Hayırlı eş için birlikte dua edelim

Dualarınızı okudum canlar, Allahım bu gecenin hürmetine kabul etsin inşallah. Tez zamanda gönüllerinizden geçenleri yaşamanızı nasip etsin hayırlısıyla.

Dualarını okudum canım Allahım gönlündekileri hayırlısıyla nasip etsin.

Mavigece07 canim okudum duani..umarim hepimiz senin duandaki gibi birini buluruz ama kismet iste ;)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

mavigece07 okudum renkli ve güzel duanı canım... İnşallah karşına çıkar. Şöyle abisi akrabası filan varsa haber bekliyorum senden :))) şaka bir yana tabi Allah ın nimetleri sonsuz inşallah karşına çıkar sonsuz denizden bir damla O nun için bu ...

Sevgilim06 okudum duanı canım

Sevgilim06 allah kabul etsin canim.okudum duani..

Sevgilim06 okudum duanı.. Güzel mübarek bir güne denk gelmiş ne güzel.. Allah kabul etsin.

Miraç kandiliniz mübarek olsun. bu gece hürmetine dualarımız kabul olsun inşallah

Sevgilim06 duanı okudum canım bu mübarek gecenin hürmetine rabbim hepimizin dualarını kabul etsin inşallah.....:16:

Dualarınızı okudum canlar, Allahım bu gecenin hürmetine kabul etsin inşallah. Tez zamanda gönüllerinizden geçenleri yaşamanızı nasip etsin hayırlısıyla.

Ağzınıza yüreğinize sağlık Canlarim..Rabbim kat ve kat geri dondersin Dualarinizi sizlere :-)
Allahım hepimize hayırlı eş nasip etsin tez zamanda inşallah :)

3) Lilruba-
4)Sevgilim06-

Rabbim kabul etsin gonlumuzdeki duaları inşallah :) Nasip etmeyeceği şeylerin peşine düşürmesin :)

Sevgilim06
Karmen

dualarınızı okudum...Dualarınız birbirine benziyor sadece rumuzlar farklı :16: ....

Allahım tez vakitte kabul etsin çok hoşuma gitti dualarınız...Rabbim tez vakitte ikinize umduğunuzdan daha hayırlısını versin...İyiki evlenmişim çok mutluyum diyeceğiniz eşler nasip etsin amin amin amin :34: :54:

Mavigece07 canim okudum duani..umarim hepimiz senin duandaki gibi birini buluruz ama kismet iste ;)

Mavigece07 canım duanı okudum rabbim kabul etsin....( Allahım mavigecenin talihinin abisi olmadı akrabasını da bana nasip eylesin)....:16:

mavigece07 okudum renkli ve güzel duanı canım... İnşallah karşına çıkar. Şöyle abisi akrabası filan varsa haber bekliyorum senden :))) şaka bir yana tabi Allah ın nimetleri sonsuz inşallah karşına çıkar sonsuz denizden bir damla O nun için bu ...

Vallahi herkesin kusurları çok biliyorum... :23: ama o özelliklerden şöyle 3-5 tanesi olsa bile yeter ya karşılıklı sevgi saygı güven sadakat bir de uyumlu olmak ...gerisi ...çok paraymış vs miş aslında çokta önemli değil..karşılıklı fedakarlık olunca el ele verilip para da kazanılır herşey de yapılır....

yeterki karşılıklı etkileşim olsun ömür boyu sürecek....

