hem ev hem de iş peşinde bitap düştüm..

Tabi evde baktırmıyorum anneanne ve babaanne bakıyo şükür

canım anane babaanne çağırsak gelir ama onlar ev hanımı... sonra laf yemeyelim ŞİMDİKİ GELİNLER diye... kendi annem zaten iki güne bir balkon siler... :D laf işiteceğime kendim sizlerle karar vermek istedim...

Benim eski erkek arkadaşım da aksine çok titizdi çok kavga ediyordum onunla

canım sorun orada bizimki de titiz... hepsini ben ona veremem ki.. çocuk olunca ayrı dünyaların kapıları açılıyor.. Anne olmak kolay da anne olup bu dünya düzenine alışmak zor...

canım anane babaanne çağırsak gelir ama onlar ev hanımı... sonra laf yemeyelim ŞİMDİKİ GELİNLER diye... kendi annem zaten iki güne bir balkon siler... :KK70: laf işiteceğime kendim sizlerle karar vermek istedim...

Yok canım ev temizliğini yaptırmıyorum yanlış anlattım sanırım ,
çOcuklarıma evlerinde bakıyorlar demek istedim ;)

15 günde bir yardımcı tutsanız yeter.
Ben de eskiden haftasonu temizlik yapmaya çalışıyordum ama baktım haftasonu ölüyor resmen
E ben ne için çalışıyorum dedim, kendi kıymetimi ben bilmeyeceksem kim bilecek dedim.

15 günde bir geliyor bana, yetiyor. Ben de süpürüyorum gerekirse, lavabo ovuyorum ama elbette hepsinin bana kalmasından kat kat iyi.

Çok rahatım valla.

15 güne bir çağırmak lazım da iki titiz yanyana geldik...

Eşinize bir program uygulamaya kalkma bence yapmaz.
İş yaparken hayatım şunuda sen yaparmısın de buyuk ıhtımalle yapar zaten.

Ortası yok mu bunların

Bu dönemde flört dönemi dışarda geçtiği için cafe restoran derken eşlerin ev halleri maalesef evlendikten sonra ortaya çıkıyor.... Ben annesine bakıp aldım kocamı :D erkekler annelerin kopyası...

canım sorun orada bizimki de titiz... hepsini ben ona veremem ki.. çocuk olunca ayrı dünyaların kapıları açılıyor.. Anne olmak kolay da anne olup bu dünya düzenine alışmak zor...

Anlıyorum akşam zaten yemek, uyku. Bir tek hafta sonununuz kalıyor çocuğunuzla. Kuzenim işe başladı kızıma vakit ayıramıyorum diye resmen vicdan azabı çekiyorum diyor. Annelik başka bir duygu tabi. Onun eşi de bir tek tozları alırım o kadar demiş. Erkeklerin geneli böyle sanırım.

Ev isi kadinin isi diye bakmasi en yanlisi..
Benim 3,5 yasinda oglum ve 7,5 aylik cocuklarim var.

Yetisemiyorum, yemek,çocuklar, ev,okul,staj gerci suan dogum iznindeyim ama yinede yetisemiyorum. Ayrica sicak yemek disinda esim herşeyi yapar. Soylememe gerek yok. Galiba basta nasil olursa oyle devam ediyor.
Ilk evlendigimiz sene hep temizlige o yapti,dip temizlik vakti birlikte yapardik.

merhaba hanımlar.
5 yıllık evli ve 29 yaşındayım. Bir adet dünyalar tatlısı kızım var. Eşimle bu aralar sürekli kavga ediyoruz. Konu ise temizlik ve ev düzeni. :KK43: Eşim ev temizliğine pek karışmak istemiyor ancak düzenleyebilirim diyor. Ancak ben evli + çocuk (hafta içi bakıcı) + çalışan + KPSS hazırlanan (videolarla) biri olarak eşime ev içinde hangi görevleri vermeliyim haftalık nasıl bir programa tabi olmalıyım? açıkçası ayarlayamadım. Eşimin de iş yükü çok ağır ve eve iş getirebiliyor kimi zaman.

