Kocam, bebek ve köpek...

birkaç arkadaşın yorumuna katılıyorum, siz çok belli ki en başından beri köpek seven biri değilsiniz, idare etmeyi öğrenmişsiniz sadece. Keşke seviyormuş gibi yapmasaydınız ya da köpekle yaşamak istemediğinizi en başından açık açık söyleseydiniz. Sizi anlıyorum, bebeğinizin kılına zarar gelsin istemezsiniz ama eşinizi de anlıyorum doğrusu, benim de sahiplendiğim bir köpeğim var, gerçekten insanın çocuğu gibi oluyor, onu da atamaz. Hırlaması korkusundan, sizin yanınızda güvende hissetmiyor kendini, köpekler hele ki travmatik şeyler yaşayanlar çok zor güveniyor, sizin başından beri onu sevmediğinizi hissetmiş anlamıştır, ondan öyle bir bağ kuramıyordur. Labradorlar aslında müthiş köpekler, batıda özellikle çocuk yetiştirmede kullanılıyorlar. Türkiye’de gerekli sosyalizasyonları yapılamıyor maalesef. Her gün 1 saat oyun / koşu / yürüme gibi onu yoruyor musunuz mesela? Keşke siz de bağınızı yeniden gözden geçirmeyi deneseniz, düzelse çocuğunuzun psikolojisine öyle iyi gelir ki şükredersiniz sonra.
Aslında durum pek öyle değil ben eşimle tanıştığımda köpeği yabancıları kabul etmiyordu hırlamayıp direkt eve aldığı ilk insan ben oldum. Sevmiyorum değil ben sadece köpek insanı değilim kedilerle büyüdüm hep ve köpek bakımı zor geliyordu. Yıllarca koyun koyuna uyuduk yürüyüşler yüzmeler oyunlar vs. Ben hamile kaldığımda zaten korkularım başladı acaba kabul edecek mi ne olacak yabancılara yaptığını yapar mı alışır mı diye bi ton strese girdim. Korktuğum da başıma geldi yani emekleyene kadar sorun yoktu kendi isteğiyle bebeğe yaklaşmıyodu arada bir koklayıp gidiyodu çocuk hareketlenince korkmaya başladı sanırım bunu da hırlayarak gösteriyo ve bence ısırmayacağının garantisi yok hiç güvenmiyorum. Üzgünüm bu beni belki kötü bir insan yapacak yıllarca köpekleymişsiniz şimdi ne oldu diyebilirsiniz ama bebeğimi korumak zorundayım. Köpeğin bakımlarını artık ben yapamıyorum eşim iş saatlerine göre günde 3 kez 40 45 dakikalık yürüyüşler yaptırıyor.

Apartman dairesi olsa çaresizlik diyeceğim ama halihazırda müstakil evde oturuyormuşsunuz, evcil hayvanlar için en ideali bu zaten. Nasıl olur da bahçeyi aktif kullanamıyorsunuz bunu aklım almadı. Zira bizler hayvan sahiplenebilmek için bir gün bahçeli bir evimiz olursa ihtimalini bekliyoruz. Kocanıza söylenecek çok şey var da zaten yazılmış benden önce.

Back