)Sevgilim06:Bismillahirrahmannirrahim Estağfirullah, Estağfirullah, Elhamdülillah, Allahümme Sali Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed, Affeder Günahı Alemin Padişahı Allah.Yüreklerin Felahı Allah..İşit Allahım Derdimizi,Ahlarımızı Rahmeyle, Bağışla Günahlarımızı Hayr Eyle Hem Akşam Hem Sabahlarımızı.Kul Senin Kusur Bizim Kusurlarımızı Affeyle.Ya Erhamerrahim Olan Allahım Sen Sevgilim06 Kuluna Onu Çok Sevecek,Merhametli,Çalışkan,Namuslu Evine ve Eşine Sadakat Gösterebilecek,Doğacak Çocuklarına İyi Baba Olabilecek Okumuş Ve Güzel Bir Mesleği Olan ,Evliliğe Hazır, Maddi Ve Maneven Durumu İyi,Kalbinin Güzelliği Yüzüne Vurmuş Ahlaklı,Namazlı ,Ailesinin Seveceği Ve Onun Ailesininde Sevgilim06 i Çok Sevip İsteyeceği Senin Razı Olacağın Hayırlı Kulunla Ömür Boyu Huzur Ve Sağlık Dolu Yuva Kurmasını Tez Zamanda Nasip Et.Birbirlerini Bulmaları İçin Varsa Aralarındaki Engelleri Kaldır.Birbirlerine Yakınlaştırıp Akıllarına Düşür.Tanışmalarına Vesile Olabileceklerin Akıllarına Düşür Rabbim.Bahtını Kısmetini Aç İşlerini Kolaylaştır Sağlık Ve Huzur Ver Rabbim .Gönlündeki Duaları Kabul Et..Duamı Ulu Kabede Yapılan Dualardan Eyleyip Peygamber Efendimizin (SAV) Hürmetine Kabul Et Rabbim.Benim Ve Diğer Dua Kardeşleriminde Dualarını Tez Vakitte Kabul Et Rabbim..Biz İstiyoruz Veren Sensin Ya Rabbim Sonsuz Lütfunla Kabul Et Dualarımızı.Hayr Eyle Hem Akşam Hem Sabahlarımızı Allahümme Sali Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed ..Amin....

5)mavigece07 : Euzubillahimineşşaytanirracim Bismillahirrrahmanirrahim...estağfrullah estağfrullah estağfrullah.Allahümme salli ala seyyidine ve nebine muhammed.Sevgili Allahım mavigece07 rumuzlu kulun için lütfen en kısa en çabuk süre içinde sağlıklı,yakışıklı,karizmatik,iyi niyetli ,güzel ahlaklı , kibar, sanatsal bir ruha sahip ,mavigece07 rumuzlu kulunu çok sevecek çok mutlu edecek , dürüst , Allah korkusu olan,ibadetlerini yapıyor olan ve olacak, temiz şık ve güzel giyinen,175-180 boylarında , sigara alkol içmeyen , güzel gözleri olan , güzel kaşları olan , etkileyici anlamlı bakışları olan , etkileyici bir gülüşe sahip , mavigece07 kulunla birbirlerini eşit sevip sadakatle bağlanacak , en fazla mavigece07 den 5 yaşa kadar büyük olan , mavigece07 kulunla evliliği çok isteyen ve hemen evlenecek , evlilik hazırlıklarını yapmış, maddi manevi hazır, helalinden çok parası olan ve bonkör , güzel bir işi olan, üniversite mezunu , mavigece07 bu kişinin ailesiyle anlaşacağı ve aileller arası uyum olacak, mavigece07 nin bulunduğu ilde yaşayan ve hep yaşayacak,sakin , anlayışlı , mavigece07 ye romantik sürprizler yapıp ve hep yapacak, kadın ruhundan anlayan, mavigece07 yi her zaman her yerde koruyup kollaycak ruh eşini tez vakiitte karşısına çıkar.ve bu erkeğin mavigece07 ye adım atarak ilişki başlangıçlarını gerçekleştir. Ve bu güzel özelliklere sahip tüm damat adaylarını burada okuyan forumdaki dua sahiplerinede gönüllerine göre eş nasip et. Amin Amin Amin. Allahümme Salli Ala seyyidine ve nebine Muhammed...