Bu durumda olanlar eşlerinden neler yapmasını istiyorlar? Katı kurallara başlamalı mıyım? o_O

aynı durumu bende yaşadım halen yaşıyorum.temizliğe kadın gelmezse olmaz.oldugu kadar bazen çok pis.bazen çok temiz ömür geçiyor.takmamalısın.kpss e odaklanmalısın.ben odaklanmıştım ve hiç takmadım gayet de iyi puan aldım

Bu konu çok tartışıldı , genelde hanımlar hep eşlerini alttan aldıkları için bütün yükü kendileri üstleniyorlar .
Tavsiyem ileride yıpranınca bu duruma siz kendiniz üzüleceksiniz . Eşiniz bile olsa fazla fedakarlık iyi değil .
Ev işi , çocuk bakımı , çalışma hayatı hepsini tek başınıza nasıl yapacaksınız eşiniz bencil değilse bir zahmet birazcık sorumluluk alsın .
Ev süpürme , bulaşık makinesi , çamaşır makinesi işlerini verebilirsiniz zaten çok basit işler .

valla bunun ortası yok galiba, yine bir erkekzorus travması ile karşı karşıyayız, ya ellerini bir işe sürmüyorlar ya da benim evde olduğu gibi her işten anlıyorlar, hayır böyleside zor inanın, yardım eder nankörlük etmeyeyim ama yaptığı yardım söylediğinin yanında devede kulak kalıyor bazen, cumartesi günleri mütemadiyen dip köşe temizlik yaparım ki evimizin içinde sınırsız özgürlüğü olan bir kızım var, haliyle evi hallaç pamuğu gibi atıyor, eşim titiz onun bir yükü olmaz normalde bana ama evimiz fazlaca dağıldığı için ve hafta içi düzenlemeye zaman bulamıyorum eşimde fazla yoruluyor o nedenle kısmi yardımı oluyor, temizliğe yardımcı alma işine ne yazık ki yanaşmıyor kendi annesinin yaptığı temizliği bile beğenmeyen bir adam var benim evimde, hal böyle olunca kaçınılmaz son temizlik yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele bu .

bir sürü taktik geliştirdim, hafta içi ortalığı toparla, hafta sonu dipköşe temizle, sadece bir gün tüm gün temizlik yap, bazen de aammaaan canım sende de salla, temizliği bi adama bırakmadım bi de onu deneyeceğim bakalım belki asıl sorun temizliği adama tamamen bırakmamamdır.

aynı durumu bende yaşadım halen yaşıyorum.temizliğe kadın gelmezse olmaz.oldugu kadar bazen çok pis.bazen çok temiz ömür geçiyor.takmamalısın.kpss e odaklanmalısın.ben odaklanmıştım ve hiç takmadım gayet de iyi puan aldım
içimi rahatlattın... :)

eve is getiren adama bide ev isi yuklemek kufur gibi olur ve tabiki sizinle tartisir.
haftada bi kadin gelse,evin silip supurup utunuzu yapsa rahat edersiniz.

Kolejde öğretmenim aslında maaşımız iyi eşim özel bir üniv. akademisyen... çalışmadan da olmaz... malum eğitim siyasetin elinde.. bir kelimeyle milyonlar etkileniyor... Geleceğe dönük kızımıza güzel imkanlar oluşturmak istiyoruz...

Haftalık yaparız bir gün tamam da zaten iki günümüz var tüm günümüzü temizliğe mi vermeliyiz? Birde balkon temizliği, dip köşe, halıları silmek, mutfak dolaplarını içini silmek gibi ayrıntılara giremez oldum.. Zaten sosyallik bitti.. Üniv arkadaşlarım dağıldı... Hayat böyle mi devam edecek? :KK43:
ş

Ayy ne dip kölesi canına yazık

Çocuğun yaşını bilmiyorum ama bakıcı varmış basit katlana süpürme vs yapıyorsa çok iş olmaz

Haftada yarım gün yardımcı al genel temizlik yapsın benimki 55 tl alıyor ben hiç ev işi yapmıyorum ama bizde hafta içi gündüz evde kimse yok oğlum da okulda

Eşin de örneğin mutfağı toplasın makineyi boşaltıp doldursun sen de yemek yaparsın

Çamaşırı katlasın ya da kaldırsın vs gibi

Mesela işten yazılacak bir şeyler getirmişti eşim oğlanı alıp dışarı çıktı dün ben işi yaptım İşimiz birlikte

Sonra o pazara gitti biz banyo yaptık ben akşam yemeği pişirdim o sofra kurdu

Akşam ben işe devam ettim o bulaşıkları halletti

Şimdi ben kpss çalışıyorum o işte akşam ben yemek yapacağım o toplayacak ben yine iş yapacağım o ortada olan çamaşırları dolaba atar belki

evli ve çalışan olarak yorum yapıcam ama çocuk ve ders durumu olmadığı için sanırım uymıycak size.
ben büyük temizliği eşimle beraber cumartesi yapıyorum. süpür sil çamaşır banyo mutfak balkon hepsini yapıyoruz.
pazar günü de alışveriş ve yemek işlerini hallediyorum. haftaiçi bi daha temizlikle ev işiyle uğraşmıyorum sadece yemek ve mutfak toplama işim oluyor. akşamları da çayımı içip oturuyorum.
ders çalıştığım dönemlerde de akşamları ders çalışmakla geçiyordu. eve hiç yardımcı almadım.

