genelde mezarın üzerinde biten otu, çiçeği koparmayın derler ama mezar dışında sadece mezarlık alanı içindeki ağaçtan bişey almanız sanmıyorum böyle şeylere inanmamak lazım
mezarlıkta olmasının ne gibi bir sakıncası olurmus merak ettim... bitki her yerde aynı bitkidir dag basındada mezarlıktada...
Alınırmı bilmemde,acaba izin almadan koparılır mı?
mezara onu diken kişiden istemek gerekir mi?
Açıkcası ben koparmazdım,onu içemem dahi.
sorun olmaz diye düşünüyorum mezarın üstünde bile olsa bizim buralarda alırlar ve dua ederler sizde öle yapabilirsiniz
içim ürperdi gece gece:18::18::18::18:mezarlık falan
Neden aktarlara bakmiyorsun ?
Mezarlıktan bitki vb şeyler alıp kullanmak karamsarlık getirir derler
Yani ne bileyim psikolojik bir şey..
Başka yerde olmuyor mu bu ot veya ne bileyim netten filan alınmıyor mu :26:
bitkiler yerin altında toprağa geçen besinler sayesinde büyürler, yani gübre görevi gören herşeyle
insan bedeni de çürüdükçe torağa karşır ve gübre görevi görür. Bu yüzden mezarlıktaki bitkiler yenmemesi gerektiği söylenir. Sebebi budur.
dediğim gibi ben yurtdışında yaşıyorum ve burda pek fazla aktar yok.o yüzden satılık olarak bulamıyorum.eczanelere sorduğumda da birtürlü anlamıyorlar ne demek istediğimi.
hayıt bitkisini kadınlar kulübünde öğrendim.yaşadığım şehirde kimse bu bitki hakkında birşey bilmiyor malesef.:26:
o yüzden mezarlıkta görünce sevindirik oldum.
bitkiler yerin altında toprağa geçen besinler sayesinde büyürler, yani gübre görevi gören herşeyle
insan bedeni de çürüdükçe torağa karşır ve gübre görevi görür. Bu yüzden mezarlıktaki bitkiler yenmemesi gerektiği söylenir. Sebebi budur.
Benimde aklima ilk bu geldi kokler sonucta uzayip gidiyor cenazelerede deyiyordur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?