Hazır mıyım,değil miyim??

Aniden olmuyor ki :) 9 ay kosskoca hemdee.
Once icinde senin bir parcan oluyo sonra gunden gune buyuyor sen içinde senin bir parcanin hareket ettigini hissediyorsun,doktorlara gidip geliyorsun,gunden gune karnin şişiyor.... daha binlerce şey ve hepsi mucize onu anliyorsun...
O yuzden hiccc dusunme bile bunları,ilerde dusunmen gereken cok daha elzem seyler olacak ve bunlarami kafa yormusum diyeceksin :)

İnşallah bu kafa karışıklıgından sıyrılabilirim..Bir de eşim de diyor sen henüz hazır değilsin,emin misin tam olarak cocuk istediğine diye.. O da benim iyice devrelerimi yaktı

Tabikii hamilelikte hazırlanıyorsun annelige bebeğin içinde günbe gün büyüyo sen onun hareketini hissediyorsun daha karnındayken onu sevip korumaya baslıyorsun Dr her gidişinde farklı bir heyecan yasıyorsun acaba yüzü belli mi kız mı erkek mi kaç kilo oldu vs vs
Ben iyiki de dogurmusum diyorum evin içinden kahkahalar bagrışlar cığrıslar yükseliyo

Ben bu hazır olma olayına katılmıyorum en azından kendi yaşadıklarıma bakarak. Üşengeçlik mi ta kendisi, bebek bakımı mı? Yarım saatten fazla dayanamaz. Keyif insanı mı? İşte o benim. Ve eşim bebek istediğinde hiç niyetim yoktu , 1 yıl daha geçmeli diyordum ama korunmayı bıraktım ertesi ay hamile kaldım.hamilelik sürecinde hazırlanıyor insan ama asla kucağa almadan anlaşılmaz. Zaman zaman uykusuzluk zor gelmiyor mu geliyor, her gece 2 saatte bir nasıl uyanırım korkusu sarıyor mu sarıyor. Ama sonra bir bakmışsın daha o ağlamadan,alarmın çalmadan kalkıp emzirmek istiyorsun,nefes alışını dinliyorsun, her hareketinde yatakta dikilip onu seyrediyorsun.kriz anları olmuyor mu yada olmadı mı evet oldu. Hiç uyumadığı çok ağladığı o ağladıkça benim gerildiğim, ama 10 dklık bir içini boşaltma hatta bazen ağlama( beceremiyor muyum diye) ardından şarjı fullenmiş gibi bebeğine koşma.eskiden Bugün yemek yapamadım dışarıdan söyleyelim modundaki ben, ek gıda sürecinde ah kızıma ne pişirsem diye deli divane dolanan yine ben. Bıraksan kendime bakamam derdim ama evlat olunca yaptığın hiçbir şey zor gelmiyor aksine daha neler yapabilirim moduna geçiyorsun.tam bir sorgusuz kabul süreci. İlk çocuk beni yordu 2. Yapmam diyordum ilk senelerde şimdi artık yapsam mı diyorum. Annelik gerçekten bambaşka bir şey, 4yıldır anneyim, her baktığımda içim sevgiyle doluyor. Bana böyle olacaksın deseler gülerdim ama anne olmadan anlaşılmıyor gerçekten.

