• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hem hamarat hem bakımlı olmak zor mu?

yaptıkça açılıyor insan içinden sıkıntıyı atıyor gerisi geliyor, önemli olan başlamak. bende hep yarın kuaföre gitcem, dolapları düzenlicem vs derim geceden ama sabah olunca boşver bugünde tv pc takılıyım dedim mi gün geçiyor ve elde var sıfır. bide bahane yaparım kendime bebek durmadı falan diye ama hepsi hikaye bende üşengeçim işte özü bu.:64:

valla ne hamaratım ne bakımlıyım ama pis de değilimdir
evimin işini yaparım kızımla ilgilenirim ama hergün ev süpürmem
toz almam hergün disiplinli yaşamak sıkıyor beni nedense üşengecim
bazı şeyleri fazlasıyla ertelerim ama canım istediğini zamanda kimse durduramaz beni
ruh halime bağlı biraz

:)ay aynı sorun bendede var arkadaşlar.ama ben dagınık degılımdır tertıplıyım ama öle cok tıtız degılımdır.benımde sorunum yemek yapmak ve butun gun eşortmanlarla dolaşmak.yemegı aslında eşim gelmeden hazırlıyorum öle böle ac kalmıyoruz aama şöle özenerek bı masa kuramıyorum.evım genelde topludur zaten.bıde şimdi hamıleyım 3.5aylık iyice saldım kendımi.ama burdakılerı okuyunca gaza geldım bende. yarın heryer pırılpırıl olucak nasıpse:):)bıde eşoertmanlarımdan vazgectımmı tamamdır.mutfakta olmayı sevıyorum ama bı başlayabılsem:D:D:D

sırf gaza gelmek için açtım okudum bu topiği bu saatte işe giriştim.şimdi bitti her yer.oooh miss.iyi ki varsın kk.yarın da güne duş alarak başlıyacağım şöyle fresh bir makyaj.biraz da şeker kıyafetler tamamdır bu iş.:34:

biraz ruh haliylede alakalı galiba benim keyfim yokkken hç bir iş yapmak istemiyorum
keyfim yerinde olsun gör sen beni.

bence işlerini bitir öyle otur biğisayar başına
evi topla süpür sonra mutfagınıda düzenle wc ni deyıka.
aklındada akşam yapacagın yemek olsun.
birazda fazlaca yap diğer gün öğlende yersin.

sonra neti aç bak nasıl düzenli olacaksın.

bense tepınmeden duramıyorum evde sadece babamla yasıyorum hergun temızlık yapıyom ne yapsam dıyom yemekler yapıyom gece dısarı cıkıyom onun hazırlıgı :D hıc bos durmak ıstemıyorum ama okuyom suan yurda gelım kıpırdamak ıstemıyom :S ınsanın evı gıbısı yokkk

tamamen o günkü piskoloji ve ruh hali ile alakalı bence.misal keyifli bi sabah uykusundan uyanan bi ev hanımı evde temizliğini yemeğini işini yapmaktan daha mutlu edici ne yapabilir ki.elbette tv bilgisayarda hayatın bi parçası artık ama bütün gün bunlarla vakit gecirmek sıkıcı olur muhakkak.bakımlı olmaya gelince ,bakımlı olmak suratında bi ton makyaj ile gezmek değil bence,üzerindeki kıyafetin temiz ve hoş kokulu olması,saçların düzenli olması,bedenin gereken temizliği(dişler,tırnaklar v.s)temiz oluşu bakımlı bayan başlığı adı altında toplanıyor zaten.yanlış mıyım :93:

bende temililkte çokince düşünenlerdenim malesef dışardan biri poşet getirdiyse yere koydun mu koyduysan balkona götür mutfağa bırakma yok mutfağa konduysa hemen sil erzakları asla yıkamadan yerleştrmem falan bide 14 aylık yaramz oğlumda olunca hiç bitiremiyorm işleri söyle yarım saat kesintisiz hiç oturamıyrm hep bi koşturmaca suda varki 11 e kadar yatıyorum birz kendime gelmemi bekliyorum o arada iş yapsam daha erken bitcek ama kendimi kalktığımda bile yorgun hissediyorum enerjm çok düşük bu aralar offff

