Hep bayanlar anasının evine kaçacak değil ya.Bu sefer eşim evden kaçtı

atell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
46
0
86
Balıkesir
Ne güzel mart ayından beri eşimin ailesiyle görüşmüyorduk.Bu esnada eşime tekrar aşık olmuştum.Ama o ailesini tercih etti bunca mücadeleme rağmen.Kendisine 100 bin kredi çektim ikinci kez işyeri açtım yine babası üstün geldi.Onları tercih etti dün gece 3 te evi terk etti.Zannediyorum ya dükkanda ya da dul arkadaşında kalıyor.Aylık 5 bin ödemeyi de üzerime yıktı.Bugün çarşıya gidecek para bulamadım annemi çağırdım çocuğuma baktı.Sınav görevim vardı (öğretmenim)Bütün gece beynimi yedim.Kesin karar verdim en kısa sürede boşanacağım.Ancak verdiklerimi de onun o açgözlü babasına bırakmak istemiyorum.Çünkü dükkanı eşime açtık ancak yine babasını dükkana soktu.Adam parayı oğluna asla koklatmıyor direk cebine atıyor nasıl olsa gelin oğlunu besliyor.Bu adam bana verdiğim 100 bini nasıl verir bilemiyorum.Mahkeme için nasıl bir yol izlemeliyim.Lütfen bilgisi olan arkadaşlardan akıl rica ediyorum.Kendime o kadar kızıyorum ki.Neydim ne oldum.Üniversite mezunu,çalışan ve cüzdanında bir lirası olmayan bir insan oldum.Avukata gitmeden önce sizlere soruyorum.Çünkü inanın avukat danışma ücreti bile verecek param yok.Bana bir yol gösterirseniz ona göre boşanmayı açacağım.Şimdiden teşekkür ederim hepinize.

Ya kusura bakmayın ama anlatım tarzınıza güldüm istemeden.
Öyle bir anlatmışsınız ki kocanızı paranızla elinizde tutuyordunuz,oda parayı yeyip kaçtı....
Bir öğretmen olarak aylık 5000 lirayı nasıl ödüyorsunuz.:26:
Krediyi dükkan almak için çektiyseniz mahkemeye ispat edip satılmasını isteyebilirsiniz.

dukkan e$inin ustunedir herhalde
ikinizin yani
yarisi senin en azindan .. daha ilerisini bilemiycem avukat arkada$ vardir herhalde aramizda, bilgi verirler umarim

Maşallah canım öğretmen maaşı ile 100 bin lira kredi..

Maddi açıdan değil de sevgi saygı açısından mı sorunlarınız vardı ?

Arkadaşlar daha önce siteye bir başlık açtığımdan ayrıntılı olarak yazamadım.Doğal olarak farklı anlamışsınızdır.Parayla eşimi tutmadım.Zaten evlendiğimizde mesleğimden başka bir şeyim yoktu.Ayrıca aşık olarak evlendim.Babam iki sene vermedi ve konuşmadı.Ama sonunda vermek zorunda kaldı.Krediyle ev aldık.Eşim çekti ben kefil oldum ödeyemedi eve icra gelecek diye babam kapattı.Bu arada kendi babam çok zengin onun aileside oldukça zengin.Kendi babam ölmeden mirasını paylaştırdı ve bana 3 ev daha aldı.Kayınpeder kudurdu 4 evinz var deyip eşimi dükkandan kovdu.Eşim işsiz kalmasın diye babasının açtığı ama sahibinin eşim olduğu dükkanı kredi çekip aldık.Mart ayından beri çalıştırdı zaten eşim alkolik sırf sevdiğim ve çocuğumuz olduğu için birde babamdan deli gibi korktuğum için boşanmadım.Ekim ayında dükkanı işletemedi ve başka bir mekana çevirdi.İnşaat 4 ay sürdü.Daha önce kredisini ödeyemediği için ben çektim parayı.Ayrıca babamın aldığı evleri de satmama olanak yok.Çünkü o kocandan sana hayır yok çocuğuna gelecek yap diyerek aldı.Şu an müteahit evleri teslim etmediğinden kiraya da veremiyorum.Ayrıca babamın aldığı evlerde eşim hak iddia etmiyor.Sırf o içkiden kurtulsun diye iki tane sıfır arabamı da satmam cabası.Bu kadar masraftan sonra yine babasını o dükkana koydu ve her gün beş parasız eve geliyor.Evin tüm masrafını ben karşılyordum.Artık o da krediye gidiyor.2500 lira maaş gerisini nasıl öderim bilmiyorum babamdan da almak istemiyorum artık.Sadece kendimi enayi yerine koyuyorum ve içki için o kadar mücadele ettim ki anlatamam.Kazandığım koca bir hiç.Bir seneden beri panik atak tedavisi görüyorum.Anlayacağınız ben bittim.Ve artık 8 seneden beri kurtulmayan bu evliliğin bundan sonra kurtulması mümkün değil.Bu kadar masrftan sonra dükkan eşime kalsaydı bu parayı da istemezim ama babası işin içine girdiği için o parayı o adama bırakmak istemiyorum.Artık evimizde ne cinsel haytımız,ne yemek yememiz,ne muhabbet hiçbir şey yok.İçki içki içki.Sarhoş bir adam deli bir kadın ve sorunlu bir çocuk oldu ailemiz.Anlatabildim mi durumu bilemiyorum.Kafam çok karışık.Sadece hayatımda hiç mahkeme görmediğimden bu süreç nasıl işliyor ne yapmalıyım. Onun için başlık açtım

100 bin tl krediyi banka kefilsiz vermez.
Kim kefil olmuştu size?

