Hediye Seçme İşi Benim İçin Kabusa Dönüştü

harmoni_

:) احلي حسوني بلدنيا
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
870
86
73
Arkadaşlar,

Daha önce de konu açmıştım. Bir erkek arkadaşım var şu an. Çok yeniyiz. Sevgililer günü geliyor haliyle bir hediye almam gerekiyor ona. Ama bu olay benim için kabusa dönüştü.

Normalde bu konularda hiç zorlanmayan biriydim ama erkek arkadaşım hediye işlerinde çok zor biri. Yılbaşında hediyeleşirken herkes bana ucuz hediyelerden hazetmediğini hediyenin anlamı kadar fiyatını da önemsediğini söylemişti. Bunun kötü birşey olduğunu biliyor ama kendimi değersiz hissediyorum diyor. Hatta doğum gününde ona güzel bir gemi maketi almıştım bir de çok istediği puşi tarzı birşey vardı arkadaşım yurtdışından onu göndermişti. Daha sonra evine gittiğimde gemiyi kutunun içinden hiç çıkmamış halde gördüm ama o atkıyı bayıla bayıla taktı. Sonra yılbaşında o bana gidip parfüm aldı ama öyle sıradan bir parfüm değildi. Hayli para vermiş. Ben de ona gidip kaliteli bir kazak almıştım onu da çok severek giydi. Sonra bana gidip küpe almış, ben önce gümüş sanmıştım ama altınmış. Sonra bir ara daha da abartıp pırlantalı taşlı şeyler filan aldı. Biraz lükse düşkün.

Şimdi sevgililer gününde hediye almam lazım ama ne seçeceğim bilemiyorum. Zaten durumum öyle çok pahalı birşey almaya da müsait değil ama sıradan birşey de alamam. Ne yapacağım. Bana bir fikir verin ne olur

böyle bi durumda bende bunalırdım saat diyicem ama kaliteli bir saat içinde nerden baksan en az 300-500 gerekiyor , ki aldın diyelim bundan sonraki günlerde de hep düşünmen gerekicek , madem bu kadar bunalıyorsun hani manevi değeri yüksek hediyeler düşünsen fotoğraflarınızla yapılan süs eşyaları falan geldi aklıma gerçi onlara da basit diyebilir

ama sürekli kendini kasarak nereye kadar

sevgilinin gümüş aldığını sanıp sonradan altın olduğunu öğrenmen ne tatlı, sana çokmu değer veriip paraya kıyıyormu, yoksa maddi durumu çok iyi olduğundan onun için devede kulakmı? önce bunu düşün sonra hediye seçimini yap o paraya kıymışssa sende kıyıver adam zaten ağzıyla demiş ucuz hediye alınca kendimi değersiz hissediyorum diye

Son düzenleme:

evet maddi gücün yoksa fotoğraflarda çok değerli bir hediye olabilir ama siz yeni olduğunuzdan basit değil ama fazla anı yaşamadığınızdan eksik bir hediye olabilir

acaba deri bir cüzdan mı alsam dedim ama bilemedim işte. fotoğrafla süs eşyası için kesinlikle basit diyecektir. Sanırım alındığında kullanacağı hediyeleri daha çok seviyor. mesela ablasının aldığı bir parfüm var biteli 1 yıl olmuş ama boş olmasına rağmen onu gelirken Türkiye ye yanında getirmiş hala saklıyor.

maddi durumu kötü biri değil kesinlikle o hediyeleri aldığında zorlanmıyor ama şunu da biliyorum özenle seçiyor aldığı şeyleri. öncesinde mutlaka çaktırmadan benim fikrimi alıyor. mesela o küpeleri aldığında bir kaç gün öncesinde kız kardeşime alacağım diye bana bir sürü model göstermişti. benim beğendiklerimi görüp aldığı küpeyi ona göre almış. ben kendimi yeterince değerli hissediyorum, hissettiriyor ve hatta utanıyorum bile. Ama iş ona gelince hem en iyi şeyleri seçip hediye etmek istiyorum hem de maddi olarak sıkışıyorum. Çok arada derede kaldım. Öyle 300-400 liralık hediyeler alamam, alamayacağımı o da biliyor ama karşısına da 20-30 liralık hediyelerle çıkamam ne yapacağım ben ya

Son düzenleme:

deri cüzdan olabilir güzel bir markanın cüzdanın bir köşesine onun adını ve soyadının baş harfini de baskılatabilirsin soğuk damgayla hoş olabilir

ama bir daha söyliycem bir hediyeyi alırken özeniyor olmak illaki çok para harcamak değil bana göre bir kere eşime sevgiliyken atkı örmüştüm çok sevinmişti ilerleyen zamanlarda güzel bir saat almıştım maddi değeri yüksek, sevinmişti ama atkı kadar değil , yani aldığın hediyeye biçilen değer sadece maddiyat olmamalı neyse konu bu değil ama bu şekilde sürekli zorlanıcağını belirtmek istedim

tuttuğu takımın lisanslı arabalarını alabilirsin seviyorsa o tarz şeyler bi kutu yapıp içine bu arabayı koy güzel bi saat alıp onuda koy ve 2 kupa al biri sana biri ona birde çay neskafe gibi sıcak içecekler koy bu soğuk günlerde içimizi ısıtsın diye de not düş umarım beğenirsin her hediyeye güzel bir söz de ekle

Atkı örmek de güzel fikir aslında ama artık yetişmez bence o kadar hızlı değilim Galiba cüzdan en mantıklısı olacak. Bu konuda onunla konuşsam iyi olacak sanırım. Ama ne denir ki nasıl söylenir hiç bilmiyoum.

