Hayıt Tohumu ve Mezarlık

HavvAsi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
1.457
329
173
arkadaşlarım şimdi benim şöyle bir derdim var.
geçenlerde mezarlık ziyareti yaptık tam giderken mezarların yanında hayıt ağacını gördüm ve onun tohumları bana acil lazım.
koparmak istedim hatta kopardımda ama yanımdakı bazı kişiler içime kurt düşürdüler.aldığım gibi yerine bıraktım.neymiş mezarlıkta bittiği için kullanmama mı tavsiye ettiler sırf mezarlıkta olduğu için.tuhaf tuhaf düşünceler işte.tam buldum sevindim derken korktum açıkçası.
şimdi size sorayım arkadaşlar.sizde bunu bana söyleyen kişiler gibi mi düşünüyorsunuz yoksa kopar kaynat iç mi diyorsunuz?:18:

genelde mezarın üzerinde biten otu, çiçeği koparmayın derler ama mezar dışında sadece mezarlık alanı içindeki ağaçtan bişey almanız sanmıyorum böyle şeylere inanmamak lazım

mezarlıkta olmasının ne gibi bir sakıncası olurmus merak ettim... bitki her yerde aynı bitkidir dag basındada mezarlıktada...

Son düzenleme:
Alınırmı bilmemde,acaba izin almadan koparılır mı?
mezara onu diken kişiden istemek gerekir mi?

Açıkcası ben koparmazdım,onu içemem dahi.

sorun olmaz diye düşünüyorum mezarın üstünde bile olsa bizim buralarda alırlar ve dua ederler sizde öle yapabilirsiniz

içim ürperdi gece gece:18::18::18::18:mezarlık falan

genelde mezarın üzerinde biten otu, çiçeği koparmayın derler ama mezar dışında sadece mezarlık alanı içindeki ağaçtan bişey almanız sanmıyorum böyle şeylere inanmamak lazım

bende inanmıyorum ama dediğim gibi tanıdıklar böyle söyleyince biraz endişe ettim.

mezarlıkta olmasının ne gibi bir sakıncası olurmus merak ettim... bitki her yerde aynı bitkidir dag basındada mezarlıktada...

valla ne gibi bir sakıncası olur birşey demediler kopardığım gibi at onu bir kenara dediler o kadar.keşke alsaymışım.:44:

Alınırmı bilmemde,acaba izin almadan koparılır mı?
mezara onu diken kişiden istemek gerekir mi?

Açıkcası ben koparmazdım,onu içemem dahi.

yok canım ben yurtdışında yaşıyorum.bizim mezarlıklar pek öyle değil.yani onu oraya kimsenin diktiğinide sanmam.kendiliğinden çıkmıştır ordan.böyle şeyler için izin alınacak kimsecikler yok.

teşekkürler cevabınız için.bende korkuyorum içmeye.

sorun olmaz diye düşünüyorum mezarın üstünde bile olsa bizim buralarda alırlar ve dua ederler sizde öle yapabilirsiniz

teşekkürler canım.eğer alacak olursam dediğiniz gibi yapıcam.

içim ürperdi gece gece:18::18::18::18:mezarlık falan

Son düzenleme:
Ben bayramda rahmetli dedemin mezarina gittigimde, yanindaki mezarin ustune yayilmis bir ottan birkac dal koparip dedemin mezarina diktim. Diger merhuma Allah razi olsun diyerek Fatiha okudum, o bitkinin baska mezarlari da yesertmesinin guzel bir paylasim olacagini dusundum.

Mezarlıktan bitki vb şeyler alıp kullanmak karamsarlık getirir derler
Yani ne bileyim psikolojik bir şey..
Başka yerde olmuyor mu bu ot veya ne bileyim netten filan alınmıyor mu :26:

bitkiler yerin altında toprağa geçen besinler sayesinde büyürler, yani gübre görevi gören herşeyle
insan bedeni de çürüdükçe torağa karşır ve gübre görevi görür. Bu yüzden mezarlıktaki bitkiler yenmemesi gerektiği söylenir. Sebebi budur.

Neden aktarlara bakmiyorsun ?

dediğim gibi ben yurtdışında yaşıyorum ve burda pek fazla aktar yok.o yüzden satılık olarak bulamıyorum.eczanelere sorduğumda da birtürlü anlamıyorlar ne demek istediğimi.

hayıt bitkisini kadınlar kulübünde öğrendim.yaşadığım şehirde kimse bu bitki hakkında birşey bilmiyor malesef.:26:
o yüzden mezarlıkta görünce sevindirik oldum.

Mezarlıktan bitki vb şeyler alıp kullanmak karamsarlık getirir derler
Yani ne bileyim psikolojik bir şey..
Başka yerde olmuyor mu bu ot veya ne bileyim netten filan alınmıyor mu :26:

nette satışıyla ilgilenmedim o yüzden bu konuda birşey diyemem ama başka yerde de bulamıyorum malesef.

hmmm bu çok mantıklı.evet bu yüzden olabilir.
bulduğuma çok sevinmiştim ama şimdi üzüldüm.içemem ben onu.

sonradan okudum yurt disinda oldugunu internetten resmini gostersen peki belki tanir eczaneler,
bende yurt disindayim

Benimde aklima ilk bu geldi kokler sonucta uzayip gidiyor cenazelerede deyiyordur..

Alınmamasının sebebi eğer mezara yakınsa ölünün vucudundaki minarelleri alıyor diye pek tavsiye edilmez diye biliyorum .
En iyisi almamak emin olamıyoruz cunki .

ironiktürktelvesi arkadaşıma katılıyorum çünkü altında ölü bedenler var sonuçta toprağa karışıyorlar o yüzden ben de içemezdim

iyi yapmışsın bırakmakla canım bizde mezarlıktan bir şey alınmaz bir çiçek dahi koparılmaz uğursuzluk sayılır ...

Konu sahibi arkadaşım cidden bu hiç aklına gelmedi mi:26:Ben toprağına dokununca bile bi'tuhaf oluyorum yukardaki yorumda yazan şeyler geliyo aklıma ürperiyorum. Kaldı ki ordan bi'şey alıp kaynatıp içicem

Bizim bi'tanıdık sevdiği bi'kişinin mezarından hatıra olsun diye mi ne toprak almış bi'avuç ona bile hoca onu evde bulundurma iyi değil demiş bilemiyorum:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…