Kekler - Pastalar Helva Tadna Tahinli Kekim Resimli

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
Bu hafta o kadar yoğun geçiyor ki 3 gündür üst üste misafirlerimiz vardı , denediğim ve beğendiğim tarifleri sizlerle de paylaşıyorum umarım hoşunuza gider ..
Bu tarifi anneciğimden aldım -kaynak kek evi -,en son ki davetinde yapmış ve çok beğenilmiş,helva tadında diyebilirim kekten ziyade..
Tadı bana daha önce yapmış olduğum KAYSERİ usulu nevzine tatlısını andırdı..
Kesinlikle tavsiye ediyorum ,telefonla çektiğim için pek güzel çıkmadı ama gerçekten nefis.

750 gr un yani 3 su bardağı kadar
1 su bardağı sıvıyağ
1 kase yoğurt yahut 1 bardak
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı şeker
3 yumurta
8 yemek kaşığı tahin
3 içine 5dışına
isteğinize göre tahim oranını ayarlayabilirsiniz
kıvamı ayarlamak için süt kattım ben
Susam

Öncelikle Şekerle yumurtaları iyice çırpalım
Sıvı yağ yavaşça akıtarak bir yandan makine ile çırpmaya devam edin.
Yoğurt veya yoğurt-süt karışımını ve 3 yemek kaşığı tahini ilave edip karıştırdıktan sonra unu kabartma tozu ile karışıma eleyip ancak birleşecek kadar karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış geniş tepsiye döküp yayın. üstüne susam serpiştirin.
(175C) dereceli fırında kızarıp kurdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
Bu arada kalan tahini biraz tozşeker veya pudra şekeri ve dürülecek kıvama gelecek kadar su ilavesi ile karıştırın.
Kekiniz fırından çıkınca, sıcakken fırça ile kekin üstüne bu karışımı şurup soğumaya bırakılır.

Son düzenleme:
Harikasın cnm ya söyleyecek söz bulamadım inan...Eşim tahinli şeylere bayılır.. ılk fırsatta denicemkaydirigubbakcemile5

yine döktürmüşsün liboşum
ellerine sağlık cokacimcoook
Thalia m benim Şeniz
ellerine sağlık muhteşem gözüküyo canımm

Çok tşk. can..

Aslında keklere çok düşkün değilimdir mozaik kekimiz var bir tane,dönür dolaşır onu yaparımdelikafadulden
Lakin tahinin bir keke bu kadar yakışacağını tahmin etmezdim,sanırım favorilerimiz arasına girecek..

Harikasın cnm ya söyleyecek söz bulamadım inan...Eşim tahinli şeylere bayılır.. ılk fırsatta denicemkaydirigubbakcemile5

Ezme beni utanıyorum yauv
ciddi diyorum kendimde çok marifet göremiyorumkaydirigubbakcemile3 Hep güzel ve yürekten sözleriniz teşfik ediyor ee MARıFET ıLTıFATA TABıDıR bu kadar..delikafaduldendeniyorum seviyorum mutlu oluyorum sizlerle paylaşıyorum Allah cc güç kuvvet derman verdikçe de şükürler olsun devam mamalarasositososito
Ayrıca süsleyemedim pek idare ediverin artıkınşakkıdı
Makinem Türkiyede onunla çekecektim ki bu kareleri of nasıl güzel olurdu
telefonla bu kadar oluyor:teytey:

Bu kötü çekilmiş haliyse, iyi olsa tümden benim ağzımın suyunu aktıracaksın burda heralde...100kilo olursam sebebi sensin..:icecream:

Bu kötü çekilmiş haliyse, iyi olsa tümden benim ağzımın suyunu aktıracaksın burda heralde...100kilo olursam sebebi sensin..:icecream:
:roflol: Framım Buazım :roflol:
Hakikaten yorgunum düşünsene kozmik kıvamda 3 gündür sürekli koşturuyorum..
güldürdün beni..Çok yaşa..
diyetimi bozdurcaksın arkadaşım,nasıl canım çekti yaaacokacimcoook

kaydirigubbakcemile3 canım
Rabbim sağlık sıhhat muhabbet versim hepimizea.s.

Son düzenleme:
libyana canım müthiş olmuş cokacimcoookgörüntüsünden belli ellerine emeğine yüreğine sağlık annenede maaşallah tabi onuda unutmamak lazım a.s.tahini ben de dün ilk kez denedim kesinlikle sana katılıyorum favorim olacak:lepi: keklerde tam bir lokmalık olmuş kokla kokla yeecokacimcoookcokacimcoook

Sağolasın gülüm..
aslında kekler dilim dilimdi ben kalp kalıplarla kestim şekil verdim

anacim yawww senin tariflerede yetisilmiyo haaaa
masallah ust uste diziyosun , becerikli kari sen
simli neyli pekd guzel duruyo ,ve senin tarifler ne guzel fotojenik duruyolar :) :)
sizde tam kek hastasisiniz masallah tariflerdende belli oluyo evde kek eksik olmadigi

Kek severim ama eşim daha çok sever ,onun için yapıyorum genelde..
:)

Kolay gelsin cansın..
Abartmış olmayayım ,lakin böyle güzel bir sonuç alacağımı tahmin etmiyordum..
Hani bildiğimiz kek işte dedim başta anneme:) dedim ya kek eşim sever benim çok tutkum yoktur keklere karşı..
Lakin bu farklı birşey böyle tahin gibi ,tatlı tatlı..
Zaten bu tahin nimetinin yakışmadığı birşey de yok bacım..

Son düzenleme:
liboşcuğum yine döktürmüşün.Şeniz
canım sen bir pastane açsana bee. hep enişteme yidirip durmacokacimcoook birazda çevrendekilere tattır marifetlerini:lepisen zaten misafirlerine de tattırıyorsun ama tanımadığın çevrene yaniii:jeyyar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…