Hemşirelik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayatımda en büyük şansım türkiyrnin en büyük hastanesinde staj yapmak oldu. Acil diyalizdeydim. O kadar çok iyilerdiki mesleği seviyordum sayelerinde daha çok aşık oldum. Daha ikinci haftamda bade gel sen yap bade gel sen aç (diyalizde damaryolu değil fistüller vardır sağlıkçılar bilir) harika şeyler öğrendim hepsinden. Daha daha konuşur görüşürüz. Ondam sonraki staj yerim tam bir faciaydı sürekli yargılamalar cahil gibi görmeler neler neler. Psikolojimi etkilemişti. Diyeceğim şu ki sorun mesleği yapamaman değil çalıştığın hastane ve iş arkadaşların olabilir. Bunun ayrımını iyi yapmalısın. Sanıyorumki özelde çalışıyordun?

Allah aşkına yapmayın, dünyaya bazı sağlık sorunlarıyla gelmiş minicik bebeklerden bahsediyoruz bayan damar yolu bile açamıyorum diyor, o bebekler emin ellere mi teslim şimdi yani. Tecrübe gerekiyorsa o tecrübeyi başka birimlerde kazanacak küçücük bebeklerin üzerinde değil
Bebek anatomisiyle yetişkin anatomisi aynı mı sizce? Yetişkinle alakası yok yenidoğanın burasi başlı başına kendine has bir birim. Sapla samanı ayırt etmeden bebeklerin canı yanmasın diyorsunuz ama o girişimleri yapabilmek için deneyim lazım. Bebekte değil de makette mi öğrenecek? Tüm hemsireler hasta üzerinde öğrenir hemen kendinize ay kobay oldum demek çok yanlış sanki ameliyat ediyorlar gibi tepki veriyorsunuz.

Yaparsınız okuldan mezun olduğunuzda göre bu işi yapabilecek kapasitede sizde var demektir . Azcık kendinize güvenin.
Ama eğer işi sevmiyorsanız da kendinize baska alan seçebilirsiniz.

Emin eller dediğiniz nedir ki? Tüm hemşireler sadece tansiyon ölçmüyor muydu? O bebeklere ne yapiyor ki hemşireler? Bebekler yeni doğan ünitesinde kendi kendini tedavi ediyorlar ya hani. Emin eller kim oluyor o zaman?
Ne dediğimi gayet iyi anladınız bence

Neyse siz kendinizi bebeğinizi kobay olarak kullandırabilirsiniz tıp için sonuçta herşey, ben böyle bişeyle karşılaşırsak tepkim farklı olur. Herkese iyi günler :işsiz:

Valla geçen hastanedeyim orda bir kıza kan almasını söylediler uğraştı damar bulamadı sağ kola baktı yok sola baktı yok nasıl canım acıdı diğer hemşire s az niyesi de yaptı kendimi kobay hissettirdi bana öyle olacaksa hiç yspmayın
Siz, kendi üzerinizde tahammül edemiyorsunuz kendimi kobay gibi hissettim diyorsunuz minicik bebekten bahsediliyor konuda. Bence konu sahibi doğru bir karar verdi istifa ederek zira her mesleği herkes yapamaz

Hemşirelik mezunu olabilr bir ay da eğitim görüp sertifika alıyor acaba siz mesleği sevmiyorsa o yüzden öğrenme isteğiniz olmamis olabilir mi ben hem kolej hem üniveresiye mezunuyum hem yetişkin hem de çocuk yatan bir serviste tek başıma nöbet tutuyorum 24 saat seviyorum ve bana ne intranet ne tedavi ne bakım zor geliyor ki artık ven hastaların sonuçlarını bile takip ediyorum bu bana aşırı doyum sağlıyor. Sevmiyorsanız yapmayın derim çünkü hem size eziyet hemde hastaya.

Evet eminim çok sevinmişlerdir.
Kadınlar yol gösterdi sana burda. Dil dökmüşler sen diğer yolu tercih ettin. Kendine güven dediler. Bölüm değiştir dediler. Üzmek istemem seni ama şimdi başkalarını suçlamamak gerek.

Kolay olmamıştır okumak emek vermek kolay bişey değil. Ama karakterine uygun değilmiş demek ki.

Sitemizin meslek taşlama saatine hoşgeldiniz.

Bugünkü mesleğimiz Hemşirelik.

Hanımlar hayırdır ne oluyor? Doktorlar öğretmenler bitti sıra hemşirelere mi geldi?

Her mesleğin iyisi de vardır kötüsü de ama direkt bodoslama dalıp bir mesleği tümden küçümsemek hoş olmuyor, herkes yazdıklarına dikkat etsin.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X