Hayır demeyi nasıl öğrenirim..

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Arkadaşlar fitraten çok uyumlu yumuşak huyluyum..30 li yaşlarda olmama rağmen hayır demeyi,kendi kurallarımi koymayı bilmemenin muzdaripligini yaşıyorum.hosuma gitmeyen şeyleri söyleyemiyorum karşı taraf kırılır diye.Fakat bakıyorum okadar içimde biriktiriyorumki patlamaya hazır içi şişmiş bı bombaya donusuyorum..Güya çok sabırlı bir insanım ama bu içimde biriktirmeler beni yoruyor.O an istemediğimi söylesem hayır diyebilsem hadiseleri aşmak kolay olacakken ben güya çok uyumlu,sabırlı insan modunda olmuş oluyorum.Şunu farkettim eğer kuralların yoksa başkasının kuralına göre hareket ediyor,yönetiliyor,kullaniliyorsun.mesela bir örnek vereyim kalmak istemedigim halde bende kal şöyle böyle diyen bı yakinimi kiramayip onda kalmak zorsada tamam diyorum.Bu çok cici bı örnekti hadi onda problem yok ama bazen istemediğim şeyleri hayır diyemedigim için yapmanın acısını yasiyorum.bu forumda cogusu kızıyor hayır diyemeyenlere..Nasıl basariyorsunuz bana da öğretin.karsi taraf kirilmiyormu?Kiirlinca sizin içiniz acimiyormu.ben hemen bı pişmanlık yasiyorum

canım zaten hayır diyememenin sonuclarını görnüssün . yönetiliyorsun istediğini yapamıyorsun .

hayır diyemediği için insan satıcılardan bile birseyler almak zorunda kalıyor.

ilk önce hayır demek karsı tarafı kırmaz bunu aklımda cıkarma . toplumda onay oldugu gibi onaylamamda vardır .

mesela biri sana suraya gidek dedi.ona hayırr canım gelemem yerine . canım suan müsait degilim yada o yeri sevmiyorum baska zaman istersen gideriz baska yere diye cevap verirsen kendini daha rahat hissedersin .

diyelim yorgunsun cok yorgunum eve gidip dinlenicektim yada biri para istiyor o paranın hesabı baska kusura bakma seklinde dideek hayır diyerek degil

bide küçük alıstırmalar yapın . zamanla asılıyor bende diyemezdim o kırılacak bu korılacak diye sonr aiyice kırıldım

yaa bak madem direkt hayır diyemiyorsun sana çok etkili bir önerim var dene bunu :)

mesela akraban illa kal mı dedi
'yeminim var abla gitmem lazım kusura bakma'
illa birisi otururken seni de çevirip otur diye ısrar mı ediyor
'tövbeliyim kusura bakmayın' de
arkadaşın borç mu istiyor
'tövbeliyim canım kusura bakma' vs diye diye alışırsın.
biri senden kopya mı istiyor
'tövbeliyim kusura bakma'
komşuların sürekli seni evlerine davet mi ediyor
'yeminim var birine söz verdim sonra inş.'

işin içine tövbe, yemin girince karşı tarafın direnci kırılıyor. üstelemiyor fazla.
ne oldu diyenlere de ya bişeyler uydur yada özel mesele kusura bakmayın tövbeliyim anlatamam de.
ısrarlarına ısrarla bu şekilde, kusura bakma diyerek cevap verirsen sen de alışırsın çevren de :)
hem de çok gizemli olursun.
hep tavsiye ederim çok teşekkür aldım :)

valla bana sağolsun eşim ögrettı
eşim kesınlıkle hayır demesı gereken bı durum varsa karşıdakı kım olursa olsun hayır der reddeder
onun yanında kala kala bende ogrendım artık
ve çocuklarıma ozellıkle herzaman söylerım kımse sıze ıstemedıgınız seyı zorla yaptıramaz ,sızın ıstemedıgınız bı durumsa hayır dıyeceksınız dıye
çünkü bıze evet ,tamam,olur demeyı öğrettıler ben çocuğuma ögretmıyecem

bence acık olmak daha güzel
net ,istemiyorum

Biraz bencil olmayi denemelisin. Bir sorun oldugunda bundan kim yararlanacak diye dusun. Eger sadece karsi taraf yararlanacak ise direkt hayir de. Kimse kirilmiyor merak etme.

Bende öyleyim. Ama hayır demeyince insanlarin kurnazlık yaptığını,hayır diyemeyeceğimi bildikleri için kullanildigimi fark ettim. Ve 'Hayir'demeyi kendime öğrendim. Ilk başlarda insanlar aaaa sen çok degistin falan demeye başladı sonra ben hayır demeyi ogrendikce aslında herkes için hayatimdan zamanimdan feragat ettigimi anladım gerek yokmuş...

Allah seni napmasin

Yaa minel sen patlamiyor musun?
Mesela benim ofiste yan arkadaş havadan nem kapan bir tip. Benim klavyemden çok ses geliyormusmusta.of of pufluyormusumda.Herkesin içinde 'gına geldi mine' dedi. Bende açtım ağzımı yumdum gözümu. Bende senin sigarandan şikayetçiyim. Of of laf söylüyorsunda bende senin sinuzitin boğazına vurmasindan şikayetçiyim dedim. Kesti sesini oturdu asağı. Kimseye yaranmiyorsun onu söyleyeyim. Arkandan ozur dileyerek söylüyorum enayii diyorlardir

Ay bende bu konudan cok muzdaribim bende kimseye hayir diyemeyenlerdenim ama bunun zararini cok gordugum için kendime cok kiziyorum ve artik hayir demeyi basarmalisin diyerek kendime gaz veriyorum ufak ufak yapmaya çalışıyorum komsularim çağirsa esim gelecek yemek yapicam yada bi yere gidicez müsait olamıyorum vs gibi bahaneleri sürekli dilime alistiriyorum. Birde cabuk olmak lazım hani hemen müsait olmadigini dusunerek soylemek lazım :)

Çok haklisiniz..Çabuk olmazsanız sonra hayır demek dahada zor oluyor

Hayır diyemediğinizde dönüp sırtınızdaki bıçaklara (mecazen) bakın.
Bir süre sonra alışıyorsunuz hayır demeye.

bende hayır kelimesini kendi kendime çalışma yapıyorum hatta baya etkisi oldu...
kusura bakmayın....
başka zaman, bir daha ki sefere,
şu an meşgulüm,
şuan işim var,
canım şuan müsait değilim...
sende haklısın ama bugün olmaz...
yani direk hayır demiyorsunuz daha yumuşak konuşmuş oluyorsunuz....

Valla yalan söylemenize gerek yok bence. Ben de sizin gibiydim artık diyorum ki mesela şuraya gidelim diyorlar, ben şuraya gitmeyi daha çok istiyorum ama sen bilirsin yine de uyarım ben her şeye bilirsin diyorum ve benim dediğim yere gidiliyor. Ya da bugün buluşalım diyorlar bugün çok sıcak ama sen bilirsin yine de ben sana uyarım diyorum. Yani karşıdakine de fikrini önemsiyor imajı verip Hayır demiş oluyorum herkes mutlu oluyor.

Bu yöntemde guzelmis:) denicem ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…