Hem de kardeşinin karısına...

Aysehatun34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
462
288
103
Kızlar merhaba, Bir ay kadar önce bir konu açmıştım eşinden şiddet gören aldatılan ve bebeği elinden alınmak isteyen yabancı uyruklu gelin hakkında. Kendisi hem komşumuz hem de arkadaşım. Küçücük bir bebeği var. Birçogunuz yardımcı oldugunuz, dua ettiniz, süreçle ilgili yol gösterdiniz bunun için hepinize minnettarım. Bilmeyenler için konuyu kısaca özetleyeyim. Bu kız 19 yaşında evlendi Türkiye'ye Kazakistan'dan gelin geldi eşiyle anlaşamadı ve anlaşmalı boşanma davası açtılar. Dava sonuçlandı ve bebeğin velayeti anneye verildi

Gönül isterdi ki velayetini aldıktan sonra bebeğiyle birlikte mutlu olsun annesi ama olmadı.. Eşinden ayrıldıktan sonra eşinin abisi ve yengesi geline bundan sonra gelip bizim yanımızda yaşayacaksın biz senin sigortanı yatıracağız ve çocuguna da sanada sahip çıkıcaz sana abilik ablalık edeceğiz dediler.. Ama öyle olmadı.. Gelin bebeğiyle birlikte başka bi şehirde olan yengesinin ve kayınının yanına gitti. Adam doktor kadın hemşire.. Ekonomik sıkıntıları yok. Geline çocuk bakıcılıgı ve ev işleri yaptırmak sanıyorduk biz amaçlarını ama değilmiş..

Bir gece hemşire olan yenge nöbete gidiyor o sırada olanlar oluyor. Sapık kayın kızın odasına dalıyor çocuklar uyuduktan sonra kapıyı bile çalmadan. Salona gelir misin biraz diyor. Kız abi gözüyle baktıgı için hiç şüphelenmeden gidiyor yanına. Sonrasında olanlar zaten çok iğrenç :( Adam yanına oturuyor çikolata ve kola ikram ediyor kıza kız yine iyi niyetli ve hiçbişey anlamıyor yiyor. Adam bir anda kız ne oldugunu anlamadan sarılıp öpüyor gelini. Kız ağlıyor ben size ne yaptım neden bana böyle bişey yaptınız diye. Adam ne dese begenirsiniz biliyorum yanlış kardeşimin karısısın ama seni deli gibi istiyorum, benim olacaksın gibi şeyler söylüyor. Tabi bunları çok daha iğrenç bi şekilde söylüyor ama inanın fazlasını yazamam o kadar ki iğrenç :(

Adamı da tanıyoruz senelerdir,sorsanız bana derdim ki çok iyi niyetli çok düzgün karakterli bir insan. Hepimiz dua ediyorduk Allah razı olsun yanına aldı sahip çıktı ne kadar iyi biriymiş diye. Ama adam karaktersizin önde gideniymiş. Kardeşinin karısına bile göz koymuş, belki de sırf yabancı uyruklu oldugu için kızı namussuz sandı, kolay lokma sandı. Kız ağlayarak ilk otobüsle ankaraya geldi ve şuan gerçekten çok kötü. Boşanma davası sonuçlandı ama nasıl oluyorsa hala evli görünüyorlarmış bu sebeple oturum için de başvuramadı.. Eğer üç gün içinde halledemezse yine ülkesine gönderecekler yine o zavallı kızı bebeğinden ayıracaklar. Yine o masum bebeğin camdan bakıp anne diye ağladıgını görecegiz:KK43:

SİZDEN İSTEDİĞİM BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN YARDIMCI OLSUN
:( velayet annede giderken bebeğini de yanında götürebilir mi ülkesine. Çocuk Türk vatandaşı annesi Kazakistan vatandaşı.. Babasının imzası gerekir mi ülkeden çıkarmak için? Ailesinin yanına gitse kız en azından buralarda hizmetçilik yapmayacak, metres muamelesi görmeyecek, karaktersiz insanların tacizine uğramayacak. Korkuyorum kendine birşey yapmasından çünkü psikolojisi hiç iyi değil, yaşadıkları kolay değil.. Eğer yardımcı olursanız çok büyük sevaba girersiniz, inanın ki bu insanlar çok mazlum ve yardıma muhtaçlar. Elimden birşey gelmediği için çok üzülüyorum.. Tek yapabildiğim dua etmek.. Hiçbişey yapamıyorsanız siz de duanızı eksik etmeyin.. Şimdiden hepinize teşekkürler arkadaşlar

benim bildiğim babanın imzalı izin kağıdı gerekiyor, yurtdışına çıkışına izin verdiğine dair, yazıp kendim imzalardım ben olsam