İnşallah eşiniz kefil olmuştur.

Ayrıca evlendikten sonra edinilen mallar ortak, ancak dükkan şu an banka tarafından ipotekli.
Dolayısıyla tam anlamıyla size ait degil.

Bu durumda yapacagınız şey, dükkanı satıp , oldugu gibi krediyi tekrar ödemek.

;;

Canım konuyla alakalı nasıl işler ne olur bir bilgim yok ama Allah yardımcın olsun.
Böyle insanlardan kurtulduğun iyi olmuş

Bu durumda daha önceki krediyi ödemediğinden dolayı eşiniz kefil degil size...

Yalnız dikkatimi çekti, aslında babası eşinize iyi yapıyor.
Sürekli alkolik gezen, sorumluluk nedir bilmeyen, borçları aksatan adamın ,
elbet bir arkasını toplayan olacak...
Babası eşinizi iyi tanıyor...

Sizde de arkasını toplayan babası olmuş.

Eşiniz de babasına çok güveniyor bu durumda...

Son düzenleme:
Krediyi 2007 de çekmişsiniz...Daha ne kadar var bitmesine.?
Kayınvalidengil yazlıklarını satıp kapatsınlar evlatlarının arkasını.
Borcu kalanını sen ödeyecek değilsin.
İşyerini de satılığa çıkar.
Kendine yeni bir hayat kur.
Bu sorumsuz heriften fayda gelmez sana.
Arada bir tane de çocuğunuz var yazık...

Krediyi iki bankadan çektim kefilsiz zaten babam bankanın özel müşterisi.Ayrıca dükkanın değeri bir trilyon gibi bir rakam.Yani biz dükkanın kökünü almadık dükkan kiralık paralar iş değiştirmeye gitti.Babası 8 sewnedir evliliğimzde oğluna bir kuruş vermediği gibi daha da alkolik yaptı.Onun işi kasada oturmak ve bütün parayı cebe atıp bankada stoklamak.O parayı karısının kardeşlerine yedirmeyi seviyor.Bazı şeyleri anlatamıyorum çünkü yaşadıklarımı anlatsam Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesini geçer.Eşimi o kadar çok sevdim ki bütün bunlarıda o yüzden yaptım.Babasını tekrar işin başına getirmesydi de boşanmış olsaydık ne evi isterdim ne de verdiğim yüzbinlerce lirayı.Ama adamın bankada trilyonları var hala gözü benim paramda .Dün geceki de bir birikimdi.Ya babanın yanında aç otur ona kölelik yap biraz daha stoklasın dedim.Ya da ben.O da boşanmak istiyorsan bekleme dedi.Babam gelecek başımda duracak ondan para da almıyorum sen borçları ödersin ev senin olsun eşyada çocukda dedi.Ben de verdiğim paraları baban eşek gibi ödeyecek nafaka tazminat ne gerekiyorsa yapacağım dedim.Çünkü kayınpederin en büyük zaafı para onun canını iste parasını isteme.Adam zaten karısının sözünden çıkamaz.Eşim de giyindi ve çıkıp gitti.Eşyalarımı bir ara alırım dedi.İşin özeti bu.

Dükkanın satılmasını sağlayıp krediyi kapatmanızı öneririm.Tabii ki boşandıktan sonra kocanızın borcunu ödemeniz saçmalık olur.

Bir de bu iş inada bindi.Ben krediyi çekerken eşime baban hiçbir şekilde dükkana gelmeyecek (zatan marttan beri konuşmuyordu) senin kazancına karışmayacak kazanırsan da sen batarsan da sen olacaksın bu parayı öyle işe yatırırım dedim.Eğer bunca şeye rağmen babam dersen (çünkü adam oğluna bana torununa para vermediği gibi eşimi de it gibi çalıştırıyor) bu evlilik biter dedim.Bana söz verdi dükkanı açtık işler yine başa sardı babasını yine getirdi.Bu nasıl iş anlamdım.

Of yaa bu adamlara rahat batıyor gerçekten kaşınıyorlar
Seni seven, olumsuzluklarına katlanan maddi anlamda da destek bir karın var.
Otur evinde mis gibi çocuğunun,eşinin kıymetini bil akıl fukarası adam!

