Sivilceli Ciltler Hem tüylü, hem sivilceli!

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

november93

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
7
0
16
İstanbul
2012nin sonlarına doğru yüzümde tuhaf tuhaf sivilceler oluşmaya başladı. Bazıları iltihaplı bazıları ise sanki derinin içinden gibi ve kırmızı. İltihaplı olanlara sivilce ilacı sürünce geçiyordu ama diğerleri sanki daha derinden gibiydi ve bir türlü geçmiyordu. Ben de cildiyeciye göstermeye karar verdim gittiğimde kadın iyice yüzümü inceledi sonra yüzümde aşırı tüylenme olduğunu ve bu tüylenmenin sivilcelenmeye neden olabileceğini söyledi. annemin babamın tüy durumunun nasıl olduğunu sordu. -ki annemde de babamda da tüy yoktur.- Sonra bir hormon testi istedi benden. Erkeklik hormonlarımdan bazıları yüksek olabilirmiş. 3 tane hormon. biri testesteron hormonu diğeri prolaktin hormonu bir tane daha vardı adını şuanda hatırlayamıyorum ama baya uzun bir şeydi. Neyse ben yaptırdım. Testesteron ve prolaktin normal çıktı ama o adını şuanda hatırlayamadığım hormon normal değerin üzerinde çıktı. Bunu bi endokrinolojiye göster ama dahiliyeciler de bakar dedi. Özel bi hastanenin dahiliyecisine gittim. kadın o gün sinirlerimi bozdu. Önce tomografi yaptırmaya karar verdi. Sonra ay acaba MR mı yaptırsak dedi. Sivilceden nerelere geldik. Korkmaya başladım ve onun bu kararsızlığı beni rahatsız etti, ben de vazgeçtim çıktım gittim. neyse anladık ki dahiliyeciden bir şey çıkmayacak, daha sonra işin ehline endokrinoloji bolümüne gitmeye karar verdim. onda da randevu sistemi yok. erken gelen ilk sırayı kapıyor. sabah 5te hastaneye gittim. 8de açılmasına rağmen saat 5te bir sürü insan orda sırada bekliyordu. düşünün önümde 10 kişi vardı sabahın 5inde gitmeme rağmen. Endokrinoloji bölümünde değerlerimi kontrol ettiler ve o 3 hormona tekrar bakılmasını istediler. Yine 2si normal cıkarken diğeri yüksek çıktı. Başka bi 2 değere daha bakacaklarını söylediler. Muhtemelen onlar da normal çıkacak ama yine de biz bi bakalım dediler. Tekrar kan tahlili yaptırdım ve 2 değer normal çıktı. Yani kısacası benim o adını hatırlayamadığım değerimin yüksek çıkmasının tek başına hiçbir anlamı yokmuş. Nedenini bulamamışlar. Bir önem teşkil etmiyormuş. Yüzümdeki tüyler konusunda da tek çare ya iğneli epilasyon ya da doğum kontrol hapı dedi doktor. Ama doğum kontrol hapını önermiyormuş. Dengeyi bozarmış ve kilo yaparmış. Yüze de iğneli epilasyon beni korkutuyor. Sonuçta her bir tüy kökünü yakıyorlar tüy köklerinin bulunduğu gözenekler genişlemez mi ya da ne bileyim leke falan olabilir. o yüzden benim iğneli epilasyon yaptırmam da zor iş. Nasıl kurtulucam bilemiyorum. Tüm bu testler yapıldıktan sonra cilt doktoruma tekrar gittim. Değerlerde bir problem olmadığını söyledim. Bana monodoks diye bir antibiyotik ve clindoxyl adında bir krem verdi. Bitince tekrar gel duruma göre bakacağız dedi. Kullandım. Tek faydası şu oldu. Derinin altından kabaran kırmızı renkteki sivilceler söndü ama kırmızılıkları hala duruyor. Ne yapacağımı inanın hiç bilmiyorum. Bu olaylar olurken günlerce hastanelerde süründüm. 5 kere kan aldırdım. Kollarım yemyeşil oldu. Yüzümdeki tüyler için tüy sarartıcı mı kullansam diyorum. Ama onun da tüyleri beslediğini söylüyorlar, o da olmaz. Ağda yaptırsam, ı ıh... Kesin yüzümde svilcelenme yapar. Kabarır her yerim. Kolumu aldırıyorum kolumun da her tarafı sivilce içinde! Yüzümdeki sivilceler için endokrinoloji bölümüne gittiğim hastanenin dermatologuna gideceğim 26 haziranda. Bakalım bir de o baksın... Yorumlarınızı bekliyorum. Lütfen yardım edin, bir çaresi olmalı!

