Hayırlısı

canın yanıyor belli.takma uzulme demek ziyadesiyle yersız.ama senden önemli ve öncelikli değiller emin ol.herşeyde vardır bir hayır.mağrurluklarıyla kalsınlar bırak.yuce rabbim senin için de en hayırlısını versın inşallah.gecer hem de bal gibi geçer.hayatta kimse vazgeçilmez değildir....

evlilik fedakarlık ister özveri ister seni daha evlenmeden gözden çıkarabilecek insanla bir ömür nasıl sırt sırta verip iyi kötü günleri birlikte geçireceksin? bir ömür peşinde pervane mi olacaksın? sen bu kadar değersiz misin? vur tekmeyi def et hayatından tez zamanda... kendine yazık edersin. hayatına çok daha iyi biri girecek ve şükredeceksin bittiğine... kötüyle devam etmek mi yoksa iyiyi umut etmek mi? seni ailesine şimdiden mahcup etmiş arkanda durmamış adamdan cacık olmaz. şuan yeni ondan bu kafa karışıklığın... sallaaa

Siz niye hala beyefendinin kararını bekliyorsunuz. Kesin kararini verince yuzyuze gorusecekmis siz de agzinin icine bakiyorsunuz hala.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sen hala aynı sensin, hiçbir şeyini kaybetmedin . Dimdik dur .
Sen kaybetmez, ancak kaybedilirsin canım benim . Eminim buna.
Tabi ki dua ederim :)

Çok teşekkür ederim canım desteğin için. :26: Yorumlarınız olmasa ne yapardım bilmiyorum. :50:

Daha ilk gunden boylesin de zamanla kucuk inis cikislarla bu duygularin sona erecek. Bu gunleri atlatsan gerisi gelir zaten.

Nisanlin olacak adam karaktersizin teki. Hadi ailesi seni tanimamis ona ne oluyor? Kendi akli yok mu? Madem o kadar seviyor, ailesine diyemez mi bakin fndkfndk bu bu fedakarliklari yapti, siz onu tanimamissiniz diye.

Bu adamla evlenirsen aslinda gorumceyle evlenmis olacaksin ve kendisi tarafindan yonetilen bir evliligin olacak. Askindan olsende boyle bir hayat cekilir mi?

Kucuk bir tuyo vereyim acilarinin dinmesi icin. Bu ani ve gecmisi dusunursen aci cekersin. Gelecegi ve gorumcenin hayatini ve evliligini nasil mahvettigini dusun. O zaman ayrilarak aslinda kendin icin nasil bir iyilik yaptigini anlayacaksin.

İşte o daha evvel aramızda olan ıvır zıvır tartışmaları da kattı işin içine. Sen zaten şunun için de şunu yapmıştın, bana bunu demiştin diye döktü önüme. Ki bu nefret ettiğim bir şey, birlikteyken de çok uyardım yapma diye. Ama dinlemedi beni. Onları hatırladıkça da doldurdu kendini. Huyudur zaten çabuk gaza gelir, anında parlar. Sakinleşince inşallah vicdanı rahat bırakmaz. Senin söylediklerini düşünür ben bu kıza haksızlık yaptım diye.

canın yanıyor belli.takma uzulme demek ziyadesiyle yersız.ama senden önemli ve öncelikli değiller emin ol.herşeyde vardır bir hayır.mağrurluklarıyla kalsınlar bırak.yuce rabbim senin için de en hayırlısını versın inşallah.gecer hem de bal gibi geçer.hayatta kimse vazgeçilmez değildir....

Hemde nasıl yanıyor :43:

evlilik fedakarlık ister özveri ister seni daha evlenmeden gözden çıkarabilecek insanla bir ömür nasıl sırt sırta verip iyi kötü günleri birlikte geçireceksin? bir ömür peşinde pervane mi olacaksın? sen bu kadar değersiz misin? vur tekmeyi def et hayatından tez zamanda... kendine yazık edersin. hayatına çok daha iyi biri girecek ve şükredeceksin bittiğine... kötüyle devam etmek mi yoksa iyiyi umut etmek mi? seni ailesine şimdiden mahcup etmiş arkanda durmamış adamdan cacık olmaz. şuan yeni ondan bu kafa karışıklığın... sallaaa

Onla kurduğum hayalleri başkasıyla kuramam gibi geliyor şimdi. Her yerde bir anımız var. Biliyorum sizi de sıkıyorum sürekli aynı şeyleri söyleyerek ama elimde değil. Ben zaten çok güçlü bi insan olamadım hiçbir zaman. İlk sarsıntıda yıkılırım hep böyle. Bir de çok sulugözlüyüm. Yanıyor artık gözlerim ama tutamıyorum yine de kendimi. :43:

Siz niye hala beyefendinin kararını bekliyorsunuz. Kesin kararini verince yuzyuze gorusecekmis siz de agzinin icine bakiyorsunuz hala.

