arkadaşlar merhaba .. haziranda 1 yıllık ewli olcam 27 yi doldurup eylülde 28 yaşında olcam kocamda 29 olcak...dün akşam kocam cocuk yapalım mı dedi..bende uzun zamandır düşünüyorum.acaba erken mi 1 yıl daha beklesek mi biraz daha gezip eğlenelim mi ..kocam bi ewin tek we kıymetli oğlu,bana da gözleri gibi bakıyorlar ama çocuk konusunda da hiç karışmıyorlar..olsa daha da el üstünde tutacaklar etrafımda dört dönecekler biliyorum..adana dan kayseriye gelin geldim burda hep ewdeyim çalışmayı istiyorum uygun yer olunca girersin diyor kocam.hamile olsam da sorun olmaz sanırım çalışmam ama ne bilim kararsız kaldım haziranda hamile kalmayı istiyordm bnde düşüncelerim hazirandı, ama çoooooook kararsızım .. erken mii yoksa geç mi kalıyoruz ...bi de size sorayim dedim yoksa batım 7 ile 9u arasında değişkenlik gösteriyor ... :)))
Ben de seninle benzer şeyler yaşadım canım. Doğma büyüme İstanbulluyum, İngilterede okudum,yaşadım çok rahat özgür bir hayatım vardı.Çok modern bir aile yapım vardı. Eşimle yurtdışında üni.okurken tanıştık aşık olduk, gözüm görmedi deli cesareti işte aşk dedikleri düştüm peşine İskenderuna gelin geldim.Adanalıysan bizim buraları iyi bilirsin.İskenderun; İstanbulun 1 ilçesi kadar bir yer. Ama çok renkli,çok modern bir yer.Eşimin ailesinin durumu da çok iyi,buranın tanınmış ailelerindenler.
Ben evlenmeden önce bankacıydım,7 sene bankacılık yaptım.Çok iyi paralar kazandım,çok renkli bir iş hayatım vardı.
Ama buraya gelince işler umduğum gibi olmadı.Çalışmayı çok istedim ama olmadı.Kadro açılmadı,tayin alamadım,başka bankalarla da anlaşamadım.Ya da onların şartlarına ben evet diyemedim.Önüme gelen sıradan bir yerde de Soyadımdan dolayı çalışmama eşim razı olmadı.Dolayısıyla 1 senedir vasıflı bir ev kadını oldum.İlk 6 ay sırf çalışıcam diye korundum bebek istemedim.
Sonra baktım ki,buranın düzeni böyle.
Ben çalışsam da benden beklentiler var çalışmasam da var.Bir kere aile yapıları bize göre çok bağlı,çok daha sıkı,her gün birileri geliyor biz birilerine gidiyoruz,aile yapıları çok kuvvetli,adetleri,gelenekleri görenekleride öyle.Dolayısıyla ben çalışırsam çok daha zor bir hayattı beni bekleyen.Çok şükür maddi açıdan da bir problem yoktu,benim çalışmam devede kulak olacaktı eşim için,anca kendine makyaj malzemesi alır kuaföre gidersin o parayla dedi, çünkü burası büyük şehir değil.Çok kurumsal firmalar bile benim bankada 4 yıl önce aldığım maaşı önerdiler.Baktımki olan benim sinirlerime oluyo,ucunu bıraktım.İş miş aramıyorum son 5 aydır.Evin tadını çıkarıyorum.Arkadaş edinmeye başladım, kuzenleri var eşimin,onların eşleri arkadaşları derken çevrem genişledi.
Kafam rahatladı. Eşime de söyledim; madem benim çalışmam bir yarar sağlamayacak benim geleceğimi riske atma sigortamı dışarıdan öde dedim,tamam dedi, şimdi sigortamda ödeniyor, kafam daha da rahat.
Son 5 aydır da bebek istiyoruz ama olmuyor.
Korunduğum dönemlerde hep bıraktığımda hemen olucak sanırdım hatta arada kaçaklar olduğunda kızardım eşime ya hamile kalırsam diye.Ama öyle olmuyor tabiki doğru zamansa Allah ilk korunmadığın anda da nasip eder ama genelde olmuyor.Sen şimdi 28 sin, korunmayı bıraktın,denedin,oldu,hamileliğin,doğurdun diyene kadar yaşın olacak 30.
Erken bir yaş değil açıkçası.
Birde en kötüsünü düşün haydi hemen olmad, bak bu sayfada yıllardır bekleyen arkadaşlarımız var,Allah göstermesin bir sorun olduğunu düşün yaş olacak 34-35.
Bence riske atılacak bir konu değil.
Eğer maddi yönden sorunun yoksa; ki olmadığını anlaıyorum yazından,eşinle aranda sorun yoksa, inan bebekle de gezilir, çok çok biraz sıkıntı çekersin, alkol alamazsın,efendim bara saza gidemezsin ama istedikten sonra o da olur. Bara saza gideceğin zamanda rica edersin kayınvaliden bakıverir bir gececik.
Tatile desen, bebekle tatilin tadı başkadır eminimki, bence bunları dert etme. 28 yaşına kadar gezeceğini gezmiş, yaşayacağını yaşamışsındır, bana bunları eşim 1 sene anlattı. Bende senin gibi çok endişe ettim ama şimdi de diyorumki keşke olsaymış ilk zaman belkide şu günelrde doğumumu bekleyecektim.Benden sonra evlenenler doğurdu, yada hamile bile.
Bence çok uzatma derim. Ama tabi hayat yine de senin hayatın, artısı eksisi seni daha çok bağlar ben sadece sana benzer şeyler yaşamış hatta denemiş ama daha başarılı olamamış bir arkadaşın olarak fikir verebilirim ancak...
Hakkında hayırlısı olsun sevgili arkadaşım, sevgiler