• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayırlı eş için birlikte dua edelim

Tamamdır yarın başlıyoruz o zaman duaya:) vaktim oldukça gününüz olmasa bile hepinize dua ederim inş.
Canım biz de öyle yapıyoruz zaten, günü olmasa bile her duamızda listemizdeki kardeşlerimize yer vermeye çalışıyoruz :16:

Canlarım hepinizin yazdıklarını okudum ve bence şöyle yapsak güzel olur.
Günü olan kişiye 41 tane Salat-ı Tüncina ve Allah'ın 99 isminin tamamını okuyalım (anlamlarıyla birlikte okursak çok daha güzel olur.), bir de günü olan dua kardeşimiz için içten bir şekilde dua edersek çok güzel olur, dua kardeşlerim günü olan kardeşimiz onun için nasıl dua edeceğimizi 1 gün öncesinde bize belirtirse dualarımız daha anlamlı olur.

Yarın Aira kardeşimizin günü o isteklerini belirtirse onun için samimi bir şekilde biz de Allah'tan istiycez inşallah. (Biz onun isteklerini biliyoruz ama listemizden bilmeyenler olabilir 1 kez daha söylerse iyi olur.)

YENİ LİSTEMİZ (Katılmak isteyenler söyleyebilir.):nazar::nazar::nazar:
1)Aira-10.09.2013
2)Golge1004-11.09.2013
3)Suskun_sultan-12.09.2013
4)Aybirgen-13.09.2013
5)Minigmanig (Duygu)-14.09.2013
6)Rainbyte-15.09.2013
7)Esrazambak-16.09.2013
8)Buujuu-17.09.2013
9)
I34anbul-18.09.2013

10)Esmeralisa-19.09.2013
11)Yaslikiz-20.09.2013

Her gün okuyacağımız dualara ek olarak içinden gelen listemizde yer alanlara istediği sure ve duaları okur, Allah izin verirse ben hepinize birer Yasin okuycam canlar :16:

Dualar bu ise, 41 salavat, esmaül hüsna (Allah'ın 99 adı)
Listede böyle ise, kaydediyorum son halini..
Allah gönlümüze göre hayırlısıyla versin inşallah.. Dualarımızı kabul eylesin Rabb'im..

$971035_10151567274754699_1820007798_n.webp$247612_10151568929439699_675358518_n.webp$426703_10151602856324699_1536423150_n.webp$482596_10151580464019699_1234557043_n.webp$936105_10151567451199699_1861620508_n.webp$1234894_625210470835021_1328153116_n.webp

Yarın basliyormussunuz kısaca bana anlatirsaniz ben katılmak istiyorum Lütfen
Ekliyorum canım seni de listeye, aramıza hoşgeldinnn :16: Yapman gerekenler aşağıda yazıyor canım.
Canlarım hepinizin yazdıklarını okudum ve bence şöyle yapsak güzel olur.
Günü olan kişiye 41 tane Salat-ı Tüncina ve Allah'ın 99 isminin tamamını okuyalım (anlamlarıyla birlikte okursak çok daha güzel olur.), bir de günü olan dua kardeşimiz için içten bir şekilde dua edersek çok güzel olur, dua kardeşlerim günü olan kardeşimiz onun için nasıl dua edeceğimizi 1 gün öncesinde bize belirtirse dualarımız daha anlamlı olur.

Yarın Aira kardeşimizin günü o isteklerini belirtirse onun için samimi bir şekilde biz de Allah'tan istiycez inşallah. (Biz onun isteklerini biliyoruz ama listemizden bilmeyenler olabilir 1 kez daha söylerse iyi olur.)

YENİ LİSTEMİZ (Katılmak isteyenler söyleyebilir.):nazar::nazar::nazar:
1)Aira-10.09.2013
2)Golge1004-11.09.2013
3)Suskun_sultan-12.09.2013
4)Aybirgen-13.09.2013
5)Minigmanig (Duygu)-14.09.2013
6)Rainbyte-15.09.2013
7)Esrazambak-16.09.2013
8)Buujuu-17.09.2013
9)
I34anbul-18.09.2013
10)Esmeralisa-19.09.2013
11)Yaslikiz-20.09.2013
12)Saskinn-21.09.2013

Her gün okuyacağımız dualara ek olarak içinden gelen listemizde yer alanlara istediği sure ve duaları okur, Allah izin verirse ben hepinize birer Yasin okuycam canlar :16:

Dua ve faziletleri de böyle:46:

Saleten tüncina duası
:

"Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr."

