğin içinden fare bile çıkmıştı. Bu ihtimallerden bahsedeceksek, sütten bulaşabilecek ve kaynatmakla da asla yok edilemeyecek bakteri ve virüslerden de bahsedebiliriz.

ama onlari getirdik geri goturmemiz gerrk diyor.ekmekleri de var koy ekmegi yaptilar.e diyorum ogle vakti hep beraber gidelim...olmaz diyor ablam ve esi koyde vakit gecirecek diyor...
Her zaman yaşadığınız bir durum değilse bu seferlik hoşgörebilirdiniz. Sizde muhallebiyi orda yapıp bebeğinizi besler biraz köyün tadını çıkarabilirdiniz.

Yani Eşinize karşı bu kadar da toleranssız olmamalısınız.
Bu kadar fevri olmak size kaybettirir.

Back
X