Hayırlısı

Bir de çooook merak ediyorum başka hangi toplumlarda(orta doğu hariç) evlenecek çiftler takı meselesine bu kadar kafa yorup bundan ilişkiyi bitiriyolar..

Cidden millet olarak daha çooook fırın ekmek yememiz lazım toplumsal gelişim ve bakış açımızı değiştirmek için

Mesela siz hiç evlenmeye karar vermiş bir amerikalı çiftin Takıya bu kadar kafa yorup ayrılma noktasına geldiğini duydunuz gördünüz mü? Yada ingiliz,alman,italyan,ukrayna vs hepsinden tanıdıklarım arkdslarım var..

O insamlar evlenmeye karar veriyolar ..ve evleniyolar.nokta

inan cok dogru,evlenmiyorlar ticaret yapiyorlar bence.
ondan sonra ,biz mutlu degiliz,bosaniyoruz,yillarca unutamiyorlar dügùn olaylarini..
ben 10 bilezik istedim o 5 tane aldi
falan filan..

Aslında benim salaklığım yüzünden oldu diyebilirim. Lüzumsuz yere samimi oldum, çok yüz verdim. Belki de ben verdim ona bu hakkı. Ne alırsak ona da danıştık, gösterdik. Bir sorunumuz oldu, elaleme anlatacağıma kendi kardeşiyle konuşurum dedim. O da benim takacağım sete dahi burnunu sokma, hatta şu anki durumda yüzük atacaksanız kararınızı çabuk verin deme cüretini buldu kendinde. Ama şu an eşekler gibi pişmanım. Biri bana ne tavsiye edersin diye soracak olsa kesinlikle ailesiyle mesafeli ol derim şu an.

En başından beri ailesine çok düşkün olduğunun farkındaydım ama ailesinin bana bir zararı olmadığı için sakınca görmüyordum. Ucu bir gün bana da dokununca oldu işte olanlar.

Eski sevgili, eski arkadaş, eski ev olur ama eski anne baba kardeş olmaz. Hayatta en değerli şey ailedir.

Bunu paylaşmış facebookta.

doğru söylemiş hayatta maalesef herkes birilerine kazık atıyor, satıyor. başımıza ne geliyorsa saflığımızdan geliyor zaten herkesi kendimiz gibi sanıyor. seni çoktan silmiş böyle insanlardan bir cacık olmaz inan bana... acın 3 5 ay sonra geçer. ama bir de bu insanlarla bir ömür geçireceğini düşün
en ufak bir sorunda silerler seni:50:

Sana açık söyleyeyim canım, bu çocuk senden af dilese bile, şunu unutma ki çok aşırı ailesinin gazına gelen biri. Evlenince değişeceğini hiç düşünme.

Yoksa ortada namussuzluk mu var, küfür mü var ettiği laflara bak. Sanki annenle babanla görüşme demişsin. Çok ayıp laflar.

Evet işte tek düşüncem acaba evlenince değişir mi idi ama herkes değişmeyeceğini hatta benim daha çok ezileceğimi söylüyor.

Bir de çooook merak ediyorum başka hangi toplumlarda(orta doğu hariç) evlenecek çiftler takı meselesine bu kadar kafa yorup bundan ilişkiyi bitiriyolar..

Cidden millet olarak daha çooook fırın ekmek yememiz lazım toplumsal gelişim ve bakış açımızı değiştirmek için

Mesela siz hiç evlenmeye karar vermiş bir amerikalı çiftin Takıya bu kadar kafa yorup ayrılma noktasına geldiğini duydunuz gördünüz mü? Yada ingiliz,alman,italyan,ukrayna vs hepsinden tanıdıklarım arkdslarım var..

O insamlar evlenmeye karar veriyolar ..ve evleniyolar.nokta

Mesela esasen takı meselesi değil ailenin gerektiğinden fazla müdahil olması. Yoksa ben bana ne takmayı düşündüklerini bile bilmiyordum. Hatta babası nakit para sıkıntısı çektiği için arabasını geçici olarak satılığa çıkardı ve istisnasız her konuşmamızda bana altın almak için arabanı satma diye dil döktüm. Aslında biliyor olmaları gerek benim bunlara önem vermediğimi.

bikaç ay sonrasını hatta bikaç yıl sonrasını düşünün
ogünlerin geldiğini....unuttuğunuzu...kolay değil biliyorum ama unutmaktan başka yol yok şimdilik.