Götürebileceğini sanmıyorum. Babasının izni gerekiyor olabilir. Bence en iyisi bir bilene sormak. Söylemiştim o konuda size. Kadın hakları platformu var İstanbul Barosu'nun oraya bir danışsın.

benim bildiğim babanın imzalı izin kağıdı gerekiyor, yurtdışına çıkışına izin verdiğine dair, yazıp kendim imzalardım ben olsam
Yarın gidip bi konuşacak işte benden cevap bekliyor burada hukukçu arkadaşlar da var. Eğer bilgisi olan biri olursa öğrendiklerimi ileteceğim kıza bende. Umarım bi çözüm yolu vardır :(

Götürebileceğini sanmıyorum. Babasının izni gerekiyor olabilir. Bence en iyisi bir bilene sormak. Söylemiştim o konuda size. Kadın hakları platformu var İstanbul Barosu'nun oraya bir danışsın.
Bende öyle biliyorum ama yine de bir umut sormak istedim.. Zaten çok fakirler şimdi çocugu bırakıp gitse dönüş biletini alacak parası bile yok. Çok zor bir durum gerçekten

Kızlar merhaba, Bir ay kadar önce bir konu açmıştım eşinden şiddet gören aldatılan ve bebeği elinden alınmak isteyen yabancı uyruklu gelin hakkında. Kendisi hem komşumuz hem de arkadaşım. Küçücük bir bebeği var. Birçogunuz yardımcı oldugunuz, dua ettiniz, süreçle ilgili yol gösterdiniz bunun için hepinize minnettarım. Bilmeyenler için konuyu kısaca özetleyeyim. Bu kız 19 yaşında evlendi Türkiye'ye Kazakistan'dan gelin geldi eşiyle anlaşamadı ve anlaşmalı boşanma davası açtılar. Dava sonuçlandı ve bebeğin velayeti anneye verildi

Gönül isterdi ki velayetini aldıktan sonra bebeğiyle birlikte mutlu olsun annesi ama olmadı.. Eşinden ayrıldıktan sonra eşinin abisi ve yengesi geline bundan sonra gelip bizim yanımızda yaşayacaksın biz senin sigortanı yatıracağız ve çocuguna da sanada sahip çıkıcaz sana abilik ablalık edeceğiz dediler.. Ama öyle olmadı.. Gelin bebeğiyle birlikte başka bi şehirde olan yengesinin ve kayınının yanına gitti. Adam doktor kadın hemşire.. Ekonomik sıkıntıları yok. Geline çocuk bakıcılıgı ve ev işleri yaptırmak sanıyorduk biz amaçlarını ama değilmiş..

Bir gece hemşire olan yenge nöbete gidiyor o sırada olanlar oluyor. Sapık kayın kızın odasına dalıyor çocuklar uyuduktan sonra kapıyı bile çalmadan. Salona gelir misin biraz diyor. Kız abi gözüyle baktıgı için hiç şüphelenmeden gidiyor yanına. Sonrasında olanlar zaten çok iğrenç :KK43: Adam yanına oturuyor çikolata ve kola ikram ediyor kıza kız yine iyi niyetli ve hiçbişey anlamıyor yiyor. Adam bir anda kız ne oldugunu anlamadan sarılıp öpüyor gelini. Kız ağlıyor ben size ne yaptım neden bana böyle bişey yaptınız diye. Adam ne dese begenirsiniz biliyorum yanlış kardeşimin karısısın ama seni deli gibi istiyorum, benim olacaksın gibi şeyler söylüyor. Tabi bunları çok daha iğrenç bi şekilde söylüyor ama inanın fazlasını yazamam o kadar ki iğrenç :KK43:

Adamı da tanıyoruz senelerdir,sorsanız bana derdim ki çok iyi niyetli çok düzgün karakterli bir insan. Hepimiz dua ediyorduk Allah razı olsun yanına aldı sahip çıktı ne kadar iyi biriymiş diye. Ama adam karaktersizin önde gideniymiş. Kardeşinin karısına bile göz koymuş, belki de sırf yabancı uyruklu oldugu için kızı namussuz sandı, kolay lokma sandı. Kız ağlayarak ilk otobüsle ankaraya geldi ve şuan gerçekten çok kötü. Boşanma davası sonuçlandı ama nasıl oluyorsa hala evli görünüyorlarmış bu sebeple oturum için de başvuramadı.. Eğer üç gün içinde halledemezse yine ülkesine gönderecekler yine o zavallı kızı bebeğinden ayıracaklar. Yine o masum bebeğin camdan bakıp anne diye ağladıgını görecegiz:KK43:

:KK43: velayet annede giderken bebeğini de yanında götürebilir mi ülkesine. Çocuk Türk vatandaşı annesi Kazakistan vatandaşı.. Babasının imzası gerekir mi ülkeden çıkarmak için? Ailesinin yanına gitse kız en azından buralarda hizmetçilik yapmayacak, metres muamelesi görmeyecek, karaktersiz insanların tacizine uğramayacak. Korkuyorum kendine birşey yapmasından çünkü psikolojisi hiç iyi değil, yaşadıkları kolay değil.. Eğer yardımcı olursanız çok büyük sevaba girersiniz, inanın ki bu insanlar çok mazlum ve yardıma muhtaçlar. Elimden birşey gelmediği için çok üzülüyorum.. Tek yapabildiğim dua etmek.. Hiçbişey yapamıyorsanız siz de duanızı eksik etmeyin.. Şimdiden hepinize teşekkürler arkadaşlar
Aman allahim :KK43:off cok uzuldum kiza ya allh o pisligin belasini versin kimseye guven yok adam belliki plan yapmis onceden ondan israrla aldilar yanina yoksa kim bakar okadr zaman, kimsenin kimseye faydasi yok zaten kadoncagiza cok uzuldum ne caresizdir simdi o:KK43: cocuguda babaninda izli olup gidebir bence mantiken boyle bence velayet onda olsada gene izin alsin yoksa basina bela olur allah yolunu acik etsin umarim bundan sonra mutlu olur

Aman allahim :KK43:off cok uzuldum kiza ya allh o pisligin belasini versin kimseye guven yok adam belliki plan yapmis onceden ondan israrla aldilar yanina yoksa kim bakar okadr zaman, kimsenin kimseye faydasi yok zaten kadoncagiza cok uzuldum ne caresizdir simdi o:KK43: cocuguda babaninda izli olup gidebir bence mantiken boyle bence velayet onda olsada gene izin alsin yoksa basina bela olur allah yolunu acik etsin umarim bundan sonra mutlu olur
Sorun zaten kadının kocasında :( adam anlaşmalı boşandı onda da şart koştu gidip abimlerle kalacaksın çocuk benim ailemin yanında büyüyecek dedi. Eğer babanın imzası gerekiyorsa yurtdışına çıkarmak için, o imzayı asla vermez imkansız yani. Çünkü geri dönemeyeceklerini oda çok iyi biliyor :( Şimdi ski kocasına bunu anlatsa adam zaten alkol falan kullanıyor kadını döver diye korkuyoruz söyleyemedik çünkü kimseye

Ben de arkadaşlar gibi biliyorum babanin rızası şart diye küçük olduğu için.

bir siginma evine yerlesebilse ve o arada bazi seyler icin zamani olur ama ne olursa olsun cocugunu birakmasin bu pislik aileye..lutfen söyleyin sakin birakmasin..gerekirse her yolu denesin çocuğu götürmek icin

Bir gece hemşire olan yenge nöbete gidiyor o sırada olanlar oluyor. Sapık kayın kızın odasına dalıyor çocuklar uyuduktan sonra kapıyı bile çalmadan. Salona gelir misin biraz diyor. Kız abi gözüyle baktıgı için hiç şüphelenmeden gidiyor yanına. Sonrasında olanlar zaten çok iğrenç :KK43: Adam yanına oturuyor çikolata ve kola ikram ediyor kıza kız yine iyi niyetli ve hiçbişey anlamıyor yiyor. Adam bir anda kız ne oldugunu anlamadan sarılıp öpüyor gelini. Kız ağlıyor ben size ne yaptım neden bana böyle bişey yaptınız diye. Adam ne dese begenirsiniz biliyorum yanlış kardeşimin karısısın ama seni deli gibi istiyorum, benim olacaksın gibi şeyler söylüyor. Tabi bunları çok daha iğrenç bi şekilde söylüyor ama inanın fazlasını yazamam o kadar ki iğrenç :KK43:

