Hem üniversite okuyup hem de memur olabilir miyim ?

Rapella

Sonsuz Aşk İloveS..
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
1.001
3
88
Konya
Merhaba kızlar,
Ben okul öncesi 2.sınıfta okuyorum ve ikinci öğretimim.
Bu yıl ortaöğretim mezunları için yapılacak olan kpss'ye girmeyi düşünüyorum fakat tanıdığım biri şuan üniversitede okuyorsun kpss'yi kazansan bile memur olamazsın dedi :26:
Acaba bu doğru mu ? üniversiteme devam ederken memur olamaz mıyım ? :44:

görümcemiğn kızı şuan hem memur hemde okuyor engel yok

ortaöğretim için yapılan sınav soruları daha kolay oluyor, akıllılık edersin sınava girmekle okulun bitince de yükseltirsin...

ortaöğretim için yapılan sınav soruları daha kolay oluyor, akıllılık edersin sınava girmekle okulun bitince de yükseltirsin...

Aynen hazırlanmaya başladım zaten, sınav eylüdeymiş o zamana kadar çok iyi çalışabilirim..
Ama ortaöğretim kpss ile hangi memurluklar olunuyor onu bilmiyorum siz biliyor musunuz acaba ?
Anadolu lisesi çıkışlıyım.

kim dedi onu ? onu bi google ile tanıştırmak gerek, ülkemizde eğitim özgürlüğü var.
Ama memur olup başka ile atanırsan, okulu dondurmak zorunda kalabilirsin.

tabi olabilirsin ama zor ve yoğun geçer,tabi çalıştığın kurum kolaylık sağlarsa şanslısın

açıktan okuyarak olur tabi ama ortaöğretimde atanmak çok zor 95 puanla atanamayan insanlar tanıyorum :50:

Son düzenleme:
Google'den araştırma yaptım ama bu konuyla ilgili yazılanlar hep 2009 ve 2010dan kalma acaba değişiş midir diye düşündüm.
Elimden geleni yapıp,gireyim atanıp atanamamak sorun değil içimde kalmasın :1:
İkinci öğretim olduğm için çok zorlanmam diye düşünmüştüm ama,bilemiyorum :17:

Canım ben hem devlet memuruyum hemde 2. öğretim üniversiteye gidiyorum. 5 ten sonra derse giriyorum. 2 de başlayan dersimde var ama müdürüm sağolsun bazen izin verdi. derslere girebildim. devamsızlık hakkımıda kullandım. 1 döenemi atlattım şimdi finallerim başladı. sınavlar için 1 saat izin verdi. gidip geliryorum. diycem o ki memur olduğunda senin müdürüne kalmış bir olay adam izin vermesse gidemessin.

Canım ben hem devlet memuruyum hemde 2. öğretim üniversiteye gidiyorum. 5 ten sonra derse giriyorum. 2 de başlayan dersimde var ama müdürüm sağolsun bazen izin verdi. derslere girebildim. devamsızlık hakkımıda kullandım. 1 döenemi atlattım şimdi finallerim başladı. sınavlar için 1 saat izin verdi. gidip geliryorum. diycem o ki memur olduğunda senin müdürüne kalmış bir olay adam izin vermesse gidemessin.

Canım yorumun için çok teşekkür ediyorum, yani iş birazcıkda şansa kalmış durumda..
Umarım herşey yolunda gider..

benim yolculukta tanıştığım bi çocuk erzurumda memurdu-ankara gazi de de 4 yıllık bir bölüm okuyordu
ayrıca sınıfımdan bi arkadaşım şehrin hapishanesinde gardiyan olarak çalışıyordu -hocalarla anlaşmış, sadece sınavlara geliyordu
bu iki örnekten diyebilirim ki evet olunabiliyo :))

evet bazı hocalarla anlaşılabiliyor. ama bizde 2 hoca vardı nuh dedi peygamber demedi. derse gireceksiniz dedi. devamsızlık hakkımı kullandım. girebildiğim derslerede girdim ve bi şekilde hallettim. ama bazı hocalarda vardı sen kıdem derece için okuyorsun dersime girmene gerek yok imza atarsın ... tabi seviniyor insan. neyse umarım senin için herşey yolunda gider...

Ben de ikinci öğretim öğrencisiyim, bizim sınıfta hem okuyup hem çalışan o kadar çok arkadaş var ki...
Başaran başarıyor, kendinize güveniyorsanız siz de başarırsınız.. :)

yanıtları okumadım ama sana kesin bilgi vereyim,

uni okurken lise mezunu olarak kpss ye giren ve aksamları calısan nobetcilik yapan insanlar var, okul ders saatleriyle cakısmadıgı surece sorun yasamazsın.

hatta boyle tanıdıgım bir kız var, cok da calıskan ve zekiydi.
okuldan biriyle anlastı, memurken hem okumus hem para biriktirmis. mezun olunca da daha onceki memuriyeti nedeniyle atanması ve sonra yer secimi vs kolay oldu şansına. o sevdigi adamla da evlendiler.
simdi ev de aldılar kredi oduyorlar, hatta işlerini gorecek kadar bir de ufak araba aldılar.
boyle calıskan becerikli insanlar ki... hayranım.

dilerim senin de hayatın en az onlar kadar guzel olur...

Back
X