Anlamı:

"Allahım! Efendimiz Muhammed'e (sav) ve onun ehli beytine salât at. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirsin, bizin bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlersin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi bize bunları merhametinle nasip et. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır."
Bazı yerlerde, "Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr." kısmının olmadığını da belirtelim. Ancak bu kısmın söylenmesi de çok faydalıdır.

Bu Salâvat-ı Şerifenin büyük önemi ve sevabı vardır. Sürekli bu salavata devam edenin, belalardan emin, gelecek musibetlere perde, arzularının kolay, rızkının da bereketli olacağı ümit edilir.

Dua esnasında eller (duanın seması sayılan) yukarıya açık olarak (ayrı) şekilde tutulur. İki elin avuç içi terazinin iki gözü gibi muvazeneli şekilde göğüs hizasında, semadan gelecek Rahmet-i İlâhiyye’ye açık bekler. Ancak, bazı zamanlarda bu iki elin yanyana birleşip, bitişik şekilde tutulması da sünnete aykırı değildir. Resûl-i Ekrem Hazretleri her iki halde de dua yapmıştır. Lâkin çoğu defa ellerini ayrı şekilde tuttuğu anlaşılmaktadır. Nitekim Şafiî mezhebinde duanın korku mânâsına gelen cümlelerinde ellerin içinin yere çevrilip aşağıya tutulduğu gibi. Hanefi’de ise avuç içinin aşağıya çevrilmesi sadece yağmur duasında meşru kılınmış, diğerlerine şâmil olmamıştır. Şafilerin dua ederken musibetten sakınmak için ellerini aşağıya çevirmeleri bazı hadislere dayanmaktadır ki sünnettir. Bu hadislerden birisi şöyledir: “Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü vesselam, Allah’tan bir şeyin olmasını istediği zaman ellerinin içini yukarıya çevirirdi. Ancak bir şeyden sakınacağı zaman ise ellerinin içini aşağıya çevirirdi.” (Bu konuyla ilgili Hadisler için bkz: Müsned, Ahmed b. Hanbel 4/56; Mecmau’z- zevaid, 10/168; Cemu’l-fevaid, 2/618; el-Fethu’l-kebir, 2/357; ) Bu nedenle ellerini dua ederken aşağıya çevirenler bu hadislere göre amel etmiştir. Hanefiler ise bu konuda şafileri taklit etmiş oluyor.
Konuyla ilgili bir hatıra:
Bu konuda İbni Fakihani (Fecri Münir) isimli kitabında özetleyeceğim şu olayı nakleder:

Maneviyat büyüklerinden Ebu Musa, fırtınalı bir havada gemide imiş. Müthiş bir fırtına gemiyi batırmaya ramak kaldığı sırada Peygamber Efendimize iltica etmiş:

Ya Resulallah, gemimiz batacak, içindeki bunca masumlar suya gark olup ölecekler. Lütfen bize bir kurtuluş çaresi göster!..

O sırada kulağına şöyle bir hitap vaki olmuş: Ey Ebu Musa! Tüncina duasını okuyun! Yani, kurtaran duayı okuyun, kurtaran duayı...

Demiş ki: Ya Resulallah, bu Tüncina duası hangisidir, biz bilmiyoruz?

Efendimiz (sav) bugün namazlardan sonra okumakta olduğunuz (salaten Tüncina)'yı okumuş, bunu okuyun, diye tenbih buyurmuş.

Gemide ki yolcular hep birlikte bunu Ebu Musa'dan öğrenip okumuşlar, fırtına dinmiş, sağ salim karaya ayak basmışlar.

Bu duanın bu gibi özelliklerinden doalayıdır ki bizim de hudutlarımızda düşman tehlikesi belirince eli silah tutan askerlerimiz hudut boylarına gidip maddi silahıyla karşı koyarken, içerde seccadesi başındaki müminler de hep bu kurtaran duayı okumuşlardır.

Maddi silah yanında manevi silahla da düşmanı sınırlarımızdan kovmuşlardır.

Bu konuyu Ehli Sünnet mecmuasında yazan merhum Zapsu, bir teklifte bulunmuş ve demiştir ki: Harpte sınırlarımızda beliren düşman tehlikesini önlemek için camilerimizde diyanet tarafından okunması istenen (Salaten Tüncana)'yı artık bırakmalıyız. Zira tehlike geçmiştir. Yarın Allah korusun bir tehlike daha söz konusu olursa o zaman neyi okuyacağız.

