hem istiyorum hem korkuyorum :(

ilgisi bebeğe olur da nedemek..fenamı ?
sizin bebeğiniz....hatta bebekle ilgilendikçe hoşuna gidicek senin..

hayır tabiki fena değil..burda bebeğini istemeyen babalarıda okdum Allah korusun..o bakmdan demiyorum..
nasıl anlatsam heyecan falan kalmamsı bakımından

sendeki ne dertmiş hee eşinin tozları sen al demesını nıye beklıyorsunkı oyaparken tut bi işin ucundan sende çocuk meselesi tamamen kişiden kişiye değişn bı durum bızım evlılığımızı dahada pekiştirdii oğlumuz ıkımızın arasında uyuyor bazı geceler. beşiği hemen yanımızda ama uyurken nefesını dınelemeyı sevdığımızden yanımıza alıyoruz tabı herzaman değil şimdi ufak olduğndan sorun olmuyorda buyunce alamayız .eş olduğumuzuda unutmuyoruzz ama sen kendını hazır hissetmıyorsan 1 yıl beklee evlenınce hemen çocuk sahıbı olmayı istemek gibi bır sure evliliğe alışıp öyle çocuğunun olmasını istemekte bır seçimdr

valla benim eşimde düşünmezdi taaki düne kadar şimdi bebek istiyor aman nazar değmesin de bırak yapsın temizliği valla yapcam dediğinde hiç karışmıyorum yeterki yardım etsin çalışıp geliyorum benimde pestilim çıkıyor
evet bana da herkes daha çok erken diyor ama bence oluruna bırak olursa da bence eşleri daha çok bağlıyor hem genç anne olmak iyidir :)

yeni evliymissin
yasin kac acaba?
bence evlendikten sonra 3 sene sonra cocuk düsünülmeli
evlilik iyice rayina otursun
kari koca birbirine alissin

çocuk evliliği öldürür mü henüz bilmiyorum ama hamilelik cinselliği öldürüyor onu biliyorum

Canım ben evlendiğimden kısa bi süre sonra hamile kaldım hiç düşünmemiştim
Bende 1 yıl sonra düşünüyordum :)) benimde annem özellikle evliliğin tadını çıkarsaydınn Diyip durdu
Bunalmıştım
Ama şimdi iyi ki de oğlum olmuş Diyip şükrediyorum her gün
Hayatımız ondan sonra çok değişti yaşam kaynağımız sevincimiz herşeyimiz o oldu
Sıcacık bi aile olduk
Zorlukları muhakkak oldu tabii ama bi gülüşü herşeye yetti
Eşime gelince o da haddinden fazla yardım eder bıraktım kendimi artık iş yapmak içimden gelmiyor düşün
Ama alıştım da sanki eskisi kadar batmıyor
Arada gelenler geliyor ama )

Eşinizi ne kadar süredir tanıyorsunuz bilmiyorum ama
en az 1, 1.5 yıl çocuk olmamalı diye düşünenlerdenim..

Çocuk evliliğe düşen bomba gibidir.
Saglam temelli evlilikleri daha da saglamlaştırırken,
çatırdayan, sallantıda olan evlilikleri bitiren bir durum malesef...

Çocuk olunca düzelir diyenlerin en çok düştügü hata da budur işte...

Bizdeki durumu soracak olursan,
evliliğimize can geldi, kan geldi diyeyim :)
2 çocugumuz var, onlarla yeniden büyüdük :)

o evlliğin ölmesi çocuk yüzünden olmaz ki .zaten çocuk olmasada ölür o tür evlilikler .çocuk aksine bağlar eşleri birbirine .bizde öle oldu valla .daha çok bağlandık birbirmize ben hamile kalınca sanki .

çocuk evliliği öldürür mü henüz bilmiyorum ama hamilelik cinselliği öldürüyor onu biliyorum

Hamilelik cinselliği neden öldürüyor?

Bunu da burada bir kaç ay önce yine bir kaç üyenin yazmasıyla ögrenmiştim,
açıkçası şaşırmıştım da...

Evet riskli hamileliklerde doktor zaten gerekli uyarıyı yapıyor,
ama risk yoksa cinsellik neden ölsün?

Son düzenleme:
ben cocugun evliligi ve aradaki tutkuyu bozduguna inanlardanim ve o yüzden ya hic yada uzun bi süre cocuk istemiyorum.
cocuk cok tatli, cok sirin evet ama onun hersey güllük gülistanlik degil hayatta.
aglayacak, uyuyamayacaksin günlerce gecelerde, cinsellik arka plana atilacak baslarda, sinirler bozulacak uykusuzluktan ve yorgunluktan...
daha oturmamis ve temeli saglam olusmamis bi evliligin bunlarla yipranacagini düsünüyorum
o yüzden cok erken cocuk yapmak dogru gelmiyor.
bu benim kisisel fikrim, erken cocuk yapanlar mutluysa ne güzel, ama bir derdim var bölümünde acilan basliklardaki üyelerin
yüzde 70i ya hamile, yada yeni cocugu olmus... bu bi tesadüf olamaz...