Son düzenleme:
tatlım ben bkımlı olduguma inanıorum evimde genelde çiçek gibidir:) fakat çocugum yok hafta içi sekzi beş çalışıorum ben öncelikli kural erteleme hiçbişeyi

kendim için yaptıklarımdan bahsedim hergün duş almaya çalısıorum alamazsada en fazla bi gün bekliorum ikinci gün almazsam varya o kadar mutsuz ve pis hissediorumki kendimi kaşlarımı her sabah kontrol ederim kuaföre saçlarımı kestimreden kestirmeye giderim ancak tüm işimi kendim hallediorum
eşim akşam yedide gelio eve bense beşte o gelene kadar bi çorba bide yanına bişe yapuorum sonra dooooooğru duşa saçlarımı kurutp üstüme penye gecelik giyyorum eger saçlarıma bakım yapcaksam duş almıorum yemekten sonra dogru bulaşıklar makaya çay ocağa sonra şarjlı süpürgeyle cırt cırt üstten bi yerdeki tozları alıorum hergün duşa gidimde lavaboyu tuvaleti yıkıorum balkonlarıda çamaşır astıkça yıkıorum ona vaktim pek kalmıo filmmi izlicez saçıma sürüorum zeytinağını topluorum film izliorum hemde saçıma bakım oluo kociş maç mı izlio ben oje sürüorum ,hafta sonu cam kapı siliorum ütüyüde kociş yapıo her sabah makyajda yapıorum abartmadan işin özü sabah kalkıp yüzünü buz gibi suyla yıkayıp pencereleri açıp üstündeki o pijamaları çıkatmakta:)

evlenip ilk evimize yerleştiğimize bocaladım .ama şimdi alıştım .bir süre sonra oturuyor .eşime sabah mutlaka kahvaltı hazırlarım .kahvaltısız asla göndermem .sonra o gidince bulaşıkları hallederim .sonra şöle bir evi toplarım .koyarım çayımı kahvemi keyfimi yaparım .sabahtan yaparım yemeğimi hazır ederim .öğleden sonra bana kalır .her gün duş alırım mutlaka .ağda,kaş gibi şeyleri kuaförde yaptırıyorum kendim uğraşamıyorum .pijama vs ile dolaşmam evde .sabah uyanınca hemen giyinirim .öle uyandırırım eşimi .bunlara hep dikkat ederim .şu an hamileyim hamileliğimin ilerleyen zamanlarında ne olur bilemem ama şimdilik böle .

Kendine asla asla kuralları edin

1 Asla akşam yemeğinden sonra bulaşıkları bırakma . Makineye yerleştir. Dolmuşsa çalıştır. Sabah temiz bir mutfağa girmek seni gaza getirir.5 dk

2. Asla salonu toplamadan yatma. Zaten bir iki eşya bir battaniye belki olur. 2 dk

3. Asla sabah girdiğinde tuvaleti yıkamadan çıkma. Hatta elinde cif beyazla gir. 3dk.

4. Asla sabah yüzünü yıkadıktan sonra lavaboyu ovalamayı ihmal etme. 3dk.

5. Asla yüzünü yıkamadan, saçını taramadan , dişlerini fırçalamadan , tonik ve kremini sürmeden uyuma. Sabah kalktığında kendine hayran kalmanın yolu. 5 dk.

6. Asla aldığın şeyi başka bir yere koyma. Makas mı aldın hemen yerine koy.

Buraya kadar olan 18-20 dk salon , mutfağını , banyo ve tuvaleti sürekli temiz tutar.

Bir de sabah 2 saatlik bir iş listen olsun. Her sabah yaptığın.