6)Karmen: Bismillahirrahmannirrahim Estağfirullah, Estağfirullah, Elhamdülillah, Allahümme Sali Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed, Affeder Günahı Alemin Padişahı Allah.Yüreklerin Felahı Allah..İşit Allahım Derdimizi,Ahlarımızı Rahmeyle, Bağışla Günahlarımızı Hayr Eyle Hem Akşam Hem Sabahlarımızı.Kul Senin Kusur Bizim Kusurlarımızı Affeyle.Ya Erhamerrahim Olan Allahım Sen Karmenn Kuluna Onu Çok Sevecek,Merhametli,Çalışkan,Namuslu Evine ve Eşine Sadakat Gösterebilecek, Çocuklarına İyi örnek ,lider Olabilecek Okumuş Ve Güzel Bir Mesleği Olan ,Evliliğe Hazır, Maddi Ve Maneven Durumu İyi,Kalbinin Güzelliği Yüzüne Vurmuş Ahlaklı,Namazlı ,Ailesinin Seveceği Ve Onun Ailesininde Karmen i Çok Sevip İsteyeceği Senin Razı Olacağın Hayırlı Kulunla Ömür Boyu Huzur Ve Sağlık Dolu Yuva Kurmasını Tez Zamanda Nasip Et.Birbirlerini Bulmaları İçin Varsa Aralarındaki Engelleri Kaldır.Birbirlerine Yakınlaştırıp Akıllarına Düşür.Tanışmalarına Vesile Olabileceklerin Akıllarına Düşür Rabbim.Bahtını Kısmetini Aç İşlerini Kolaylaştır Sağlık Ve Huzur Ver Rabbim .Gönlündeki Duaları Kabul Et..Duamı Ulu Kabede Yapılan Dualardan Eyleyip Peygamber Efendimizin (SAV) Hürmetine Kabul Et Rabbim.Benim Ve Diğer Dua Kardeşleriminde Dualarını Tez Vakitte Kabul Et Rabbim..Biz İstiyoruz Veren Sensin Ya Rabbim Sonsuz Lütfunla Kabul Et Dualarımızı.Hayr Eyle Hem Akşam Hem Sabahlarımızı Allahümme Sali Ala Seyyidina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed ..Amin....

7)freeware:Bismillahirrahmanirrahiiim...
Allahümme salli alâ seyyidina muhammed ve alâ âli seyydina muhammed.
Allah'ım geçmiş günahlarımızı affet ve gelecekte de doğru yoldan ayırma.. estağfirullah, estağfirullah,estağfirullah el azim elkerim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel gayyuum ve etubu ileyh..
Allah ım freeware rumuzlu bu aciz kuluna bu dünya da da ahirette de iyilik ve afiyet ver ve dualarını hayırlısıyla kabul eyle.
Allahım, freeware kuluna 2 cihan saadeti yaşayabileceği, birbirleri için göz aydınlığı olabilecekleri, hem dünya hem ahireti için hayırlı olan, iyi huylu, güzel ahlaklı,ilgili, freeware i Allah ın emaneti olarak gören, kalbinde Allah korkusu olan,vicdanlı,merhametli, cimri ve ya çok savurgan olmayan, freeware e hep değer verecek olan, freeware in de ona değer verebileceği, aralarında ki sevgi ve merhametin hiç bitmeyeceği, ailesi ailesine uygun, ailesi de kendisi de çok iyi olan, mesleği ve yaşı freeware e uygun olan, uyumlu ve her yönüyle memnun olabileceği, afiyetle, hayırlı ve daim bir eş , ve göz aydınlığı olacak zürriyet nasip et, merhametlilerin en merhametlisi, Rahman, Rahim olan, rızık veren en hayırlısı rezzak olan, hayırlı kapıları açan fettah Rabbim... rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrete a’yunin vec’alnâ lil muttekîne imâmâ.('Rabbimiz! Bize eşlerimizden ve çocuklarımızdan gözümüzün aydınlığı olacak insanlar ihsan et ve bizi, Allah'a karşı gelmekten sakınanlara önder yap') amiiin, amin amin, velhamdüliilahi rabbil alemiiiin.

