Yorumunuza koca bir alkış yolluyorumEvet, derdim biziz arkadaşlarım.
Bende evlendim, ayrıldım , tek çocuğum , yalnızlık korkularım var vs vs ama nedir bu ya?
İki ilgiye iki manipülasyona kanıp neden bu adamların elinde kendimize oyuncak ediyoruz ?
Sebebi çoğumuzda çocukluktan gelen değersizlik korkusu evet ama yeter !
Arkadaşlar iki ilgiye kanmayalım, günün sonunda çok ilgili gösteren adam zaten sizle yetinmeyip başkasına da ilgi gösteriyor, öküz olan da zaten yine öküz. Aklımızı başımıza alalım. Varsa psikolojik problemlerimiz yanlış şemalarımız onlara çalışalım. Değersizlik, sorumluluk alma vs gidelim kendimizi çözelim nolur.
Sorumluluk ala ala erkekleri biz prenses yaptık, biz buldumcuk yaptık onları. Bir kadın olduğumuzu hatırlayalım artık, kimsenin bize değer vermesine gerek yok biz kendimize değer verelim. Bunların üzerine çalışalım. Bakın erkek düşmanlığı yapalım demiyorum ama diyoruz ya adam kalmadı diye e niye kalsın? Biz her problemlerini çözüyoruz iki lafa kanıyoruz her şeye katlanıyoruz adam adam olarak kalacak yer bulamıyor ki. Çok üzülüyorum artık burada okuduklarıma kendimize gelelim. Yaşadıklarımıza destek olalım bi sıyrılalım artık şu düşüncelerden nolur.
Cidden kadınların bu tavırlarına bakınca şey diyorum artık Türkiye’de erkek olmak cidden çok basit çünkü ne kadar hakaret de etsen şiddet de uygulasan aldatsan da manyak da olsan değersiz de hissettirsen seni çekecek bir kadın buluyorsun illaki…Evet, derdim biziz arkadaşlarım.
Bende evlendim, ayrıldım , tek çocuğum , yalnızlık korkularım var vs vs ama nedir bu ya?
İki ilgiye iki manipülasyona kanıp neden bu adamların elinde kendimize oyuncak ediyoruz ?
Arkadaşlar iki ilgiye kanmayalım, günün sonunda çok ilgili gösteren adam zaten sizle yetinmeyip başkasına da ilgi gösteriyor, öküz olan da zaten yine öküz. Aklımızı başımıza alalım. Varsa psikolojik problemlerimiz yanlış şemalarımız onlara çalışalım. Değersizlik, sorumluluk alma vs gidelim kendimizi çözelim nolur.
Sorumluluk ala ala erkekleri biz prenses yaptık, biz buldumcuk yaptık onları. Bir kadın olduğumuzu hatırlayalım artık, kimsenin bize değer vermesine gerek yok biz kendimize değer verelim. Bunların üzerine çalışalım. Bakın erkek düşmanlığı yapalım demiyorum ama diyoruz ya adam kalmadı diye e niye kalsın? Biz her problemlerini çözüyoruz iki lafa kanıyoruz her şeye katlanıyoruz adam adam olarak kalacak yer bulamıyor ki. Çok üzülüyorum artık burada okuduklarıma kendimize gelelim. Yaşadıklarımıza destek olalım bi sıyrılalım artık şu düşüncelerden nolur.
Evet maalesef ve bunu biz yapıyoruz şaka gibi. Sonra da adam kalmadı diye söyleniyoruz. E bıraktık mı ? Annelik yapıyoruz adamlara resmenCidden kadınların bu tavırlarına bakınca şey diyorum artık Türkiye’de erkek olmak cidden çok basit çünkü ne kadar hakaret de etsen şiddet de uygulasan aldatsan da manyak da olsan değersiz de hissettirsen seni çekecek bir kadın buluyorsun illaki…
Evet ya ! Resmen batan gemiye yolcu alınıyor. Sonra da çocuk için ayrılamıyorum, babasını özleyecekler başlıyor. Daha kendimizi iyileştirememişken bir de psikolojik olarak güçlü olmayacak çocuklar yapıyoruzBir de doğum kontrol artık lütfen öğrenilsin.
