Hazırlık sınıfı

Bradlyvsjj123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2017
7
0
1
26
arkadaşlar kimya mühendisliği olucam okulumda hazırlık isteğe bağlı sizce okumalı mıyım lütfen yardımcı olun çok kararsızım

Hazırlıklar ingilizce ağırlıklı olur diye biliyorum okumadım ama eğer öyleyse dil geliştirmek için gidebilirsin benim bölümümde olsa ben seve seve okurdum.

Evet İngilizce eğitimi verilecek okulda önceden okuyan bi arkadaşa sordum o bende kararsızdım senin gibi ama bence okumalısın dedi kursla falan tamamlamak mı yoksa okulun verdiği eğitimle mi devam etmeliyim çok kararsız kaldım

Benim bölümümde de yoktu hazırlık ama olsaydı bende giderdim diye düşünüyorum.Biz burdan tavsiye versekte sende bitiyor sonuçta.Eğer istiyorsan okursun,dilin ne durumda ne kadar katkısı olur bilemem.Hayırlısı olsun

Kesinlikle hazırlık oku. İngilizce öğretmeniyim, bizde hazırlık yoktu ama olsa seve seve okurdum. Mühendislik için hele bence mutlaka olması gerekiyor.

Evet İngilizce eğitimi verilecek okulda önceden okuyan bi arkadaşa sordum o bende kararsızdım senin gibi ama bence okumalısın dedi kursla falan tamamlamak mı yoksa okulun verdiği eğitimle mi devam etmeliyim çok kararsız kaldım
Elinde hazırlık imkanın varken gitmeni tavsiye ederim, ilerde üstüne koymak istersen kurslar her daim var. Arkadaşlarım hep en iyi ve en eğlenceli yıllarını hazırlıkta geçirdiklerini söylüyorlardı bence bi denemek gerek eğitimin fazlası zarar olmaz. :super:

İngilizce bilgine , okuyacağın hazırlığın sana verebileceğine göre değişir. Tırt bir üni ise ve ortalama bir İngilizce bilgin varsa boşuna okuma 1 yılını çöp etmekten başka işine yaramaz. Ben okumadım çünkü hazırlık muvafakat sınavını geçtim. Bizde isteğe bağlı değildi zorunlu idi dil bilmeyene , ve eski üniversitelerden biri olmasına rapmen okuyup da "çok faydalı oldu" diyen tek bir arkadaşım yoktu.

Bir sene tatil yaptılar sonra başladılar üniye. Bir sene daha geç başladılar iş hayatına.

Mühendisim ve lisede de üniversitede de hazırlık okudum. Bölümümde İngilizceydi zaten. Kesinlikle okumanı tavsiye ediyorum. Hiç bir özel ders okuldaki ciddiyetle yabancı dil öğretemez bence. Bir de kısa süreli bir yurtdışı programı ayarlayabilirsen sonrasında work and travel gibi inanılmaz faydası olur senin için.
Başarılar diliyorum:)

Ben muafiyet sınavına girip geçmiştim ..senin bölümün İngilizceyse ve temel sağlam değilse oku bence de ..benim ortaokul ve liseden zaten yabancı dildi okulum

arkadaşlar kimya mühendisliği olucam okulumda hazırlık isteğe bağlı sizce okumalı mıyım lütfen yardımcı olun çok kararsızım
merhaba ben de kimya mühendisiyim. İngilizce çok onemli ama alacagin okul da onemli. Benim şahsi fikrim 1 sinifa basla ve ardindan hemen ingilizce kursuna yazil. Özelden de tavsiye veririm. Ingilizceni gelirtirdikten sonra imkanin varsa woek and travel :) yapabilirsin . Ama hazirlik odtu hacettepe vs degilse yalan oluyor hep

Hangi universitede egitim alacaginiza bagli bence.
Ben gazi mezunuyum, hazirlik okuyanlar hep bosa okuduk diyorlar. Ama hacettepe mezunu arkadaslarimin baya pestilini cikardilar, cok faydasini gordu onlar.
Ama genel olarak ankara-istanbul-izmir disinda hazirligi hakkiyla verebilecek bir okul oldugunu pek sanmiyorum.
Zaten is bulmasi sıkıntılı bir bolumdesiniz. Bence 1 senenizi hazirlikla heba etmeyin. Isterseniz yazin kursa gider ogrenirsiniz. Sad but true.s

Back
X