Mesela

1. Bir gün süpür , 1 gün sil 30dk.Bu arada yüz bakım maskeni sürebilirsin

2.( Mutfağın nasılsa temiz ) Yemek listeni hazırla. Malzemeleri kontrol et. Buzluktan et çıkacaksa çıkar. Malzeme alınacaksa listele. Mutfağın yerlerini sil.15 dk

3. Çamaşır yıka. TV izlerken çamaşır ütüle ve katla. 30 dk

4. Saat 10 da işe başladıysan 11:15 oldu. Marketten eksik malzemelerini al. Haftalık yemeklerini belirle . Haftalık alışveriş yap.45 dk

5.12:45 te ana yemeğini çorbanı bitirmiş ol. Akşam da duruma göre tatlı pilav ve salatanı yaparsın.

12:45 ten sonrası senin

Tabi işlerin tıkırında olması için evin belli bir düzeni olmalı. Herşeyin yeri belli olmalı. Fazla eşyalar, kıyafetler ayıklanıp atılmalı. Dolap düzeni kontrol edilmeli düzenleyici kutular alınmalı.Çamaşır kurutmamakinesi alınabilir. Çamaşır işini yarıya indirir.Badana, boya, tamir işleri varsa ertelenmemeli hemen yapılmalı.

Evini Düzene koyduysa temizliğin daha kolay olur. Bir düzen oturttun mu da artık sorun olmaz. Ev işlerine sabah 8 de başlayıp saat 10 bitirip zihnini rahatlat. Anladımki beni ev işleri değil dağınıklık yoruyor.

Ben de planlayarak yapıyorum çalışıyorum çünkü. Herşeyim planlıdır. Haftasonu dip bucak temizliğimi yaparım, yemek ve ütüyü hallederim haftaiçi de tü kaldıysa yine onu yaparım, bir gün mutdak dolabı silerim, bir gün lavabolarımı silerim, sabah evden çıkmadan klozeti temizler çamaşır suyu döker öyle bırakırım, aldığım şeyleri hemen yerine koyarım. Günlük yapınca işlerde azalıyor mesela salon, mutfak, gardırop düzenlemeleri falan haftaiçine yayınca haftasonu iş daha az oluyor ve daha az yorucu olutor birikmiyor. Çaıştığım içinde öecburen bakımlı oluyorum. Tv seyrederken ojemi sürerim, manikürümü haftasonu yaparım. Epilasyon işlerini de banyoya girer hallederim o günlerde evde iş bırakmam. Kuaföre gideceksem haftaiçi daha çok iş hallederim öyle yanii.

Aslında hep böyleyim diyebilirim... Annem bana hiç iş yaptırmadı, bende hep böle sınıftaki inek öğrenci tabirinde olanlardandım... Ne kendime baktım ne ev işi öğrendim... Mezun oldum kendimi işe verdim çok yoğun çalıştım gecelere kadar, evle ve kendimle bir alakam olmadı... Şimdi bunları değiştirmek istiyorum böyle nereye kadar. Eşimin de durumu öle hizmetçilere filan yetmez. Kuaförlerede verecek param yok malesef çalışmadığım için. Bunları kendim yapmalıyım. Harekete geçmeliyim ama yeterli motivasyonu bulamıyorum kendimde... Nerden başlasam, neler yapsam :52:

1.canım bi kan sayımına baktır bence kan değerlerinde düşüklük varsa o da elini kolunu kaldırmaz.2. geç kalkıyorsan onu bırak erken kalk.3.uyandığında eşinle kahvaltı yaptıktan sonra mesela hareketli bi müzik aç evin içinde dans ederek iş yap.4. eğer çocuk yoksa daha da kolay işin bitince geç aynanın karşısına maske yap saçını yap illa bunlar için para ödemen gerekmiyo limonla falan maskeler var.

