merhaba arkadaşlar . yakında bayram tatili nedeniyle memlekete gideceğiz eşimle. şimdiden stress başladı bende. uzakta oturduğumuz için tatillerde giderken genellikle hediye almaya çalışırım aile fertlerine özelliklede küçüklere yeğenlere alırım .büyüklere herzaman değil aslında . kendi ailem beklemez aslında benden ben kendim alırım zahmet ettin masraf etmeseydin derler ama eşimin ailesi biraz farkl, bekliyorlar sanki yada bana öyle geliyor. bu arada ne kayınvalidem nede eltilerim bana gelirken öyle hediye felan pek önem vermezler ama ben hep düşündüm bu güne kadar ama bu defa içimden gelmiyor ama alıştırdımda herdefasında aldığım için.. siz neyapardınız bu durumlarda fikirlerinize ihtiyacım var..
Eğer değer kıymet bilen birileriyse ufakta olsa bir şeyler alın bence. ben kime gidersem gideyim elim boş gitmeyi sevmem. :) bir şeyler alırım mutlaka. benim kayınvalidem bilemez hediye almayı ama mutlaka bayramlık almamız için eşimle bana zorla para verir. hatta kadıncağız yol paramızı bile verir. Bana geldikleri zaman eltimde dahil hepsi dünyanın yiyecek içeceğini alır gelirler bizimkilerin elleri açık sanırım :)
ewet sürekli her gittiğimde aldığım için mecburiyet gibi oldu benimki. onlar özel bir hediyeden ziyade köyde bağdan bahçeden topladıkları yicekleri getirirler bize ama öyle özel bi hediye düşünmezler bense bugüne kadar her özel durumda doğum olsun eltimin çocuğunun doğum günlerinde hep almışımdır ufakta olsa bişeyler her gittiğimde yine alıyorum ama artık enayi gibi hissetmeye başladım .Sürekli hediye alırsanız artık o mecburiyet olur. Onlar hediye getirmiyorsa siz de böyle birşeye mecbur değilsiniz.
ben çocuklara aliyorum bi$eyler giderken
buyuklere almiyorum
yaninda çikolota vs tarzinda $eyler ekliyorum i$te..
bana kimsa bi$ey koymaz ama o ba$ka mesele :)
ben elim bo$ gitmeye utaniuyorum ,ali$tirma konusunuda katiliyorum aynen
bende genelde öyle yaparım sadece eşiminde benimde yeğenlerimize alırım . bazende kayınvalideye kayınbabaya annemlere felan ama çocuklara hep alırdım mutlaka ama eltim öyle değil beni bırakın çocuğuma bile almaz .. artık benimde içimden gelmiyor yani aslında böyle düşünmem yanlış sonuçta çocuğa alınan bişey ama ufak tefek şeylerden soğutuyorlar beni.
olsun ama çocuk çocukdur , amcam yengem geldi diye sevinirler:)bende genelde öyle yaparım sadece eşiminde benimde yeğenlerimize alırım . bazende kayınvalideye kayınbabaya annemlere felan ama çocuklara hep alırdım mutlaka ama eltim öyle değil beni bırakın çocuğuma bile almaz .. artık benimde içimden gelmiyor yani aslında böyle düşünmem yanlış sonuçta çocuğa alınan bişey ama ufak tefek şeylerden soğutuyorlar beni.
Arkadasim yoksa sen ben misin? :))) ayni konuyu ayni sekilde bende acmayi dusunuyordum...
Ben de evliligimin ilk yillarinda eltime gorumcelerime cocuklarina eslerine paket paket hediye goturdum (ne kadar safmisim)
Sonra benim cocugum oldu, kendimi gectim, gecen sene yegenlerine bir corap almadilar... insan ufak da olsa bisey bekliyor.. bu sene aslinda bisey goturmeyecektim.. ama cocuklara yinede hediye aldik.. elti ve gorumcelerime hic bisey almadim almicam da.
Ama kv ve kp aldim.. kv ye bluz, esarp, havlu.. kp ye gomlek, kalem seti...
evet bu konuda birbirimize benzediğimiz kesin . bende önceleri çok abartıyordum . ilk gidişlerimizde herkese alıyordum. ama bakıyorsun senin düşündüğün gibi düşünmüyor seni herkes. eltim doğum yaptı bebek arabasından tutun bikaç çeşit takımlar ayrıcada altınını taktık. bunları yaparken aynısını oda yapsın diye düşünmedim kesinlikle. içimizden geldiği için yaptık . sonra benim doğumum oldu takıyı felan geçtim uyduruk bir takım oda 9-10 aylık olduktan sonra. ama ben hala alıyorum gittikçe. elimde değil yapamıyorum sanki çocuk bişey bekliyor elime bakıyor gibi düşünüyorum ama onlar çok rahat sanki benim çocuğum onların yeğeni değil. ne biliyim benmi insanlara fazla değer veriyorum anlamadım. ama bu defa götürmiyecem sanırım içimden gelmiyor.
olsun ama çocuk çocukdur , amcam yengem geldi diye sevinirler:)
biz kuçukken amca hala dayi yolu beklerdik hediye gelcek diyeçocukluk i$te
$imdi de o gunler aklima geliyor çocuklar bi ti$ort olsun aliyorum ben
ana babaya bi$ey almiyorum pek ama
gerçi ben yurt di$indayim durum farkli biraz ,parfum kahve çikolota vs koyyorum paketin boyu buyyor baya:))
bide 1.5-2 ay boyunca evlerinde kaliyoz , ben her gordugum eksigi gidip alsamda yatili misafriz sonuçta
almamalari gozume batmiyor pek
çocuklarin ya$i kaç,mesela boya kalemi oyuncak gibi $eyler alabilirsin
kıymetim biliniyormu açıkçası emin değilim. bende yapı olarak elim boş gitmeyi sevmeyen biriyim . kayınvalidem geldiğinde yada biz gittiğimizde yaptığı kışlık yiceklerden verir elinde olduğu kadarıyla öyle hediye felan almaz fazla. eltim yanında olduğundanmıdır bilmiyorum benden çok hediye felan yaptı biliyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?