Hedefim Yok

Dead Cell

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
7.285
25.349
798
Konuyu doğru yere açmışımdır umarım.Yanlışsa şimdiden özür dilerim.

Derdim konu başlığında da belli benim bir hedefim yok.İleriye dair çok amacım var ama hala adam akıllı bir meslek seçemedim kendime.Sanki her işi yapabilirmişim gibi geliyor artık o olmassa oraya giderim diyorum.Çevremdeki arkadaşlarıma bakıyorum hepsi büyük bir şevkle bir amaca odaklanmış,gideceği üniversiteyi,kalacağı yurdu araştıranlar bile var şimdiden ki sınavımız gelecek yıl...Onların yanında ben de en az onlar kadar çalışıyorum ama sanki boşa çalışıyormuşum gibi geliyor.

İneğin tekiyim.6 saat aralıksız çalışabilirim.Yani çalışma yönüyle,yapabilme yönüyle pek bir sıkıntım yok,olmadı da şimdiye kadar çok şükür.Ama diyorum ya önümde aşılacak bir engel,ulaşılacak bir amaç bulamıyorum.Sınavlarım gayet iyi,yazılılarım gayet iyi mutlu oluyorum ama kendimi tercih yaparken düşünemiyorum bir türlü.O an 2 günlük kararla istemediğim bir bölümü yazarsam yıllarca bunun pişmanlığını çekeceğim,biliyorum.

Ailem de dahil herkes bana doktor ol diyor.Onu demeyenler diş hekimi ol diyorlar.Güzel meslekler ama çevremde bu konuda çalışma şartlarını,zorluğunu-kolaylığını sorabileceğim kimsem yok.Aklımda hep biyoloji okumak vardı ki ben biyolojiye aşığım.Özellikle hayvanlarla ilgili olan kısmına.Hani yıllarca okuyabilirim o bölümü,yıllarca üzerinde çalışabilirim hiç gocunmam ama Türkiye'de ana bilim dallarının ne derece geliştiği ortada zaten.Olaya sadece maddi yönden de bakmamak gerek tabi ama zengin bir ailem de yok.Maddi destekleri ancak bir yere kadar olabilir.Yurtdışı falan şu imkanlarımızla hayal malesef.Yoksa çok isterdim yurtdışında iyi bir üniversitede bu bölümü okumayı.

Yani aranızda benim gibi birine yol gösterebilecek birileri varsa lütfen yardımcı olsun...Okulda soruyorum kimisi direk doktor ol diyor,kimisi çalış sonra karar veririz diyor,kimisi doktor olup da ne yapacaksın 35'ten sonra para kazansan ne olur diyor.Bilemiyorum belki sizin için önemli değil ama benim için gerçekten önemli bir konu.Çok değil 1,5 sene sonra kendi mesleğimi öğrenmeye başlayacağım,ama aklımda tasarlayabildiğim hiç bir iş yok...En azından benim gibi birine uygun görebileceğiniz meslekler,bölüm ile ilgili biraz bilgiler,çalışma hayatları biraz öğrenebilirsem kafamda yine şekillendirebilirim diyorum.

Vaktinizi çaldığım için de şimdiden özür dilerim :)

Hayvanlara merakın varsa veterinerlik uygun bir meslek olabilir :)
Hobilerini düşün, ilgi alanlarını düşün.
Tüm meslekleri araştır, neyi nasıl yapabilirsin, hangisinden daha çok keyif alırsın hepsini göz önünde bulundur..
Umarım gönlünce olur herşey.
Bu arada ne kadar güzel yazmışsın, keyifle okudum :)

Evet hayvanlara çok ilgim var :)
Şöyle söyleyeyim bu konuda ilgimi biyoloji hocamla konuştum hatta zooloji okumak istediğimi söyledim bana dediği : ''hayvanat bahçesinde maymunlara muz atarsın.''...
Veterinerlik de mantıklı aslında ben bir onu da araştırayım.
Çok teşekkürler bu arada :) :)

Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez......

Haklısınız bir amaç olmadan çalışmak da zoruna gidiyor insanın ortaokulda en azından hedefim belliydi şu an okuduğum liseye gelmek için çabalıyordum ama şimdi bırakın üniversiteyi,şehri bölüm bile belirleyemiyorum.

Bulunduğun lisenin seviyesine göre değişir bence.

Fen lisesi öğrencisiyim 11.sınıf.
Sınav puanlarım falan da genele göre baya iyi,çalışırım düzenli olarak.Ama çevremde düşündüğüm mesleklerden kimse tanımıyorum en azından burada yardım edebilecek birileri olabilir diye düşündüm.Doktorluk hakkında,diş hekimliği hakkında,veterinerlik ya da biyoloji bölümü hakkında bilgisi olanlar ya da okuyanlar varsa yardımcı olabilirlerse çok mutlu olurum :) En azından artısını eksisini görmüş olurum.

Ben hep tıp isterdim ama sonra kandan korktuğumu keşfettim ve hep böyle daha araştırma üzerine kurulu bir alan istedim,ben de fen lisesinden mezun oldum şu anda moleküler biyoloji ve genetik okuyorum,bence harika bir alan.