Faslı Davut efendinin yazdığı (Delailül Hayrat)'ta da geçen bu salavatı şerife için Bediüzzaman Hz. (bir çok aktabların okumakta titizlik gösterdiği salavat) diye bahseder.

Bu salavatı şerife ilham ile yazılmıştır. Ne okuyana nede okumayana bir ısrar olmamalıdır. Okunursa sevabı var, okunmazsa günahı yoktur. Ben şahsen okurum, okunmasını da isabetli bulurum. İsmi üstünde kurtaran salavat. (Ahmet Şahin, Güncel Sorulara Çözümler.)

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör

Anladım cnm benim de esimle problemlerim var içinden cikamadigim cok daraldigim oluyor bana cok iyi gelecek burasi kuran biliyorum ne okunacak kime okunacak bana soylerseniz yarın baslarim allahin izniyle

Anladım cnm benim de esimle problemlerim var içinden cikamadigim cok daraldigim oluyor bana cok iyi gelecek burasi kuran biliyorum ne okunacak kime okunacak bana soylerseniz yarın baslarim allahin izniyle
Canım listede günü olana 41 Salat-ı Tüncina ve 99 Esmaül Hüsna okunacak, bunları da yukarıda paylaştım bakabilirsin.

Kızlaaaar :1: yüce Rabb'imizin izni ve rızasıyla yarın dualarımıza başlıyoruz. Sizden öncelikle Allah razı gelsin çok teşekkür ediyorum. Burası inşallah bana çok iyi gelcek. Dualarınızı ederken Canan kardeşiniz de size duacı olcak. Kızlar Eşimin adı Musa Emre. Annesinin adı ayşe. Dualarınızı ederken Mehmet'ten olma Ayşeden doğma Musa Emre kardeşimiz Canan kardeşimizle barışsın. Allah hayırlı güzel yuvalar nasip etsin. Ailelerine ve musa kardeşimize de güzel huy ve sadakat versin. İnşallah tez vakitte barışırlar. Bir ömür mutlu olur çoluuk çocuklarıyla yaşarlar derseniz çok mutlu olurum. Malum kayınvalidem ve benim ailem de birbirlerine kötü oldular inşallah bu kibir ve gururu bırakırlar. Allah kibri ve gururu sevmez. Tek istediğim eşime kavuşmak. Acılar bitsin eski ruya gibi imrenilen hayatımıza geri dönelim. Allah nefsini köreltsin ve başka kadınlardan korusun. İnşallah sağ sağlim barışır yuvamızı baştan tez vakitte kurarız. Bolca sabır ve aşk dileyin :14: Birde tek tek sizin isimlerinizi alayım kızlar. Dualarınızı öyle edeceğim. Suskun Sultan kardeşimin dualarını ettim ben listede yoktum ama 1000 zel celali vel ikram 1000 ya vedud 1000 salavat 71 kevser 489 ya fettah sayamadığım kadar da ayetel kürsi okudum. Ne okunacaktı gülüm sana bilemediğim için. Allah eksik ve yanlışlarımızı düzeltip tamamlasın inşallah. Allah Muhammed sav Efendimize komşu olmanızı nasip etsin inşallah. Her duanıza önce o sonra Cebrail allahisselam amin desin :16:

