Hedefim Yok

Bence bunu sınıf rehber öğretmeninle görüşmelisin.Mutlaka ayarlayacaktır.Baktın böyle bişey yapmıyorlar,sen kendin git görüş..Bu gerçekten çok etkili bir yol..

Sağolun tavsiyeniz için iyi fikir gerçekten bu hafta söyleyeceğim bu konuyu öğretmenimiz de ilgili bir şeyler ayarlayabiliriz belki.

Sağolun tavsiyeniz için iyi fikir gerçekten bu hafta söyleyeceğim bu konuyu öğretmenimiz de ilgili bir şeyler ayarlayabiliriz belki.
Rica ederim :) Hepinizi bi hastaneye felan götürmeleri mümkün olmayabilir ama her meslek grubundan her hafta bir kişi gelip size konferans verse gayet iyi olur :)

Aaa üç yıl önceki ben ve arkadaşlarım :) bebiş malesef şu an yaşadığımız durumda her zaman istediğimiz mesleği seçemiyoruz. Yok para kazanamazsın yok işsiz kalırsın zekisin daya yüksek puanlı hedeflere odaklan vs vs. Bi hocam vardı hedef hedef hedef diye tutturmuştu. Sırf onun gazına gelip kaç kişi tıp, elektrik, mimarlık vs hedefledi. Ama gel gör ki ben hep şöyle diyordum ya bu tip iki dk da sinirlenen çemkiren biri nasıl doktor olcak ya da hiç.sabır yok nasıl mimar olcak nasıl mühendislik okuycak vs vs. Ben hedefsizdim odağım da süreçti, elimden geleni yapacağım sonrası da artık kader dedim. Şu an ne kadar eğitim sisteminin genel kötülüğünden şikayet etsem ve zorlansam da aslında gayet de bi iyi bir bölüme girdim ve okuyorum, ama yavaş ama hızlı. Sakın ama sakın tatlış puan ve dersane ve hoca kurbanı olma. Kaç kişi okul bıraktı o yüzden. Ne istiyorsan araştır et bebiş. Zaten çalışkansan işinde başarılı olursun ne olursa olsun

Çok aklı başında bir birey izlenimi uyanırdınız bende. Ben araştırma görevlisiyim. Eğer yazdığınız gibi incelemeler yapmak, araştırmak sizi mutlu ediyorsa seçeceğiniz bölümde yükselip akademisyen olmayı kafaniza koyabilirsiniz. Ben de veterinerlik okuyabileceginizi düşünenlerdenim. Veteriner bir arkadaşım da var inanılmaz mutlu.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim şeyler de var. 17 yaşıma geri dönsen dil okurdum. Özellikle ingiliz dili ve edebiyatı. Üniversitelerde çok alim oluyor bu alandan. Sayısal öğrencisi olsaydım sizin gibi , tercihlerim mimarlıktan yana olurdu. İç mimarlık da olabilir. Son zamanlarda hemen herkes ev dekoruyla ilgili bir şeyler yapmaya çalışıyor, sırf fikir almak için bile binlerce lira ödüyorlar. Üstelik eğlenceli de bir is.

Hayat planlandığı gibi gitmeyebiliyor önüne başka fırsatlar da çıkabilir
Mesela ben ne olmak istediğimi orta okuldan beri biliyordum
Üniversiteyi de bu hayalime göre tercih ettim
Hayalimdeki işe atandım okul bitince.
2 sene çalışınca anladım ki isteğim beklentim değişti. artık o mesleği istemiyorum kadrolu çalıştığım işimi bıraktım. Akademiye geçtim hem de okuduğum lisanstan başka bir alanda çalışıyorum şu an.
Meğer ben bu işe uygunmuşum.
23 yaşıma kadar gerçek hedefimi bulduğumu zannederken bulamamışım