Çoğu kadın taşlayacak ama 3.5 aylık hamileyim, daha annelik adına hiçbir şey hissetmedim, hissedemiyorum, hazır olamıyorum.
İçimde bir canlı büyüyor, ultrasonda zıpladığını oynadığını görünce aklım yerinden oynuyor 32 diş gülüyorum ama sonra bitiyor.
Tek yapabildiğim bebeğim aç kalmasın diye uyanınca bir şeyler yemeye çalışmak bir de nasıl eğitebilirim, zekasını geliştirebilirim diye araştırmalar yapmak.
Belki fıtratımda yok bilemiyorum ama uykularım kaçıyor yapamayacağım, beceremeyeceğim, gece uyandığında bebeği duyamayacağım, ona iyi bakamayacağım, hergün oflayıp puflayacağım, annem gibi olamayacağım diye.
Ben de sizin gibi fazla fazla rahatına düşkün biriyim.
Öyle günüm oluyor ki 12 saat yerimden mıh gibi kalkmadan oturuyorum.
Duygularım ise çoğu zaman alınmış durumda, gayet mantığıyla hareket eden biriyim.
Hiçbir bebeği gördüğümde içimden 'benim de olsa' diye geçirmedim.
Hep 'bakması ne kadar zordur' diye düşündüm.
Bir yandan da bana kalsaydı eğer bu seçim, hiçbir zaman hazır olmaz ve bebek sahibi olmaya çalışmazdım, vardır bunda bir hayır diye düşünüyorum.
Her gün daha var, yarın gelmeyecek eve sakin ol diyorum kendime.
Kısaca bazı kadınlar galiba hiç hazır olmuyor, hayatını biterebilecek kadar fedakar olmak, hazırlanabilecek bir şey değil.
Doğumdan sonra yine yazarım düşüncelerimi.

Bende merak ediyorum senin düşüncelerini çünkü tam benim hamilelik sürecimi anlattın. başta bende afalladım ama ona bakınca zaten kıpırda kıpırda diyorsun kendine :)

Kendimi sartlamak istemiyorum ama ben de böyle olacağım sanırım Bizim gibiler hazır olmayı beklerse hiç cocuk sahibi olamazlar. Evlendikten sonra usengeclik ve tembellik konusunda düzelirim dedim daha da beter oldum. nasıl olsa kimse bişey demiyo diye kafama göre davranıyorum.En azından bekarken annem söylenip duruyo diye kalkıp hareket halindeydim biraz, şimdi ise yemek bile yapmıyorum canım istemediğinde,öyle ev sorumluluğu filan hissetmiyorum üzerimde,cakilip kalıyorum oturduğum yerde çoğu zaman

Ben ablam kadan üşengecını bılmezdım. O bile yaptıysa sen haylı haylı yparsın. :)

Mutlaka iyi düşünüp öyle karar verin,üşengeçliğim geçer tahammül ederim balarım ederim diye çoçuğu ziyan etmeyin.bir çok insan doğurup doğurup sokağa atıyo yada atmasada ilgilenmiyor sevmiyor v.s ,siz böyle yaparsınız demiyorum ama gerçekten çocuk sevginiz ve isteğiniz varsa yapın,çocuk yapmış olmak için çocuk yapılmaz.

tabıkıde hazır olmanız lazım aynı yastayız ve kısmetse 3 ay sonra bebışımı elıme alacagım ama ben her acıdan maddı manevı hazırım, tabıkıde esımde hazır....
ama su da bır gercek kı bıyolojık yas denen bırsey de var ve ha deyınce bebek olacak dıye bır kaıde yok, yanı bu bır surec zaten sımdı gebe kalsanız dogana kadaryasınız olacak 32...
bırde ne kadar gec o kadar zor , hem onlar cok masumlar kendılerını sevdırıyorlar, ne usengeclık kalır ne rahatına duskunluk elınıze aldıgınızda herseyı unutturuyorlar..

Çocuk sevgi ve isteğim var ama işte sıkılır mıyım,bunalir mıyım,ofla pofla bakar mıyım çocuğa diye endişe ediyorum ve bu durum beni bunalıma sokarsa diye düşünüp duruyorum.

Hazır olmalısın,ben de 2 yıllık evliyim yaşım senden de büyük.Hiç annelik hissi yok bende.O yüzden yapma taraftarı değilim.Ödüm kopuyor hatta.Herkes çocuk sahibi oluyor ama psikolojisi vs tam anlamıyla hazır olmayan anneler elinde büyüyor,sonra gelsin sorunlar vs.

Çocuk sevgi ve isteğim var ama işte sıkılır mıyım,bunalir mıyım,ofla pofla bakar mıyım çocuğa diye endişe ediyorum ve bu durum beni bunalıma sokarsa diye düşünüp duruyorum.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama ne olursa olsun Bana kalırsa biraz daha bekleyin.

