Kocam, bebek ve köpek...

Ben de bunu istiyorum

Bahçedeki diğer canlılar ne olacak peki? Saldırgan bir köpek diyorsunuz. Komşumuz da aynı şekilde olan bir köpeğe bahçede bakmaya başladı. O köpek bahçeye giren tüm kedilere saldırıp parçaladı hepimiz için çok travmatik oldu sonunda köpeği barınağa verdiler. Sizin köpeğin böyle bir durumu var mı?

Son düzenleme:
Neden bu kadar kaygılı ve agresif olduğunu hiç kimse çözemedi çünkü gerçekten bebekler gibi büyüttük. Hamile olduğumu bile anlamadı bence. Bebek doğduğunda da tepkisizdi koklayıp gidiyodu sadece. Ne zaman emeklemeye başladı bu bebekten korkmaya başladı. Uzaktan bile kendisine doğru geldiğini görse hırlamaya başlıyor. Gerçekten çok üzülüyorum yıllardır aynı evde yaşıyoruz ama artık beni korkutuyo istemiyorum. Eşim asla zarar vereceğine inanmıyor ama ben güvenmiyorum hiç.
Guvenmemekte haklisiniz ama onu bahceye koyacak kisi esiniz olmali bence siz bunu yaparsaniz evden atma gibi algilayabilir ama esiniz yaparsa bahceyi "yeni yuvasi" olarak kodlayabilir.

Bahceye salinma konusunda diger apartman sakinleri ne diyor?

Bebeğin hareketleri kontrolsüz olduğu için korkuyor olabilir.
Benim köpeklerimin biri de küçük çocuklardan hoşlanmaz. Bağırmaları, çığlıkları, kontrolsüzce koşturup durmaları hoşuna gitmiyor.
Emekleme hareketine alışık olmadığı için bebekten korkuyor ve yanına yaklaşmaması için hırlıyor olabilir.
Yani korku agresyonu yaşıyor olabilir ki korku agresyonu normal agresyondan daha tehlikeli, kestirilemez olduğu için.
Eğitmenimiz de aynı şeyi söylüyor. Ama ne yapabiliriz bu durum için? Evet burada çoğu kişinin söylediği gibi belki de hiç çocuk yapmamalıydık ama bu da doğru bir yaklaşım mı? Ee yaptık artık ne yapıcaz. Köpeğimizi sokağa atalım barınağa verelim demiyorum ki en azından gündüzleri bahçede durabilir ben de bir nefes alırım evde rahat hareket ederim. Zaten köpek yaşlı kaç senesi kaldı belli değil bir şekilde kimse üzülmeden bir yol bulmaya çalışıyorum. Çocuğumun saldırıya uğramasını beklemiyorum deli değilim.

Guvenmemekte haklisiniz ama onu bahceye koyacak kisi esiniz olmali bence siz bunu yaparsaniz evden atma gibi algilayabilir ama esiniz yaparsa bahceyi "yeni yuvasi" olarak kodlayabilir.

Bahceye salinma konusunda diger apartman sakinleri ne diyor?
Bizden başka kimse yok iki katlı müstakil ev. Ev sahibimiz almanyada yaşıyor yılda bir iki kez geliyor sadece.

Eğitmenimiz de aynı şeyi söylüyor. Ama ne yapabiliriz bu durum için? Evet burada çoğu kişinin söylediği gibi belki de hiç çocuk yapmamalıydık ama bu da doğru bir yaklaşım mı? Ee yaptık artık ne yapıcaz. Köpeğimizi sokağa atalım barınağa verelim demiyorum ki en azından gündüzleri bahçede durabilir ben de bir nefes alırım evde rahat hareket ederim. Zaten köpek yaşlı kaç senesi kaldı belli değil bir şekilde kimse üzülmeden bir yol bulmaya çalışıyorum. Çocuğumun saldırıya uğramasını beklemiyorum deli değilim.
Ben bahçe konusunda size hak veriyorum. Eşinizin 2 yılda köpeği bahçeye alıştırması gerekiyordu, ki zaten bahçeye atıp yanına uğramayacak değilsiniz. Evle ve sizinle ilişkisi devam edeceği için bahçeye atılmış gibi olmaz. Evin içinde de salona bebek kapısı koyarak salona erişimini kısıtlarsınız.