Yok hayır beklemedim ki. Aslında oydu istediğim. Bitti kelimesini ondan duymak istiyordum ki ileride vicdanı rahat etmesin, ben bıraktım kızı yüzüstü desin. Ama akşam konuşmamızda artık annemin de razı olmadığını, telefonunu açmama bile izin vermediğini söyleyince tamam madem çok istiyorsun bitsin muhabbeti yaptı bana. Halbuki bizi bu aşamaya getiren kendisi :50:

Canım az önce yazmışsın ya çalışsaydim böyle davranamazdi diye kendine kizdigini filan sakın haa bunun kişilikle alakası var..benim eşim Kaymakamlığı kazandi,hakimligi kazandı, maliye uzman yardımcılığini kazandı bunları mülakatta kaybetti İyi bir işide vardi şimdi vergiye geçti adam oldum pistim demiyor bende calismiyorum yurt dışında Okudum bıraktım geldim şimdi açıköğretime devam ediyorum.bu adamın kibirinden kaynaklı üzülme inşallah insan birisi çıksın karşına, baban neden istemedi.

Cok ozur dilerim ben son sayfalari okumamistim henüz. Sinirime hakim olamadim cok sert bir dille yazmisim. Hakkinizi helal edin. Sizin icin bi yandan üzülüyorum bi yandan kurtuldunuz diye seviniyorum. Acinizi paylaşıyorum gozyaslarimi tutamadim. Sizin icin dua edicem insallah her sey gönlünüzce olur.

fındık senı bir çok konundan biliyorum. hatta kendim de müfettiş olduğumdan, nişanlın ankarada müfettiş eğitimde, acaba bizim bakanlıkta mı demiştim, ilgimi çekmişti.

bunun yanında konunu tamamen okuyunca kendi hikayemle çok benzettim. en azından hissttiklerimizi. bende nişanlımdan ayrıldım. bi ara oku istersen.. şu günlerde sana iyi gelecektir, oyalanırsın..

benim konumda da herkes bana hak verirken, nişanlım ve ailes beni suçlamıştı paragözlükle. acaba ben mi eksik anlatıyorum demiştim ama yok. burdaki insanlar objektif bakıyor. bak burda kimse sana kusur bulmamış. çünkü kusurun yok. abisi tam anlamıyla saçmalamış. ailecek günah çıkarmışlar, seni saçma sapan bi insana benzetmişler korkmuşlar falan. abisi eşine bile anlatmamış, o kadar dışardan bi göze kapalılar belliki. olay takı makı değil, bunlar dolmuşar sanai belki babanın tavrına. senden ezilip büzülmeni beklmişler, yazık. arkadaşlar yazılması gerekenleri yazmışlar zaten, için rahat olsun senin hiç bi kabahatın yok.

çok acı çekeceksin, ama çok kısa sürecek kendimden bilyiroum. çünkü vıcdanın rahat. sen kız çocuğu olarak babanın karşısında durdun, o erkek olarak annesinin duramadı. ağla bol bol. al anneni çık gez. eymir'e falan git yat çimlerde, hatta ben götüreyim seni :)

ha birde, benim ex nişanlımda annemee söyleyeeğim kız bulurlar bana hemen evleneceğim, ben kendim beceremiyorum belli demişti. sonuç hala bekar. bakanlıkta görüyorum yüzüme bakacak yüzü yok. yüzü bi kere gülmüyor. hatta nişanı o attiği halde bakanlıkta herkes ben attım sanıyor. çünkü ben ne kadar mutluysam o, o kadar mutsuz. çünkü benim yüzümü eğdi, vicdanı onun yakasını bırakmıyor. seninkinin de bırakmayacak emin ol. sıkıldıkça, bunaldıkça yaz buraya. onu arayacağına yaz buraya, bana. ama sakın arama, ezdirme kendini.

kişiliğini ayrılırken daha iyi görmüşsünüz. aileme söylerim başka kız bakarlar ne demek ya? kusura bakmayın lütfen ama böyle adama adam denmez. iyi evlenmeden kurtulmuşsunuz diyorum. insan ayrılma aşamasında da olsa biraz saygısı olur karşısındakine... hiç boşuna bu adam için kendinizi üzmeyin derim.

Evleneceğin kişinin ve ailesinin gerçek yüzünü evlenmeden görebildiğin için ne kadar şükretsen az canım.

Belki şimdi değil ama 2-3 hafta sonra bu çocuk dayanamayıp seni ararsa;

bu yaşadıklarını ve devam edersen yaşayacaklarını düşün ve geri adım atma.

Evlilik zaten zor, hele ki böyle bir aileyle 2-3 ayda aşk da biter sevgi de. Huzurundan olursun.

