aslında hiç zor değil.
insanlar bazen dönemsel olarak kendini bu tembellik duygusunun içinde bulabiliyor.ama siz çoğu zaman böyle olduğunuzu söylemişsiniz.ozaman bu durum daha can sıkıcı oluyor tabi ama öncelikle size vereceğim tavsiye bilgisayarı güne başlar başlamaz açmamanız olacak.
her işi hergün yapacaksınız diye bir kaide yok. bu işleri yapacağım bugün off kim yapacak diye düşününce de insan içinden çıkamıyor.oyüzden yapılacakları düşünmeden yerinizden kalkmanız en kesin çözüm oluyor.
ogün yapılacak şeyleri düşünmeden harekete geçin mesela ortalığı toplamaya girişin.
genelde ben fazla kirlenmeden,fazla dağılmadan toplama yanlısıyım.yani bir koltuktan kalkıyorsam arkama illaki bakarım.ama her zamanda insan bunu yapmak istemiyor ve eşiniz benim eşim gibi dağınıklıkta bir numaraysa

nekadar derli toplu olsanızda ortalık dağılıyor.
kendini motive etmekte başka bir arkadaşın dediği gibi evinizi ve kendinizi seviyorsanız zaten onlar güzel olsun,güzel görünsün istersiniz.tabiki insan her dakika süper bakımlı olamaz ama eşi eve geldiğinde ona güzel görünmek ister,kapıyı açtığında gözler şişmiş,saç baş kendini salmış bir hanımı hergün görmek istemez yani gördüğü görüntüden hoşlanmaz.e bizde bunu istemeyeceğimiz için ve en önemlisi kendimize saygımız olduğu için yapmazmıyız bu bakımı? ben bakımsız olduğum zaman bunalıma girerim resmen

banyo yapmam gerek ve yapmadıysam yada atıyorum kaşlarımı alamadıysam ama almam gerekiyorsa,daha beter olurum yattıkça yatasım gelir,aynaya bakmak istemem ve gördüğümden hoşlanmam

kısacası kendinize baktıkça bakım yapma arzusu hissedeceğinizi düşünüyorum
gün içinde ufak tefek ev işlerinizi halledip bir duş alsanız o bile sizi kendinize getirir.ben genelde akşamları yaparım ve illaki saçlarım düzeltilmeden uyumam

her banyodan sonra mutlaka kremlenirim ( ha bunlar öyle özel bakım maskeleri falan değil,her yerde bulabileceğiniz kremler vs.) krem sürmezsem kendimi kötü hissederim nedense.bunun gibi şeyleri alışkanlık haline getirin derim.tüm gün pijamalarla dolaşsanızda işlerinizi yapınca zaten değiştirme ihtiyacı hissedeceksiniz.enazından eşiniz gelmeden önce güzel ve rahat kıyafetler giyseniz.
ev içinde giyilebilecek cici cici elbiseler var yada bir eşofman bile olsa üzerinizde onun dizleri çıkmış,rengi solmuş,üzerinize 2 beden bol altı turuncu üstü yeşil

olmasındansa,bedeninizi saran sizi güzel gösteren hoş bir alt ve üzerinde hoş bir body olmasını tercih edersiniz sanırım.
aklıma gelenler şimdilik bunlar.umarım en yakın zamanda yapmak istediklerinizi yaparsınız