Hem okul hem bebek

istanbuli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
31
26
38
Selam hanımlar,
Bu benim hem ilk konum hem de ilk mesajım bu platformda. Eşimle yaklaşık beş yıldır evliyiz ve çok şükür yolunda bir evliliğimiz var. Başından beri anlaşamadığımız bir eltim var. Ki hamileyken de telefonda bana sende çocuk yok muı? diye sormuşluğu var. Biz ne kadar kibarca izah etmeye çalışsak da alttan alta bize bebekleri olmuyor muamelesi yapıldığını da görüyor ve sinir oluyorum. Biliyorum elinizden bir şey gelmez ama fikrinizi merak ettim. Yaşım oldukça genç, ama yine de böyle saçma bir yarış içinde buldum kendimi. Derslere hiç konsantre olamıyorum. Siz olsanız ne yapardınız yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
avrupada yuksek lisans yapan birine hic yakismayan dusunceler
donun ulkeye dogurun ardi ardina o zaman , hem de bol bol erkek yapin , onlari da bu zihniyetle yetistirin zira cok ihtiyacimiz var ulke olarak boyle geri kafalara
anneniz olacak yastayim belki de , ve inanilmaz kizdim size , hic yakisiyoe mu sizin egitiminizde birine bu dusunce?

ben de avrupada yuksek lisans yaptim , canimi disimi takip calistim , ne evlilik ne cocuk dusunuyordum , o yasta hadi evlenmissiniz bari once okulunuzu bitirip mesleginizi yapin , hayatta birseyler basarip sonra cocuk dusunun

Yanlış anladınız Milana hanım, ben zaten bu yarıştan rahatsız olduğumu belirttim. Bu yarışa girme gibi bir niyetim de yok. Eltim topuklu giyiyor diye topuklu bile giymeyen bir insanım. Yani bize yarışa sokabileceği her şeyden kaçınırım. O falanca yere tatile giderse gitmem vs. Şu an iyi bir hayatım var, çok sık seyahat ediyoruz, yoğun bir okul hayatım da var. Sadece benim durumumda kalan kişilerden tavsiye almak ve dışarıdan nasıl gözüktüğünü sorup kendimi biraz rahatlatmak için bu konuyu açmıştım. Niyetim bu yarışın bir parçası olmak olsaydı zaten yüksek lisansa kabul edilmek için kendimi bu denli yırtmaz ve eltime inat aylar evvel ben de gebelik yarışına dahil olurdum.

Dusunsel olarak cocuk sahibi olacak olgunlukta olmadiginizi dusunuyorum. Ayrica okul varken bebegin sirasi mi ki? Neyin yarisi bu?

Ayrıca ben asıl sizin eğitiminizde ve yaşınızda birine böyle fevri ve geri kafa vb ifadeler içeren bir mesaj yakıştıramadım. Ne gerek var böyle kızgın ifadelere gerçekten, yazılanı dikkatli okumak lazım hemen yargılamadan önce.

Sonuçta çocuk kaçmıyor ki. Sen de eşinde sağlıklı gençseniz. Evlilik hengamesini de atlatmışsınız. Gezin tozun eğlenin aklındaki şeyleri bitir hele ki Avrupada yüksek lisans yapıyorsun bırak çoluk çocuk işini. Eltinin başka senin alternatifi var mı yok mecburen çocuk yapacak o zihniyet bu. Evlen çocuk yaptın ikinci onu yaptın üç diye devam eder gider. Merak etme eltini de ikinci ne zaman diye sıkıştırıyorlardır.

Evet haklısınız :) Sanırım o da yakında ikinciye yelken açar. Maalesef insanlar böyle özel konularda başkalarının hayatına karışmaya bayılıyorlar. Zaten farkındayım, şu anki rahatlığım bir daha gelmeyecek. Kafamıza göre atlıyoruz geziyoruz. Bu arada herkes avrupa diye düşünmüş, abd'deyiz. :)

Eltinizle kendinizi kiyaslamaniz yanlis en basta .Kim nasil mutlu olcaksa o yonde kararlar alir .Takılmayın ben olsam yarim birakmam egitimi.Cunku cocuk olunca biraz hayalde kalir gibi .Bir de bu bebek gerçekten nasip isi hic dusunmedigin anda olur .O hemen hamile kalmis olabilir o rahatlik ordan geliyor .Ben hamile kalmak icin cok ugrastim ve zor süreçlerden geçtim. Daha oncesinde de bos bogazlik edip kimseye bebek sormadim hele ki su saatten sonra asla sormam insanlari kirmak da neyin nesi .Olabilir olmayabilir kimseyi ilgilendirmez.

Abd ise hiç düşünme canım kökü sizde nasıl olsa yaparsınız. Tabii ki genç anne baba olmakta önemli ama sizin için şu an bu fırsat var niye değerlendirmeyeceksin. Eltin de senle aynı şartlarda olsaydı o da çocuk degil senin yaptığını yapardı veya sen onun yerinde olsaydın çocuk olacaktı.

