Yaa ben de senin kadar biliyorum amaaaBu topici bir de öncekni takip ediyordum aklıma geldikçe araştıracağım... Şimdi de yazarken aklıma pastel geldi temiz midir acaba??? Dur bir araştırayım
Pastel Kozmetik Hayvanlar Üzerinde Test Yapıyor Mu?
Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir soruydu. Bizim buraya Pastel standı açılıp da bu konuda hakkında bir bilgim olmadığı için standa uzaktan uzaktan bakıyordum. En sonunda dayanamadım bu haftanın başlarında Pinkar Kimya Sanayi'ne bir mail attım bu konuyla ilgili. Ben attığım maili unutmuştum ki 10 dk önce baktım bir mail göndermişler. Okuduğumda oldukça sevindim :) Gayet açıklayıcı bir mail atmışlar. Buyrun:
Şule hanım,
Tüm dünyada geçerli olan yönetmelikler dahilinde özellikle Avrupa’da (Türkiye’de de Avrupa kozmetik regulasyonu kabul ediliyor.)hayvanlar üzerindeki testlere sınırlandırma getirilmiş durumdadır. Hayvanlar üzerinde ancak çok gerekli olduğunda test yapılmasına izin verilmektedir.
PASTEL markası olarak renkli kozmetik ürün yelpazesinde olduğumuz için hayvanlar üzerinde test yapılmamaktadır.Ayrıca kullandığımız hammaddelerin hayvansal katkı maddesi içermediğine dair BSE belgeleri Sağlık Bakanlığında bulunmaktadır.
Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine uygun çalıştığımız ve söz konusu hayvansal içerikli hammaddeler ve testler, zaten kullanılmaması ve yapılmaması gerektiğinden sitemizde ayrıca belirtilmemiştir.
Saygılarımızla
Pinkar Kimya San ve Tic. A.ş.
Bu konuda 5-6 firmaya daha mail attım ancak bir tek Pastel kozmetik cevap verdi. Hayvanlar üzerinde deney yapmıyor olmalarını ve ürünlerinin hayvansal katkı maddesi içermemesine çok sevindim. Kendilerin ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.Artık ürünlerini rahatlıkla kullanabilirim
ALINTIDIR....
Türk markalarından deney yapmadıklarını iddia edenler: Flormar, Pastel ve Alix Avien. Golden Rose, Carmina, Catherine Arley gibi markaları araştırma sürecindeyim şimdilik. Ama Avrupa Birliği ve Türkiye'de kozmetik ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmek yasak bunu da dipnot olarak düşelim.
ALINTIDIR...
Bunları buldum şimdilik ben de bir mail atcağım ama hep bu forumda okuduğum birşey aklımı kurcalıyooor!!!! Emin değilim ama bir arkadaş Flormara sormuştu ve yapmadıkları cevabını almıştı ama sanki para ile yurt dışında -Türkiyede yasak olduğu için- yaptırdıklarını okumuştum diye hatırlıyorumm....
Draize göz tahriş testleri, ilk olarak 1940’larda, ABD Gıda ve İlaç İdaresi çalışanlarından J.H. Draize’in, tavşanların gözlerine sıkılan bir maddenin ne kadar tahriş edici olduğunu belirleyen bir derece geliştirmesiyle kullanılmaya başlandı.
Bu testlerde hayvanlar genellikle sadece başlarını dışarıda bırakan aletlere sıkıştırılıyor. Böylece hayvanın gözünü kaşıması ya da ovuşturması engelleniyor. Test edilmek istenen madde (örneğin, göz farı, rimel, çamaşır suyu, şampuan v.b.) her bir tavşanın tek bir gözüne damlatılıyor/sürülüyor. Hayvanların alt göz kapağı dışarı çekiliyor ve böylece oluşan çanağa madde konuyor. Sonra göz kapatılıyor. Bazen birkaç kez madde tatbik ediliyor. Tavşanlar her gün gözlemlenerek, gözlerinde şişme, çıban, enfeksiyon ve kanama olup olmadığı saptanıyor. Çalışmalar bazen üç hafta sürebiliyor.
Yani her yeni bir ruj, göz farı, şampuan, rimel v.b. gibi kozmetik ürün için Draize Testleriyle binlerce tavşana günlerce acı çektirilmekte ve gözleri kör edilmektedir
ALINTIDIR
LD 50 (Lethal Dose – Yüksek Doz) Testleri
Bir maddenin ne kadar zehirli olduğunu belirlemek için “akut oral toksisite testleri” yapılmaktadır. 1920’lerde geliştirilen bu testlerde hayvanlara - ruj ve kâğıt gibi yenmeyen maddelerde olmak üzere - çok çeşitli maddeler ya zorla ya da boğazlarına soktukları bir tüple yediriliyor.
Standart testler 14 gün süreyle uygulanıyor, ama bazıları 6 ay bile sürebiliyor – tabii hayvanlar hayatta kalırsa. Deney süresince hayvanlarda kusma, ishal, felç, kasılma ve iç kanama gibi klasik zehirlenme semptomlarına rastlanıyor.
En bilinen akut toksisite testi LD 50 (Lethal Dose) testidir. LD 50, “yüzde 50 öldürücü doz”, yani deneye dahil edilen hayvanların yarısını öldüren madde miktarı anlamına gelmektedir
ALINTIDIR.