Bence ilk olarak sonuç odaklı değil süreç odaklı düşünmeye başlamalısın. Sonunda ne olacak diye kafanda çok kurarsan süreçten uzaklaşırsın ve 6 ay sonrasını bugün yaşarsın ve bu sağlıklı değil. Elbette kendine uygun mesleği bulmak istemen, sorularının olması gayet doğal. Emin ol yaşıtların da belli etmeselerde aynı sorularla meşguldürler. Fakat düşünürken kendini kaybetmemen gerekiyor. Bir yandan kafanda oluşturduğun mesleklerle ilgili aklına geldikçe araştırmalar yap, bir yandan da çalışmanın tadını çıkarmaya bak. Aslında bu sadece sınavla alakalı bir durum değil, hayatının genelinde böyle. Çok fazla sonuç odaklı yaşayan insanlar süreçten zevk alamıyor. Tabi bu sınav psikolojisiyle de alakalı olabiliyor. Bizzat kendimden biliyorum ve senin sorduğun soruları bende kendime sordum. Biz burda sana istesekte her alanın çalışma şartlarından, avantajlarından ve dezavantajlarından bahsedemeyiz. Bahsettiklerimizde kulaktan dolma bilgiler olacaktır muhtemelen, çünkü içine girmediğin bir mesleği tam tarif etmek zor geliyor bana. Aynı üniversitede okuyan iki tıp öğrencisi bile aynı fikirde olmayabiliyor. O yüzden sen öncelikle ne istediğini, çalışma şartlarını, mesai saatlerini, gelirini, ne kadar enerji sarfetmen gerekeceğini hesap edip altından kalkıp kalkamayacağına kendin karar vermelisin. Bayağı uzun oldu ama belirttiğim gibi bende aynı dönemden geçtiğim için biraz daha detaylı yazmak istedim Son olarak hedefleri de boşverme elbette ama önemli olan çalışmak, öğrenmek, bilgiyi kullanabilmek unutma

Veteriner ol kesinlikle.. Hem maddi hem manevi olarak son derece uygun olur senin için..
Veteriner ihtiyacı çok fazla aslında ama çok nadir bulunuyor maalesef..

Ben hep tıp isterdim ama sonra kandan korktuğumu keşfettim ve hep böyle daha araştırma üzerine kurulu bir alan istedim,ben de fen lisesinden mezun oldum şu anda moleküler biyoloji ve genetik okuyorum,bence harika bir alan.

Şimdi baktım internetten bu bölüme de.Ve gayet de mantıklı geldi açıklamalar.Çok teşekkür ederim bu bölümle ilgili hiç bir bilgim yoktu daha önce sağolun sayenizde en azından bir seçenek daha oluştu
Zor bir bölüm mü genel itibari ile ?

Haklısınız kulaktan dolma bilgi çok var aslında bir yandan da bunun için buraya açtım en azından kendim duymak istedim birilerinden.Ve evet çok da kafaya takmamak lazım ama sonuçta amaçsız amaçsız da bir yere kadar en azından bu yılın sonuna kadar net bir bölüm,şehir ve üniversite belirleyebilmeliyim diyorum.Yoksa gelecek yıl oraya mı gitsem buraya mı gitsem diye oturup düşünürüm ben

Zorluk göreceli bir kavram am alanında iyi olursan başarılı olursun.Türkiyede pek iş imkanı yok sanırım,belli yerler dışında.

Ben biyoloji okuyorum canım.bence calışma yönünden sıkıntın yoksa oku çünkü bu kadar severek başlarsan profösör olarak bitirirsin sen bu süreci ama azim ve çok çalısmak gerekiyor.sırf baskaları methetsin diye başka bir bölüm tercih etme.biyoloji hocan da bence ayıp etmiş okuyan insanlarda bölümümüz hakkında bunları derse başka insanlar neler demez

Veteriner ol kesinlikle.. Hem maddi hem manevi olarak son derece uygun olur senin için..
Veteriner ihtiyacı çok fazla aslında ama çok nadir bulunuyor maalesef..

Sağolun fikriniz için veterinerlik ile ilgili araştırma yapacağım.Bir bölüm daha oluştu kafamda ona da bir bakayım umarım kendime en doğru mesleği bulabilirim kısa zamanda.
Ülkemizde en azından benim bulunduğum şehirde bana da az geliyor veteriner sayısı.Bulunduğum şehir büyük şehir ama doğru düzgün 1-2 yer biliyorum koca şehirde veterinerler için.

Evet sırf birileri aferin desin diye bir yerlere gitmek istemiyorum Biyoloji bölümü nasıl peki tam olarak belli bir müddetten sonra tekrar bir alan seçiyor musunuz mesela bitkilerle ilgili bir alan,hayvanlarla ilgili bir alan vs.? Yoksa hepsi ile ilgili kapsamlı bilgiler mi alıyorsunuz ? Bir de çalışma ortamı hakkında ne düşünüyorsunuz okul bittikten sonra çalışılabilecek uygun yerler var mı sizce Türkiye'de ?

Eğer meslek seçiminde zorlanıyorsan aklından geçen ya da ilgi duyduğun mesleklerdeki kişilerle görüşmeler yapmanı tavsiye ederim.Mesela doktorluğa ilgin varsa git bi hastaneye ve bir gününü bir doktorun yanında geçir.Bu şekilde istediğin mesleğin hangisi olduğuna daha rahat karar verebilirsin.Biz okulda böyle yapıyoruz.Çeşitli mesleklerdeki kişilerle öğrencileri görüştürüyoruz ve gerçekten de çok yardımcı oluyor.

Çok güzel bir uygulama cidden.Keşke bizde de olsa.En azından çok seçilen ya da öğrenciler tarafından merak edilen mesleklerden bir iki kişi çağırsalar biraz fikir edinebilsek harika olur.

Çok güzel bir uygulama cidden.Keşke bizde de olsa.En azından çok seçilen ya da öğrenciler tarafından merak edilen mesleklerden bir iki kişi çağırsalar biraz fikir edinebilsek harika olur.
Bence bunu sınıf rehber öğretmeninle görüşmelisin.Mutlaka ayarlayacaktır.Baktın böyle bişey yapmıyorlar,sen kendin git görüş..Bu gerçekten çok etkili bir yol..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…