henüz orta bile olmayan bebeğim ve kayınvalideciğimm...

happygelin

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
43
1
18
İstanbul
bu k.v ler hep mi böle banamı denk geldi yoksa. henuz hamıle fln değilim dşünüyoruz ama olmadan kımseye sölemeyı dusunmuyorum. neyse sureklı bırılerı sordugunda gelınde bebek varmı fln dıye yokk anamm sızın gıbı hamaratmı yok biçare bilmem ne şakayla karısık saydırıyo bana neyse cok takılmıyodum bunlara son zamanda artık öle seler sölüyoki ben bıraz zayıf bı ınsanım neymıs ben hamıle kalsam benım doğurcagım cocuk mınncaık olurmus 1 kılo anca doğururmusum töbeeonun yıgenı 4 kılo dogurmuss yokk bundan bısey olmazmıs her gun bunlar bı hamılelık konusu acıldıgında bolee sınırımı cok bozuyo kötü karsılk vermısyorumm allah bılır sağlıklı olsun kılo onemlı dııl dıorum komsunun torunu oldu burda 1 bucuk kılo dodu 7 aylık dogdu onunla dalga gecıo kasık kadarmısta o kızda cok zayıfmısta bende dogursam ondan farklı olmazmıstaa off hamıle kalsam bıle solemicem b kadına hıc bıseyy sımdıden boleyse herseye karısırr allahım hayırlısını versın zaten evımden cıkmıyolar gece gunduz bebek yapmaya vakıt bırakmıyolarkı bıze inş olurda olursa bebeğim sağlıklı olsun şöle kilosuda ıyı olsunda bu laflarını hatırlatım onaa

Canım bencede bebek düşündüğünüzü kimseye söyleme. Çünkü bu sefer sürekli insanların hani bebek yokmu daha v.s.soruları ile karşı karşıya kalıcaksın. Eğer bu durumun stresine girersen yumurtlama düzenin bile bozulur. Soran olursa eğer biz böyle iyiyiz şimdi Allah nasip ettiğinde olur de olunca duysun herkes. Kayınvalidenin söylediklerine de hiç üzülme. Kadının zayıflığının bebeğin kilosu ile hiç alakası yok. Benim bir arkadaşım hamileliği boyunca 9 kilo aldı 3,500 kilo bebek doğurdu. Bir arkadaşımda tam 22 kilo aldı hamileliğinde bebeği 2.800 doğdu. Sen sonuçta hamile kaldığında tabikii yemene, içmene kendine dikkat ediceksin, bebeğini en güzel şekilde besliyceksin. Kayınvalidenin seni kızdırmaya çalıştığı belli. Bence duymazdan gel hiç canını sıkma. İnşallah hayırlısıyla en kısa zamanda hamile kalırsın ve sağlıklı bir bebeğin olur canım.

Boşver takma canım bu sözler hep olur. Allah sağlık versin kilo sağlık göstergesi değil zayıf doğarsa da kaynanan laf edecek diye moralini bozma. Yemene içmene dikkat et yeter. Ben 2 kilo doğmuşum gayette sağlıklıymışım yani. Allah hayırlısını hayırlı zamanda versin sen doldurma kendini kimseye bebeğini beğendirmek zorunda değilsin. Çocuğun zayıf doğabilir, bünyesi gereği kilo almayabilir olabilir yani ama bu sağlıksız olacağı anlamı gelmez gül geç. Bende minyon tipliyim zayıfım belki kilolu doğurucam bilemeyiz ki benim gibi minyon olan bir arkadaşım vardı 3.700 kilo çocuk doğurdu. Kiloya takılmayın hele birilerinin ağzını kapamak için takıntı yapmayın.

hiç takma ben de aynı şeyleri yaşadım sen çok zayıfsın çocuğunda zayıf olur dediler 45 kilo ile
hamile kaldım 4kilo oldu bebeğim onun zayıflıkla alakası yok hatta bana

Sen çok zayıfsın senin bebeğin düşer bile dediler.hiç umursama kendini
Üzdüğünle kalırsın.

kaynananın ağzının payını ver, sussun artık düşük çene
milleti kınayıp durmasın, allah korusun faturası size çıkar sonra.
koskoca kadının hiç derdi yok uğraştığı şeylere bak yaa.

yeşil dev misin sen 15 kiloluk çocuk doğurcan
tövbe yarabım yaaa...sanki 1 kilo doğan çocuk büyümüyor cehalet başa bela.

Son düzenleme:

Canım sen ne kadardır evlisin ? yani yeniyse ve yaşında müsaitse biraz erteleye bilirsin bebeği.. en azından araya biraz mesafe koymanı tavsiye ederim. her gün her gün dip dibe olursan daha çok laf işitirsin huzur da bulamazsın. bebeğin olsa rahat da büyütemezsin.. tabii bu söylediklerim benim görüşüm , sen ne düşünürsün bilemem..

bendede var bitane ama ben hic tinlamiyorum takma cnm umursama. kimseyle bebek olayini konusma.tipik kv de iste orumcem kafali bunlar cahillik diz boyu muhatap almaya degmez inan duyma gorme en iyisi bu...