Kolejde öğretmenim aslında maaşımız iyi eşim özel bir üniv. akademisyen... çalışmadan da olmaz... malum eğitim siyasetin elinde.. bir kelimeyle milyonlar etkileniyor... Geleceğe dönük kızımıza güzel imkanlar oluşturmak istiyoruz...

Haftalık yaparız bir gün tamam da zaten iki günümüz var tüm günümüzü temizliğe mi vermeliyiz? Birde balkon temizliği, dip köşe, halıları silmek, mutfak dolaplarını içini silmek gibi ayrıntılara giremez oldum.. Zaten sosyallik bitti.. Üniv arkadaşlarım dağıldı... Hayat böyle mi devam edecek? :KK43:
ben de çalışıyorum ve iki çocuğum var. temizliği akşamları yapıyoruz. mesela cuma akşamı eşim evi süpürüp, siliyor. ben de arkasından toz alıyorum. perşembe akşam banyoyu temizliyorum. camlar temizlenecekse her akşam bir odayı siliyorum. yemekleri iki günlük yapıyorum. yemek yapmadığım akşamlar da temizlik, ütü yapıyorum. ütüyü hiç biriktirmem o yüzden haftada yarım saat en fazla bir saat ütü yapıyorum. böylece haftasonu iki gün bana kalıyor. haftasonları da erken kalkıyoruz, rahatça ayrıntılı temizlik yapıyorum. öğleden sonraya işim kalmıyor. haftasonu bir gün eşimle dışarı çıkıyorum bir gün de arkadaşlarım ya da annemle vakit geçiriyorum.

kafamdan atıyorum dip köşeyi... BEN TEMİZİM deme vakti... çocuğuma ayırdığım günlük nitelikli bir saati daha da arttırayım bari...

Kural koyarsan bu iş olmaz. Mesela ben mutfakta yemek yaparken bir şekilde yanima çağırıyorum sonra. Aaa soğanlar yanacak bir karıştırsan sana zahmet. Aa ekmek gitmemiş, su nerdeydi.... derken valla masayı kurduruyor yemege de yardım ettiriyorum. Ev temizliği veya yemek sebebiyle yorulup eşinizle bozuşmayın. Tek çeşit yemek yapın. Haftada 1 evi temizleyin, oturduğunuz oda ve mutfağı haftada 2 kez süpürün. Evin kullanmadığinız odası varsa kapısını kitleyin. Çamaşırları eşiniz sersin toplasın. Siz katlaayın ütüleyin.

bende çalışan ve üçüz çocukları olan bir anneyim.
aynı zamanda yüksek lisansa hazırlanıyorum
öncelikle bir bayan alabiliyorsan sürekli ev işleri için mutlaka almalısın.
ben haftanın 3 günü birini alıyorum.
sabah çocukları kreşe bırakıp ofise gidiyorum. akşam çocukları alıp eve gidiyorum
çocuklarla yemek yer biraz oyun oynarız sonra uyurlar
bende evi toparlar ders çalışırım.
eşim saolsun her konuda yardımcı olur tabiki bu çok önemli

bu arada benim şahsi düşüncem;
bir evde temizliğin kolay yapılabilmesi için gereksiz hiçbir eşya olmamalı
sadece ihtiyaç duyduğunuz kullandığınız eşya olsun ,hemde çocuklar varsa
bir düzen kurun kendinizce mesela benim kesin şartım asla ev dağınıkken yatağa geçemem
ne yapar eder evi en azından toparlar öyle yatarım.. buna benzer şeyler
ben düzenli olursam çocuklarla düzenli oluyor, böyle devam ediyorum ben

eşime gelince kesinlikle ben bir iş yaparken sen de şunu yaparmısın hadi derim
ara sıra akşam hiçbişey yapmıyorsa mesela
ay canım kocacım ben çocukların ödevine bakayım hadi sende bir çay demle içelim sen çok güzel demliyorsun derim :D
buna benzer şeyler işte

Back
X