Onun da zaman geçtikten sonra çok pişman olacağına eminim ama en korktuğum şey hemen başını bağlamaları beni unutturmak için. O kızın başının altından daha evvel bu tarz bir şey çıktı, yüksek ihtimal yedekte düşündüğü biri var ve hemen böyle bir şey yapacak. :47:

Amin çok teşekkür ederim. Dua edin lütfen bana. :50:

Abim ve nişanlısıyla olan mevzularımızı da biliyor ya oradan vuruyor beni şimdi. Beni de anla abin o kız için sizi silse sizi ona ezdirse ne hissederdin ailem benim için çok fedakarlık yaptı diyor. Ben ona zaten aileni sil falan demedim hiç. Ama bana kızdığı beni uyardığı gibi kardeşini de uyarabilmeliydi. Sen benim nişanlıma bu şekilde konuşamazsın diyebilmeliydi. Yanarım yanarım da o kız sevinecek şimdi ona yanarım.

yaşlarınızda küçük değilmiş ya. Bide sen nankörsün mü diyo sana yuh diyorum baska da bisey demiyorum kullanacağğın seyleri senn secmen nankörlük ise bunların nankörlük anlayısı buysa onlar nankörlük görmemişler ve nankörlüğün ne oldugnu bilmiolar nişanlınla görüşürsen bu dediklerimi lütfen söyle
gercekten sinirlendim ne anıyo bunlar kendilerini ? sana üzüldüm ya . Bunların seviyesne düşme sana bişey diyim mi bunlar görüşülcek insanlar değiller hadi görümce cahil kayınvalidende mi cahil ? o sizi bir araya getirip yüzleştirecegne seni arayıp kızım ne oluyo diye soracagna bide telefonlarna bakmıo öle mi bunlardan bi halt olmaz arkadasım bunlarn ailesiyle iç içe olsan eminim sen çok yıpranırsın bunlar yuva bile yıkar.
verilmiş sadakan varmış balık baştan kokar kimse senden kıymetli değil kendini düşün simdiyi değil gelecegni düşün bu görümce bu kayınvalide sana ilerde huzur verir mi esin laflarından çıkmaz sen çileden çıkarsın bağrına taş bas ağla ama ona dönme. Amacım seni kırmak değil kendimmişim gibi sinirlendim.

Zaten kayınvalidemin tepkisine şok oldum ben de. Kızla mesajlaşıyorduk, biz yarın gelmeyeceğiz dedi. Şehirdışından geleceklerdi ve annem hasta olmasına rağmen geri çevirmedi hazırlık yaptık. Sen gelmeyebilirsin ama annene müdahale etme hakkın yok dedim. Var mı yok mu gör bakalım şimdi dedi ve 5 dk sonra annem geldi telefon ettiler gelmiyorlarmış ne oldu diye.
Kayınvalidem o kadar sessiz, kibar bir kadındır ki nişanlım konuşup da sana çok sinirlenmiş deyince inanamadım. Nedir yani bu kadar kızdıkları :26:

Nişanımda beni herkes görümceme karşı uyardı bu kız çok bilmiş çok fettan dikkat et diye ve ben hepsine kızdım arkasından konuşmayın dedim.

Gerçekten etrafımdakiler insan sarrafı da ben salağım demekki. :47:

Bir de bu yazımdan ötürü ortalık karışabilir belki ama son derece dindar ve yaşantılarına çok dikkat eden bir aileler. Zaten nişanlımı sevmeme en büyük sebeplerden biri de buydu çünkü en basitinden hiç yalan söylediğini duymadım ben onun.

Ama şu an o kız ne kadar büyük bir günaha girdiğinin farkında değil. :50: Bir de Allah'tan korkan insan bunlar öyle mi dedi annem geçen gün, o geliyor şimdi aklıma. Ne kadar doğru bir tepki ve tespitte bulunmuş meğer.[/QUOTE]

anlıyorum dine bu kadar bağlılar ama eften püften meselelerde baş kesen kesiliyolar hayret bişey !
bn o görümce bozuntusuna çok kızdım valla verseler elime boğarım
kayınvaliden de görümcenin himayesi altında bunu anladım ve kayınvaliden kültürlü olmasına karsın baskaların emriyle yasıyo buna nişanlın olcak kişi de dahil. Kararlarını kendi veremeyen adamdan ne beklersin ki ? Kayınvalide çok cahillik etmiş yazık.
Ama bişey daha diyim arkadasım bunlar senin kapına gelirler sakın taviz verme. Sen kendinden ödün verirsin tükenirsin. Üzülmeni seni ezmelerini istemem canavar dediğini yaptıran anasını kardesini yöneten bir görümce var unutma. Hakkında hayırlısı . seni çok iyi anlıorum gelişmeleri yaz canın darlandığında yaz konusuruz.

inan cok dogru,evlenmiyorlar ticaret yapiyorlar bence.
ondan sonra ,biz mutlu degiliz,bosaniyoruz,yillarca unutamiyorlar dügùn olaylarini..
ben 10 bilezik istedim o 5 tane aldi
falan filan..