Artılarına eksilerine bakmadan artistlik yapıp evi terkediyorlar bir de..
Ne aileymiş ana babaymış arkadaş bizimkiler ana baba değil ya da biz evlat mı değiliz
bilemiyorum. Çözemiyorum

Avukat olan arkadaşların yardımı olur umarım..
Allah yardımcınız olsun süründürün ve yol verin diyorum!

O zaman bu işte başka bir iş var.
Senin bile tahmin edemediğin bir iş...

Zaten durumumu bilen çok sevdiğim birkaç arkadaşım ve akrabalarım bunlara tirilyon deği trilyar ver senin kocan ana babasından kurtulamaz diyor.Biz olsak 8 sene değil 8 gün çekmeyiz seninki ne sevgi ne sabırmış diyorlar.Benim en çok onurumu kıran bana yalan söylemesi ve verdiği sözü tutmaması oldu.Para yine kazanılır bir şekilde ama benim deliler gibi aşık olduğum 2002 den beri tanıdığım bir adam beni nasıl düşünmezde babasının zerre kadar onu kayırmadığı adama tapıyor onu çözemiyorum.Artık düşünmekten beynimi kontrol edemez oldum.Dünden beri yemek yiyemiyorum,uyuyamıyorum.Bir ağlayabilsem ilaçlardan onu da yapamıyorum.Sadece mantıklı yaptığım tek şey boşanma kararını almak oldu.Tek istediğim açgözlü babasını biraz daha zengin etmemek.Acaba anlaşmalı boşanma mı istesem? Çünkü babası verdiğim parayı istediğimi duyarsa kalpten gider vallahi evimi basar.Belki protokolü eşim imzalarsa kayınpeder ödemek zorunda diye düşünüyorum.Onu da oğluna kredi çektirir kendi ödemez.Arkadaşlar ne yapmalıyım sizce

Arkaşım bence sorun ana-baba sorunundan daha vahim.
Sorun eşinde.Alkolik olduğunu söylüyorsun bu illetten kurtarmak için iki tane arabanı satmak zorunda kalmışsın.
Daha önce çektiği krediyi ödememiş üstüne birde seni tekrar kullanmış.Umarım babanın verdiği 4 ev senin üstüne değildir birde onu kaptırmazsın.

anladığım kadarıyla eşin çok sorumsuz biri...babasıda oğlunu iyi tanıyor..tüm yüküde sana atmışlar...

sende aşkından ve iyi niyetinden çekmişsin parayı...sen nasıl dayanıyorsun böyle paranı çarçur eden birine inanamıyorum.
hem babasının kendi işi yok mu sizin işyerinin başında duruyor...
parayı sen çektiysen o işyerinin kazancıda senin değil mi...neden kocan hadi neysede ailesi parayı cebe atıyo..
neden öyle ipleri başkalarının eline veriyorsunuz.
bence sakın bir daha dönme bu adama..hakkın neysede al.kuruşunu bile bırakma...sanada yazık...sen kazan onlar yesin ne ala...
o senin bu borçla ayrılmayacağnı düşündüğü için rahatça kapıyı çekip çıkmış...ben olsam kimsenin adınada işini yoluna koysun diye para çekmem..madem babası zengin oğluda babasına böyle düşkün babası verseydi bu parayı....kurtar kendini bir an önce bu eşten ve aileden...borç harç et bul bir avukat..yoksa haklarını gasp ederler.sonra daha çok yanarsın,paraya değil enayi yerine koyulduğuna

Valla helal olsun size eşinizi hakikaten seviyorsunuz herhalde. Zira bu kadar zengin kızı olacaksın, elinde maaşın olacak, babadan hediye daireler olacak bir de alkolik koca ve onun babasıyla uğraşacaksın...Bu devirde zor valla çoktan k. tekmeyi yerdi kocanız. :26:Kıymetinizi bilememiş sizin.

Maalesef evlerin hepsi benim üzerime.Ne yapacağımı inanın artık biemiyorum kelimeleri toparlayamıyorum.8 senedir kredi borcunu,kumar borcunu,içki borcunu,bağkkur,vergi borcunu kapatmaktan bıktım.O borçları toplasak 3 ev daha alınır.Ancak bu borçların sebebi babası adam dükkanın bütün parasına el koyuyor zaman geliyor dükkanın elektrik fat. kirasını bile eşim kredi kartından ödüyor.Borçları ödeyemeyince adam kendini içkiye veriyor.Kaç kere doktora götürdüm doktor bile şaşırdı.Adam alkolik çıkmadı onca içmesine rağmen babasına kızınca bayılana kadar içiyor yani her gün fix değil.Yine de bu adamı neden düşünüyor hiçkimse anlamıyor.

Yapılacak şey ortada da işte kimse gaz vermek istemiyor ki. Ama ben içimden geçeni yazmak istiyorum bu adam çekilmez böyle ya, Allah sana sabır versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…