Şimdi, makyaj malzemesi olarak zor bulunmayan hangi markayı önerebilirsin? Benim kafam karıştı iyice. :44:
Benim de bir arkadaşımda vardı Sanırım Almanyadan:44: yani alman markası... Bir kere kullandım bayılınca bana verdinetten sipariş için miss peraya falan baktım ama yoktu bir aralar... Mutlaka satan bir site vardır yaa..
Hayır ya marka olarak soruyorum, temiz olan makyaj markası öner bana.
Draize göz tahriş testleri, ilk olarak 1940’larda, ABD Gıda ve İlaç İdaresi çalışanlarından J.H. Draize’in, tavşanların gözlerine sıkılan bir maddenin ne kadar tahriş edici olduğunu belirleyen bir derece geliştirmesiyle kullanılmaya başlandı.
Bu testlerde hayvanlar genellikle sadece başlarını dışarıda bırakan aletlere sıkıştırılıyor. Böylece hayvanın gözünü kaşıması ya da ovuşturması engelleniyor. Test edilmek istenen madde (örneğin, göz farı, rimel, çamaşır suyu, şampuan v.b.) her bir tavşanın tek bir gözüne damlatılıyor/sürülüyor. Hayvanların alt göz kapağı dışarı çekiliyor ve böylece oluşan çanağa madde konuyor. Sonra göz kapatılıyor. Bazen birkaç kez madde tatbik ediliyor. Tavşanlar her gün gözlemlenerek, gözlerinde şişme, çıban, enfeksiyon ve kanama olup olmadığı saptanıyor. Çalışmalar bazen üç hafta sürebiliyor.
Yani her yeni bir ruj, göz farı, şampuan, rimel v.b. gibi kozmetik ürün için Draize Testleriyle binlerce tavşana günlerce acı çektirilmekte ve gözleri kör edilmektedir
ALINTIDIR
HEEEEEY pastel oje hayvanlar üzerinde test edilmiyormuuşşşkendi sitelerinde öyle yazıyor..
http://www.pinkar.com/pastel/index.php?contentId=130
Greenjade, bu arada ben pastelin öyle herşeyini denemedim ama ojede pasteelden başkasını son iki yıldır hiç kullanmadım ve özellikle son bir sene ojesiz durduğum günleri toplasam bir hafta etmez ama tırnaklarım hiç sararmadı görenler bile şaşırıyor... Kısacası pastel ojenin sitesinde hayvan deneyi yapmıyoruz yazıyor...
Benim bildiğim ve hayvanları kullananlar bunlar
Avon !
Aquafresh dişmacunu !
Biotherm(loreal) !
Braun markası !
calgon !
Cacharel(loreal)!
Christina aquileranın parfümleri ! lanet olsun ki bende 2 tane var iğrendim
Clean&clear !
clearasil!
Dolce&gabbana !
gamier(loreal)!
giorgio armani !
gucci!
kerastese(loreal)!
lacoste parfüm !
mac makyaj malzemeleri !!!!
max factor!
maybelline !
neutrogena en çok şaşırdığm !!
olay!
oral-b!!!!!!
palmolive !!!
pantene !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
renuu lens solusyonu !!!!!!!!!!!!!!!
signal!!
vaseline !!!!!!!
veet!!!!
vichy!!
İnanmıyorum ya vahşettir bu. Açamayanlar için en çok bilinen markaları yazdım artım evime adını bile sokmam.
Yaa bu arada bu listelerde Deborah Milano yu bulamadım.. Bazı bloglarda yapmıyor yazıyor ama Petada hiç bilgi yooook.... Çok da kaliteli bir marka Maybelline falan solda sıfır kalır yanında ama bilgi yok bilgiiii.
arkadaşlar bu hızla gidersek 1aya bütün sektörlerde kansız markaları saptamış olurz..umarım hızımız hiç düşmez
HEEEEEY pastel oje hayvanlar üzerinde test edilmiyormuuşşşkendi sitelerinde öyle yazıyor..
http://www.pinkar.com/pastel/index.php?contentId=130
Greenjade, bu arada ben pastelin öyle herşeyini denemedim ama ojede pasteelden başkasını son iki yıldır hiç kullanmadım ve özellikle son bir sene ojesiz durduğum günleri toplasam bir hafta etmez ama tırnaklarım hiç sararmadı görenler bile şaşırıyor... Kısacası pastel ojenin sitesinde hayvan deneyi yapmıyoruz yazıyor...
Benim bildiğim ve hayvanları kullananlar bunlar
Avon !
Aquafresh dişmacunu !
Biotherm(loreal) !
Braun markası !
calgon !
Cacharel(loreal)!
Christina aquileranın parfümleri ! lanet olsun ki bende 2 tane var iğrendim
Clean&clear !
clearasil!
Dolce&gabbana !
gamier(loreal)!
giorgio armani !
gucci!
kerastese(loreal)!
lacoste parfüm !
mac makyaj malzemeleri !!!!
max factor!
maybelline !
neutrogena en çok şaşırdığm !!
olay!
oral-b!!!!!!
palmolive !!!
pantene !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
renuu lens solusyonu !!!!!!!!!!!!!!!
signal!!
vaseline !!!!!!!
veet!!!!
vichy!!
İnanmıyorum ya vahşettir bu. Açamayanlar için en çok bilinen markaları yazdım artım evime adını bile sokmam.
Petanın deney yapan ve yapmayan markalar listesi hepsi burada:
YAPMAYANLAR: http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdonttest.pdf
YAPANLAR: http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdotest.pdf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?