Aynen ticaret benzetmen o kadar doğru ki..yahu evlilik 2 insanın evlenmeye karar vermesi..bizdeki evlilikler sanki ticaret..takı bilmemne evliliğin güzel bir (hediyesi olabilir ancak ama konu evlilik değil takı üstünden dönüyor ..

Bence takı seçmek diye birşey bile olmamalı kim hediye almak istşyorsa alıp hediye etmeli(illa takı olcaksa)

Bir de çok kötü bir zamanda geldi. Normal bir nişanlılık değildi zaten. Nişanım olaylı geçmişti. Babam istememişti falan ve zaten o günün üzüntüsünü daha yeni yeni atlatıyorum. Kendime çok kızıyorum ben bu adam için mi direndim diye. :43:

Iste degmiyor ailemiz istemedigi zaman o bize ulasilmaz vazgecilmez geliyor daha cok istiyoruz belki sevdigimizden degil elde etmekten hep bundan geliyor basimiza...
Aynisina benzer yasadim annem hic istemedi cok usteledim direttim ne oldu sonra ummadigin anda biraksin seni.
Hadi ailene karsi gel simdide ben demistim dedirt.
Suan ki hatandan ders al acini yasa ve kendine soz ver asla geri donme.
Gelse ayaklarina kapansa ailesini tutsa getirse asla geri donme.
Emin ol ki geri gelecektir.Kendine soz ver ve sozunu tut lutfen.
Bu kadar aciyi cekip yeniden aynisini yasama.

Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene...[/QUOTE]

Ailemin istememe sebebi bu olaylar değildi. Babam karşı çıktığı konuda haksızdı ve tepkisi çok yanlıştı herkes tarafından eleştirildi. Eğer bunu kast etseydi şimdi derdim babam önceden görmüş her şeyi diye.

Zaten eğer barışırsam o kızların benden samimi şekilde özür dilemesi ve bundan sonra hayatımıza müdahale etmemeleri garantisi vermesi şartıyla devam edecektim. O da zaten mümkün gözükmüyor. Teklif bile etmedim yani. Adam bana nankör olduğumu falan anlatıyor bir de bunları mı söyleyecektim. günlerdir mesajlarına cevap vermedim zaten okudum geçtim.

Canım benim seni okadar ama okadar iyi anlıyorum ki. 3 yıllık ilişkim vardı. Aileler tanışsın diye gün ayarlamıştık. Ben bu süre içinde aldatıldığımı öğrendim iki kere. Ama öyle güzel işin içinden çıktı ki, o kızları bulu benle konuşturdu falan. İnandım. Ama araştırmayı bırakmadım. Öğrendiklerimi yediremedim ayrıldım. Herşeyim o olmuştu. Çevremde arkadaşım bile kalmamıştı çünkü her saniyem onunlaydı. Öyle büyük bir boşluk oldu ki. Acıdan uyuştuğumu hissediyordum. İnsanın tüm bedeni, hücreleri acır mı benim ki acıyordu. En kötüsüde gerek o gerek ailesi çok uğraştılar barışmak için. Sevdiğim halde hayır demek çok zordu. Çok dua ettim. Sıkıntılı zamanlar geçirdim. Allah'ıma çok şükür üzerinden 3 yıl geçti. O şuan evli. Ama inan o günlere ait hiçbirşey hatırlamıyorum. Bomboşum. Hepsi geçti. Ayrıldıktan sanırım 9 / 10 aydı tamamen unutmuştum. Şimdi bir başkası var. Gerçekten seviyorum. Onunla da şuan ayrıyız. Benim suçumdu ben ayrıldım çünkü. Ama diyeceğim o ki geçmeyen acı yok. Hepsi bitiyor. Bitmez sanıyorsun ama hepsi geçiyor inan bana. Yeniden seveceğime ihtimal vermezdim ama sevdim. Unutmak istedikten sonra emin ol unutursun. Yeterki iste.

