MALZEMELER
1 Buçuk paket baklavalık yufka kullandım(750 gr baklavalık yufka) Ayrıca çok ince olduğu için çabuk kuruyor,bu yüzden her yufka alışınızdan sonra üzerini örtün,hemen kuruyor.
300 gr dişe gelir irilikte ceviz
250 gr tereyağ
1 Su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
Ben tereyağ kokusundan fazla hoşlanmadığım için tamamını tereyağ kulanmak yerine 250 gr kullanıp,kalanınıda sıvıyağla yaptım.
Baklava Şerbeti
4 buçuk su bardağı şeker)tatlı sevenler yarım bardak daha ilave edebilir)
4 Su badağı su
Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbetini kaynatın,(kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın ve limon suyunu sıkıp birkaç taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın(soğuk kullanılacak)
Tereyağını eritip sıvıyağla karıştırın.
Tepsiyi yağlayıp ilk yufkayı serin ve üzerine 1 yufka daha serin,tekrar 1 yufka daha serdikten sonra (3 yufka olmalı) üzerine tereyağ ve sıvıyağ karışımından yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde sürün.750 gr lık yufkanın yarısı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
1 buçuk paket yufkanın yarısını bu şekilde tepsiye yerleştirin.
(3 yufka yağlamadan üst üste ve 3 cü yufkanın üzerine tereyağ sürülecek)
Paketin yarısının bu şekilde kullandıktan sonra cevizi cevizini serpin.
Tekrar üzerine teker teker 3 yufka serin ve yine 3 cü yufkanın üzerini yağlayın.
Paketin kalan yarısına da aynı işlemi tekrarlayın ama son 4 yufkanın 3 tanesinin her katını tereyağ sürün ve kalan 1 yufkayı en üste serin ve yağlamayın.
Baklavayı sadece enine dikkatlice kesin.
Sonra kalan yağı her yerine eşit gelecek şekilde üzerine dökün.
Sonra baklavayı boyuna keserek dilimleyin.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.(iyi pişmezse baklava şerbetlendiğinde çok yumuşak olur.)
Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra( 10 dakika bekleyin) soğuk şerbeti üzerine yavaş yavaş,her yerine dökün.
Şerbetini çektiktikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
ALINTIDIR..