Anne olmadan annelik nasıl birsey sayfalarca yazsak anlatamayız gercekten...hamileyken bile şaka gibi geliyor insana...ama ne zman yüzünü görüyorsun bütün dünyan değişiyor...o oyle bir sevgiki insanda ne usengeclik ne rahatlik ne uyku hicbirseye degisemiyorsun valla...tabiki srnin kararin ama sevgisi herseye katlanmana degiyor emin olabilirsin

Hemen hemen aynı durumdayız. O kadar çok korkuyorum ki bi karar vermekten. Ya pişman olursam geri dönüşü de yok diye iyice strese giriyorum. Bakıyorum çevreme sanki çocuğu olan herkes mutluymuş numarası yapıyor gibi geliyor. Toplumda o kadar yuceltılmıs ki bu durum biri çıkıp yanlış karar vermişim pişmanım dese taşlar insanlar. O yüzden hiç kimseden objektif yorum alamıyorsun. Herkes hayatımın en güzel şeyi trıplerınde geziyor. O fotoğraflar partiler filan o kadar abartılı ki sanki bi şeyi kamufle etmek için göz boyamaya çalışıyorlar gibi. Artık çocuk sahibi ol diye fikir verenlerin mutluluğumu kıskandıklarını beni de kendileriyle aynı batağa çekmek için tuzak kurduklarını filan bile düşünmeye başladım Anneler lütfen övüp durmaktan vazgeçin tüm gerceklıgıyle olumsuz yönlerini de anlatın ki biz de bunları kaldırabilecek miyiz kendimizi tartıp ona göre karar verelım

Ben burada okuduğum onca bahaneden sonra iyice kopuyorum çocuk fikrinden.Şöyle ki;

evladım olmasa boşanırdım,dayak yediği eşi için yazıyor bunu

çocuğum olmasaydı kendime bakardım ama çocuğa nasıl para yetiştiricem,aldattığı eşinden boşanmamak için

çocuğum var kime bırakayım,maddi durumu zor bakıcı sıkıntısı,

çocuğu kime bırakayım,eşi gezmeye gidelim diyor ,kadın çocuğu bırakamadığı için adamı tersliyor

eşim çocuktan sonra beni beğenmiyor,aldatıyor,fiziksel olarak kötü görünüm

çocuk olmasa evlenirdim,yıllardır yalnız ama çocuk istemez diye evlenemiyor tekrar

Liste uzayıp gider

Evet işte kilit nokta burası çocuğa endeksli oluyo hayat..En basit örnek bir misafirliğe bile çocuğun durumuna göre gidiliyo,herşey çocuğa göre planlaniyo hep... Kendi hayatını unutuyosun yani kendine ait bir hayatın olmuyo çocuktan sonra... Of ya ne zor şey annelik..

Hani bunalıma girenler filan oluyo ya bebekten sonra öyle olurum diye korkuyorum

bence insan kendi durumunu ve huylarını bilerek çocuk için hazırlanmalı.
ve evet hazırlıklarını yaptığından ya da planını yaptığından emin olmalı.

ama her sorunun bir çözümü vardır.
üşengecim demişsiniz, bunu planlayın mesela, eşiniz yardımcı olur mu, olmazsa bakıcı fikrine sıcak bakar mısınız? ev işlerini vs başka birine yıkma imkanınız var mı?

zora gelemem? kastınızı tam anlamadım. çocuktan önce çocuk psikolojisine çalışabilirisiniz. kendinizi ne ile karşılaşacağınıza hazırlarsınız.

rahatına düşkünüm? e illa biraz rahatı arka plana atacaksınız ama artık eskiler gibi değil. her yerde bebek bakım odaları, restoranlarda çocuk oyun odaları var. eskiler mecburen eve tıkanıp kalıyorlarmış, yeni nesil gezerek çocuk büyütebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…