:KK43: velayet annede giderken bebeğini de yanında götürebilir mi ülkesine. Çocuk Türk vatandaşı annesi Kazakistan vatandaşı.. Babasının imzası gerekir mi ülkeden çıkarmak için? Ailesinin yanına gitse kız en azından buralarda hizmetçilik yapmayacak, metres muamelesi görmeyecek, karaktersiz insanların tacizine uğramayacak. Korkuyorum kendine birşey yapmasından çünkü psikolojisi hiç iyi değil, yaşadıkları kolay değil.. Eğer yardımcı olursanız çok büyük sevaba girersiniz, inanın ki bu insanlar çok mazlum ve yardıma muhtaçlar. Elimden birşey gelmediği için çok üzülüyorum.. Tek yapabildiğim dua etmek.. Hiçbişey yapamıyorsanız siz de duanızı eksik etmeyin.. Şimdiden hepinize teşekkürler arkadaşlar
eger sartli velayetse babanin imzasi sart
yok velayet anneye verilmisse gerek yok

eger sartli velayetse babanin imzasi sart
yok velayet anneye verilmisse gerek yok
Çok teşekkürler ben bunu soracağım hemen, bildiğim kadarıyla mahkemede bi şart sunmadılar kendi aralarında konuşmuşlar sadece. Dediğiniz gibiyse bebeği alıp gider ne kadar güzel olur

bir siginma evine yerlesebilse ve o arada bazi seyler icin zamani olur ama ne olursa olsun cocugunu birakmasin bu pislik aileye..lutfen söyleyin sakin birakmasin..gerekirse her yolu denesin çocuğu götürmek icin
Ölürüm de bırakmam diyor zaten, hepsi birbirinden acayip insanlardan oluşan bir aile bu. Onların arasında büyürse onlar gibi olur zavallı çocuk Allah korusun :(

Boşanma davası kesinleşmiş mi, önce mahkemesinden onu öğrensin. Karar kesinleşmediyse çocuk için babanın rızası gerekir.

Kararın henüz kesinleşmemiş olmasının birden çok nedeni olabilir. Karar tebliğ edilsin diye o ya da karşı taraf dilekçe vermediyse tebligat yapılmadığından karar kesinleşmez. O zaman karar tebliğ edilsin diye mahkemeye dilekçe vermesi gerekir. Ya da belki karşı taraf boşanmaktan vazgeçip kararı temyiz ettiyse, o zaman da karar kesinleşmez. Yine karar tebliğ edilmiştir, tebligatların dönmesi ya da temyiz süresi olan 15 günün dolması bekleniyordur, yine karar kesinleştiğinde mahkemenin kesinleşmeden itibaren 10 gün içinde nüfus müdürlüğüne bildirmesi gerekir, nüfus müdürlüğünün kayıtlara işlemesi için de 7 günlük süre var diye hatırlıyorum. O yüzden kesinleşmemiş olabilir.

Karar kesinleştiyse velayet annede olduğundan çocuk için babanın rızası aranmaz diye düşünüyorum ancak kararda babanın çocukla şahsi ilişki kurma yani çocuğu görme hakkı düzenlenmiştir, baba çocuğunu kararda belirtilen günlerde görmek isterse kararı icraya koyup uluslararası kanallarla çocuğu görebilir sanıyorum. Ancak tam emin değilim.

Son düzenleme:
Allah im islah etsin bu insanalri nasil vicdanlari var .. Acaba hemsire hm biliyor mu kocasinin ne mal oldugunu ? Kk de avukatlara sorun diye bir bolum var orayada acabilirsiniz konuyu .. Allahim bu kizin ve bebeginin yardimcisi olsun.

Sorun zaten kadının kocasında :KK43: adam anlaşmalı boşandı onda da şart koştu gidip abimlerle kalacaksın çocuk benim ailemin yanında büyüyecek dedi. Eğer babanın imzası gerekiyorsa yurtdışına çıkarmak için, o imzayı asla vermez imkansız yani. Çünkü geri dönemeyeceklerini oda çok iyi biliyor :KK43: Şimdi ski kocasına bunu anlatsa adam zaten alkol falan kullanıyor kadını döver diye korkuyoruz söyleyemedik çünkü kimseye
Offf tam cikmazda yani desene ama su var yani cocgun velayeti annede sonucta gidebilir bir avukatla gorussun, bnim tanidgim vardi,adam cocugu alamnyadan turkiyeye getirdi kadin aldatmis bildigim kadariyla kendisini ama kadin napti etti aldi kizini almanyaya kizda 8 falandi yasi kadin aldattigi halde aldi yani cocugu avukat cok onemli gorusun multaka

Allah im islah etsin bu insanalri nasil vicdanlari var .. Acaba hemsire hm biliyor mu kocasinin ne mal oldugunu ? Kk de avukatlara sorun diye bir bolum var orayada acabilirsiniz konuyu .. Allahim bu kizin ve bebeginin yardimcisi olsun.
Çok teşekkürler böyle bir bölüm oldugunu bilmiyordum oraya da yazdım, sağolun

Aa çok ilginç.. dr adam gelinlerine sarkıyor... terbiyesz.. nöbetli çalısan kadın elin kızını nie evine alıyor oda saçma.. allah yardımcısı olsun. Yazık. Götürür ins.

Back
X