8)Aybirgen : Estağfirullah estağfirullah estağfirullah, elhamdülillah elhamdülillah elhamdülillah, Allahümme sali ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed, Allahım aybirgen rumuzlu arkadaşımızın ve bizlerin günahlarımızı bağışla, hatalarımızı, kusurlarımızı affeyle, eksiklerimizi tamamla, sıkıntılarımızı gider, kalplerimize ferahlık ve huzur ver, her türlü sıkıntımızı gider, bizleri Senin sevdiğin, razı olduğun kullarından eyle, sevdiklerini sevdir, sevdiklerin tarafından sevilebilmeyi ve Senin sevdiğin ortamlarda bulunabilmeyi nasip et. Allahım aybirgenin görüştüğü kişi onun için hayırlı olacaksa birbirlerini çok sevsinler, her yönden birbirlerine çok yakışsınlar ve birbirlerini çok iyi anlayabilsinler, birlikte Senin rızan doğrultusunda güzel işler yapabilsinler, birbirlerine Sana yaklaşmakta vesile olabilsinler, evlilik yolunda haramdan, günahtan uzak bir şekilde kolaylıkla ilerleyebilsinler, hem dünyada hem de ahirette mutlu olsunlar. Mutlu, huzurlu yuvaları hayırlı evlatları olsun. Eğer birbirleri için hayırlı değillerse bir şekilde bir vesileyle bitsin ve karşısına onun için hayırlı kişi çıksın. Allahım gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı eyle veya hakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı eyle. Allahım hiçbirimizi nasip etmeyeceğin bir şeyin peşine düşürme. Bizleri nazardan, kazadan, beladan, büyüden, her türlü kötülük ve musibetten muhafaza eyle. Bizlere affın ve merhametinle muamele et. Amin amin amin. Allahümme sali ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed.

4)Sevgilim06
5)mavigece07
6)Karmen
7)freeware
8)Aybirgen

Okumuşken hepinize okudum

Hızımı alamadım sanırım

Karmen ve freeware okudum dualrinizi..allah kabul eylesin insallah...

Benim için dua eden herkesten Allah razı olsun rabbim en kısa zamanda dualarımızı kabul etsin inşallah....hiçbirinizi görmedim bilmiyorum ama hepinizi çok seviyorummmmmm.......:16:

Ya kizlar dua dedinizde aklima geldi bu istiare namazi varya onu ben nasil yapmaliyim?

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Kevser

İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır.

İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:

Dört şeyi yapan dört şeyden mahrum kalmaz:
1- Şükreden, nimetin artmasından,
2- Tevbe eden, kabulden,
3- İstihare eden, hayırdan,
4- İstişare eden, doğruyu bulmaktan, hakikate ulaşmaktan mahrum olmaz.

Herhangi bir işe başlarken, mesela evlenirken, ev alırken istihare yapmalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mutluluk, istihare namazı kılmakla gerçekleşir.) [Hâkim]

Evlenmeden önce, birkaç defa istihare etmeli, Hak teâlâya sığınmalıdır. Nefsin ve kötü kimselerin araya girmemesi için, yalvarmalıdır. Salih, güvenilir kimselerle istişareden sonra, istihare yapmalıdır.

Bir işe başlayacağınız veya bir şeyden kurtulmak istediğiniz zaman, iki rekât nafile namaz kılıp [aşağıda bildirilen Arapça duayı okuyarak] "Eğer bu işim [Mesela şununla evlenmem veya şu evi almam] dünya ve ahiretim için hayırlı ise, bunu bana mübarek eyle. Eğer hakkımda hayırlı değilse, onu benden uzaklaştır ve hayırlı olanı bana kolaylaştır. Beni kazana rıza gösterenlerden eyle, Ya Erhamerrahimin" demelidir.

Önce günahlardan tevbe edilir. Tevbe için kısaca, "Ya Rabbi! Buluğ anımdan şimdiye kadar yaptığım günahlara pişman oldum. Bundan sonra da, inşallah hiç günah işlememeye söz veriyorum" denir. Sonra gusledilir. Gusülden sonra, o gece (istihareye niyet ettim) diyerek iki rekat nafile namaz kılınır. İlk rekâtta, Sübhaneke ve Fatiha’dan sonra, Kâfirun, ikinci rekâtta Fatiha’dan sonra İhlâs okunur. İstihare namazı bittikten sonra şu dua okunur:

(Allahümme innî estehîrüke bi-ilmike ve estakdirüke bi-kudretike ve es’elüke min fadlikel azîm fe inneke takdirü ve lâ akdirü ve ta’lemü ve lâ a’lemü ve ente allâmül-guyûb.)