Biyoloji Bölümü mezunu bir arkadaşım ilaç mümessilliği yapıyor kendi bölümünde iş olanakları olmadığı için. Yani demem o ki isteklerin değişebilir. Meslekleri ciddi biçimde araştırmanı öneririm. İlgi alanına girenleri belirleyebilirsin en azından

Ege üniversitesinde sanırım 2. Sınıftan sonra alan seciliyor diger üniversitelerde böyle bir uygulama yok keşke olsa.. Mesela sen hayvan secersen okulun bitene kadar sadece hayvan derslerini alip onun üzerine yoğunlaşıyorsun.İş olanaklari bakimindan evet iş bulmak zor ama biraz şans işi hocalarinla iyi anlaşırsan sana yurtdışında burs ayarlayabilirler bu da senin icin iyi fırsat olur ama ben okul bitince direkt iş hayatina atilmak istiyorum dersen biyoloji okuma kısa vadede bir gelir kapısı sağlamiyor malesef

Çok teşekkürler :) Tek isteğim kendimi ileride olmak istediğim yerde görmek :)

Çok sağolun :)
Evet gideceğim bölümde yükselmeyi de çok isterim açıkçası :) Hangi iş olursa olsun üzerine bir şeyler katarak ilerlemek isterim :)

Evet insanın kararlarının zaman içinde değişmesi bu konuda çok kötü bir şey
Öğretmenim 4 yıl tıp okumuş sonra kendisine uygun olmadığını düşündüğü için ayrılmış bölümden.Konuşunca o da pişman olduğunu söylüyor bazen keşke devam etseydim diyor bazen keşke hiç gitmeseymişim tıbba diyor.İyi bir araştırma yapmam lazım ileride bir pişmanlık yaşamamak için.

Anladım.Bursla yurtdışına gitmek aslında iyi olur benim için ama kolay bir şey değil bu da.
Olsun ben yine de biraz daha araştırma yapayım üniversitelerde bu bölümlerle ilgili belki dikkatimi çeken bir şeyler bulurum :)

doktor diyorlarsa demekki hisleri öyle olabilir ama senin fikrin herkesten daha önemli.

Evet senden iyi doktor olur diyorlar da işte içimden büyük bir istekle ''doktor olacağım'' diyemiyorum ben.Kandan falan da korkmam ama gerek okuması,gerek çalışması...Pek içten isteyemiyorum malesef.

Burası Türkiye ne yazık ki. Gelecegi olan bi bölüm secmek lazım. Muhtemelen üniversite sınavında yüksek bir puan alacaksın ve herkes o puana veterinerlik y da biyoloji yazılmaz diyecek. Sen de kapılıp gidecek tıp ya da diş hekimliğiyazavaksın . Sonuç yaşamadan bilemezsin . Ben üniversite sınavına girdim, tıp dışında her şeyi yazarım diyordum. Annem istedi tıp yazdım. Bir gün bile pişman olmadım 5 yıllık doktorum. Kısmet bu işler. Tıp ile ilgili sorularını cevaplayabilirim.

Çok teşekkürler.Haklısınız Türkiye'de her mesleğin geleceği yok ne yazık ki...
Merak ettiğim bazı şeyler var tıpla ilgili mesela önce eğitim aşaması çok zor mu ? Çalışma hayatınız nasıl mesela kaç ile kaç arasında çalışıyorsunuz,yorucu mu ? Ayrıca maddi olarak çok çelişkili şeyler duyuyorum Türkiye çapında değerlendirdiğimizde iyi bir maaşı var mı yoksa o da doktoruna göre çok değişiyor mu ?

Okuması zor tabi ki birçok fakülteye göre ama fen lisesinde okuyan ders çalışmaya alışık birine çok zor gelmez. Çalışma saatleri, maddi geliri vs. ileride seçeceğin uzmanlık alanına göre değişir. Ama iyi kazanan bölümler bile uzman olduktan sonra yani en az 30 yaşında iyi para kazanmaya başlar.

Veteriherlk oku ünide kal araştırma görevlisi ol.devamı gelir prof. Kadar yolu var.akademisyen ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…