Sana da üzüldüm şimdi canım ya. :50: Bir de hep kuzenlerimin nişanı falan var, arka arkaya olacaktık. Kendimi düşünüyorum da kesin her birinde tutamam kendimi ağlarım kendiminki aklıma gledikçe. Bir de berbat bir huyum var bu tarz şeylerde hep güzel anılar geliyor aklıma. Bana bunları yaptı daha şimdiden ezdirdi diye gaza getiremiyorum ki kendimi. :43:

evliliklerin temeli ilk bastan yikiliyor.
Bu taki tuku adetleri bitmedi gitti.
yok evlenirken 10 bilezik ,taki seti(sizi kastetmiyorum tek) . yahu sevdigin adamla evleniyorsun ne takisi ? alin alyansinizi tamam..
ben evlenirken hic bir sekilde hic birsey istemedim,(yine size soylemiyorum,oyle yapanlara diyorum alinmayin) afedersiniz donlarina kadar aldiriyorlar,onlar onlarin didisina kadar bohcami ne yapiyor. evlilik degil ticaret resmen.. ondan sonrada yok kaynana bana bunu takti,ona daha iyisini takti,herseyin ucuzunu aldi..
aldirmayin hic birseyinizi yahu
degermi boyle aci cekmeye,ayriliga
alin alyansinizi evlenin bitti gitti.

Yok hayır bizde öyle bir muhabbet olmadı. Biz ailece ilerde lafı edilmesin diye nişanda ikram edeceklerimize yardım etmelerini bile kabul etmedik.
Altın konusu da öyle. Aramızda sana şu kadar bilezik takılacak gibi bir muhabbet olmadı. Ailem zaten talep etmez ama ben de müdahil olmadım o konulara.
Sadece benden bir set beğenmem istendi, beğendiğimi onların aile dostu olan kuyumcu satmıyormuş ve başka bir yerden getirteceğni söyledi. Hatta o kuyumcuda almamı istedikleri çok daha pahalı, etrafı kat kat pırlanta dolu falan modellerdi ama istemedim. Bana burada buldukları suç; oradan beğenmiyor olmam. Daha evvel internetten ve mağazalardan bir model beğenip başkalarını istemiyor olmam. Buna takmış vaziyetteydi o iki kardeş. Defalarca kez laf soktular bunla alakalı ama en son taştı bardak.

Ayrıca benim aldığım alyans bile olay oldu ki. Onu da başıma kaktı o kız espri adı altında bu son olayda. :43: Onu da beni götürdükleri yerden beğenmemiştim, nişanlımla daha evvel karar verdiğimiz modeli almıştım başka bir mağazadan. Hala lafını ediyorlar mesela taktın mı takıyorsun diye.

Yaa zaten bir adam annesinin ağzına bakıosa olay bitmiştir be arkadaşım. Ondan ümidi kes. Bişey bekleme.
Evlenmiş olsaydınız bile bi yerden paylak verirdi. Nerden tutsan elinde kalıyor yani. anneciğiyle otursun madem bi ömür. boşveeer. Daraldıkça yaz bize :) biz dinleriz seni :) üzülmemek imkansız tabi.. emek var sonucta. üzüleceksin. Acını yaşayacaksın. Bu normal. Fakat sana yptgı bu davranışı unutmayacaksın kafana kazıyacaksın ki her iyi gununuz aklına gelıp kalbın yumusadgnda gercegi görebılesın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İşte o ağzına baktığı anne zararsız ve iyi niyetli olduğu için şimdiye kadar hiç umursamadım. Allah var annesini de babasını da çok severim. Ama annesi beni çok şaşırttı ve kırdı bu olayda. Nişanlım onun gazına değil kadın kızının gazına geldi resmen. Tepelerine çıkarmışlar kızı ya hiç gitmiyor aklımdan sen benim bu ailedeki konumumu daha anlamamışsın ben sana göstereyim deyip de bize gelmekten vazgeçirmesi. :47:

Yengesi ile sorunları olan arkadAştın sen sanırım, gelin-görümce işleri pek yürümemiş sizde sanırım neyse geçmiş olsun, hakkında hayırlısı olsun

doğru söylemiş hayatta maalesef herkes birilerine kazık atıyor, satıyor. başımıza ne geliyorsa saflığımızdan geliyor zaten herkesi kendimiz gibi sanıyor. seni çoktan silmiş böyle insanlardan bir cacık olmaz inan bana... acın 3 5 ay sonra geçer. ama bir de bu insanlarla bir ömür geçireceğini düşün
en ufak bir sorunda silerler seni:50:

Zaten ona da içimden öyle demek geldi. Aile çok değerli evet sen eften püften bir mesele için beni yarı yolda bırakıyorsun ama onlar arkamda demek istiyorum.

Zaten kayınvalidemin tepkisine şok oldum ben de. Kızla mesajlaşıyorduk, biz yarın gelmeyeceğiz dedi. Şehirdışından geleceklerdi ve annem hasta olmasına rağmen geri çevirmedi hazırlık yaptık. Sen gelmeyebilirsin ama annene müdahale etme hakkın yok dedim. Var mı yok mu gör bakalım şimdi dedi ve 5 dk sonra annem geldi telefon ettiler gelmiyorlarmış ne oldu diye.
Kayınvalidem o kadar sessiz, kibar bir kadındır ki nişanlım konuşup da sana çok sinirlenmiş deyince inanamadım. Nedir yani bu kadar kızdıkları :26:

Nişanımda beni herkes görümceme karşı uyardı bu kız çok bilmiş çok fettan dikkat et diye ve ben hepsine kızdım arkasından konuşmayın dedim.