Korku agresyonunda sistematik olarak köpeği alıştırmak lazım ama bu da eşinize düşüyor. Asıl bağı onunla, asıl güvendiği kişi o. Dolayısıyla eşinizin şimdiye kadar aşama kat etmesi gerekiyordu.

8 yaşında köpek, sağlık sorunu yoksa 13-14 yaşını bulabilir. Daha 5-6 yıl bu şekilde gidemez, özellikle çocuk ayaklandıktan sonra.

Eğitim konusunda yanlış birilerini tercih etmiş olabilir misiniz? Çünkü köpeğe verilen eğitim her seferinde yetersiz kalır. Köpek + bakıcısına(sahibi vs kim ilgileniyorsa ona verilir.) Sadece köpeğe verilen eğitim hiç bir zaman yeterli değildir.
En basit örneği sese verilen tepkilerin oluşması köpekler bizden ortalama 17 kat daha yüksek tonda ses duyuyorlar.Gok gürültüsü,motor,havai fişek bu sesleri ilk duyduğunda tepki için sahibinin yüzüne bakarak duygu okuması yaparlar şaşkınlık, şok,korku vs görürlerse o sesi bir tehdit olarak algılarlar yada korktugunda davranışlarınız olağan şekilde değişirse yine tehdit olarak algılanır köpek tarafından. Bu sesler varken köpekle temas kurmamak ne yapıyorsanız o işe devam ederek algısını değiştirmeye çalışmalısınız.

Havalar çok sıcak bu havada hele öğlen sıcağında bahçeye bırakılmaz hiç bir hayvan. Zaten 8 yaşında enerji olarak bir iki yıl sonra gününün 20 saatini uyku ile geçirecek bu hayvan. Olabildiğince durumu idare etmeye çalışın. Köpeği çocuğunuza karşı eğitimiyorsaniz çocuğunuzu köpeğe karşı temkinli olarak yetistirmelisiniz.
Egzersiz saatlerini arttırın iyi gelecektir hepinize.

Eşiniz ille bebek ısırıldıktan sonra mı ikna olacak köpeğin bebeği ısırabileceğine... Hayvan bu ya, ne yapacağını her zaman tam olarak bilemeyiz. Benim de kedilerim var evet neye kızar, neden korkar, ne zaman tehdit algılar hepsini bilirim ama zaman zaman şaşırttıkları da oluyor.

Dünyanın en sakin hayvanı, kucagımda hamur gibi yogurdugum minnoş kedimin boynumdan göğsüme doğru attığı patinin izi beş yıldır 4 çizgi halinde madalya gibi göğsümde, bir kerelik bir olaydı. Bir kedi bunu bebeğe yapsa bile kedinin verebileceği zarar belli, ama köpeğin on saniyede vereceği zarar telafi edilemeyebilir.

en başta ön göremedim tabi ben böyle olacağını. Köpek küçükken usluydu büyüdükçe çıldırdı. 8 sene çektim zaten bütün derdini bir şekilde idare etmeyi öğrenmiştim. Ama bebekten sonra gerçekten yapamıyorum saldırganlığı olmasa idare ederdim yine ama çocuk 2 metreden fazla yaklaşamıyor anında hırlamaya başlıyo. Bahçemiz var zaten ama eşim bebek sorun çıkarınca onu bahçeye nasıl atamıyosak köpeği de atamayız diyor. Sonunda ben ikisini birden atıcam evden😂 sinirden gülüyorum
Ne alaka yaa.Köpek evde doğup evde büyüyen bir canlı mı 😳Köpek bahçede durabilir ama bebek tabiki duramaz.Nasıl aynı kefeye koyuyor .Allah kolaylık versin size.Üzüldüm durumunuza.Eşiniz normal düşünmüyor sanki.

