Aynen senin gibi yalnız yaşıyorum iki odalı yaklaşık kutu boyutlarında bir evde ve kedi besliyorum. Özellikle akşam sen uyurken gelip boynuna yatması, apartmanın dış kapısını açtığın anda seni karşılamak için kapıya gidip miyavlaması, bacaklarına dolanması, tuvalete gitsen bile kapı altından patilerini uzatıp yanına gelmeye çalışması çok sevimli, yazarken bile özledim bebeğimi, oğlum gibi oldu resmen.
Ben kedi hastası olduğum için evde kedi besliyordum hiç köpek düşünmedim ama istediğin evde bir canlı olmasıysa kedi mi köpek mi almalısın bunu yaşam tarzına göre belirlemelisin. Mesela kediye yeterli miktarda mama ve su bırakıp haftasonunu şehirdışında geçirebilirsin bildiğim kadarıyla köpekleri evde yanlız başına bırakmaman gerek uzun süre. Aynı şekilde eğer köpek alırsan ona yeterli miktarda egzersiz yaptırman gerek, tuvalet eğitimini vermen gerek emek isteyen birşey.
Kedilerin zorluklarına gelince kumunu temizlemen gerekiyor temizlemezsen hayvan kuma yapmayı reddediyor gidip evin beğendiği köşesine yapıveriyor tuvaletini, bi daha temizle temizleyebilirsen. Bir de normalde kediler eğitillemiyebiliyor mesela ben benimkini eğitemiyorum, koltuk, masa, sandalye, buzdolabının tepesi hepsinin üzerinde geziniyor, çekmecelere saklanan ödül mamalarını bulup bi gecede hepsini yiyor, kendi kendine balkon kapısını açıp orda oturuyor, hatta balkona sakladığım kumu bulup yerlere boşaltıp içine tuvaletini yapıyor,itaatsiz ve başına buyruk oluyor kediler.
Bir de tüy dökmeme meselesine gelince düzenli tarar, vitamin takviyesiyle beslersen, uzun tüylü cinslerden olmayan melez kediler tüy dökmez yaşlanana kadar aşırı miktarlarda, ama lütfen hayvan almadan önce iyice bir düşün tüy dökmeyen, ses çıkarmayan evde biblo gibi duracak bir hayvan hayal etmek hiç gerçekçi değil, her hayvanın zaman zaman zorlukları olacak. Bir kere alıp ev ortamına adapte edersen bir daha sokakta yaşayamaz o hayvanlar.
yazdıklarını dikkate alacağım öncelikle teşekkür ederim
ben çin aslanlarını seviyorum hem görüntüsü hem özelliklerinden dolayı ama onları tüyleri çok uzun olduğu için doğrudan eledim malesef
yoksa o kadarına razıyım sorun olmaz
kedilerin de eğitimlileri oluyor mu yani?