Çocuk birbine daha çok bağlar diye düşünüyorum ama yanılıyomuyum bilemedim

hay allahım derde bak bırak yapsın sakınbişi deme zamanla azalır ama yapma etme dersen bi kesr tam keser ki çocuk olunca ev işine yardım etmesi seni çok rahatlatır ama şimdi keserse bidaha yapmaz gerçi birazda karakter meselesi.

çocuk evliliği öldürürmüye gelince o herkes için her ilişki için farklıdır kimi evlilikleri tadından yenmez hale getirir, kimisi hiç değişmez, kimiside tepe taklak olur. mesela benim eşimde inanılmaz kıskançlık yaptı. önce çocuğumu şimdi annemi kısaknıyo tabi hareketlerinden anlamıosun aşırı hırçın ve kavgacı oluyo. başta kabullenmiyo ama sonra dökülüyo ve itiraf ediyo. düzeliyomu asla nedemişler can çıkar huy çıkmaz :)

ilk 3 ay mide bulantısı o kadar yoğundu ki, öyle olduğu halde devam ettik, bi kaç kez geri çevirdim sadece, insan sürekli midesi bulanırken cinsellik düşünemiyor. sonra normal devam ettik, son 2 haftadır ise bende istek namına birşey kalmadı onu geçtim, acı çekiyorum çok fena, vajinusmus gibiyim. doğurunca da lohusa olacağım 4 ay ilişki yok yani olsa da zevksiz ve sıkıntılı (koca göbekle)

canım etrafında çocuk çocuk diye baskı yapan yoksa bekle zaten çocuk için acelen ne.? acelem yok diyosanda o zaman derdin ne? her erkek aynı diye bişey yok. baban öyle yapmışsa yapmış. belki senin eşinde öyle olabilir. ee doğurmıcak mısın peki? düşünme bunları evliliğinin tadını çıkar. eşini bi güzel tanı sev seviş vs. çocuğu sonra yap. mutluluklarrr.

çocuk aradaki aşkı, tutkuyu bir şekilde elbet öldürecek. hem bebekken hem büyüdüğünde, buna yapacak bir şey yok eğer çocuk istiyorsanız. bebekken zaten gece kalkmalarınız, yorgunluğunuz, bitkinliğiniz olacak, yeri gelecek ne kıyafetiniz umurunuzda olacak ne kusmuk kokmanız. sevişmek için illa geceyi bekleyeceksiniz, onda da hani 2 taraftan biri yorgun olmazsa. kocama sokulayım bir film izleyelim olmayacak çünkü çocuk var, çekineceksiniz. öpüşmeyi bile yapamayacaksınız görür diye. çocuk yapmak planlarınız arasındaysa, seviyorsanız, istiyorsanız yapın elbet. ama nacizane fikrim, madem çok yeni evlisiniz, bir süre tadını çıkarın bir birinizin, evliliğinizin, çocuksuzluğunuzun

ayrıca bırakın ayol yapsın ev işini, nasıl alışırsa öyle gider. hem el yatkınlığı olsun ki çocuğunuz olduğunda, siz yorgunken eşiniz yapar temilzikmiş, yemekmiş, ütüymüş vs

konuyu okuyunca kendimi gördüm bir nebze
benim eşimde her işi yapıyor bence bize kıyamıyorlar böle düşünelim. hatta şu anda bildiğin bahar temizxliği gibi evde temizlik yapıyor ben de işteyim bir gariplik var sanki hatta yemek yaparken bile kendi yapmaya kalkışır... veeeee çocuk istiyor ben de kendimi hiç hazır hissetmiyorum bir yanımda istiyor çocuğu.. yani kafam çok karışık anlayacağınn:18: biz de çok yeni evliyiz kimi diyor bekleyin kimi diyor olsun hani çevredeki söylennelerden faydalanayım desem o bile karışık.. umarım ikimiz içinde hayırlısı neyse o olur.. şimdilik bunu diyerek akışına bıraktım ben herşeyi. daha iyi oluyor sen de dene istersen..

yeni evliymissin
yasin kac acaba?
bence evlendikten sonra 3 sene sonra cocuk düsünülmeli
evlilik iyice rayina otursun
kari koca birbirine alissin

evet yeni evliyim..25 yaşndayım..bende öle düşünüyorm ama eşim nasıl seviyor çocukları o fazla beklemez :)

aslnda bu durmdan faydalanmaya baksak iyi olur..çünkü ilerde değişir mi merak ediyorum..sennle 1 yıl sonra bu konuyu görüşelim arkadaşım bakalım hala aynımı bunlar

katılıyorum sana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…