Link atamadım ama bir iş adamının oğlunu besledikleri köpek öldürmüştü yıllar önce Google a celal ilaldı oğlu yazarsanız haber çıkıyor eşinize okutabilirsiniz ikna etmek için
Habere şimdi baktım köpekle bebek beraber büyümüşler eve geldiğinde yavruymuş yani kıskanma durumu bile olmamış. Bebeği doğal olarak aileden biri olarak görmüş.Çocuk 5 yaşına girdiğinde nasıl olduysa bahçede parçalamış çocuğu,çok acı annelerin ve babaların evde köpek varsa daha fazla dikkat etmeliler....

Habere şimdi baktım köpekle bebek beraber büyümüşler eve geldiğinde yavruymuş yani kıskanma durumu bile olmamış. Bebeği doğal olarak aileden biri olarak görmüş.Çocuk 5 yaşına girdiğinde nasıl olduysa bahçede parçalamış çocuğu,çok acı annelerin ve babaların evde köpek varsa daha fazla dikkat etmeliler....
Aynen öyle maalesef hayvanların sağı solu belli olmuyor evde de bebek olunca ona göre önlem almak gerekir

Bi köpek sahibiyim, bende onu evladım gibi görüyorum. Fakat bu konuda size hak verdim.
Hem bebekle hem evle hem köpekle ilgileniyorsunuz. Belli ki köpeğe verilen eğitim yetersiz kalmış. Eğitimi çok süper olsa dahi hayvan sonuç olarak ne yapacağını kimse kestiremez.
Benim köpeğim 5 kg mesela ısırsa bile dikişlik yapamıyor o kapasitede değil, üstüne üstlük asla ısıran bi köpek değil şu zamana kadar ısırmadı kimseyi. fakat ben yine de bir çocukla gözetimsiz bırakmam bırakamam.
En azından çocuğunuz hareketlerinin farkında olana kadar gözetimsiz bi şekilde kalmamaları gerek. 2+1 evde hayvanı odaya kapatsanız daha büyük kötülük değil mi?
Eşinize bunu anlatın bunları okutun.
Dediğiniz gibi gündüzleri bahçede bakmak enn mantıklısı.

Bahçedeki diğer canlılar ne olacak peki? Saldırgan bir köpek diyorsunuz. Komşumuz da aynı şekilde olan bir köpeğe bahçede bakmaya başladı. O köpek bahçeye giren tüm kedilere saldırıp parçaladı hepimiz için çok travmatik oldu sonunda köpeği barınağa verdiler. Sizin köpeğin böyle bir durumu var mı?

Soruma cevap alamadım nedense ama Cucuthecatt Cucuthecatt

Hayır şimdiye kadar hiçbir hayvana zarar vermedi buna asla izin vermeyiz

Herkes bahçeye koy demiş ama bu ev köpeği. Evin içinde yaşamaya alışmış, dışarıda kalmaz ağlar strese girer. Yattığı köşede bile koku arıyorlar. Biz heves ettik yeni yatak aldık reddetti, hala eski yıpranmış yatağında yatıyor. Balkona çıkmak istiyor, açıyoruz kapıyı ama bir süre sonra içeri girmek istiyor. Yaşadığımız yerde çok uzun sahil, çimenlik, park var ve sevdiği için her gün 3 kez çıkartıyoruz. Bir saat koşuyor oynuyor enerjisini atıyor. Golden Retriever cinsi ve dünyanın en şapşal köpeği olabilir ama sonuçta köpek. Havlamaz gık çıkarmaz ama apartman temizliğinde kargo vs yabancı biri geldiğinde kapıya koşup havlıyor. Başka bir retriever var ve her gün karşılaşıyoruz ve o köpek hırlıyor diş gösteriyor. Yani bu cinsin bile alfası var.