ben de yaklaşık 1 yıl önce evlendim. benim huyum bazen çok yapıyorum bazen çok salıyorum... bahar temizliğinden önce salmıştım hem evi hem kendimi. bahar temizliğini ite kaka yaptım valla ama dört dörtlük yaptım kendimi zorladım. şimdi sıra kendime geldi. yazılanları okudum tam düzen oturtamamışım. gelen giden bitmiyor bana evlendiğimden beri bi karmaşanın içindeyim valla... ama bi öyle bi böyle olmaz ben de artık düzenimi kurucamm :51:

Ben ne hamaratım ne de bakımlıyım. O kadar çok üşengecim ki kendimden çok şikayetçiyim. Tüm gün yat yat, inanın acıkıyorum yemek yapmak bile zor geliyor eşim gelmeden çoğu zaman yemek yemiyorum... Ev temizliği desen artık biri gelecekte de görecek diye utanmasam hiç yapmicam üsten üsten. Düzen yok, dağınıklık her yerde. Kendime de bakmıyorum hiç, çalışmadığım için saldım kendimi iyice... Pijamalarla oturuyorum. Tüm gün tv, bilgisayar... Ama buna bir dur deme vakti geldi artık.

Hem hamarat, temiz, titiz hemde kendine bakım yapan arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum. Neler yapıyorsunuz? Kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? Artık üşengeçlikten kurtulup hayatımı olumlu yönde değiştirmek istiyorum. Tavsiyelerinizi, yorumlarınızı bekliyorum... :71:

Bende evliym hem cok titizm hem calisiyorm hem kendime vakit ayiriyorm hemde esime vakit ayibiliyorm sabh ise gidiyorm aksam geldigimde evimi guzelce siliyorm supuruyorm topluyorm utum varsa yapiyorm yemegimi ypiyorm snra kendime zaman ayiriyorm makikurumu agdami kas biyigimi bile kendm evde aliyorm artk gerisini siz dusunun (;

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben ne hamaratım ne de bakımlıyım. O kadar çok üşengecim ki kendimden çok şikayetçiyim. Tüm gün yat yat, inanın acıkıyorum yemek yapmak bile zor geliyor eşim gelmeden çoğu zaman yemek yemiyorum... Ev temizliği desen artık biri gelecekte de görecek diye utanmasam hiç yapmicam üsten üsten. Düzen yok, dağınıklık her yerde. Kendime de bakmıyorum hiç, çalışmadığım için saldım kendimi iyice... Pijamalarla oturuyorum. Tüm gün tv, bilgisayar... Ama buna bir dur deme vakti geldi artık.

Hem hamarat, temiz, titiz hemde kendine bakım yapan arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum. Neler yapıyorsunuz? Kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? Artık üşengeçlikten kurtulup hayatımı olumlu yönde değiştirmek istiyorum. Tavsiyelerinizi, yorumlarınızı bekliyorum...

CANIM BENDE SENIN GIBIYDIM,bunun nedenı çalışmıyor olman,kendini işe yaramaz önemsiz hissetmen,farkında değilsin ama sen depresyona girmişsin,bu öyle dur dıyım demekle olmaz,acılen bır psıkıyatrla görus yada çalış yada oyalanacağın bir hobı ve spor yapmayı dene,yoksa bu söylediğin durum gun geçtıkçe kötulesıcek,Tecrubeyle Sabıttır.

Teşekkür ederim canım benim..:16:
Aşka geldim vallahi..
Evlenesim geldi,minicik elbisemle şöyle kocamın yanından da salındım mı Allah Allah!!!:17:
Zor değil ayol anlattıklarım,sabah kalkıp 1 saat ev toparlıycek,1 saat yemek yapıcek,1 saat de kendine ayıracak,sonucu görünce kendi de heveslenecek bence!
Denemekten ne kaybeder ki?:10:

Canım ne güzel özetlemişsin...
Herşey planlı olmakta değilmi...
Katılıyorum sana...

aslında hiç zor değil.

