2 tane dünya güzeli kedim var. ikisi de sokaktan geldi :) aklımızda yokken, hayatımıza dahil oldular(iyi ki!
)
avantajları:
* ne kadar stresli bir gün geçirmiş olursanız olun, kapıyı açıp eve girdiğinizde sizi kapıda karşılayan güzellikle, stresiniz birden yok olur. en güçlü antidepresan bu bence.
* sokak hayvanları da bundan nasiplenir. hem çok daha duyarlı biri olmuşsunuzdur, hem de onların mamalarından sokaktakiler de yararlanır. ayrıca sokaktakilerin ne yeyip ne yemediğini daha iyi bilirsiniz.
evdeki kedi/köpek gün içinde su kabına gittikçe, aslında ne kadar susadıklarını, suya çok ihtiyaçları olduğunu daha iyi anlar, sokaktakiler için de suyu eksik etmezsiniz.
* insanların hayvanlar hakkındaki düşüncelerini (buradan yola çıkarak bazı karakter özelliklerini), duygularını daha iyi anlar; kendinize yakın olan insanları daha kolay ayırt edersiniz. evde hayvan beslediğinizi söyleyince, mutlaka görüşlerini belli ediyorlar.
* eşimin başta evde hayvana karşı olması, ama kedileri şimdi benim kadar sevmesi, sokaktakilere karşı da merhametli olması; onu daha çok sevmemi sağlıyor. bazen abarttığımı söylese de, destek olması çok önemli.
dezavantajları
* tüy dökmeleri
* koltukları-halıları tırmalamaları
* bebekle ilgili bir konu açıldığında, dakikalarca süren konuşmalar
- bebekle kedi bir arada olmaz, demelerine karşın; benim gayet sağlam(uzmanların açıklamalarına dayanan) açıklamalarım, onların hala laf anlamaması ve ısrar etmesi; benim sinirlenmeye başlamam... sanki biz, çocuğumuzun sağlığını düşünmüyoruz, ona zarar gelsin istiyoruz.
* veteriner masrafları... aşıları ilaçları tedavileri gerçekten pahalı.
mama konusunda; hep en iyi mamalardan (hills,proplan,royal canin) alıyorum. büyük çuvallardan aldığım için, kg fiyatı market mamaları ile aynıya geliyor, daha iyi beslenmiş oluyor. birçok kişi daha uygun sanıp whis... vb market mamalarına boşuna yöneliyor bence.