Acaba eşiniz sert mi oynuyor, yani ısırmalı çekmeli saldırmalı oynuyorsa köpek ona alışmış olabilir. Bu kadar sevgiye ilgiye eğitime rağmen yıllarca düzelmemesi ilginç. İlgilenen kişinin profesyonel eğitmen olduğuna emin misiniz? Sizi de hala kabullenmemiş olabilir. Çocuklar çok samimi oluyor, köpekle oyuncakmış gibi oynamak istiyor ama köpek sinirlenebilir. Bebeğiniz biraz daha büyüyünce kulağını kuyruğunu çekip canını yakabilir. Ya çocuk ya da köpek çitin arkasında olmalı. Bebeği babasına emanet edip rahatça bir yere gidebilecek misiniz?

birkaç arkadaşın yorumuna katılıyorum, siz çok belli ki en başından beri köpek seven biri değilsiniz, idare etmeyi öğrenmişsiniz sadece. Keşke seviyormuş gibi yapmasaydınız ya da köpekle yaşamak istemediğinizi en başından açık açık söyleseydiniz. Sizi anlıyorum, bebeğinizin kılına zarar gelsin istemezsiniz ama eşinizi de anlıyorum doğrusu, benim de sahiplendiğim bir köpeğim var, gerçekten insanın çocuğu gibi oluyor, onu da atamaz. Hırlaması korkusundan, sizin yanınızda güvende hissetmiyor kendini, köpekler hele ki travmatik şeyler yaşayanlar çok zor güveniyor, sizin başından beri onu sevmediğinizi hissetmiş anlamıştır, ondan öyle bir bağ kuramıyordur. Labradorlar aslında müthiş köpekler, batıda özellikle çocuk yetiştirmede kullanılıyorlar. Türkiye’de gerekli sosyalizasyonları yapılamıyor maalesef. Her gün 1 saat oyun / koşu / yürüme gibi onu yoruyor musunuz mesela? Keşke siz de bağınızı yeniden gözden geçirmeyi deneseniz, düzelse çocuğunuzun psikolojisine öyle iyi gelir ki şükredersiniz sonra.

Son düzenleme:
Kocanız bencil ki birakip sen bak ama benim çocuğum diyor. Böyle durumda en kötüsü akla getirilmeli. Ona derim ki seni ısıran hayvanı bana birakmaya hakkın yok. Ya Bebek parçalansa istediginiz kadar boşanın o zaman. Siz bu konuda kesinlikle abartmiyorsunuz aksine geç kalmışsınız

Hayvanları bende çok seviyorum..ancak çocuğum başka tabiki.. saldırmayacaginin garantiside yok ayrıca.. tehlikeli bir durum..o kadar iri bir hayvan evde zaten olmamalı.. bahçeniz varmış işte ne güzel.. korunaklı bir kulübe yapın orda yaşasın köpeğiniz..arada evde de olur..