Cnm biz sana bi ara tessettür elbisesi seçmemişmiydik ? Söz için miydi kusura bakma hatırlamıyorum tam.. Yanlış hatırlamıyorsam ailesiyle bazı sorunlar vardı ama nişanlınla yoktu.. Yanlış hatırlıyorsamda kusuruma bakma ltfnn çünkü bayaa olmuştu o konuyu okuyalı.. Rabbim çok istiyorum ama hayırlısı deilse olmasın demek en büyük erdemdir.. Sen zaten dua ediosun hayırlısını istiyorsun ne mutlu sana.. Ama şunuda unutma çok çok çok şükür evlenmeden çoluğa çocuğa karışmadan görmüşsün gerçek yüzlerini.. Evlendikten sonra daha zor bitecekse şimdi bitsin.. Ama sana düşünüyorum karar verince açıklıcam diyen bir adama keşke sen cvp verebilsen BİTTİ diyebilsen.. Evlendikten sonra burnundan getirir en ufak bir şeyde seni terk etmekle tehdit eder..dualarım seninle.. Rabbim hakkında hayırlısını versin

Çok teşekkür ederim canım desteğin için. :26: Yorumlarınız olmasa ne yapardım bilmiyorum. :50:

İşte o daha evvel aramızda olan ıvır zıvır tartışmaları da kattı işin içine. Sen zaten şunun için de şunu yapmıştın, bana bunu demiştin diye döktü önüme. Ki bu nefret ettiğim bir şey, birlikteyken de çok uyardım yapma diye. Ama dinlemedi beni. Onları hatırladıkça da doldurdu kendini. Huyudur zaten çabuk gaza gelir, anında parlar. Sakinleşince inşallah vicdanı rahat bırakmaz. Senin söylediklerini düşünür ben bu kıza haksızlık yaptım diye.

Hemde nasıl yanıyor :43:

Onla kurduğum hayalleri başkasıyla kuramam gibi geliyor şimdi. Her yerde bir anımız var. Biliyorum sizi de sıkıyorum sürekli aynı şeyleri söyleyerek ama elimde değil. Ben zaten çok güçlü bi insan olamadım hiçbir zaman. İlk sarsıntıda yıkılırım hep böyle. Bir de çok sulugözlüyüm. Yanıyor artık gözlerim ama tutamıyorum yine de kendimi. :43:

Daha önceki konularınızı da okumuştum, ailecek çok çetin bir sınavdan geçiyorsunuz, Allah hepinize güç, sabır versin. Ama hem siz hem de abiniz Allah'ın sevgili kuluymuşsunuz ki en açık şekilde mesajlar göndermiş. Afedersiniz ama nişanlınızın gelişememiş kişiliği ve ailesinin aşırı kibirli tavırları tam da abinizin eski sevgilisine göre bir gelin hak ediyor. Öylesi hakkından gelir böyle insanların. Sizin bu naifliğiniz, ince düşünmeniz, bu kadar haksızlıktan sonra bile haklarını gözetmeniz onlara çok büyük gelmiş. İçiniz yanacak ki daha çabuk tükensin sevginiz, çünkü ateş nasıl mikropları temizlerse size zarar vermeye başlayan bu sevgiyi de yüreğinizden öyle arındıracaktır. Allah ailenizi sizin gibi anlayışlı, düşünceli insanlarla karşılaştırsın.

fındıkcım ailece bi değişiklermiş canım bunlarrr
nişanlının konuşmaya cesareti yokmuş abisini mi yönlendirmiş sanaaa:20::20::20:
henüz büyümeye ihtiyaçları var ailece bunlarınn..
*
üzülme diyemiyorum üzüleceksin biliyorumm.
biraz zaman tanı kendinee geçecek hepsii.
*
ayrıca annenin tavrından bahsetmeseydin keşkee
şimdi annen istiyo gibi ayrılmışsın gibi bi hava bırakmış oldun karşıdaa
zaten konuşmaya meyilli bi aile anneni suçlamasınlar bidee üzülmesin hasta kadın ben sebep oldum die:26::26::26:

Kendinizi üzmeyin
Vardır bir hayır deyin..
Bende nişan attım, birsürü sebepler hareketler vs, inceldiği yerden koptu..
o süreç, ailemin tavrı, içinde bulunduğum durum..
iki ayda tam yirmi kilo verdim, tanınmaz haldeydim.. insan düşündükçe kendini yiyor..
şimdi bir yıla yakındır evliyim,
ve hergün şükrediyorum..
anladımki Rabbim bişeyi alıyosa, daha iyisini vereceği içindir.. :34:

fındık nedense içimden nişanlının sana döneceğini hissediyorum,eğer böyle olursa lütfen sen kabul etme o çocuk ruhlu dengesizi:50:

Son durumu ayrıntılıca anlatıyorum kızlar.
Berbat bir şekilde uyandım çünkü rüyamda hep nişanlımı gördüm. Ama hep güzel şekillerde gördüm. Bana yaptığı sürprizleri, yazdığı şiirleri...
Biliyorum kızan da çok olacak ama bir aptallık yapıp sabah uyanır uyanmaz aradım. Konuşmama fırsat vermedi. Abimle konuş, başka kimseyle konuşma dedi.