Nerede kötü giden evlilik, sorunlu eş varsa orada çok küçük, "sevgi dolu" babasından ayrılmasına kıyılamayan bir bebek. Bu konularda istisnasız korunulurken hamile kalınıyor.
Müge Anlı’nın bir lafı var. “İyi babaysa annesini memnun edecek , kıracak dizini karısının yanında oturacak” diye. Acaba gerçekten ne kadar iyi baba ? İyiyse de bir zahmet zaten canım. Tek vasfı var onu da yapsınHele de çalışıp parasını kazanan kadınlar... ezik ezik kocamdan ilgi bekliyorum ama beni dövüyor.... vs yazmıyor mu kafayı yiyorum. Dünyada tek bir erkek var sanki. Erkeksiz olsak nolacak. İlla lazım sanki döven adam. Dayak ihanet hakaret gırla ama çoğu kadın postunun sonuna şunu iliştiriyor:
Ama çocuklarına karşı çok ilgili bir baba çok merhametli bla
Türkiyedeki çoğu kadın erkeklere fazla taviz veriyor orası kesin,döv,aldat,hakaret et,iftira at,maaşını ye ne yaparsan yap orada aşkımmm diye sana koşan bir kadın var,bu değersizlik hissi bize kendi analarımızdan kalan bir miras aslında,babalarımıza nasıl davranmışlarsa bizde o şekil bir algı oluşturmuş,eski kadınları düşünün 2 çocuktan sonra yarım dünya,makyaj yok,bakım yok,parfüm yok hiçbir cazibe yok tamamen anne,eş,ev işine kendini adamış bir kadın var,birde analarımız kutsaldır diye bunu tabulaştıran bir kesim var tamamen kadınlığı reddetmiş arzularından uzaklaştırmış kadınların anne,eş,kutsal algısıyla cinsel kimliğini ötelemiş bir algı oluşturmuşlar,kimse kutsal fln değil kadınlığını unutmuş yüzüne bile bakılmayan aldatılsa bile o evden gidemeyen gitse bile yeniden bir hayat kuramayacağına emin olan bir kadın var tabiki kocasına yapışır,asıl sorun şu biz neden hala bu durumu benimseyerek ilerliyoruz biz neden erkek himayesine girmekte ısrar ediyoruz,para kazanıyorsun,ev işi yapıyorsun,çocuk yapıyorsun,eş oluyorsun ama kıyafetine karışıp kadınlar araba kullanamaz deyince üstünlük hemen ona geçiyor,herşeyi sen yap ama evi geçindiren evimizin direği etiketi hep onda olsun,bu prensesliktende ileride birşey salmayın kendinizi gidenin yerine daha iyisini bulabilirim özgüveninizi kaybetmeyin,bırakın giden gitsin siz kendinizi ihmal etmeyin,dış görünüş her şey değil demeyin özgüveninizin yarısından çoğunu görünüşünüze olan güveniniz oluşturuyor,anne ve eşten önce kadın olmayı unutmayın,kocanız aldatıyorsa başka kadınlara yapışmayın kocanızı bırakın,kocanız şiddet uyguluyorsa kaynananızı suçlamayın bunu size kocanız yapıyor,ailesine para yediriyorsa ailesini suçlamayın parayı kocanız yediriyor,bu adamlar kukla değil daha dün doğmadılar herşeyi kendileri bilerek isteyerek farkında olarak yapıyorlar kolay vazgeçin yuva seviliyorsan ve seviyorsan kutsaldır zorlamayla ilerleyen yuva kutsal değil cehennemdir,evlilik ilişki vs hepsi için geçerli bu durumlar çok taviz veriyorsunuz vermeyin.Evet, derdim biziz arkadaşlarım.
