- 9 Eylül 2011
- 7.562
- 4.577
- 448
- Konu Sahibi archangelus
Evet, haklisin kopekler insana cok cabuk guveniyorlar. Benim annem de balkona kus yemi ve su koyuyordu. Ama muhabbet kusu yemi degil de, hani daha iri olanlarindan tabi... Sonra bir kumru alismis. Ben ailemle yasamiyorum ama annem her konustugumuzda bu kumruyla ilgili bana rapor veriyor. Kumrunun basinda yukari dogru kalkan tuyleri varmis ve kumruyu ayirt edebiliyormus. Neyse aradan 1 2 ay sure gecmis. Sabah yemini yiyen kumru ogleden sonra gelip yem bulamayinca otmeye baslamis:)) Ben tesaduftur diyordum, ama annem babam cok emin kumrunun bizimkilere seslendigine :) Sonra kumru sabah 6 7 sularinda gelip yem verene kadar otmeye baslamis. Aralarinda baya iletisim olmus yani. Bu yaz Turkiyeye ailemin yanina gittigimde sok oldum. Yem kutusu mutfaktaydi ve kumru balkon kapisindan iceri girip camin kenarindaki kutudan yemini yedi :))) Her sabah ve oglen geliyor. Sesleniyor bizimkilere, yemini yiyor. Hatta baya uzun sure balkonumuzda takiliyor. Kapi acikken arada iceri giriyor ama kapiya yakin duruyor. Yine de tedirgin biraz... Hic dusunmezdim sokaktan alakasiz bir kumrunun evin icine bile girebilecek kadar insanlara guvenmesni ve boylesine iletisim kurmasini. Resmen insanin gozunun icine bakiyor, dile gelecek nerdeyse :)) O kadar da tatli biseyki...
kumru değince aklıma geldi. çocukken annem arka balkona kumrular için yiyecek koyardı. bir gün unutmuş öndeki odada oturuyorduk cam tıkladı, bizim kumrulardan biri camı tıklattı, meğerse arka balkona gelmiş mama yok. bizim ön odada olduğumuzu anlamış mama istemek için camı tıklıyor

şimdiki mahallemizde çöpün kenarına yiyemediğimiz ekmekleri bağlarız. bir amca gelir hepsini toplar, boş araziye götürür, ıslatır, sokak hayvanları oradan yerler...
merhametsiz insanlardan korkarım ben...
ama apartmanın içinde köpek besleyip, bakımını yapmadan aparmanı kokutan komşumuzun yüzünden evden taşınmıştık... madem besleyeceksin temizle.....
ayrıca bazı üniversite öğrencilerinin birbirlerine hayvan hediye edip, okul bitince yada sıkılınca sokağa terk edilen cins köpek ve kedileri görünce kahroluyorum...