benim çocuğum sağlıklı olmayacakmış dediğine göre moralm bozuldu çocuk doğurmayı da düşünmüyorum çocuk istemiyorum zaten korunuyoruz sürekli de görsün bakalım dumuru. belki o zaman canını sıkmaktan vazgeçer

aman tamamen cahilce konuşmalar. eskiler kadının zayıf olanını makbul bulmaz. kaldı kilolu insanların hamileliklerinin daha zor geçtiğini bilmiyorlar.
o ne yapmış bu ne yapmış bırak konuşup dursunlar.. ne kadar zayıf o kadar iyi hamile kalmadan.

boş teneke çok tangırdar derler senin kv o hesap
ayrıca kötü kalpli prematüre doğan bi bebekle dalga geçilmez dua edilir kimbilir annesi babası ne sıkıntılar çekti, kardeşim 4.5 kilo doğdu ama annemde şeker vardı öylesi daha mı iyi

Aman zayıf olursun cocuk zayıf olur tasıyamazsın derler

Kilolu olursun bu cocuk doguramaz kilodan derler

Cocuk zayıf olur bakamıyor derler

Kilolu olur obez bu çocuk derler

Esmer olur nıye sarısın olmadı derler

Sarısın olur nıye esmer olmadı

Kız olur nıye erkek olmadı

Erkek olur nıye kız olmadı

O yuzden bırak boş boş konussunlar sanmakı bitecek lafları

Daha ıyı gunlerın sımdıden boyle uzulme herkese gülerek haddini bildir

kayınvalideniz ne kadar kötü niyetli bir insan yazıklar olsun. başkasının el kadar küçücük doğan masum bebeğiyle mi dalga geçiyor kızmayın ama çok terbiyesizmiş yazık 7 aylık ve kilosu düşük doğan bebeklerin bırakın ailelerinin neler çektiğini o masum sabiler neler çekiyor hastanelerde. sürekli bağışıklıkları düşük olduğu için aileler kendini hasta olmasın diye heba ediyor. sinirlerim bozuldu kayınvalidenizin tavrına ziniyeti ne bozukmuş. damızlık inek doğurmuyor sonuçta bebek doğuyor insan kilosu yüksek düşük ona n neyse

gerçekten bana böle konuştugunu kımseye arkadaslarıma bıle soleyemem burda içimi döktümm yorumlarınız desteklerınız ıcın sağolunn. zten o öle konustukça hiç muhatap olmuyorum çirkefl biri diilim ama insan sonradan nasıl çirkef edilir bunlarda görüyorumm birinin çocugu zayıf olur aman ne yiyoki ne olsun birininkii şişman olsunn aygır etmiş çocugu olur ben görmediğim şeyleri gördüm bunlarda allah bana ve benım gibi olanlara sabır versın

kaynana böyledir illa gelini doğurtacak illa oğulcuğunun tohumu serpilsin önce fidan sonra ağaç olsun ister..çocuğun olmazsa hemen doğurtkan bir kız arayışı içine girerler..sana iğneleyici laflar sokarlar..kendi gelinmiş doğurmuş yaaa ister sende doğur..ammaaaa kızı olsaydın asla senden böyle bir zahmete girmene gönlü razı gelmez ısrar etmezdi..
sende söylesene evden gidinde çocuk yapmaya müsait olalım diye..

aynen öle kendı kızını evlenmeye bıle koymuyo ne isı var kocayla gidip onların kahrınımı ceksın dıo. ona sorarsann o kımseye karısmıyoo cok anlayıslık bı kayınvalide dısardan goren herkeste ole der hemde yası cok gencc kendıde ole yasamıs benı anlamasını beklıyodum evlenmeden oncede hep ole dıodu yok ben karısmam ben yasamadım geldım bı ton ınsanın ıcıne dustum bızım bı özelımız olmadı aynen bunları soluyodu ama sımdı bızde özel bırakmadı hıc umrumda bıle olmuyo onklar ıcerde oturuyoken ben çekip yatıyorum kocamda koltukta uyuyakalıyo ayy kopun sımdı sonra gelıp benı kaldırıyo kocan uyudu cocuk koltukta usur :) bende gelsın yatana yatsın banane dıorum bızı uyutup oğlunuda yatana yatırıp ole çekiliyo dairesine aynen yasadım bunu yanı

hiiiiiiççç kafana takma şekerim
benim kv dede aynıydı ben hamileyken kıskançlığından kendi kızıda benden bir ay sora hamile kaldı
ve hamileliğimde ben çok fazla kilo almazken kendi kızı yarım dünya gibi geziyordu
kaynana sürekli bana diyodu senin doğuracağın çocuk aynı kedi yavrusu gibi olur işte senin çocuk ancak yarım kilo doğar bilmem ne bilmem ne
ama zaman geçti doğum yaptım çocuğum 3.350 gr doğdu
şimdi ise görümcemle çocuklarımızın aralarında sadece 15 gün olmasına rağmen onun çocuğunun boyu benim kızımın omuz hizasında ve kilosuda ancak yarısı kadar
sana diyeceğim şey bu lüzumsuz insanları kaale alıpta moralini bozma

Ben de oldum olası zayıf bir insanım.
Ama iki çocuğum da maşallah 3 kilonun üzerinde doğdular.

Hiç canını sıkma.

Gül geç...

canım inan takmaya değmez. Bu eski basmakalıp bir düşünce. Allah sağlık sıhhat versin. Ayrıca paylaşmaman da en doğrusu olur bebek sürecini

cahilliğini nasıl ilan edeceğini şaşırmış kadın yazık....
takılma boşveeerr...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…