Kız kardeşi yarın kötü şeyler olacak diye mesaj atmıştı, biz onu babamı babalarına arattıracaklarına yorduk ve müdahale etmek için babasını da aradım. Aslında hiç müsait değildim konuşmak için ama hani benden bir adım görsün, benimle konuşmadan babamı aramaya kalkmasın diye düşündüm. Müsait olunca konuşmak istediklerim var dedim. Tamam dedi ama ses tonundan çok rahatsız oldum. O da çok soğuk konuştu.

En son dedim battı balık yan gider. Eltimi aradım. Kendisi belki de ailede en sevdiğim insandır. Onunla fazla samimi olmadığım için aramızdaki ilişkinin cılkı çıkmamıştı. Dedim ki baba neden böyle yaptı anlamadım. Evde ne diye konuşuluyorum, ben ne yapmışım, en basitinden sana söylerken benim ne yaptığımı söylediler diye sordum. Bana sadece kuyumcuda kavga çıktı diye söylediler dedi. Çok ketumlar bu konuda, inan ben de bir şey bilmiyorum sen abinle (eşinden bahsediyor) konuş bir güzel derdini anlat olur mu dedi. Bunaltmak istemediğimi söyleyince ben ona seni arattırırım dedi ve aradı abisi.

Çok uzun konuştuk. Zaten abisinin girişini duyunca tamam dedim olacağı yok bu işin. Bir insanla evlenince ailesiyle de evlenirsin ve ne kadar değer görürsen gör onları kapı dışarı itemezsin dedi. Yani sana göre görümcen burnunu sokuyor her şeyine ama bize göre o kardeşin senin ve bir kardeş ne kadar dahil olma hakkına sahipse o da sahip dedi. Konu takı seti falan değil, biz bu olay olunca ailece geriye dönüp bir düşündük, nişanında olanları da ölçtük tarttık dedi. Nişanımda rezalet çıkmıştı, babam razı olmayıp bu insanları evden kovmaktan beter etmişti falan. Benim yaşlı başlı babam bu muameleye rağmen hala sizin evlenmeniz için diretiyorsa ve karşılığında seni mutlu edemiyorsak bir yerlerde bir yanlış vardır dedi. Kardeşinden için bu evde belki seni en çok seven oydu, bir kavga edecek olsanız seni o savundu, bilmediğin birçok fedakarlık yaptı senin için ama karşılığında sen burnunu soktu işlerime diyorsan bunda bir vefasızlık vardır dedi. Herkes sana çok kırgın ve kızgın dedi.
Bir de şey düşünmüşler... Dayılarının eşi vardı, meşhur bir yengeleri. Annelerine herkesi düşman etmiş, babasının evine falan sokmuyordu. Ondan çok çekmişler yani kısacası. Ama eskiden araları çok iyiymiş, çok kafa dengi bir kadınmış. Benim nişanlım da kadını o kadar çok seviyormuş ki... Abisi diyor ki sürekli dua ederdi Allah bana da senin gibi bir eş versin diye. E şimdi bu olanları da düşündükçe acaba duası kabul mu oldu, sen de o yengemiz gibi olup bizimle onu birbirimize düşürecek misin diye geldi aklımıza diyor. Korktuk biz ürktük düşününce diyor.

Sonra dedi ki yüzük atma konusu falan evde geçmedi. Biz hala her şey düzelsin hallolsun diyoruz sadece hepimiz kızgın olduğumuz için konuşmuyoruz seninle. Ben tembihledim hepsini dedi.

Ben sana inanıyorum ve güveniyorum, seviyorsan sevginin arkasında dur dedi. Nedir çekinceleriniz diye sorunca görümcen değil kardeşin olacak onlar senin, o gözle bakmalısın. Kendini bu aileye ait hissetmelisin. Evlendiğinizde bizleri dışlamayacağına kapı dışarı itmek istemeyeceğine inanmalıyız dedi. Sakin kafayla bir düşün, birbirinize şans tanıyın dedi.

O kadar aptalım ki o an gerekirse hepsinden özür dileyecek gevşekliği buldum kendimde. :50: Allahtan hemen sonra annem beni kendime getirdi. Aile dostumuz üç çok sevdiğim teyzem ve annem beni aralarına alıp nasihat ettiler. Peşlerinden koşma, bitmesi hayırlıydı dediler. Ve içimi acıtan hepsi mutlu oldu bittiğine, nişanda gözlemledik hiç uygun değildiniz o gün bile içimiz cız etti dediler. :26: Ben ne kadar aptalmışım herkes görmüş olamayacağını da ben görememişim.