konuyu sivilceden tüylenme probleminin sebebini araştırmaya getirmiş
tam kaynağını bulmaya çalışması tabi çok güzel ama sen bence başa dönüp kıl köklerin neden iltihaplanıyor onu bulmaya çalış çünkü tüylenmenin sebebi bulunamamış
dermatologun sanırım kültür felan bakacaktır

doktora gittim. azro adında bi antibiyotik hap verdi. 2 tane krem verdi. birinin adı NADİXA diğeri BENZALİN. dün ilk kez 3ünü de kullandım. sabah kalktığımda bi gözümün altı şişikti. diğer gözümün biraz daha aşağısı şişikti. Ne yapıcam hiç bilmiyorum kaç saat geçti aradan surekli suyla yıkadım ama ne çare. Göz çevresine sürülmemesi gerekiyormuş. Bir de aşırı kullanımı ödem kaşıntı yapabilirmiş. Ne yapıcam? Bu ilaçları daha önce kullanan ve aynı sorunla karşılaşan varsa lütfen bana yazsın.

doktora gittim. azro adında bi antibiyotik hap verdi. 2 tane krem verdi. birinin adı NADİXA diğeri BENZALİN. dün ilk kez 3ünü de kullandım. sabah kalktığımda bi gözümün altı şişikti. diğer gözümün biraz daha aşağısı şişikti. Ne yapıcam hiç bilmiyorum kaç saat geçti aradan surekli suyla yıkadım ama ne çare. Göz çevresine sürülmemesi gerekiyormuş. Bir de aşırı kullanımı ödem kaşıntı yapabilirmiş. Ne yapıcam? Bu ilaçları daha önce kullanan ve aynı sorunla karşılaşan varsa lütfen bana yazsın.

nadixa ve benzalin kullandım ben. sizde olduğu gibi etki yapmadı bende. nadixa zaten yağlı olan cildimi parım parım parlattı. :19: bunun üstüne doktorum sadece sivilce üstüne uygulamamı önerdi kısa bir süre sonra da etkisiz olduğunu görünce kesti.
benzalin ise taö fiyaskoydu. hiçbir işe yaramadı.

nadixa ve benzalin kullandım ben. sizde olduğu gibi etki yapmadı bende. nadixa zaten yağlı olan cildimi parım parım parlattı. :19: bunun üstüne doktorum sadece sivilce üstüne uygulamamı önerdi kısa bir süre sonra da etkisiz olduğunu görünce kesti.
benzalin ise taö fiyaskoydu. hiçbir işe yaramadı.

benzalinin prospektüsünde göz çevresine ve burna uygulamayın yazıyor. ama sanırım ben biraz gözümün altına da sürdüm. ve orası şiş şuanda. yarına kadar iner mi acaba ya? evet nadixanın ben de bir şey yapacağını düşünmüyorum ama benzalinden korkuyorum. sonsuza kadar böyle kalmam herhalde? :(

benzalinin prospektüsünde göz çevresine ve burna uygulamayın yazıyor. ama sanırım ben biraz gözümün altına da sürdüm. ve orası şiş şuanda. yarına kadar iner mi acaba ya? evet nadixanın ben de bir şey yapacağını düşünmüyorum ama benzalinden korkuyorum. sonsuza kadar böyle kalmam herhalde? :(

ama zaten göz kremi dışındaki kremleri uygulamayın zaten göz altınıza. geçer büyük ihtimal. alerjik falandır belki.

Ben de aynı sorundan rahatsızdım. Doktora gittim ve de hormonal bir sorunumun olmadığını öğrendim. Sonrasında her türlü çözümü denedim ve her biri hüsranla sonuçlandı. Denediğim yöntemleri merak edenler önceden yazdığım yazılara göz gezdirebilirler.
Deneyimlerimin sonucunu özetle size aktarmak istiyorum kızlar:

1. ruaccutane
2. iğneli epilasyon

Herkeste esin sonuç verecek iki yöntem budur. Hatta ben ikisini bir arada götürdüm. Tabi ki hem dermatoloğuma da hem de iğneli epilasyon yapan kişiye danışarak.

İkisi de alanında çok uzman kişiler olduğundan kazasız belasız süreci atlattım. Üzerinden iki sene geçmesine rağmen hala çok mutluyum.

Back
X