Gerçekten etrafımdakiler insan sarrafı da ben salağım demekki. :47:

Bir de bu yazımdan ötürü ortalık karışabilir belki ama son derece dindar ve yaşantılarına çok dikkat eden bir aileler. Zaten nişanlımı sevmeme en büyük sebeplerden biri de buydu çünkü en basitinden hiç yalan söylediğini duymadım ben onun.

Ama şu an o kız ne kadar büyük bir günaha girdiğinin farkında değil. :50: Bir de Allah'tan korkan insan bunlar öyle mi dedi annem geçen gün, o geliyor şimdi aklıma. Ne kadar doğru bir tepki ve tespitte bulunmuş meğer.

anlıyorum dine bu kadar bağlılar ama eften püften meselelerde baş kesen kesiliyolar hayret bişey !
kayınvaliden de görümcenin himayesi altında bunu anladım ve kayınvaliden kültürlü olmasına karsın baskaların emriyle yasıyo buna nişanlın olcak kişi de dahil. Kararlarını kendi veremeyen adamdan ne beklersin ki ? Kayınvalide çok cahillik etmiş yazık.
Ama bişey daha diyim arkadasım bunlar senin kapına gelirler sakın taviz verme. Sen kendinden ödün verirsin tükenirsin. Üzülmeni seni ezmelerini istemem canavar dediğini yaptıran anasını kardesini yöneten bir görümce var unutma. Hakkında hayırlısı . seni çok iyi anlıorum gelişmeleri yaz canın darlandığında yaz konusuruz.[/QUOTE]

Bir de ben her ortamda o kızı över, kardeşim yoktu 2 tane oldu diye anlatırdım. Ben cidden çok aptalım galiba ya insana kimseden fayda yok.

Kapıma da gelirler mi bilmiyorum ama nedense böyle şeyler duymak beni çok rahatlatıyor. En azından benim aslında hiçbir kabahatim olmadığını, her şeyin o kızın başının altından çıktığını görseler çok rahatlayacağım. Kendi kendimi yeyip bitiriyorum çünkü aklıma geldikçe.:43:

Aynen ticaret benzetmen o kadar doğru ki..yahu evlilik 2 insanın evlenmeye karar vermesi..bizdeki evlilikler sanki ticaret..takı bilmemne evliliğin güzel bir (hediyesi olabilir ancak ama konu evlilik değil takı üstünden dönüyor ..

Bence takı seçmek diye birşey bile olmamalı kim hediye almak istşyorsa alıp hediye etmeli(illa takı olcaksa)

Ama bizde bu tarz muhabbetler olmadı ki. Bana seç dediler seçince de sabitlendi başka bir şey beğenmiyor, bizim kuyumcudakileri özellikle seçmiyor dediler. Sonra her şeyin marka olanına sarılıyorsun dedi o kız. Ki istediğim set de marka falan değil çok klasik, her kuyumcu dükkanının vitrininde muhakkak olan bir model. Acayip bir şey istemedim yani ben onlardan.
Kaldı ki istesem de bunu söylemesi gereken o değil nişanlım ve kayınpederimdi.

Zaten ona da içimden öyle demek geldi. Aile çok değerli evet sen eften püften bir mesele için beni yarı yolda bırakıyorsun ama onlar arkamda demek istiyorum.

Ama bişey daha diyim arkadasım bunlar senin kapına gelirler sakın taviz verme. Sen kendinden ödün verirsin tükenirsin. Üzülmeni seni ezmelerini istemem canavar dediğini yaptıran anasını kardesini yöneten bir görümce var unutma. Hakkında hayırlısı . seni çok iyi anlıorum gelişmeleri yaz canın darlandığında yaz konusuruz.

Bir de ben her ortamda o kızı över, kardeşim yoktu 2 tane oldu diye anlatırdım. Ben cidden çok aptalım galiba ya insana kimseden fayda yok.