Aslında evet bu da çok güzel olabilir. Süslü hediye kutularına bayılıyor. Öyle güzel bir kutu alıp içine kahve, sıcak çikolata, bir de güzel ambalajlı çikolatalardan doldursam bir de iki kupa. Evet bu fikir çok hoşuma gitti

bu hediye konusu gerçekten kasıntılı özellikle erkeğin durumu daha iyiyse.
biz eşimle nişanlıyken bende senin gibi kara kara düşünürdüm.
eşim her özel günde pahalı parfümler,altın takılar alırdı.
e malum ben çalışmıyordum,öğrenciydim daha.
hem okul masrafı,hem düğün masrafı hem abimin nişan masrası çok sıkışıktık o dönem.
50 tl lik hediye bile benim için lükstü düşün...
bende eşime atkı ördüm,takım kupası aldım.bunları tek başına vermedim tabi.
kalpli çikolatalar alıp süsledim.
renkli kağıtlarla kalp çizip yazılar yazdım.
hepsinide çok beğendi,kullanıyor hala.
sadece bi kez para biriktirip gümüş kol düğmeleri alabilmiştim.
evlendik durum yine değişmedi
eşim yıldönümümüz için(şubat 17) gene pahalı bişeyler alacak naladığım kadarıyla.
bende burs ve harçlığımdan artanlarla bişeyler yaptım.gene çok lükse kaçamadım tabi.
netten sıcak su koyunca ikimizin resminin çıkacağı bir bardak aldım.
böyle bişey düşünebilirsin.
maşallah kavonozu aldım.
bi pastaneden çikolata altım,peluş ayı,kalp aldım,gelin damat figürlü mum aldım,seni seviyorumla yeşerecek yumurta aldım,balonlar vs: ))
çok gibi duruyor ama hepsi 100 tl tutmadı
kendim bide pata yapacağım: )
daha e olsun: )
derken evi iyice süsleyeceğim: )
sende böyle daha çok emeğini gösterebileceğin hediyeler alabilirsin.
memnun olmaz diye düşünmek.
seven her insan,kendisi için uğraşıldığını görmekten mutluluk duyar

Gösteriş ve marka bağımlısı olan insanları sevmiyorum. Bir de bunu dile getiriyorsa..ne demekmiş kendini değersiz hissetmek….o zaman siz al gülüm ver gülüm yapacaksınız…

Konuyu okurken cok sinirlendim.boyle biriyle asla birlikte olmam.paraya gore kendni degerli hissediyo yazik hakketen.bende sevgilimde maddi durumlari iyi insanlariz.bana hep derki maddi degeri degil manevi degeri olsun hediyenin.misal onin icin ask kutusu yapmstm dinyanin en mutlusu oydu.gemi dednizde yillar once baba bi hediye gelmsti gemi maketi.uzernde adim yazar.ve o gemi yillardr odasnda aksesuar olaral durur.ona vetdgm alaksz hediyeler bole misal sac bantlarim hala duru..popet vermstm o gunun anisina hala saklar.onem verdgo tek sey benden gelmesi.birbrmze cok degerli hediyelerde aliyoruz tabi.o alsada bana izn vermez gerek yok sen hayatmdadn yeter der..bence once bunlari oturup dusunun..ilerde bu sorununyz dahada buyucek.

hediyenin değerimi olur yaa ne ayıp bir küçük aynada getirsen tarakta getirsen hediye işte..bunu yarış gibi yapmayın bence. pijama takımı al hergece giyecek nevresim takımı al hergece yatacak ayakkakbı al hergün giyecek kendin kurabiye yap kek yaap pasta yap yanına yada bir arkadaşının evi yokmu yemek yap çağır falan

aaa evet bak böyle birşeyler de olabilir bence. biraz da benim cahilliğim aslında ne yapacağım bilmem ne diye düşünmek. bir de yemek yapıp evime davet ederim arkadaşın dediği gibi. güzel de bir pasta yapar ya da alırım bence en güzeli o olacak sanırım teşekkürler arkadaşlar

Evet, ama bırakmaya çalışıyor.

Bırakmasını da ben istedim hatta, şimdi böyle bir hediye alırsam biraz desteklermişim gibi olacak

Son düzenleme:
Eğer yakında birakamayacaksa zippo çakmak üzerine baş harfleriniz olabilir

İ pad i varsa i pad kabi

Takı kullaniyor mu

iPad'i var evet ama çok da şık bir kabı var. Ondan vazgeçeceğini hiç sanmıyorum Saat çok seviyor. Saat kemer ve ayakkabı uyumuna çok aşırı dikkat ediyor ama herhangi bir saat ya da kemer alamam maalesef. Ben deri cüzdan almayı planladım bakalım. Yanında da güzel bir kutu hazırlayacağım. Bir de pasta alacağım evime davet edeceğim.

ben erkek arkadaşının bahsettiğin huylarını çok garipsedim doğrusu.illa pahalı hediye istermiş.pahalı olmazsa kendini değersiz hissedermiş falan.ne ayıp şey bu.bir de sana bunu söylemiş.seni zor durumda bırakıyor.durumuna göre bir hediye al.açıkca da söyle buna gücüm yetti bana pahalı hediyelerden hoşlandığını söyledin ama ben bu kadarını yapabiliyorum de.senden de pahalı hediyeler kabul etmek istemiyorum de ve kabul etme.istiyorsa senle devam eder,istemiyorsa da ayrılsın zengin bir sevgili bulsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…