Kızlaaaar :1: yüce Rabb'imizin izni ve rızasıyla yarın dualarımıza başlıyoruz. Sizden öncelikle Allah razı gelsin çok teşekkür ediyorum. Burası inşallah bana çok iyi gelcek. Dualarınızı ederken Canan kardeşiniz de size duacı olcak. Kızlar Eşimin adı Musa Emre. Annesinin adı ayşe. Dualarınızı ederken Mehmet'ten olma Ayşeden doğma Musa Emre kardeşimiz Canan kardeşimizle barışsın. Allah hayırlı güzel yuvalar nasip etsin. Ailelerine ve musa kardeşimize de güzel huy ve sadakat versin. İnşallah tez vakitte barışırlar. Bir ömür mutlu olur çoluuk çocuklarıyla yaşarlar derseniz çok mutlu olurum. Malum kayınvalidem ve benim ailem de birbirlerine kötü oldular inşallah bu kibir ve gururu bırakırlar. Allah kibri ve gururu sevmez. Tek istediğim eşime kavuşmak. Acılar bitsin eski ruya gibi imrenilen hayatımıza geri dönelim. Allah nefsini köreltsin ve başka kadınlardan korusun. İnşallah sağ sağlim barışır yuvamızı baştan tez vakitte kurarız. Bolca sabır ve aşk dileyin :14: Birde tek tek sizin isimlerinizi alayım kızlar. Dualarınızı öyle edeceğim. Suskun Sultan kardeşimin dualarını ettim ben listede yoktum ama 1000 zel celali vel ikram 1000 ya vedud 1000 salavat 71 kevser 489 ya fettah sayamadığım kadar da ayetel kürsi okudum. Ne okunacaktı gülüm sana bilemediğim için. Allah eksik ve yanlışlarımızı düzeltip tamamlasın inşallah. Allah Muhammed sav Efendimize komşu olmanızı nasip etsin inşallah. Her duanıza önce o sonra Cebrail allahisselam amin desin :16:
Canım Allah'ın izniyle yarın bol bolll dua edicez sana, Allah'ım kabul etsin. Amin amin amin :21::21::21:

Canlarım aklıma bi fikir geldi:28: Hepimiz müsait olduğumuzda kendi dualarımızı, isteklerimizi yazalım, hepimizin istekleri belli olsun, ben liste sırasıyla hepimizin dualarını tek mesaja alırım ve hergün herkes birbirine dua eder, en azından günde 1 defa birbirimize dua etmiş oluruz, ben az önce tüm listemize dua ettim teker teker. Çoğunuzu tanıyorum, çoğunuzun derdini, sıkıntısını biliyorum ama bilmediklerim de var, ya da bilmeyenler var, herkes derdini, sıkıntısını, duasını yazsın biz de hergün buna göre dua edelim birbirimize.

:16: Allah razı olsun canım. isim listesi de yapalım canım ya dualarımızı daha güzel ederiz :12: :12:
Canım ben de dahil bazılarımız burdan adını söylemek istemeyebilir, isim söylemek isteyen söylesin, istemeyene de burdaki isimleriyle edelim dualarımızı, Allah niyetlerimizi kabul etsin.

AİRA: Kızlaaaar :1: yüce Rabb'imizin izni ve rızasıyla yarın dualarımıza başlıyoruz. Sizden öncelikle Allah razı gelsin çok teşekkür ediyorum. Burası inşallah bana çok iyi gelcek. Dualarınızı ederken Canan kardeşiniz de size duacı olcak. Kızlar Eşimin adı Musa Emre. Annesinin adı ayşe. Dualarınızı ederken Mehmet'ten olma Ayşeden doğma Musa Emre kardeşimiz Canan kardeşimizle barışsın. Allah hayırlı güzel yuvalar nasip etsin. Ailelerine ve musa kardeşimize de güzel huy ve sadakat versin. İnşallah tez vakitte barışırlar. Bir ömür mutlu olur çoluuk çocuklarıyla yaşarlar derseniz çok mutlu olurum. Malum kayınvalidem ve benim ailem de birbirlerine kötü oldular inşallah bu kibir ve gururu bırakırlar. Allah kibri ve gururu sevmez. Tek istediğim eşime kavuşmak. Acılar bitsin eski ruya gibi imrenilen hayatımıza geri dönelim. Allah nefsini köreltsin ve başka kadınlardan korusun. İnşallah sağ sağlim barışır yuvamızı baştan tez vakitte kurarız. Bolca sabır ve aşk dileyin :14:

Aybirgen:
Şu an birlikte olduğum kişi benim için hayırlıysa Allah kalplerimizi birbirine daha da ısındırsın, birbirimizi daha çok sevelim, Allah'a yakınlaşabilmek, Allah rızası doğrultusunda güzel işler yapabilmek için birbirimize vesile olalım, her türlü günahtan, haramdan uzak durabilelim, mutlu huzurlu bir yuvamız, hayırlı evlatlarımız olsun, Allah bize dünyada da iyilik ve güzellik versin, ahirette de iyilik ve güzellik versin, Allah kalbimize ferahlık, huzur versin, rızasından ayırmasın, bizi sevdiği kullarından eylesin. Ama bu kişi benim için hayırlı değilse kolaylıklar içinde, kimse üzülmeden bir bahaneyle bitsin ve bir an önce karşıma benim için hayırlı olan insan çıksın ve az önce saydığım güzellikleri benim için hayırlı olan kişiyle yaşayabileyim. Amin amin amin :21::21::21:

Buuju (Burcu):kızlar ismim burcu.kendi ekmegini kazanan Allahtan korkan kuldan utanan hayırlı bir insanla tez zamanda sevgi dolu huzurlu mutlu yuva kurmam için dua istiyorum bende.şimdiden Allah razı olsun .Rabbim isteyen herkese mutlu huzrlu evliligi nasip etsin amin.

