Hayvan sevenler buraya bakarmisiniz??

Evrenim

Kocam oğlum ve bebiş
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2011
3.665
251
173
37
Sevgili KK hatunlari
Lafı çokk uzatmadan direk konuya geciyom;
Şimdi geçenlerde babam eve muhabbet kusu getirdi (bir erkek bir dışı ve 5 tane yumurta) yanliz babam anneme sormadan danışmadan getirdi. Ve Annemin tüylere/tozlara alerjisi var hapsirip durur. Mecburen evden çıkartdık bizim alt katta koyduk (bodrum gibi bı yer)
Kuşlar suan rahat günlük yanlarindayim yemlerini suyunu veriyorum ve ışık da var (karanlık degil yani)
Suan icin soğuk olmadı icin üsüme sorununuz yok.
Ben subart ayında kendi evime taşincam ve kuşları cok sevdim bende kalmalarını istiyorum ama önümüz kış, bu kuşlar dayana bilirmi orda:26: elektrikli sıcaklık veren bisi alsam olurmu??

Yaa ben bu kuşları çokk sevdim benimsedim ama bakımları hakında pek bilgim yok. Netten araştırıyorum biraz ama sizinde yardımınızı istiyorum. Herhangi bı sorun oldugunda buraya yazsam yardım edermediniz.

Kışın sıcaklık sorun olur üşürler.O zaman ortamı ılıtmanız lazım.Kışın akşamları ısıtma sorunu yaşarsanız kafesin üzerini polar cinsi bir örtüyle örtebilirsiniz.Kışın akşamşarı ben genelde üzerini örterim kafesle...

Cok TSK ederim yazdığınız icin.
Kısın üstünü üreterim bende hastalanmalarini hiç istemiyorum.

Bizimde bir ara vardı bende üstlerini örtmek istedim ama bizim kuşlar örttüğüm anda bağırmaya çırpınmaya başladılar korktular galiba inşallah sizinkilerde öyle bir şey olmaz.

London2012 adlı üyeye sor o çok iyi anlıyor muhabbet kuşlarından.. Ben hiç kuş bakmadığım için yardım edemiyorum malesef

Hayvan sevenler nekadarda azmış

yok canım az değildir sadece yanlış bilgi vermek istemiyorlardır..şahsen bende bütün hayvanlara düşkünüm ama bilgim yoksada ne diyebilirim ki ?? sonuçta sağlıkları söz konusu....
eğer üşüyecekleri kesinse alma bence kendi evine.sık ziyaret edebileceğin o yerde kalsın..sen sık sık gelip ziyeret edersin yani yada alıp onlara iyi ortam hazırlayacaksın..aslında o dediğin ısıtıcı işe yarayabilir sonuçta ısıtır odayı tabi etkisi çabuk geçmezse..

bu arada kuşlar ne soğuk ne sıcakmı seviyorlar??nasıl oluyor bende merak ettim..

Merhaba.

Yeni aileniz hayırlı olsun.

Kuşlarla ilgili forumlara sorarsanız oradan çok daha deneyimli ve ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz.

Ben de sizin gibi ancak daha acil olduğunu düşündüğüm bir nedenden ötürü başlık açmıştım gecenin geç bir saatinde ve sağolsun buradan konu hakkında bilgi ve deneyimi olan iki arkadaştan cevap gelmişti, bir tanesi benim size yazdığım cevabı da eklemişti.

Aradaki fark, ben kuş için değil köpek için konu açmıştım.

Üç dört yıldır muhabbet kuşumuz yok ve öyle çok kesin ve detaylı bilgiler veremeyecek olsam da, özellikle emin olduğum birşey var ki, o da evet kuşlar soğukta üşürler hem de çok.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus ise: kuşların bulunduğu ortamda ısıtıcıdan dolayı veya peteklerden dolayı artık her hangisi kullanılıyorsa, oluşacak kuru hava da onları olumsuz etkiliyor solunum yollarını yani.

Son kuşumuzdan bir önceki, kışın özellikle kalorifer peteklerinin üzerine konardı, o incecik parmakları nasıl dayanırdı bilmiyorum ama bıraksak hep orada kalabilirdi. Her ne kadar dikkat etmeye çalışsak ve engel olmaya çalışıp tedbir alsak da, bence bu durum onu olumsuz etkiledi. Çünkü çok uzun bir ömrü olamadı. özellikle kışın odaların nem ve kuruluk oranları önemli diye biliyorum zaten bu konuda edindiğim bilgilerim arasında bu da var.

Pek katkım olamadı belki ancak, bir hayvansever olarak ben de aynı zamanda hem bir merhaba demek hem de size kuşlarınızla birlikte güzel günler dilemek için bir vesile kabul ederek o minnacık bilgimi de paylaşayım istedim kendimce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…