Harika, muhteşem bir tespitTürkiyedeki çoğu kadın erkeklere fazla taviz veriyor orası kesin,döv,aldat,hakaret et,iftira at,maaşını ye ne yaparsan yap orada aşkımmm diye sana koşan bir kadın var,bu değersizlik hissi bize kendi analarımızdan kalan bir miras aslında,babalarımıza nasıl davranmışlarsa bizde o şekil bir algı oluşturmuş,eski kadınları düşünün 2 çocuktan sonra yarım dünya,makyaj yok,bakım yok,parfüm yok hiçbir cazibe yok tamamen anne,eş,ev işine kendini adamış bir kadın var,birde analarımız kutsaldır diye bunu tabulaştıran bir kesim var tamamen kadınlığı reddetmiş arzularından uzaklaştırmış kadınların anne,eş,kutsal algısıyla cinsel kimliğini ötelemiş bir algı oluşturmuşlar,kimse kutsal fln değil kadınlığını unutmuş yüzüne bile bakılmayan aldatılsa bile o evden gidemeyen gitse bile yeniden bir hayat kuramayacağına emin olan bir kadın var tabiki kocasına yapışır,asıl sorun şu biz neden hala bu durumu benimseyerek ilerliyoruz biz neden erkek himayesine girmekte ısrar ediyoruz,para kazanıyorsun,ev işi yapıyorsun,çocuk yapıyorsun,eş oluyorsun ama kıyafetine karışıp kadınlar araba kullanamaz deyince üstünlük hemen ona geçiyor,herşeyi sen yap ama evi geçindiren evimizin direği etiketi hep onda olsun,bu prensesliktende ileride birşey salmayın kendinizi gidenin yerine daha iyisini bulabilirim özgüveninizi kaybetmeyin,bırakın giden gitsin siz kendinizi ihmal etmeyin,dış görünüş her şey değil demeyin özgüveninizin yarısından çoğunu görünüşünüze olan güveniniz oluşturuyor,anne ve eşten önce kadın olmayı unutmayın,kocanız aldatıyorsa başka kadınlara yapışmayın kocanızı bırakın,kocanız şiddet uyguluyorsa kaynananızı suçlamayın bunu size kocanız yapıyor,ailesine para yediriyorsa ailesini suçlamayın parayı kocanız yediriyor,bu adamlar kukla değil daha dün doğmadılar herşeyi kendileri bilerek isteyerek farkında olarak yapıyorlar kolay vazgeçin yuva seviliyorsan ve seviyorsan kutsaldır zorlamayla ilerleyen yuva kutsal değil cehennemdir,evlilik ilişki vs hepsi için geçerli bu durumlar çok taviz veriyorsunuz vermeyin.
Çok güzelmişİki ilgiye kanmayın deyince aklıma gelen o sahne
niyeyse hep kadınlar kıyamıyorBir de doğum kontrol artık lütfen öğrenilsin.
Nerede kötü giden evlilik, sorunlu eş varsa orada çok küçük, "sevgi dolu" babasından ayrılmasına kıyılamayan bir bebek. Bu konularda istisnasız korunulurken hamile kalınıyor.
Bunu da biz yaptık işte.Eskiden erkekler bir kadınla birlikte olmak için elde edebilmek için çaba gösterirlerdi şimdi çok kolay ulaşabildikleri için o olmazsa başkası olur kafasındalar artık...
Çok klasik ama gerçekten önce kendimizi sevmeliyiz bize bu değil hep fedakarlık öğretildiği için yanlış ilişkilerin içine giriyoruzÇok doğru diyorsunuz kendimde de bu problem var şuan burada yapılan yorumlar ve bu konu beni bi silkeledi bugün.
Tam ağladığım bi anda kalbim paramparçayken bi gireyim bişeyler okuyayım kafam dağılsın dediğim anda bu yazı çıktı karşıma sanki benım için yazılmış gibi geldiEvet, derdim biziz arkadaşlarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?