Hem öksüz hem yetim 4 çocuk. Lütfen bakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Moondedem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2017
379
523
103
En büyüğü 12 yaşında erkek çocuk, en küçüğü anaokuluna giden dünya güzeli kız çocuğu olmak üzere 3 oğlan bir kız yani dört kardeşler. Anneleri olacak mahlukat çocukları terkedip başka bir adama kaçıyor. Babaları çocuklarına bakmak için evlenmemiş ve çalışmamış ta. Belediyenin verdiği yardımla geçinmeye çalışmışlar. Çocukların hepsi hem çok akıllı hem de çok efendiler.
2 hafta önce babaları enfeksiyon sebebiyle hastaneye yatmış ve dün kalbi durarak vefat etmiş.
Çocukların yakın akrabaları maalesef ki yokmuş, kör topal bir amca varmış ama amca demeye bin şahit diyor aileyi tanıyan biri.
Şimdi bu 4 masumu yuva ve sevgi evlerine vererek kardeşleri ayiracaklarmis. Çocukları görmedim ama ablamin çocuklarıyla aynı yaşta olanlar sınıf arkadaşı ve ablam üzüntüyle anlatırdı hep durumlarını.
bu 4 çocuğa sahip çıkacak birileri var mıdır tanıdıklarınızdan. Şansları döner ins. Aklıma burası geldi yazmak için. Onlar için bundan sonra kardeş olarak ayrilmamak. Biribirlerine de çok düşkün olan bu 4 yavrucagiz için yapılabilecek birşey olsun lütfen.

Edit: olaylardan uzakta olduğum için yanlış bilgi almışım. Zaten başta okul müdürü, sınıf öğretmenleri ve resmi kurumlar ilgilenmiş. Onları zor durumda bıraktıysam eğer çok ama çok özür diliyorum. Duygusal olarak yaklaştım olaya. Kendi kafama göre hareket ederek yanlış şeylere mahal verdim sanırım.cok özür diliyorum.

Son düzenleme:
Böyle malesef bir sonuç alamazsınız. Yani yasalar var sonuçta burdan biri dese ben sahip çıkarım diye ha diyince olmuyor. Bir sürü prosedür var ve hepsine birden 1 kişi sahip çıkamaz diye biliyorum. Ayrı ayrı ailelere veriliyorlar ye biliyorum.

Merhaba.
Yasal olarak su anda kimse 4une birden sahip cikamaz. Yuvaya verildikten sonra yapilabilir o islemler. Koruyucu aile en mantiklisi gorunuyor zira kimse 4 cocugu birden evlatlik alamaz
Yuva şartlarını az çok biliyoruz. Koruyucu aile olur ins. Önemli olan ayrilmamak onlar ıçin.

Kedi yavrusu mu alıyoruz bu ne böyle?
Kimse elini kolunu sallayarak "ben bakarım" deyip alamaz. Yasal değil çünkü.
O çocuklar devlet yurduna alınmalı öncelikle, sonrasında koruyucu aile olarak sahiplenilirse olabilir ama bunun için bir sürü prosedür gerekli.

Yuva şartlarını az çok biliyoruz. Koruyucu aile olur ins. Önemli olan ayrilmamak onlar ıçin.
Koruyucu aile de olsa bu cocuklar ayrilirlar mutlaka. Cunku yurtta kalacaklar. Belki aralarindan evlatlik verilen de olacak. Koruyucu aile cocuklarin hepsine birden koruyucu aile olursa ancak belirli gunleri bir arada gecirebilirler.

Bunun farkındayım zaten. Demek istediğim böyle mağdur 4 çocuk için prosedür ne ise koruyucu aile olmak için onu yapmak isteyen birilerini haberdar etmek.

Devlet neden 4unu ayni yurda yerlestirmiyor acaba? Bir bilgim yok ama cok uzuldum. Zaten ana baba yok, o 4u bir arada olabilseydi.

Çok üzücü bi durum içim sızladı ama bunlar kedi yavrusu değilki insanlar sahiplensin mecbur devlet bakacak mecbur ayrilmak zorunda kalacaklar başka bi çözüm yolu varmidır bilemiyorum.

Koruyucu aile de olsa bu cocuklar ayrilirlar mutlaka. Cunku yurtta kalacaklar. Belki aralarindan evlatlik verilen de olacak. Koruyucu aile cocuklarin hepsine birden koruyucu aile olursa ancak belirli gunleri bir arada gecirebilirler.
Kardeşleri ayırmak nasıl bir kanun anlamadım gerçekten.

Devlet neden 4unu ayni yurda yerlestirmiyor acaba? Bir bilgim yok ama cok uzuldum. Zaten ana baba yok, o 4u bir arada olabilseydi.
Yurtta yer olup olmama durumuyla alakali tamamen. Yer varsa ayni yurda koyarlar. Ama evlatlik verilen olur iclerinde. Yasal prosedurde kimse 4 cocugu birden evlatlik alamaz. Koruyucu aile olmak icin de benzer sekilde sinirlamalar var diye biliyorum

Ha dedin mi 4 cocugu bana verirler mi ki? Proseduru tam bilen varsa yazsin. Bence yardimci olmak isteyen cikar, hele ki prosedur kolaysa...

Ama esya degil ki bu bir sen al bir ben alayim diye paylasalim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…