Kapıma da gelirler mi bilmiyorum ama nedense böyle şeyler duymak beni çok rahatlatıyor. En azından benim aslında hiçbir kabahatim olmadığını, her şeyin o kızın başının altından çıktığını görseler çok rahatlayacağım. Kendi kendimi yeyip bitiriyorum çünkü aklıma geldikçe.:43:

Ama bizde bu tarz muhabbetler olmadı ki. Bana seç dediler seçince de sabitlendi başka bir şey beğenmiyor, bizim kuyumcudakileri özellikle seçmiyor dediler. Sonra her şeyin marka olanına sarılıyorsun dedi o kız. Ki istediğim set de marka falan değil çok klasik, her kuyumcu dükkanının vitrininde muhakkak olan bir model. Acayip bir şey istemedim yani ben onlardan.
Kaldı ki istesem de bunu söylemesi gereken o değil nişanlım ve kayınpederimdi.[/QUOTE]

Guzelim sana söylemiyoruz zaten genel olarak türk adetlerinden konuşuyoruz..zaten takıyı SEÇ diyip sonra seçeceğin takıya karışmaları çok absürd..madem öyle alıp birşey taksalarmış ..

Yengesi ile sorunları olan arkadAştın sen sanırım, gelin-görümce işleri pek yürümemiş sizde sanırım neyse geçmiş olsun, hakkında hayırlısı olsun

Aklıma gelmedi değil o mevzu da. Onlar bilezik meselesi yüzünden yüzük atmak istemişlerdi. Tabi al diyoruz almıyorsunuz meselesi değil, arada söylenen sözler yakışıksızdı. O zaman benim nişanım yeni olmuştu ve ben babamın nişanlımın ailesini istememesi yüzünden bunalımdaydım. İçimden demiştim ki ne kadar boş bir konu, insan sevdiğinden bilezik yüzünden ayrılır mı, keşke bizim sorunumuz da bu kadar basit olsaydı da çözebilseydik. Artık ne kadar içten söylediysem neredeyse aynısı başıma geldi ve hiç de öyle basitçe çözülmüyormuş dedim.

Kaldı ki istesem de bunu söylemesi gereken o değil nişanlım ve kayınpederimdi.

Guzelim sana söylemiyoruz zaten genel olarak türk adetlerinden konuşuyoruz..zaten takıyı SEÇ diyip sonra seçeceğin takıya karışmaları çok absürd..madem öyle alıp birşey taksalarmış ..[/QUOTE]

Aslında ben hiç aldırmamayı düşünüyordum fazla kullanmayacağım için. Hatıra oluyor saklanıyor diye beni almaya ikna eden de görümcemdi. :26:

Ben de çok ettim dua. Hiç etmediğim kadar...

Hep dedim ki benim için hayırlıysa olanları telafi edebilsin ama değilse hiç üzülmeyeyim. İkincisi biraz imkansız bir istek galiba ama inşallah en az hasarla atlatabilirim. :50:
canım oncelıkle ınsallah bundan sonra cok mutlu olursun okurken cok uzuldum kendımı senın yerıne koydum napardım bılmıyorum ama rabbım senın ıcındekı acıyı en yakın zamanda alsın ınsallah ...
ıkıncısı bıraz ımkansız ıstek demıssın ya canım hıc bısey ımkansız degıl... suan bende nısanlıyım ama nısanlımdan once bı ılıskım vardı hatta ılıskımın son zamanlarında kk yada konu actım sorunlarımızla ılgılı evde babam harıc herkez bılıyordu ve ıstemıyorlardı rızasızlardı gorusmeme cunku uzuldugumu ,doktugum gozyaslarını goruyorlardı bnde zaten sorunlar cıktıgından berı hep rabbıme dua edıyorum Allahım benım ıcın hayırlısıysa herseyı yoluna koy , hayırlı degılse kalbımden alkı uzulmeyeyım ve bana hayırlısını nasp et dıye bı gun ne oldu bılmıyorum onceden ayrılık kelımesı bıle benı nefessız bırakırken hersey bıtıverdı evet canım acıyordu ama gecmeyecek bı acı gıbı deıldı nefesımı kesmıyordu dedım demekkı hayırlı degıılmıs benım ıcın ve cok kısa bı sure sonra nısanlımla arkadaslıgımız duygusal bır baga donustu ve rabbım bana hayırlısınıda nasıp ettı dıye her gun sukredıyorum sımdı , her acı gecıyor ınsan olume bıle alısıyor demem o kı kendını yıpratma rabbım hıc bır kuluna acı cektırmez suphesızkı vardır bı hıkmetı :16:

