- Konu Sahibi MonalisaSmile
-
yoğurt ve sıvıyağ karışımı sürmeni tavsiye ederim
şekil olarakta muska şekli
sen ne sürüyodun canım
arkadaşlar bi güzel börek yapamıyorum yaa, çok muzdaribim bu konudan. geçen gün misafirlerim geldi gül böreği yapmıştım. sonradan eşim dedi ki o börekler neydi öyle kesilmiyodu bile falano kadar araştırıyorum netten, tarifler deniyorum. bi türlü istediğim gibi olmuyo. hazır yufkadan tepsi böreği veya gül böreği, kol böreği yaparken yufkalara ne sürüyorsunuz? içini nasıl hazırlıyorsunuz? lütfen bi yardım.
ne bilim canım ya çok şeyler denedim de, en son yoğurt ve süt karışımı sürdüm galiba. evet yağ olmalıydı mutlaka onun için kuru oldu sanırım.
daha önce de yoğurt- yumurta karışımı falan deniyodumm. muska şekli yapmak için yufkaları nasıl kesiyosun?
googleye çin böregi yaz.... çok güzel oluyor
Benim boreklerime herkes bayilir! Benim tepsim kucuk. 3 yufka yetiyor!
Once sosunu hazirliyorum: yarin sb Sut,yarin s.b Yogurt, yarim sb siviyag, 3 yumurta 1 tanesinin sarisi ustune. 1 paket kabartma tozu. Bunlari karistiriyoruz.
Tepsiyi yaglayip ilk yufkayi ser. firca yardimiyla karisimi sur. 1 yufkayi parcala, kucuk olmasin ama. Yarisini koy, ic malzemeni koy diger yarisiyla uzerini kapat. 1 kepcele sosu uzerinden gezdir. Sonuncu yufkayida uzerine koy.
Sonra 1 sise MaDEN sUyU (asitli) benim turkcem iyi degil galiba maden suyu deniyodu asitli suya. Onun hepsini dok. en az 2 saat buzdolabinda beklet. Ben yarim gun bekletiyorum bazen 1 gun.
Harika bir borek oluyor.
Maden suyu haric diger Olculer benim tepsime gore. Nekadar fazla olursa sosunun olcusunu okadar artirirsin. Maden suyu herzaman 1 sise.
börek fırından çıktıktan sonra maden suyunu döküyoruz dimi ben börek bilmem de
Benim boreklerime herkes bayilir! Benim tepsim kucuk. 3 yufka yetiyor!
Once sosunu hazirliyorum: yarin sb Sut,yarin s.b Yogurt, yarim sb siviyag, 3 yumurta 1 tanesinin sarisi ustune. 1 paket kabartma tozu. Bunlari karistiriyoruz.
Tepsiyi yaglayip ilk yufkayi ser. firca yardimiyla karisimi sur. 1 yufkayi parcala, kucuk olmasin ama. Yarisini koy, ic malzemeni koy diger yarisiyla uzerini kapat. 1 kepcele sosu uzerinden gezdir. Sonuncu yufkayida uzerine koy.
Sonra 1 sise MaDEN sUyU (asitli) benim turkcem iyi degil galiba maden suyu deniyodu asitli suya. Onun hepsini dok. en az 2 saat buzdolabinda beklet. Ben yarim gun bekletiyorum bazen 1 gun.
Harika bir borek oluyor.
Maden suyu haric diger Olculer benim tepsime gore. Nekadar fazla olursa sosunun olcusunu okadar artirirsin. Maden suyu herzaman 1 sise.
Bende hiç sodalı börek denemedim sodanın amacı ne burada nasıl bir lezzet veriyor :)
ilk fısratta denicem. sağol. sodayı biz de kullanıyoruz böreklerde. ama dilimleyip, dilim aralarında gezdirince daha iyi olouyo galiba.
börek fırından çıktıktan sonra maden suyunu döküyoruz dimi ben börek bilmem de
ilahi canım olurmu öyle sey :) böreği hazırlıyosun en son katın üstüne döküp dolapta bekletip fırına veriyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?