Gayet temiz bi hemsireydi eller fln piril piril ama mikrop bu yani bi de hastane ortami allah korusun bin tane kotu hastalik var ama dediginiz gbi o da dusuk ihtimalyani aslında haklısınız ama onda açık bi yara olacak, hastalık olacak, mikrop açıkta yaşamaya elverişli olacak vs vs. uzun iş.
ama dediğiniz gibi gerek yokmuş yani damar yolu açtıktan hemen sonra da bandı açabilirdi belki. pratik olsun diye bu yolu seçmiş.
Yok elinde hic bisey yoktu. Ben hani hastane ortami elinde bi mikrop olabilir dye endiselendim ama heralde kendi sagliklari icin bi dezenfekte ediyolardir elleriniAslında öyle yapmaması gerekirdi ama bisey olmaz canim elinde yara olmadıktan sonra endişenlenme..!!
Bu ozel hastaneydi kimse yoktu valla bnden baska o an.O kadar pratik olmak zorundalar ki özellikle acil hemşiresi artık ne yapacaklarını şaşırıyorlar..
Eldiven hemsireyi korur sizi degil yani eldiven olmasinin hic bir anlami yok zaten kan alirken de kanaldigi yeri sildikten sonra fark etmez...ayrica sanslisinz ki o lastikten yokmus surekli kullanildigi icin pis oldugunu dusunurum ve kendime her zaman eldivenle baglamalarinj isterimOo bayağı dikkatlisiniz ama bir şey olacağını sanmıyorum.
Ben hastanede kan verirken hemşire eldiven takmadı o kolu sıkan hortum da yokmuş onun yerine eldiven bağladı eldivensiz başka hastaya gitti sonra ve muhtemelen elini yıkamadı bana da öyle elini yıkamadan gelmiş olabilir eldivenle damar yolu bulmak zor oluyormuş
Oyle bir anlattiniz ki baska hastadan alip sana yapirtirdi sandim bir ara. Bir hemsore olatak sana nöbetten sesleniyorum 27 hastaya tek basima bakıyorum. Aksam dortten sonra yedi tane damar yolu actim en az 100 tane venoz yoldan tedavi yaptim. Hic aklima gelmemisti banti elime yapistirio sonra hastaya yapistirmak. Genelde bizim kiler bacaklarına falan yapistirirlar. Senin ki yine iyiymis. Bir sikinti olmaz emin olabilirsin. Luzumsiz bir davraniz gidrkren kes. Turnike yi cekince de banti ac hic bir kolayligi yok ki eline yapistirmasinin.Mrb kizlar. Bugun hastanedeydim damar yolu acildi bi ilac icin. Neyse hemsire damaryolunu cikarirken yapistircagi yara bandini elinin uzerine hazir koymus yapistirdi o an farkedemedim snra hemen cikardim. Islak mendille sildim. Yani elinde mikrop olabilir bunu onceden yapistirmaya ne gerek var direkt bana yapistr dimi. Cok tedirgin oldum kanamadi damar yolu ama bi delik oluyo sonucta bulasici bi mikrop hastalik bulasir mi bilemedim. Hemsirenin eli temizdir neticede insan kendi sagligina dikkat eder ama cok tedirgin oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?