Sonra hemen aradı beyefendi. Abisiyle konuşmuş, bir daha görüşmek istiyorum dedi. Mesajlar yağdırdı. Ama annem canıma okudu asla açmayacaksın bitti bu iş sok kafana dedi.

Sonra ben açtım dayanamadım. Ama son konuşmamız olduğunu biliyorum ya, hüngür hüngür ağlayarak açtım. Görüşemeyiz dedim annemin fikrini söyledim. Biz uygun değiliz olması gereken buydu dedim.

Vedalaştık az önce ve bitti. :43::43:

Niye bu kadar duygusalsın, abisinin konuşmalarına altta kalabildin anlamıyorum.

Süslemiş, püslemiş lafları, seni suçlu çıkarmış çok tehlikeli insanlar topluca ya!
Sen evlensen bu herifle birlik olup her sorunda ezerdi bunlar seni.

Telefonda ağlarken annem razı olmuyor demek yerine '' Bana şunları yaşattığın için, benim kimseye laf ettirmediğim
aşkımıza herkesten laf getirdiğin için seni asla affetmeyeceğim. '' deyip kapamalıydın.

Onun içi yansın diyeceğim ama bana kız bulun deyip Ramazandan sonra evleneceğim diyor gerizekalı.
Bırak ezecekleri bir kız bulup evlendirsinler şu kişiliksizi.
Allah seni mumla aratır emin ol.

Bu salağın nesine aşık oldun gerçekten merak ettim?

Erkenden karşına çıktığı için bunlar çok şanslısın emin ol.
Bir gün Rabbim çok büyüksün iyi ki bitmiş diyeceksin.

Canım az önce yazmışsın ya çalışsaydim böyle davranamazdi diye kendine kizdigini filan sakın haa bunun kişilikle alakası var..benim eşim Kaymakamlığı kazandi,hakimligi kazandı, maliye uzman yardımcılığini kazandı bunları mülakatta kaybetti İyi bir işide vardi şimdi vergiye geçti adam oldum pistim demiyor bende calismiyorum yurt dışında Okudum bıraktım geldim şimdi açıköğretime devam ediyorum.bu adamın kibirinden kaynaklı üzülme inşallah insan birisi çıksın karşına, baban neden istemedi.

Muhafazakar bir ailelerdi. Karşı cinsle el sıkışmıyorlardı. Bir de babası genel olarak sadece haram olanlara değil kimseye elini öptürmüyor. Kendi çocuklarını bile öpecekse öpüyor ama elini vermiyor. Ben de böyle olduklarını bildiğim için yüzük takılırken hiçbir erkeğin gidip eline uzanmadım uzaktan başımla selam verdim. Sonra kayınbabanın elini öp dedi benim kuzenim. Ben de o da vermez elim havada kalır gerginlik olur diye ona da gitmek ve gitmemek arasında kaldım. Adam da benim bocaladığımı fark edince tamam kızım geç sen içeri artık diğer misafirlerle görüş dedi. Babamın da çıldırması 5 saniye falan sürdü. Zaten çok gönüllü değildi adam da babamın istediği kozu vermiş oldu eline. Sonra tüm ailesi babamı sakinleştirmeye ikna etmeye çalıştı. Adama küfürvari sözler bile etti babam, defolun gidin evimden dedi. Ama o eski nişanlım olacak gözümde kat kat büyümüştü o gün. Çünkü gitmedi, gitmeyi hiç düşünmedi bile. Babam babasına ağzına geleni sayarken durdu beni teskin etti üzülme sen düzelecek, yanlış birine kızını vermediğini görünce rahatlayacak diye.
Aynı günün akşamı babam beni önce sakince karşısına aldı sonra sinirden delirdi yine. Sevdiğimi söyledim diye hayatımda ilk defa bana el kaldırmaya bile kalktı. Ve bunlara rağmen ben vazgeçmedim.
Ama onlar şimdi sen bizim için çok fedakarlık yaptın babanı karşına aldın demiyor. Biz o kadar laf işitmemize rağmen seni orada bırakıp gelmedik, ama sen yine de vefasızlık ettin bize diyorlar.

Cok ozur dilerim ben son sayfalari okumamistim henüz. Sinirime hakim olamadim cok sert bir dille yazmisim. Hakkinizi helal edin. Sizin icin bi yandan üzülüyorum bi yandan kurtuldunuz diye seviniyorum. Acinizi paylaşıyorum gozyaslarimi tutamadim. Sizin icin dua edicem insallah her sey gönlünüzce olur.