canım oncelıkle ınsallah bundan sonra cok mutlu olursun okurken cok uzuldum kendımı senın yerıne koydum napardım bılmıyorum ama rabbım senın ıcındekı acıyı en yakın zamanda alsın ınsallah ...
ıkıncısı bıraz ımkansız ıstek demıssın ya canım hıc bısey ımkansız degıl... suan bende nısanlıyım ama nısanlımdan once bı ılıskım vardı hatta ılıskımın son zamanlarında kk yada konu actım sorunlarımızla ılgılı evde babam harıc herkez bılıyordu ve ıstemıyorlardı rızasızlardı gorusmeme cunku uzuldugumu ,doktugum gozyaslarını goruyorlardı bnde zaten sorunlar cıktıgından berı hep rabbıme dua edıyorum Allahım benım ıcın hayırlısıysa herseyı yoluna koy , hayırlı degılse kalbımden alkı uzulmeyeyım ve bana hayırlısını nasp et dıye bı gun ne oldu bılmıyorum onceden ayrılık kelımesı bıle benı nefessız bırakırken hersey bıtıverdı evet canım acıyordu ama gecmeyecek bı acı gıbı deıldı nefesımı kesmıyordu dedım demekkı hayırlı degıılmıs benım ıcın ve cok kısa bı sure sonra nısanlımla arkadaslıgımız duygusal bır baga donustu ve rabbım bana hayırlısınıda nasıp ettı dıye her gun sukredıyorum sımdı , her acı gecıyor ınsan olume bıle alısıyor demem o kı kendını yıpratma rabbım hıc bır kuluna acı cektırmez suphesızkı vardır bı hıkmetı :16:

Ben hatasını anlayıp bana gelmesine ve o kıza da özür dilettirmesine imkansız dedim ve hala imkansız geliyor. :50:

Biliyorum zaman her şeyin ilacı ama öyle bir durumdayım ki üst üste çok fazla tatsızlık yaşadım sabredecek gücüm kalmadı pek.

Bu yıl berbat geçiyor benim için ya üst üste çok kötü şeyler yaşadım. :50:

Guzelim sana söylemiyoruz zaten genel olarak türk adetlerinden konuşuyoruz..zaten takıyı SEÇ diyip sonra seçeceğin takıya karışmaları çok absürd..madem öyle alıp birşey taksalarmış ..

Aslında ben hiç aldırmamayı düşünüyordum fazla kullanmayacağım için. Hatıra oluyor saklanıyor diye beni almaya ikna eden de görümcemdi. :26:[/QUOTE]

Resmen hiçbir suçun yokken seni minnetsiz,paragöz lanse etmişler nişanlın olacak adamda onaylamış..hiç üzme bu adam için kendini daha iyilerine denk gelirsin...

Ayrılmak en kolayı da kurulan hayallerin yıkıntılarının altından çıkmak zor ..bence ayrılıkta en zor olan kurduğun ve kndini inandırdığın hayallerin hiçbirzaman gerçekleşmicek olması düşüncesini kabullenmek..bunu kabullendiğinde ayrılığıda kabullenmiş oluyosun

Aslında ben hiç aldırmamayı düşünüyordum fazla kullanmayacağım için. Hatıra oluyor saklanıyor diye beni almaya ikna eden de görümcemdi. :26:

Resmen hiçbir suçun yokken seni minnetsiz,paragöz lanse etmişler nişanlın olacak adamda onaylamış..hiç üzme bu adam için kendini daha iyilerine denk gelirsin...

Ayrılmak en kolayı da kurulan hayallerin yıkıntılarının altından çıkmak zor ..bence ayrılıkta en zor olan kurduğun ve kndini inandırdığın hayallerin hiçbirzaman gerçekleşmicek olması düşüncesini kabullenmek..bunu kabullendiğinde ayrılığıda kabullenmiş oluyosun[/QUOTE]

Sakinleştiğinde anlnayacak bence. Çünkü aslında çok iyi biliyor benim parada pulda hiçbir zaman gözüm olmadığını ve mütevaziliğimi. Sadece sakinleşmesi ve mantıklı düşünmesi zaman alacak.

Aynen öyle şu an neler geçiyor aklımdan. Gelinlik denemek istiyordum mesela. Çok merak ediyordum o duyguyu, üzerimde görmek istiyordum ama hep ertelemiştik. Keşke hiç öyle bir şey yapmasaydım. O bari içimde kalmazdı. :43:

Ben hatasını anlayıp bana gelmesine ve o kıza da özür dilettirmesine imkansız dedim ve hala imkansız geliyor. :50:

Biliyorum zaman her şeyin ilacı ama öyle bir durumdayım ki üst üste çok fazla tatsızlık yaşadım sabredecek gücüm kalmadı pek.

