Hep başkasının başına gelir sanırdım...

ah canım benim... henüz evli değilim ama cocuklara o kdr düşkünümki... inan anlayabiliyorum çocuk özlemini......

inşallah senle ikimiz vakti zamanı gelince burda bebeklerimiz için yaptığımız güzel şeyleri paylaşırız.. sana hep dua edeceğim.. Rabbimize sığın oldu mu.. Rabbimizden iste...

kendini asla bırakma.. doktoruna danış, tıp bu konuda epey ilerledi.. İçime doğuyo bak sen cok şrin bi anne olacaksın inşallah.... Dua edelim bol bol...

Hiç kafana takma yanılmıyorsam geçen sene kadın kısırlığında zaten çok ilerledi tıp erkek kısırlığına kesin çözüm hiç olmayacak erkeklerin bile çocuğu olacak diye bir haber dinlemiştim tıp teknoloji o kadar ilerledi ki zaten çevrende sen de görmüşsündür umudu kesenlerin tedaviden vazgeçenlerin evlatlık alanların yıllar sonra çocukları oluyor çok yakın çevremde biri teyzemin kızı biri diğer teyzemin gelini yine amcamın gelini bir komşum da yine 12 yıl sonra çocuk sahibi oldu senin çevrende de vardır mutlaka üzülme desek de üzüleceksin ama kocanın senin desteğine ihtiyacı var ona belli en azından beraber aşacağınız destek olacağını göster wah aman diye yana yakıla dolaşırsan evliliğinde çok daha büyük sorunlar çıkar allah korusun allah yardımcınız olsun

canım soyle bir gezinirkn konunu okudum. boyle bir konuyu daha once de okumustum. hic spermi yoktu arkadasın esinin de. ama sonra tup bebek yontemi ile cocukları oldu.3 tane sperm mi bulmuslardı ne. o kadar az yani. hic uzulme. gebelik bolumunde her yerde iyice tara. konunu orada da ac ama baslık acıklayıcı olsun. yani esimde sperm sayısı sıfırmıs. yardım falan diye.

eminim basından gecenler yazacaktr. Allah yardımcınız olsun. uzulme tıp ilerledi. ölümden baska herseyin caresi var. Allah cok ugrastırmasın insallah.

Hepinize tek teş teşekkür ederim yazdıklarınızı okudum hepiniz öyle güzel şeyler yazmışsınız ki... Benim için içten dua edecekleri düşünmek bile benim çok duygulandırdı. Hepsini biliyorum arkadaşlar Allahtan geldi yaşayıp göreceklerimiz varmış asla zaten isyan etmiyorum neden ben demiyorum sadece yeni öğrendim ve tabi bu benim için şok oldu. Eşime rabbim can sağlığı versin yuvamın huzuru eksik olmasın onu da atlatacağız inşallah.
Daha geçenlerde bir toplumda bir bayan gördü beni ay bu ne güzellik şu güzelliğe bak allah sana senin gibi güzel bir de bebek versin dedi.. Şimdi düşünüyorum da güzelsin çirkinsin zenginsin fakirsin bunların hiç önemi yok ki.. Her insan hayatta bir sınavdan geçer diye düşünyorum benim sınavım da bu oldu. Hep derdim her istediğim oluyor ben neyle sınanıcam diye.
Rabbim dermansız dertler vermesin o bize dert verdi ki biz de çaresini arayıp bulalım.

Ben burada çok yanlızım eşimden başka desteğim yok. Annemle konuşuyorum telefonda artık İstanbula çıkıp gelmeniz için engel yok(bilenler olur eşim İstanbula gitmek istiyor benim ailem orada burada aile işinde huzursuz bırakıp gitmek istiyorduk düşünüyorduk.) diyor borcunuzu bitirin ondan sonra doğru buraya diyor. eşin burada iş kursun hep sen de işine gir ben zaten yanında desteğin olurum ölene kadar arkandayım dedi canım annem bana. Burada başlarız tedavine dedi. Anneme diyorum ki anne benim İstanbula gelme sebebim bu mu olacaktı bunu mu bahane edecektim. Ahh ahhh annemsiz burada bu sıkıntı bana ağır geliyor canım annnemi istiyorum ben... Borcumuz bitsin herşeyimi toplayım beni benimsemeyen sahipsiz bırakan yanlızlığımı daha da pekiştiren bu insanlardan kaçıp gidicem....

Son düzenleme:
Üzülme kardeş, Allah isterse neler olmaz ki...

