Merhaba.
Yeni aileniz hayırlı olsun.
Kuşlarla ilgili forumlara sorarsanız oradan çok daha deneyimli ve ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz.
Ben de sizin gibi ancak daha acil olduğunu düşündüğüm bir nedenden ötürü başlık açmıştım gecenin geç bir saatinde ve sağolsun buradan konu hakkında bilgi ve deneyimi olan iki arkadaştan cevap gelmişti, bir tanesi benim size yazdığım cevabı da eklemişti.
Aradaki fark, ben kuş için değil köpek için konu açmıştım.
Üç dört yıldır muhabbet kuşumuz yok ve öyle çok kesin ve detaylı bilgiler veremeyecek olsam da, özellikle emin olduğum birşey var ki, o da evet kuşlar soğukta üşürler hem de çok.
Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus ise: kuşların bulunduğu ortamda ısıtıcıdan dolayı veya peteklerden dolayı artık her hangisi kullanılıyorsa, oluşacak kuru hava da onları olumsuz etkiliyor solunum yollarını yani.
Son kuşumuzdan bir önceki, kışın özellikle kalorifer peteklerinin üzerine konardı, o incecik parmakları nasıl dayanırdı bilmiyorum ama bıraksak hep orada kalabilirdi. Her ne kadar dikkat etmeye çalışsak ve engel olmaya çalışıp tedbir alsak da, bence bu durum onu olumsuz etkiledi. Çünkü çok uzun bir ömrü olamadı. özellikle kışın odaların nem ve kuruluk oranları önemli diye biliyorum zaten bu konuda edindiğim bilgilerim arasında bu da var.
Pek katkım olamadı belki ancak, bir hayvansever olarak ben de aynı zamanda hem bir merhaba demek hem de size kuşlarınızla birlikte güzel günler dilemek için bir vesile kabul ederek o minnacık bilgimi de paylaşayım istedim kendimce.