Bu yıl berbat geçiyor benim için ya üst üste çok kötü şeyler yaşadım. :50:
her kışın bır baharı vardr canm sımdı belkı yasadıkların agır gelıyor ama bunları atlatacaksın ve ardında bırakacaksın , bazen bızım hayır gordugumuz seyler serdır o yuzden hakkımda buymus hayırlısı deyıp ıcını sogutmaya calısacaksın baslarda zorlanacaksın belkı ama zamanla hafıfleyıp gececek ınsallah, rabbım daha kotulerını yasatmasın ınsallah , ısın ıyı tarafını dusun bunlar ya evlendıkten sonra olsaydı annesı kardesı dedı dıye senı bosamaya kalksaydı :26:

Burada çok önceden bir konu okumuştum "her masal mutlu sonla bitmezmiş." diye. Düğüne çok kısa bir zaman kala nişan attığını anlatıyordu konu sahibi.

O zaman hayatımda kimse yoktu ama konu sahibinin hislerini tüm benliğimde yaşamıştım. O kadar etkilenmiştim ki...

Zaman geçti benim de hayatıma biri girdi, nişanlandım. Ve malesef şu an onunla aynı şeyi yaşıyorum.

Dua bölümüne konu açmıştım, bu ara sıkıntılıyım bilen bilir. Cevapsız sorular, büyük bir belirsizlik vardı ortada.

Ve az önce nişanlımdan uzunca bir mesaj geldi. Ben düşünüyorum hala ama yüzde 99 ihtimalle bu ilişki bitti diye.

O mesajı okuduğumda hissettiklerimin tarifi yok ki yapayım size şimdi...
Bir saniye içinde beynime sayısız düşünce üşüştü. Bir yanım olayları düşünüyor, suçum var mıydı acaba diye kendimi sorguluyor. Bir yanım çok dua ediyorum günlerdir hayırlısı olsun diye, demek ki olması gereken bu diyor.

Ama emin olduğum bir şey varsa o da şu an canımın çok acıdığı...

Ama merak ediyorum ben. Geçer mi bu acı? Var mı aranızda yaşayan yada biraz olsun teselli edecek sözü olan?

CANIM KAYBETTİM SANDIKLARIN KURTULDUKLARINDIR BELKİİİ...kendimi senin yerine koyuyorum ben bir yıllık evliyim şöyle düşün barıştınız ve evlendin bi sorun oldu ailesinle çok üzdüler seni ama sen haklısın diyorsun ki neyse kocam var benim biz iyi günde kötü günde dedik o benim hayat arkadaşım durumu anlatıyorsun sana verdiği cevap annem bile sana kızdıysa haksızsındır olsa o düştüğün durumu düşünsene ... O YÜZDEN ÜZÜLMEMEYE ÇALIŞ KENDİNE UĞRAŞLAR EDİN ARKADAŞLARINLA VAKİT GEÇİR ELBET DOĞRU İNSAN KARŞINA ÇIKACAKTIR :16:

Son düzenleme:

Ayrılmak en kolayı da kurulan hayallerin yıkıntılarının altından çıkmak zor ..bence ayrılıkta en zor olan kurduğun ve kndini inandırdığın hayallerin hiçbirzaman gerçekleşmicek olması düşüncesini kabullenmek..bunu kabullendiğinde ayrılığıda kabullenmiş oluyosun

Sakinleştiğinde anlnayacak bence. Çünkü aslında çok iyi biliyor benim parada pulda hiçbir zaman gözüm olmadığını ve mütevaziliğimi. Sadece sakinleşmesi ve mantıklı düşünmesi zaman alacak.

Aynen öyle şu an neler geçiyor aklımdan. Gelinlik denemek istiyordum mesela. Çok merak ediyordum o duyguyu, üzerimde görmek istiyordum ama hep ertelemiştik. Keşke hiç öyle bir şey yapmasaydım. O bari içimde kalmazdı. :43:[/QUOTE]

Canım böylesi daha hayırlı senin için hayırlı olan kişi için giyersin..sakinleştiğinde anlasa da bu evliliğin yürümeyeceği ortada..ömrünü bir adamı sakinleştirmekle ve seni anlamasını beklemekle geçirmek istemiyosan tabi

Adam mesajla ayrılıyor ya. 15 yaşında mı bu? Hayret bir şey.

Son düzenleme:
Evet işte tek düşüncem acaba evlenince değişir mi idi ama herkes değişmeyeceğini hatta benim daha çok ezileceğimi söylüyor.

Evlenince değişir canım. Derdiniz 1 iken 10 olur bence.

Bak KK'da nişanlıyken aileyle sorun yaşayıp evlenince de mutlu olup " beni el üstünde tutuyorlar" diyene rastlamadım.

Ama nişanlıyken sorun yaşayıp, evlenince değişeceğini umarak evlenip, keşke evlenmeseydim görünen köy klavuz istemezmiş diyene çok rastladım canım.

Back
X