(Ey Muhammed!) Kur'ân'daki Meryem kıssasını da an (insanlara anlat). Hani o, ailesinden ayrılarak (evinin veya mescidin) doğu tarafında bir yere çekilmişti.
Sonra ailesiyle kendisi arasına bir perde koymuştu. Biz ona meleğimiz (Cebrail)i gönderdik de ona tam bir insan şeklinde göründü.
Meryem: "Ben senden Rahmân (olan Allah) a sığınırım. Eğer Allah'dan korkuyorsan (dokunma bana)" dedi.
Melek: "Ben, sana temiz bir oğlan bağışlamak için, Rabbinin gönderdiği bir elçiyim" dedi.
Meryem: "Benim nasıl çocuğum olabilir? Bana hiçbir insan dokunmamıştır. Ben iffetsiz de değilim" dedi.
Melek: "Bu, dediğin gibidir. Ancak Rabbin buyurdu ki: Bu (babasız çocuk vermek), bana pek kolaydır. Hem biz onu nezdimizden insanlara bir mucize ve rahmet kılacağız. Hem, bu önceden (ezelde) kararlaştırılmış bir iştir." dedi.
Nihayet (Allah'ın emri gerçekleşti) Meryem İsa'ya gebe kaldı ve o haliyle uzak bir yere çekildi.
Sonra doğum sancısı onu bir hurma dalına tutunup dayanmaya zorladı. "Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitseydim" dedi.
Melek, Meryem'e, aşağı tarafından şöyle seslendi. "Sakın üzülme, Rabbin alt tarafında bir ırmak akıttı."
"Hurma dalını kendine doğru silkele, üzerine devşirilmiş taze hurmalar dökülsün."
"Ye, iç, gözün aydın olsun. Eğer insanlardan birini görürsen, ben Rahmân (olan Allah)a bir oruç (susmak) adadım. Onun için bugün hiçbir kimseyle konuşmayacağım" de.
Ben bundan anlıyorumki; Yüce Rabbim, kendisine hiç dokunulmamış, bir temasta bulunulmamış bir kadının rahmine çocuk koyabiliyorsa; Bize de kendi isteyip uygun gördüğü zamanda vermemesi mümkün değildir.
Yeterki o -Ol- desin.
Umudunuzu,inancınızı hiç kaybetmeyin kızlar.
Bu gün Mübarek Cuma yüzü-suyu hürmetine sizler için yine Meryem okuyacağım.Bu 3. olacak. Bu ayı tamamlamak için haftaya tekrar edeceğim.İnşallah bir faydam olur.Sadece kalbimin tüm temizliği ile,herbiriniz için içinden geçen güzel duygularla yapıyorum bunu.
Sadece inanmanız bile bana yeter.Yüce Rabbim size en güzel,en hayırlı,en sağlıklı evlatları nasip etsin inşallahh...