insanlar bazen dönemsel olarak kendini bu tembellik duygusunun içinde bulabiliyor.ama siz çoğu zaman böyle olduğunuzu söylemişsiniz.ozaman bu durum daha can sıkıcı oluyor tabi ama öncelikle size vereceğim tavsiye bilgisayarı güne başlar başlamaz açmamanız olacak.
her işi hergün yapacaksınız diye bir kaide yok. bu işleri yapacağım bugün off kim yapacak diye düşününce de insan içinden çıkamıyor.oyüzden yapılacakları düşünmeden yerinizden kalkmanız en kesin çözüm oluyor.
ogün yapılacak şeyleri düşünmeden harekete geçin mesela ortalığı toplamaya girişin.
genelde ben fazla kirlenmeden,fazla dağılmadan toplama yanlısıyım.yani bir koltuktan kalkıyorsam arkama illaki bakarım.ama her zamanda insan bunu yapmak istemiyor ve eşiniz benim eşim gibi dağınıklıkta bir numaraysa :1: nekadar derli toplu olsanızda ortalık dağılıyor.

kendini motive etmekte başka bir arkadaşın dediği gibi evinizi ve kendinizi seviyorsanız zaten onlar güzel olsun,güzel görünsün istersiniz.tabiki insan her dakika süper bakımlı olamaz ama eşi eve geldiğinde ona güzel görünmek ister,kapıyı açtığında gözler şişmiş,saç baş kendini salmış bir hanımı hergün görmek istemez yani gördüğü görüntüden hoşlanmaz.e bizde bunu istemeyeceğimiz için ve en önemlisi kendimize saygımız olduğu için yapmazmıyız bu bakımı? ben bakımsız olduğum zaman bunalıma girerim resmen :1: banyo yapmam gerek ve yapmadıysam yada atıyorum kaşlarımı alamadıysam ama almam gerekiyorsa,daha beter olurum yattıkça yatasım gelir,aynaya bakmak istemem ve gördüğümden hoşlanmam :9: kısacası kendinize baktıkça bakım yapma arzusu hissedeceğinizi düşünüyorum

gün içinde ufak tefek ev işlerinizi halledip bir duş alsanız o bile sizi kendinize getirir.ben genelde akşamları yaparım ve illaki saçlarım düzeltilmeden uyumam :1: her banyodan sonra mutlaka kremlenirim ( ha bunlar öyle özel bakım maskeleri falan değil,her yerde bulabileceğiniz kremler vs.) krem sürmezsem kendimi kötü hissederim nedense.bunun gibi şeyleri alışkanlık haline getirin derim.tüm gün pijamalarla dolaşsanızda işlerinizi yapınca zaten değiştirme ihtiyacı hissedeceksiniz.enazından eşiniz gelmeden önce güzel ve rahat kıyafetler giyseniz.
ev içinde giyilebilecek cici cici elbiseler var yada bir eşofman bile olsa üzerinizde onun dizleri çıkmış,rengi solmuş,üzerinize 2 beden bol altı turuncu üstü yeşil:9: olmasındansa,bedeninizi saran sizi güzel gösteren hoş bir alt ve üzerinde hoş bir body olmasını tercih edersiniz sanırım.

aklıma gelenler şimdilik bunlar.umarım en yakın zamanda yapmak istediklerinizi yaparsınız :10:

Çok güzel anlatmıştınız :46:

sırf gaza gelmek için açtım okudum bu topiği bu saatte işe giriştim.şimdi bitti her yer.oooh miss.iyi ki varsın kk.yarın da güne duş alarak başlıyacağım şöyle fresh bir makyaj.biraz da şeker kıyafetler tamamdır bu iş.:34:

Aynen bende canım
Üzerimdeki rehavet geçsin diye okuyorum..şimdi kendimi motive ettim..
Yapmam gerekenler
1-planlı olmak
2-kendime zaman ayırmak
3-uyuşukluğu bırakıp sistemli ve seri hareket
Tamamdır bu iş:23::23::23:

Son düzenleme:
Back
X