Canlarım siz de aşağıya dualarınızı ekleyin lütfenn, listemizdeki herkese günü olmasa bile dualarımızda yer verelim, günü olmasa bile hepimizin adı dualarımızda en azından günde 1 defa geçsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar ismim burcu.kendi ekmegini kazanan Allahtan korkan kuldan utanan hayırlı bir insanla tez zamanda sevgi dolu huzurlu mutlu yuva kurmam için dua istiyorum bende.şimdiden Allah razı olsun .Rabbim isteyen herkese mutlu huzrlu evliligi nasip etsin amin.

Kizlar su aralar en buyuk sikntim cok bahsetmemis olsam da maalesef okulum. 2 yildir oyle bir sinavin icerisindeyim ki hepsi birikti ve en sonunda okulum uzadi. Rabbim nasip ederse bu yeni donemde cok calisip, basarip da okulumun 1 sene degil de yarim sene uzamasini saglayabilirim ama bunun icin calismak tek basina yetmiyor. Rabbim bana oncelikle calisma azmi, istegi versin insalllah.Rabbim once kolaylik versin, daha sonra da bu calismam dogrultusunda guzel notlar, hayirli mezuniyet ve sonucunda guzel bir is nasip etsin insallah.
Ikinci bir skntim da bildiginiz uzere, platonik olarak birini seviyorum. her ne kadar gozumden irak olsa da henuz gonlumden irak degil. Rabbimden oncelikle ona hayirlisiyla kavusabilmeyi istiyorum, eger Rabbim onu bana vermeyecekse de gonlumu buna razi etsin ve beni sasirtmasin. Onun yerine hakkimdaki esas "hayirli" insana hayirli, tez ve dogru vakitte kavusabilmeyi, birbirimize hayirli, helal ve mutlu eylemesini diliyorum Rabbimden. Dedigim gibi oncelikli 2 siktnim okul ve gonul derdim-hayirli kismetim. Simdiden dualariniz icin cok tesekkur ederim. Allah hepinizden razi olsun. :16::16:

yaptigimiz dua tek basina karsi tarafa edilmis olmuyor. aslinda kendimize de dua etmis sayiliyoruz. Soyle yani, okursaniz anlayacaginizdan eminim:

(Bir Müslümanın din kardeşinin arkasından ettiği hayır dua kabul olur. O dua edince, bir melek, “Âmin, kardeşin için istediğinin aynısı sana da verilsin” der.) [Müslim, Tirmizi, İbni Mace]

Son düzenleme:
Aybirgen bu arada gercekten mukemmelsin bu dusuncen konusunda arkadasim. cook guzel bir fikirdi.:46:
Soyle bir kere burdaki sayfayi okursak dua niyetine, zaten cokca dua etmis sayilirz birbirimize.
Dedigim gibi karsi tarafa ederken duayi, kendimize de ediyoruz aslinda.

1-Elittt (için 30.08.2013)-
2-I34anbul (için 31.08.2013)-
3-Minigmanig-Duygu (için 01.09.2013)
-4-Aybirgen (için 02.09.2013)--
5-Esmeralisa (için 03.09.2013)okudu
6-Rainbyte (için 04.09.2013)okudu
7-Facebook06 (için 05.09.2013)--
8-Alone2 (06.09.2013)--
9-Esrazambak (07.09.2013)
10-Assia_baby (08.09.2013)
11-suskun sultan (09.09.2013)okudu

:( tamamlayamadık sanırım. umarım giremeyen dostlarda okumuştur.

dualarınızda beni düşünerek dua etttiğiniz için teşekkür ederim. Allah herbirimize güzel huylu güzel ruhlu eşler nasip etsinn:9:

canım dualarını okudum Allah en yakın zamanda hayırlı kısmetini karsına cıkarsın eger gönlünde biri varsa Allah hakkında hayırlı etsin insallah hayırlı güzel mutlu huzurlu cocuklu bir yuvan olsun insallah:21::21::21:

Back
X