Yo estağfurullah sert falan değildi, cevap bile vermişim hatta. Helal olsun ne demek. Çok duygulanıyorum böyle mesajlar okuyunca, iyi ki de açmışım bu konuyu diyorum. Bir sürü insan bana dua edecek diye seviniyorum.

fındık senı bir çok konundan biliyorum. hatta kendim de müfettiş olduğumdan, nişanlın ankarada müfettiş eğitimde, acaba bizim bakanlıkta mı demiştim, ilgimi çekmişti.

bunun yanında konunu tamamen okuyunca kendi hikayemle çok benzettim. en azından hissttiklerimizi. bende nişanlımdan ayrıldım. bi ara oku istersen.. şu günlerde sana iyi gelecektir, oyalanırsın..

benim konumda da herkes bana hak verirken, nişanlım ve ailes beni suçlamıştı paragözlükle. acaba ben mi eksik anlatıyorum demiştim ama yok. burdaki insanlar objektif bakıyor. bak burda kimse sana kusur bulmamış. çünkü kusurun yok. abisi tam anlamıyla saçmalamış. ailecek günah çıkarmışlar, seni saçma sapan bi insana benzetmişler korkmuşlar falan. abisi eşine bile anlatmamış, o kadar dışardan bi göze kapalılar belliki. olay takı makı değil, bunlar dolmuşar sanai belki babanın tavrına. senden ezilip büzülmeni beklmişler, yazık. arkadaşlar yazılması gerekenleri yazmışlar zaten, için rahat olsun senin hiç bi kabahatın yok.

çok acı çekeceksin, ama çok kısa sürecek kendimden bilyiroum. çünkü vıcdanın rahat. sen kız çocuğu olarak babanın karşısında durdun, o erkek olarak annesinin duramadı. ağla bol bol. al anneni çık gez. eymir'e falan git yat çimlerde, hatta ben götüreyim seni :)

ha birde, benim ex nişanlımda annemee söyleyeeğim kız bulurlar bana hemen evleneceğim, ben kendim beceremiyorum belli demişti. sonuç hala bekar. bakanlıkta görüyorum yüzüme bakacak yüzü yok. yüzü bi kere gülmüyor. hatta nişanı o attiği halde bakanlıkta herkes ben attım sanıyor. çünkü ben ne kadar mutluysam o, o kadar mutsuz. çünkü benim yüzümü eğdi, vicdanı onun yakasını bırakmıyor. seninkinin de bırakmayacak emin ol. sıkıldıkça, bunaldıkça yaz buraya. onu arayacağına yaz buraya, bana. ama sakın arama, ezdirme kendini.

İnan çok isterim Ankaradaysan görüşmeyi, arkadaş olmayı. İrtibatı koparmayalım madem yaşadıklarımız benziyor. Senin konunu da okuyacağım şimdi. Merak ettim. İnşallah benimkinin sonu da öyle olur. Başkasıyla evlvenecekse bile inşallah benim haberim olmaz, yaralarım kapanırsa da açılır çünkü.
Maliye bakanlığında mısın canım sen de?

kişiliğini ayrılırken daha iyi görmüşsünüz. aileme söylerim başka kız bakarlar ne demek ya? kusura bakmayın lütfen ama böyle adama adam denmez. iyi evlenmeden kurtulmuşsunuz diyorum. insan ayrılma aşamasında da olsa biraz saygısı olur karşısındakine... hiç boşuna bu adam için kendinizi üzmeyin derim.

Teşekkür ederim yorum için. O lafı daha önce de çok etti bana işte salaklık mı desem gurursuzluk mu desem yaptığımın adına...

Evleneceğin kişinin ve ailesinin gerçek yüzünü evlenmeden görebildiğin için ne kadar şükretsen az canım.

Belki şimdi değil ama 2-3 hafta sonra bu çocuk dayanamayıp seni ararsa;

bu yaşadıklarını ve devam edersen yaşayacaklarını düşün ve geri adım atma.

Evlilik zaten zor, hele ki böyle bir aileyle 2-3 ayda aşk da biter sevgi de. Huzurundan olursun.

Öyle bir şey olursa hemen buraya koşarım beni ikna edin cevap vermeyeyim diye. Bazı konularda iradesiz olabiliyorum çünkü.

Daha önceki konularınızı da okumuştum, ailecek çok çetin bir sınavdan geçiyorsunuz, Allah hepinize güç, sabır versin. Ama hem siz hem de abiniz Allah'ın sevgili kuluymuşsunuz ki en açık şekilde mesajlar göndermiş. Afedersiniz ama nişanlınızın gelişememiş kişiliği ve ailesinin aşırı kibirli tavırları tam da abinizin eski sevgilisine göre bir gelin hak ediyor. Öylesi hakkından gelir böyle insanların. Sizin bu naifliğiniz, ince düşünmeniz, bu kadar haksızlıktan sonra bile haklarını gözetmeniz onlara çok büyük gelmiş. İçiniz yanacak ki daha çabuk tükensin sevginiz, çünkü ateş nasıl mikropları temizlerse size zarar vermeye başlayan bu sevgiyi de yüreğinizden öyle arındıracaktır. Allah ailenizi sizin gibi anlayışlı, düşünceli insanlarla karşılaştırsın.