Of çok zor durumdayım ne yapacağımı şaşırdım. Özet geçmek gerekirse eşimle tanıştığımızda köpeği vardı 7 aylıktı o zaman labrador kırması. Ben hiçbir zaman köpek insanı olmadım ama köpeği sevdim sorun etmedim birlikte yaşamaya başladık evlendik vs. Köpek büyüdükçe sorun çıkarmaya başladı yabancılara havlamalar ısırmaya teşebbüsler aşırı korumacıydı eşimi bile 3 4 kere ısırdı dikişlik oldu. Eve misafir alamıyoruz yıllardır alsak bile bi odaya kapatıyoruz zaten kocaman 50 kilo hayvan 2+1 evde dana gibi insanları korkutuyo hırlayıp havlayıp. Bir sürü eğitim denedik veterinere gittik sakinleştirici bile verdik(vet onayıyla). Kokuyo, aşırı tüy döküyo insanlara hırlıyo neyse 8 yaşına geldi yapcak bi şey yok diyip katlanıyodum seviyodum da taa ki çocuk olana kadar. Doğumdan sonra hormonlardan mı bilmiyorum köpeği resmen tehdit olarak görmeye başladım ve sevemiyorum hayvanı. Zamanla geçer dedim ama bebeğim 10 aylık emekliyo ve ona da hırlıyo ısırır mı bilmiyorum ama yaklaşınca hırlamaya başlıyo. Eşime gelecek olursak köpeği ilk çocuğu olarak görüyo bu konuda aşırı hassas assssla laf ettirmiyo evden göndermemiz mümkün değil. Bu arada kiradayız evimiz bahçeli bahçefe yaşamasını da istemiyo🤦‍♀️ Bebeğe hırladığı halde nasıl böyle derseniz zamanla alışacaklarını asla ısırmayacağını söylüyo. Sürekli gözümüz üstünde olacakmış asla yalnız bırakmayacakmışız. Kızlar aşırı yoruldum bu durumdan çıldırma noktasındayım. Nerdeyse ya ben ya köpek diyecek duruma geldim ama işler çok boka sarabilir gerçekten köpeğini ilk bebeği olarak görüyo adam. Ne yapmam lazım benim?
eşiniz köpeğin annesi gibi davraniyor ve annelik içgüdüsüyle köpeği çocuğunuzdan öne koyuyor gibi. siz de çocuğunuzun annesisiniz ve evladınızın sağlığı/güvenliği sizin için ilk sırada. ayrıca kendisi işe gittiği zaman ikisine de siz bakmak mecburiyetindesiniz, buna kim dayanır ki? ya bir anlık dalgınlıkla, wcde 5 dk fazla kalmayla veya yemek yapmaya dalmayla sizin yokluğunuzda köpek çocuğunuza saldırırsa? bunun hesabını kim verecek? evlatlarımız bize Allahım emaneti, onların güvenliğini sağlamak bizim sorumluluğumuzda. ne yapıp ne edip eşinizi ikna etmeniz gerekiyor, kendisi hiç sağlıklı bir kafada görünmüyor.

Herkes bahçeye koy demiş ama bu ev köpeği. Evin içinde yaşamaya alışmış, dışarıda kalmaz ağlar strese girer. Yattığı köşede bile koku arıyorlar. Biz heves ettik yeni yatak aldık reddetti, hala eski yıpranmış yatağında yatıyor. Balkona çıkmak istiyor, açıyoruz kapıyı ama bir süre sonra içeri girmek istiyor. Yaşadığımız yerde çok uzun sahil, çimenlik, park var ve sevdiği için her gün 3 kez çıkartıyoruz. Bir saat koşuyor oynuyor enerjisini atıyor. Golden Retriever cinsi ve dünyanın en şapşal köpeği olabilir ama sonuçta köpek. Havlamaz gık çıkarmaz ama apartman temizliğinde kargo vs yabancı biri geldiğinde kapıya koşup havlıyor. Başka bir retriever var ve her gün karşılaşıyoruz ve o köpek hırlıyor diş gösteriyor. Yani bu cinsin bile alfası var.

Acaba eşiniz sert mi oynuyor, yani ısırmalı çekmeli saldırmalı oynuyorsa köpek ona alışmış olabilir. Bu kadar sevgiye ilgiye eğitime rağmen yıllarca düzelmemesi ilginç. İlgilenen kişinin profesyonel eğitmen olduğuna emin misiniz? Sizi de hala kabullenmemiş olabilir. Çocuklar çok samimi oluyor, köpekle oyuncakmış gibi oynamak istiyor ama köpek sinirlenebilir. Bebeğiniz biraz daha büyüyünce kulağını kuyruğunu çekip canını yakabilir. Ya çocuk ya da köpek çitin arkasında olmalı. Bebeği babasına emanet edip rahatça bir yere gidebilecek misiniz?
köpek sahibi olarak çok katılıyorum size; ne saldırgan köpekler kuzu gibi oluyor, labrador bir de akıllı bir cins, bir şeyler yanlış yapılmış. Yorgun köpek mutlu köpektir, eşiniz onu iyice yormalı, bu şekilde bağ kuruyorlar da. Eğitmenler vs destek ama asıl olay sahibiyle kurduğu ilişkide biter.

Çit konusunda da katılıyorum, bebekli ve köpekli evlerde çit olur evde, sınırları ayrılır.

Back
X