Hediye meselesi

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.280
13.196
198
Şimdi birçoğunuz oh ne güzel işte falan diyeceksiniz ama biz ne zaman eşimin ailesine gitsek ya da onlar bize gelse (yılbaşlarında ve senede 2-3 defa) bana pahalı hediyeler alıyorlar. Ya bir altın bilezik, kolye ya da marka bir kıyafet, çanta, pahalı bir ev eşyası vb Bir de değil bir sürü alıyorlar. (ki genelde spor giyindiğimi, alyans dışında takı takmadığımı biliyorlar). Zengin falan da değiller, emekli maaşıyla geçiniyorlar. Ben her seferinde kendimi mahcup ve eksikli hissediyorum. Ben sadece yılbaşlarında en fazla bir bluz ya da küçük ev eşyası vb bir şey alırım o da zorla, ona da “niye masraf etin, ihtiyacımız yoktu” diyorlar bana asla hediye aldırmazlar. Ben de hediye istemediğimi defalarca söyledim ama hep alırlar, küçük şeyler alsalar sorun değil hep pahalı şeyler alıyorlar. Uzak şehirlerde olduğumuzdan onlar geldiğinde de bizler gittiğimizde de uzun süre kalınıyor, o süre zarfında da onlar elimizi cebimize attırmadıkları gibi bir sürü de masraf ediyorlar. Karşılığında da benim onların bir dediğini iki etmemem gerekiyormuş falan gibi bir his oluyor bende ve ne yapsam hep eksikmiş gibi. Nasıl kurtulurum bundan?

konuşarak ?
ailesiniz sonuçta bu ayıp değil günah değil
bu tarz hediyelere karşı stres olduğunuzu ve istemediğinizi belirtin samimiyetinize güvenerek söyleyin bunları

konuşarak ?
ailesiniz sonuçta bu ayıp değil günah değil
bu tarz hediyelere karşı stres olduğunuzu ve istemediğinizi belirtin samimiyetinize güvenerek söyleyin bunları
Teşekkürler cevabınız için. Ben söyledim kaç defa. Hatta eşime de söyledim. Eşim "ben de söyledim almayın diye ama almak istiyorlar, kırma heveslerini" falan diyor. kv "itiraz istemem, annenim ben senin, anneler alır, beni anne olarak kabul etmiyor musun yoksa" falan diyor zorla alıyor.

Teşekkürler cevabınız için. Ben söyledim kaç defa. Hatta eşime de söyledim. Eşim "ben de söyledim almayın diye ama almak istiyorlar, kırma heveslerini" falan diyor. kv "itiraz istemem, annenim ben senin, anneler alır, beni anne olarak kabul etmiyor musun yoksa" falan diyor zorla alıyor.

şey diyebilirsiniz bi de, siz alınca bizde almak mecburiyetinde hissediyoruz
durumumuz olmayabiliyor veya planımız oluyor birikim yapıyoruz vs
siz istediğiniz kadar alma diyin biz de çekiniyoruz almak istiyoruz sonra da zora giriyoruz vs
hiç olmazsaaaaaa
o zaman bakın keyfinize :halay:

Back
X