Annem ve babam genel olarak merhametli insanlardır. Elleri çok açıktır. Fakirlere çocuklara falan yardım etmeyi çok severler. Herkes de o yüzden evimizin her durumda çok bereketli olduğunu söyler hatta. Dün de bahsettiğim, benimle konuşan annemin arkadaşları benzer bir yorum yaptı. Annen baban çok sadaka veriyor çok iyilik yapıyor da onların hatrına Allah ikinize de bunları önceden haber veriyor diye. Bilmiyorum inşallah öyledir.

fındıkcım ailece bi değişiklermiş canım bunlarrr
nişanlının konuşmaya cesareti yokmuş abisini mi yönlendirmiş sanaaa:20::20::20:
henüz büyümeye ihtiyaçları var ailece bunlarınn..
*
üzülme diyemiyorum üzüleceksin biliyorumm.
biraz zaman tanı kendinee geçecek hepsii.
*
ayrıca annenin tavrından bahsetmeseydin keşkee
şimdi annen istiyo gibi ayrılmışsın gibi bi hava bırakmış oldun karşıdaa
zaten konuşmaya meyilli bi aile anneni suçlamasınlar bidee üzülmesin hasta kadın ben sebep oldum die:26::26::26:

Valla dün anneme laf sokacak gibi oldu bunu söyleyince ama ağzına tıkadım lafı. Senin nişan at derse atarım dediğin anne anne de benimki bostan korkuluğu mu, herkesin ailesi değerli bak sen de gittin ama onlar yanımda, arkamda şimdi dedim.
Abisi de annen sana kendi istediği gibi daha iyisini bulur inşallah deme cüretinde bulundu. Aynılarını ona da söyledim. Ben sizin için babamı karşıma aldım, bide annemi ekleyemem bir bildikleri var demekki dedim.

Kendinizi üzmeyin
Vardır bir hayır deyin..
Bende nişan attım, birsürü sebepler hareketler vs, inceldiği yerden koptu..
o süreç, ailemin tavrı, içinde bulunduğum durum..
iki ayda tam yirmi kilo verdim, tanınmaz haldeydim.. insan düşündükçe kendini yiyor..
şimdi bir yıla yakındır evliyim,
ve hergün şükrediyorum..
anladımki Rabbim bişeyi alıyosa, daha iyisini vereceği içindir.. :34:

İşte ben o ikinci kısımdan çok endişeliyim. Herkes diyor ki daha iyisi olacak. Ama nişan atmak sonuçta sorunlu bir durum. Hatanın kimden kaynaklı olduğu bilinmiyor falan. Bir de bunu bir kusur gibi görenler oluyor. Ondan çekiniyorum. Ve çok fazla şey paylaştık, sağlıklı bir ilişkim olur mu bilmiyorum. Çünkü her yerde her şeyle ilgili bir anımız var. Sanki hayatıma yeni biri girse her şeyde onu hatırlatacak gibi geliyor.

fındık nedense içimden nişanlının sana döneceğini hissediyorum,eğer böyle olursa lütfen sen kabul etme o çocuk ruhlu dengesizi:50:

Böyle söyleyen birkaç kişi daha var. Sürünmesini inan çok isterim. Ama dönerse sizlere iş düşüyor :) Yaptığım salaklıkları burada tüm konularımda listelemiş bir insanım. Bu biraz övgü cümlesi gibi olacak ama yerini karşılayacak başka kelimeler bulamadım; ben biraz yüce gönüllüyüm. Biri bana ne yaparsa yapsın affedip üstünü kapatmam çok kolay oluyor. Öyle bir şey olması durumunda bana lütfen bunları hatırlatıp bir salaklık yapmaktan alıkoyun beni olur mu?

Niye bu kadar duygusalsın, abisinin konuşmalarına altta kalabildin anlamıyorum.

Süslemiş, püslemiş lafları, seni suçlu çıkarmış çok tehlikeli insanlar topluca ya!
Sen evlensen bu herifle birlik olup her sorunda ezerdi bunlar seni.

Telefonda ağlarken annem razı olmuyor demek yerine '' Bana şunları yaşattığın için, benim kimseye laf ettirmediğim
aşkımıza herkesten laf getirdiğin için seni asla affetmeyeceğim. '' deyip kapamalıydın.

Onun içi yansın diyeceğim ama bana kız bulun deyip Ramazandan sonra evleneceğim diyor gerizekalı.
Bırak ezecekleri bir kız bulup evlendirsinler şu kişiliksizi.
Allah seni mumla aratır emin ol.

