• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayir bunu yapamam !

Benim şu kalıp sabun ve toz deterjan kokusu geldikçe yiyesim geliodu resmen. Temizlik kokusuna hassasligin varsa yani seviyorsan oluyor demişti dr. Benim etrafımda çok kişide oluyordu. Ben bolca koklardim:anneadayı:

Demir ve folik asitinize baktırın mutlaka, demir eksikliği bu tür isteklere sebep olur.

'Pica yeme bozukluğu, hastanın gıda özelliği taşımayan maddelerden yeme isteği olarak tanımlanabilir. Bu bozukluğa sahip kişiler kum, boya, kağıt, pişmemiş pirinç gibi maddeleri yemek isterler. Pagophagia buz yeme ve yutma isteği olan hastalar için tanımlanmış bir hastalık. Pica ve Pagophagia demir eksikliğinin belirtileridir.'

Benim ablamın da canı kömür çekerdi yüzüne falan sürerdi.
Bence doktora gidin vitamin eksikliğindedir.

Vucudunda bir seyler eksik demir olabilir baska bir sey de olabilir ama cif yardimci olmaz yeme sakin.:confused: Taze meyve sebze suyu ic hafifletir.

Gecenlerde bir kitap aldim dogal beslenmeyle ilgili mesela bazi genetik dedigimiz rahatsizliklarin anne karninda yedigimiz ictigimiz kimyasal urunlerden kaynaklandigini yaziyordu.ornegin temizlik malzemeleri..kokusu bile cok zararli...bilgine...

Selam bayanlar ,
Hamileyim ve canim inanilmaz derecede cif yemek istiyor
2 Aydir tahammulum kalmadi dayanamayip bir siseyi kafama diklicem diye korkuyorum.
Sonucta kimyasal ve engel olmaya caliiyorum nefsime . Naneli seker ve sakiz la bazen bu istegim biraz diniyor. Hayir yani cilek karpuz tursu degilki temizlik malzemeleri cekiyor ceke ceke canim :))))))))
Eşimin iş yerine uğrarım bazen hamileyken yakınlarında marangoz vardı orada ki talaş kokusu bana sıcak ekmek kokusu kadar cazip geliyordu hatta bir gün kafama koyup isteyecektim de rezil olmaktan korkup vazgeçmiştim :D bı doktora gitezi tahlil yaptır belki kan değerlerinde düşme vardır benim de vardı sonra vitamin demir ilacı alınca geçti bu isteğim

Canim sen fake oldugumu dusunebilirsn de oyle olsa cinsellikte konunacarim isimmi yok bu saatte bunun yalanini yapicam. İnnilmaz derecede canim cekiyor vallahi billahi tabikide yiyemiyecegimi biliyorum.

belki vitamin eksikliğniz vardır o yüzden böyle garip seçenekler takılıyordur aklınıza ;)
doktorunuza bi danışın bu isteğinizi baskılamak için ne gerekiyor

Hanımlar,
rica ediyorum konuyla ve üyeyle dalga geçmeyin, neden size mantıklı gelmeyen konuları tiye alıyorsunuz?
Bir kere bile araştırdınız mı acaba böyle şeyleri aşerenlerin neden aşerdiğinin bilimsel bir açıklaması olup olmadığını?
Hamilelikte normal gıdalar dışındaki maddelerin aşerilmesine Pika ismi vermiş doktorlar, 13. haftaya kadar süren kiremit, taş, diş macunu, toprak, tiner, sabun, kağıt vb maddeleri aşermek doktorlarca normal kabul edilir, 13. haftadan sonra da devam ediyorsa psikolojik bir sorun olduğu düşünülür.

Konu sahibesi kan değerlerinize baktırın, normal dışı maddeleri aşermek çoğunlukla kansızlıkla alakalı bir durum, kan değerlerinizi yükseltecek bir tedaviyle cif yeme isteğiniz ortadan kalkacaktır, en kısa sürede doktorunuzla irtibata geçiniz.