Bence sen eltini kıskanıyorsun..

Eltiniz sizi üzecek bir şey söylememiş. Gözünüze soktukları çocukta sizin yeğeniniz sayılıyor. Bu konularda abarttığınızı düşünüyorum.

Bebek konusuna gelince de tamamen ilişkinizdeki sevgi, saygı, bağlılık ve eşlerin bebek isteği önemli. Maddi durumunuzda yeterliyse tamamdır. Okul, iş her zaman yapabileceğim şeyler. İkişer üçer okuyoruz artık okulları. Bilgi her zaman, her yerde. Ama bebek ha diyince olmuyor. Olsa da hakettiği ilgi ve ihtiyaç için yeterli zaman ve sabır olmuyor. Eğer istiyorsanız karar verilmiş demektir bence.

Esasında eltimle bugüne gelmemizin bir mazisi var. Yani durup dururken konuşmayı kesmedik. Zaten telefon konuşmasında da ben kendisini değil kayınvalidemi aramıştım, kendi müdahil olup lafı bu konuya getirdi. Tüm bu olanlar üzerine bu tavrı eklenince art niyetli olduğunu düşünüyor insan.

Her şeyin bi sırası var.. evliliğinizin tadını çıkarın, derslerinize odaklanın.. yeri ve zamanı gelince bebişiniz olur inş..

Siz eltiyi kayınvalideyi falan boşverin. Tamam süreli laf anlatmak zor ama sizin fikriniz önemli olan. Hemen çocuk istediler erkeğe önem verdiler falan diye istemsizce bir yarış içine girmeyin. Çocuk yapmak için sebep bu olacaksa olmasın. Eğitiminizi tamamlayın.

Aileler her zaman çocuk ister. 2.yi 3.yü 4.yü ister. Hepsi erkek olsun kız ister. Kız olsun erkek ister. İkisinden de olsun bi çift daha ister. İster de ister. Çok istiyorlarsa kendileri doğursunlar.

Boşverin kimseye kulak asmayın, insanları memnun edemezsiniz , kendinizi memnun edin sadece, evet çocuk güzel hoş ama insanın elini ayağını bağlıyor , belliki eltiniz sizinde kendisi gibi evde diz kırıp oturmanızı istiyor

Taaa ABD de eltimin bu kadarcık lafına neden takıldınız ki

Klasik sende de güzel haber var mı sorusu

Madem eltinizden hoşnut değilsiniz görüşmeyin ve en önemlisi umursamayın

Benim eltim 10 dakika ötede yüzünü yıllardır görmedim bebeği onu bunu da beni hiççç ilgilendirmiyor siz km'lerce uzakta içinize kurt düşmüş

Bu arada evlendikten 4 yıl sonra çocuğum oldu kimse de çocuğun olmuyor mu imasında dahi bulunmadı, anne olduğumda yaşım 30 idi

Sizin durumunuzda birinin "ne çocuğu, önce bu tezi büyüteyim sonra doktora biter sonra da Bebek gelir" demesi ve böylelikle onları susturması lazım

Gerçekten de binlerce km uzaktayız fakat şu sosyal medya, WhatsApp yok mu? Maalesef her dakika onların haberleri bizde, bizim haberler onlarda (eşim de onlara yazıyor her şeyi). Ailem ve eşimle haberleşmek için kullanmasam hakikaten kapatırdım bu uygulamayı. Hamile mi dakikasında haberler bizde, aşeriyor mu dakikasında bize yazıyor kayınvalidemler, doğdu mu hemen o saatte fotoğraflar bizim telefonda. İnsan kendini soyutlamak istese de bu teknoloji devrinde gerçekten çok zor. Eskiden öyle miydi, ancak telefon ederseniz haberlerini alıyordunuz, şimdi bir şekilde gözünüze sokuluyor her dakika.

ben yazilani gayet iyi okudum hanimefendi
bana gore erkek xocuk meraki ger kafaliliktir
size bol erkek cocuklu bir hayat diliyorum ama lutfen bu ulkeye getirmeyin onlari da zihniyetinizi de

ben yazilani gayet iyi okudum hanimefendi
bana gore erkek xocuk meraki ger kafaliliktir
size bol erkek cocuklu bir hayat diliyorum ama lutfen bu ulkeye getirmeyin onlari da zihniyetinizi de

Ben eşimin ailesi bu kafada diyorum, siz halen daha ne diyorsunuz. Size iyi okumalar. Kendi vatandaşı olduğum ülkeye girip girmeyeceğimi de size soracak değilim. Pasaport bende istediğim zaman girer çıkarım memleketime. Sizin de Allah yardımcınız olsun bu kafayla.

Haklısınız

Ama muhtemelen benim eltimin de telefonu Watsap vs vardır

Bende numarası bile yok kimse Bebek fotosu da atmadı bu arada aramızda tartışma küslük vs olmadı

Mesafeyi ayarlayın ne bileyim elti Kv grubundan çıkın gerekirse Zaman alıyor işlerim yetişmiyor vs deyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…