Bu şekilde istihareye yedi gece devam edilir. [Gündüz de istihareye yatmak caizdir.] Gusül sadece ilk gün alınır. Diğer günler gusle gerek yoktur.

İstihare başkasına yaptırılmaz. İstihareyi herkesin kendi yapması gerekir. İstihare yapmasını öğrenmeli, bu sünneti kendisi ifa etmelidir. Bedenle yapılan ibadetleri başkasına yaptırmak caiz değildir.

İstihare namazını kılıp duasını ettikten sonra hiç konuşulmadan yatılmalı. İhtiyaç varsa konuşulabilir. Aslında her zaman, yatsı namazını kıldıktan sonra, ihtiyaç olmadıkça konuşmamak müstehabdır, iyi olur.

İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır. Rüya görse de, görmese de, 7 gün istihareye devam edilir. Rüyada beyaz veya yeşil görmek hayra, siyah veya kırmızı görmek şerre alamettir. Eğer, rüyada bir şey görülmezse, kalbe bakılır. O işi yapmak arzusu varsa, o işe karar verilir. Karar veremeyen, birkaç defa daha istihare yapmalıdır.

Yapılacak her iş için istihare yapmak sünnettir ve mübarektir. Fakat istihare yaptıktan sonra, o işin yapılmasını veya yapılmamasını gösteren bir şeyin, uykuda veya rüyada yahut uyanık iken görünmesi şart değildir. İstihareden sonra, kalbine bakmak lazımdır. O işi yapmak arzusu, eskisinden daha çok olmuş ise, o işi yapmayı gösterir. Eğer arzu, çoğalmamış ve eskisinden daha da azalmamış ise, yine yasak olmaz. Böyle olunca, yapmak arzusu artıncıya kadar, istihareleri tekrar tekrar yapmalıdır. İstihareler yediye kadar tekrar olunur. İstihareden sonra, o işi yapmak arzusunun azaldığı anlaşılırsa, o işin yapılmamasını gösterir. Böyle olunca da, istihareler tekrarlanabilir, hatta nasıl olursa olsun, istihareleri her zaman tekrarlamak, daha uygun ve daha iyi olur. O işi yapmak veya yapmamakta ihtiyatlı davranılmış olur.

Başka bir istihare
Bir muradı olan kimse, abdest alır, temiz bir yere oturur, üç defa salevat-ı şerife okur, sonra her birine Besmele çekerek on Fatiha, sonra 11 İhlâs okur, sonra üç defa salevat okur. Sonra sağ yanı üzere, yüzü kıbleye karşı olarak ve sağ elini sağ yanağı altına koyarak yatar, niyet ettiği şeyin iyi veya kötü olacağını bi-iznillah rüyada görür. (Fetava-i Karı-ül-hidaye)

İstihareye uymak
Sual: İstihare yapınca, rüyada gördüğümüze uymak gerekir mi?
CEVAP
İstihare, bir işin, hakkımızda hayırlı olup olmadığını anlamak için yapılır. Bunun için, şartlarına uygun yapılmışsa, uymalıdır. İki hadis-i şerif meali:
(İstiharede bulunmak ve kadere rıza göstermek kişinin mutlu olacağına, bunun aksiyse, kişinin mutsuz olacağına alamettir.) [Tirmizi]

(İstihare eden, mahrum kalmaz; istişare eden, pişman olmaz. İktisat eden, darlık çekmez.) [Taberani]

İstihareye yatarken
Sual: İstihare için yatarken, kadınların kocalarından ayrı yatmaları gerekir mi?
CEVAP
Hayır, gerekmez.

Back
X