Ben de bir sağlıkçıyım ve ister istemez herşeye bilimsel gözle bakıyoruz. Yani değerler önemlidir bizim için, her ne kadar dua da önemli olsa ...

fakat bazen duyduğumuz şeyler bizi inandığımız bilim konusunda ciddi olarak şüpheye düşürüyor. 2 ay önce yaşadığım olay gibi... Nişanlandım 2 ay önce, o gün görümcelerim ve kayınvalidelerim bizde kaldı. Ertesi gün memlekete gittiler. Sbah kahvaltıdan sonra konuşuyorduk. Görümcemin anlattığı olay tüylerimi ürpetti resmen. Kendisinin yumurtalıklarında hiç yumurta faaliyeti yokmuş. Doktor çocuk sahibi olamazsınız demiş haklı olarak, çünkü ortada yumurta yok. Fakat nasıl olmuşsa duayla bir oğlan çocukları olmuş cidden şok oldum duyunca. Sizin durumunuzda sperm yine oluşturulabilir, lakin yumurta sayısı bellidir ve zamanla azalır. sonradan yeni oluşmaya başlaması mümkün değildir diye biliyorum. Gerçekten çok şaşırmıştım. Bu yüzden sizde ümidinizi yitirmeyin, dua edin ve fiili olarak da ne yapılması gerekiyorsa -tedavi anlamında - yapın. Allah hayırlı evlat nasip etsin...

canım RABBİM hayırlısıyla anne olmayı nasip eder inşallah....geçen gün bebeği olmayan bir arkadaşım eşinin sabah akşam aç karnına bir yemek kaşığı keçi boynuzu pekmezi yediğini ve sperm sayısında çoğalma olduğunu söylediii...umarım bu bilgi işine yarar...

Yıllar önce rahmetli Sakıp Sabancının bir röportajını izlemiştim orda diyorki keşke zengin olmasaydım yeterki çocuğum sağlıklı olsaydı.Yani rabbim muhakkak kullarını sınıyor onuda evlatlarından yana sınamış Bu dünyada dertsiz insan yok gibi Ben hiç adet olamıyorum ilk adet olduğum dönemden beri kullanmadığım ilaç kalmadı düşün doğum kontrol hapları adet olamayanlar için bire birdir ben onları içtiğim halde adet görmüyorum bende ümidimi kesmiştim adet olmuyorum+eşim varikosel ve ben 3 yılın sonunda hamile kaldım ve adet olmadığım için hamile olduğumun bile farkında değilim düşün 3 aylık olmuş ben öyle öğrendim şükür şimdi 7 yaşında bir oğlum var o yüzden sana tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle hayatını çocuğa bağlama kafandan sil at ben hiç oturupta ahlanıp vahlanmadım hiç bir şekilde hiç düşünmedim bile vardır bundada bir şey dedik eşimle gezdik eğlendik hayatın sonu değil bana göre rabbim ol dedikten sonra gerisi boş bence Ayrıca şunuda belirteyim tedavide olmadım benimki tam bir mucize

Son düzenleme:

allah bağışlasın canım ne mutlu size çok sevindim hayırlı evlat olsun inşallah. Yok yok inanıyorum rabbim vericek ondan ümit kesilmez ki hiç bir zaman. Güçlüyüm dimdik ayaktayım dünyanın sonu değil herşeyde bir hayır vardır. Benhep hayatta son dakika golü attım lisede takıntılı geçtim üniversite de bütünlemelere kalacağımı düşündüm son dakika sıyırdım kenardan ne bileyim hep işlerim rast gitmiştir hep de son dakika golüyle.. bu da öyle oacak son dakika golü atıcaz tüp bebeğimiz de tutacak yüzümüz gülecek rabbimin izniyle

sabah aç karnınıa pekmezi deniycem evde macun pekmez keçiboynuzu pekmezi var aldık dün saol arkadaşım

Allahım size hayırlı sağlıklı bir evlat nasip etsin inş. Ve bunda da bir hayır deyin tevekkül edin çokça...
Çok yakın bir arkadaşım, 5 senelik evliydi... Çocuğunuz olmaz normal yoldan, ancak tüp bebek ile olabilir oda belki demiş doktorlar... Yine de 5 sene beklemişlerdi ya nasip diye.... Artık baktılar olmuyor tüp bebek başvurusu için hastaneye gdiyorlar... 3 haftalık hamile oldugunu orda öğrendi... O anki sevinci siz tahmin edin artık...
Rabbim ol dedimi neler olmaz ki....Sabredenlerden olursunuz inş. şu mübarek günlerde, bol bol dua edin, edelim... Kalın sağlıcakla...