Bu salağın nesine aşık oldun gerçekten merak ettim?

Erkenden karşına çıktığı için bunlar çok şanslısın emin ol.
Bir gün Rabbim çok büyüksün iyi ki bitmiş diyeceksin.

Abisine ilk başta karşılık verip derdimi anlatacak oldum ama adam anlamıyor ki. Devam etsem bağırış çağırış tartışma olacaktı. Ne lüzum var ki? Beni karşılık bile vermeyen eski gelini olarak hatırlasın belki kendinden utanır. Zaten konuşmanın en başında sadece benimkinin değil abisinin de aynı kafada olduğunu öğrenince tamam dedim bunlarda bu aile yapısı. Ben bunlarla yapamam, bir kez daha emin oldum. O yüzden de fazla uzatmadım.

Cnm biz sana bi ara tessettür elbisesi seçmemişmiydik ? Söz için miydi kusura bakma hatırlamıyorum tam.. Yanlış hatırlamıyorsam ailesiyle bazı sorunlar vardı ama nişanlınla yoktu.. Yanlış hatırlıyorsamda kusuruma bakma ltfnn çünkü bayaa olmuştu o konuyu okuyalı.. Rabbim çok istiyorum ama hayırlısı deilse olmasın demek en büyük erdemdir.. Sen zaten dua ediosun hayırlısını istiyorsun ne mutlu sana.. Ama şunuda unutma çok çok çok şükür evlenmeden çoluğa çocuğa karışmadan görmüşsün gerçek yüzlerini.. Evlendikten sonra daha zor bitecekse şimdi bitsin.. Ama sana düşünüyorum karar verince açıklıcam diyen bir adama keşke sen cvp verebilsen BİTTİ diyebilsen.. Evlendikten sonra burnundan getirir en ufak bir şeyde seni terk etmekle tehdit eder..dualarım seninle.. Rabbim hakkında hayırlısını versin

Amin teşekkür ederim canım. Evet o elbise seçtiğiniz bendim. :)
Merak eden olursa fotoğraf atabilirim. Buraya da koyarım aslında bir sakınca görmüyorum ama tanıdık birisi varsa hoş olmaz şimdi.

Evlenince ailesiyle de evlenmiş oluyorsun sözüne oldum olası sinir olurum . Evet ailesi seninde ailen oluyor ama kızın ailesi dışarda kalırken erkeğin ailesi her şeyin içinde maşallah . Ki sizinkiler iyice abartmışlar durumu . Görümcene kardeş gibi bak burnunu sokuyor gibi düşünme . Oldu canım da öz ve öz kardeşlerimizi de hayatlarımıza karıştırtmıyoruz ki biz .
Benim de kardeşimin sevgilisi var kızla ben tanışıyorum, yaşı benden küçük bazen ölçüp tartmadan bana her şeyi anlatmak ister . Bende ona derim ki ben sonuçta her zaman olaylara objektif bakamayabilirim bana çok fazla özelinizi aktarma ilerde evlenirseniz ben sizin için sorunlu bir görümce olmak istemiyorum derim ve kendim kendimi dışarda tutmasını bilirim . Herkeste bilmeli ne yani kardeş bizim de Allah nasip ederde onlar evlenirse aile olacaklar, eş olacaklar diye düşünmeli .

Burada çok önceden bir konu okumuştum "her masal mutlu sonla bitmezmiş." diye. Düğüne çok kısa bir zaman kala nişan attığını anlatıyordu konu sahibi.

O zaman hayatımda kimse yoktu ama konu sahibinin hislerini tüm benliğimde yaşamıştım. O kadar etkilenmiştim ki...

Zaman geçti benim de hayatıma biri girdi, nişanlandım. Ve malesef şu an onunla aynı şeyi yaşıyorum.

Dua bölümüne konu açmıştım, bu ara sıkıntılıyım bilen bilir. Cevapsız sorular, büyük bir belirsizlik vardı ortada.

Ve az önce nişanlımdan uzunca bir mesaj geldi. Ben düşünüyorum hala ama yüzde 99 ihtimalle bu ilişki bitti diye.

O mesajı okuduğumda hissettiklerimin tarifi yok ki yapayım size şimdi...
Bir saniye içinde beynime sayısız düşünce üşüştü. Bir yanım olayları düşünüyor, suçum var mıydı acaba diye kendimi sorguluyor. Bir yanım çok dua ediyorum günlerdir hayırlısı olsun diye, demek ki olması gereken bu diyor.

Ama emin olduğum bir şey varsa o da şu an canımın çok acıdığı...

Ama merak ediyorum ben. Geçer mi bu acı? Var mı aranızda yaşayan yada biraz olsun teselli edecek sözü olan?

geçer canım... merak etme...

sadece biraz zaman alacak:38:

Back
X