Ben kendimin pisliğini zor topluyorum, bir de adamınkini toplamak? Çekilir dert değil, hiç de katlanamazdım yani.
Burada paragraf paragraf eşimi övmeyeyim, tipik bir başak olduğunu ve bazen beni sıkacak kadar titizlenebildiğini söylesem yeter sanırım.
Oğlumu da, kendi kçını toplamayı öğrenecek şekilde yetiştirmeye çalışıyorum elimden geldiğince; 3 yaşını yeni dolduracak bebe, yemek yapmayı öğreniyor, şaka gibi. Hiç uzak tutmuyorum, sen anlamazsın-küçüksün, erkeksin vb. hiçbir şey demiyorum, gel oğlum beraber yapalım, sen de öğren büyüyünce kendi yemeğini pişir tamam mı diyorum, tamam diyor, bir yemeğe soğan-yağ-tuz-salça-domates mutlaka gireceğini şu yaşında biliyor, oturup fasulye filan kırıyor benle, krebini yaparken ununu-sütünü kendisi kucaklayıp benim kontrolümde katıyor, çamaşırı asarken, benle beraber balkona çıkıp kurutma demirine kendi boyuna göre olanları diziyor, iç çamaşırı asma işleri, çamaşır-bulaşık makinasının ayarını yapıp tuşuna basma, kedimizin mamasını verme, oyuncaklarını toplama, çekmecesine katladığım zıbınlarını yerleştirme görevi vb. hepsi oğlumda.
Geçende denk geldi, tlcde Temizlik Avcıları programını izledim, utandım. 5 erkek çocuk, affedersin köpek bağlasan durmaz hale getirmişler yaşadıkları evi. Bu insanlar koskoca üni. öğrencisi, ama erkek çocuk diye hiçbir şey öğretmemişler, bunlar da yayılmış. Makarnalar kurtlu, 2-3 aylık çöpler birikmiş. İnsanın biraz kendine, yaşadığı yere saygısı olur da en azından minimum bir düzen tutturur, o da yok. Alışmışlar her şeyin anaları tarafından ayaklarına getirilmesine, 20-21 yaşındaki kazık kadar adamlar, daha gtlerindeki kirli donla temiz donu birbirinden ayıracak kapasitede değil, kirli-temiz tüm çamaşırlar birbirine karışık hallerde, yerlerde...
Acıdım, vallahi gelecekteki eşlerine acıdım. Ne büyük kötülük, her şeyi bu erkek çocukların ayağına getirip iyilik yapıyorum zanneden annelerin de aklına edeyim. Kendi hizmetçiliğini, el kızına devrederek onların da haklarına giren; asalak nesil yetiştiren, kendi oğullarını da başkasının tertibine muhtaç hale getiren tipler bunlar.
Çekilir dert değil, iyi düşünün. Şahsen ben bu açıdan kayın valideme çok müteşekkirim, helal olsun kadına, pırıl pırıl, benden temiz-tertipli bir erkek evlat yetiştirmiş, gelini olarak duacısıyım, yolundan da gidiyor, oğlumu da onun evladını yetiştirdiği gibi yetiştirmeye çalışıyorum.