Hanımlar sizde dalga geçip tiye almak yerine veya ye gitsin gibi demek yerine doğru yorumlar yapın ki aynı sıkıntıyı yaşayan hamile kadınların bir fikri olsun.

Son düzenleme:
Gercekten gulunecek bisin yok ,ben kucukken komsumuz hamileydi bulasik sabunu ile yikanmis el bezlerini emerdi ,resmen ,
Sonradan doktor vs vitamin eksigiymis ,doktorunuza soyleyin

evde bulundurmayin sakin bu durum geçene kadar.insallh bir an önce geçer bu isteğiniz:)..
sağlıkla bebeginize kavusmanizi dilerim..

bulaşık süngerini canımın çektiğini biliyorum.konu sahibi doğru sölüyo olabilir.bizim burda arkadasın annesi sigara külü yermiş kaşık kaşıl sigara içenlere külünü heba ettirmezmiş

Gebelikte tat ve koku duyunuz gelişiyor, kimi doktor bunun hormonal değişiklikten dolayı olduğunu söylüyor kimi doktor aşerilen gıdalar kişiden kişiye değiştiği için hormonal değişime bağlayamayız diyor, hamile kalana kadar hiç tatlı yemeyen biri tatlı şeylere aşerebiliyor veya en sevdiği yiyecekten tiksinebiliyor.
Sigara izmariti, temizlik maddeleri gibi normal sayılmayan şeylere aşerme isteği Demir eksikliğine işaret edebilir.

Aslında birçok hamile kadına yorumlarla faydalı olacak bir konu bu.

Kk nin yıllardır değişmeyen sanal alem diye istediğini soylebilicegini zanneden üyeleri eskiler gitti şimdi yenileri türemiş kadın bir derdinden bahsetmiş biliyorsan yardımcı ol bilmiyorsan saçma geldiyse yazma sinirde bozma yok sahtesin yok yeni uyesin sanki kendi yeni üye olmadı oluştu burda tecrübeli üye olarak :KK59:

Gebelikte tat ve koku duyunuz gelişiyor, kimi doktor bunun hormonal değişiklikten dolayı olduğunu söylüyor kimi doktor aşerilen gıdalar kişiden kişiye değiştiği için hormonal değişime bağlayamayız diyor, hamile kalana kadar hiç tatlı yemeyen biri tatlı şeylere aşerebiliyor veya en sevdiği yiyecekten tiksinebiliyor.
Sigara izmariti, temizlik maddeleri gibi normal sayılmayan şeylere aşerme isteği Demir eksikliğine işaret edebilir.

Aslında birçok hamile kadına yorumlarla faydalı olacak bir konu bu.

TRT sunucusu vardı Ayşe Egesoy..Yıllar önce katıldığı bir programda hamile iken zifte aş erdiğini anlatmıştı...Ankarada yeni asfalt yapılan yolları bulur gidip orda saatlerce o ziftin kokusunu içine çekermiş..Dediğin gibi demir ve başka minerallerin eksikliğindendir..
Bu arada tam konuyu okuyordum ki bundan iyi bir konu olur gidip açayım dedim baktım sende söylemişsin.:KK58::KK58:Gidip açayım:KK55::KK55:

TRT sunucusu vardı Ayşe Egesoy..Yıllar önce katıldığı bir programda hamile iken zifte aş erdiğini anlatmıştı...Ankarada yeni asfalt yapılan yolları bulur gidip orda saatlerce o ziftin kokusunu içine çekermiş..Dediğin gibi demir ve başka minerallerin eksikliğindendir..
Bu arada tam konuyu okuyordum ki bundan iyi bir konu olur gidip açayım dedim baktım sende söylemişsin.:KK58::KK58:Gidip açayım:KK55::KK55:
Evet bence değerlendirilmesi gereken bir konu bu, gülüyorlar ama bu tip şeylere aşeren hamileler var, hatta toprak, çivi, para yiyen çocuklarda var, kimisi psikolojik sebeplerden, kimisi de Demir vb eksikliğinden yiyor.
Ele alınması gereken konular bence bacım ;)

Back
X