amin inşallah... ne büyük sevinç yaşamışlardır tahmin edebiliyorum... hayat acısıyla tatlısıyla güzel... Rabbime dönüp benim büyük derdim var demiyorum, derdime dönüp benim büyükkkkk ALLAHIM var diyorum

ümidinizi kaybetmeyin moralinizi yüksek tutun artık tıp çpk gelişti herşeye çare bulunuyor
yeter ki sizde inanın ve Allaha güvenin sığının

sabah aç karnınıa pekmezi deniycem evde macun pekmez keçiboynuzu pekmezi var aldık dün saol arkadaşım

canım benim ısrarla msjımı alıntı yapıp tekrar yazıyorum....pekmez falan muhakkak faydası olur ama kesin çözümü olmaz....
Ailen istanbuldaymış orda da teoman cem kadıoğlu var...
teoman bey direk teseyi ve tüp bebeği savunuyor
kaan aydos önce ilaç tedavisi sonra tese ve tüp bebek diyor....
kaan aydosun tedavisi ile çok kişi doğal yoldan hamile........

teoman cem kadıoğlu hangi hastanede istanbulda? kaan aydos aklımda

canım sakın moralını bozma ben kendımden ornek verıyım sana bende pko var ve tedavı olmadan cocuk olma ıhtımalı dusuktu o sırada doktor senın gibi esımden sperm testı ıstedı ve şok olduk bızde toplam sperm sayısına gore hızlı sperm nerdeyse 0 denecek kadar azdı doktor esıme 3 ay kullanması ıcın proxeed plus verdı vıtamın 3 ay kullan gel dedı bende bu sure ıcerısınde glıfor kullanıyorum pko ıcın nede olsa 3 ay sonra tedavıye baslıcaz dıye bız hıc umursamadık ve esımın bu vıtamını kullanırken 2. ayında hamıle kalmısım doktorlar ınanamadı bızde ınanamadık ogrendıgımde 2 aylık hamıleymısım adetlerım hep gecıktıgı ıcın hıc farketmedım tabı ogrendıgımde karnımda ölmüş bebek ve kürtaj oldum cunkı ıgne vuruldum antibiyotik kullandım o sürede farkında olmadan ama olmaz dıye bırsey yok Allah ıstedıkten sonra yoktan var eden biliyorsun...

birbirinize kenetlenmişsiniz,Allahım dualarınızıda kabul eder cnm..neler hissettiğini tahmin etmemek mümkün değil.. araştırın internetten yada doktorunuz sizi yönlendirsin.. ama tv de bir kadın doğumcudan duymuştum.. bahsettiğin aynı durum için.. kanallarda ve testislerde sperm araması yapıp,tüp bebek yöntemiyle gebelik oluşabiliyor -diye..Allahım tüm dileyenlere nasip etsin,mübarek gecede dilek kapılarını açık tutsun inş..

canım kesinlikle moralini bozma.ümidini yitirme.seni çooook iyi anlıyorum.çok zor bir imtihan.şimdiye kadar hiç böyle üzülmemiştim hiçbir şeyi bu kadar çok dilemedim allahtan.bebek sahibi olmayı evlat sahibi olmayı.rabbim layık görürse verir.bizler aciz kullarız sadece.siz elinizden geleni yapın tıp çok gelişti artık.rabbim yardımcınız olsun.ümidini asla yitirme insan ümitsiz 20 saniye bile yaşayamazmış doğru.

iyiki de varsınız arkadaşlar iyi ki de konuyu buraya açmışım destekriniz bana umut oluyor ve ben kendimi daha da güçlü hissediyorum. Rabbim isteyen herkese bu duyguyu tattırsın kimsenin evini neşesiz bırakmasın. İçimdeki ses bana olmayacak demiyor ne biliyim umutsuz değilim güveniyorum inanıyorum kalbimden olumsuz birşey geçmiyor tamamen teslim olmuş durumdayım inanılmaz bir güç var bende. Kendimi çaresiz hissetmiyorum nedense bu durum da çok mu normal bilemiyorum içim umut dolu. Allahım sen büyüksün hakkımızda hayırlısını ver ya rabbim diyorum...

bana cevap yazan herkese tek tek teşekkür ederim arkadaşlar süpersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…