Maalesef evlerin hepsi benim üzerime.Ne yapacağımı inanın artık biemiyorum kelimeleri toparlayamıyorum.8 senedir kredi borcunu,kumar borcunu,içki borcunu,bağkkur,vergi borcunu kapatmaktan bıktım.O borçları toplasak 3 ev daha alınır.Ancak bu borçların sebebi babası adam dükkanın bütün parasına el koyuyor zaman geliyor dükkanın elektrik fat. kirasını bile eşim kredi kartından ödüyor.Borçları ödeyemeyince adam kendini içkiye veriyor.Kaç kere doktora götürdüm doktor bile şaşırdı.Adam alkolik çıkmadı onca içmesine rağmen babasına kızınca bayılana kadar içiyor yani her gün fix değil.Yine de bu adamı neden düşünüyor hiçkimse anlamıyor.
Evli birinin annesinden babasindan ya da miras yoluyla baskasindan kalan mala mülke diger es ortak olamiyor diye biliyorum. Yani babanizin size verdigi evlerden esiniz hak iddia edemez.
Siz bu insani nasil hala sevebiliyorsunuz? Babasinin sözünden cikmayan karisini ve cocugunu magdur eden, isine gelmeyince alkolik takilan, karisina ve karisinin ailesine domuzdan bir kil daha hesabi yapan kendine faydasi olmayan biri. Bu adam icin kalkip yüz bin TL kredi cekiyorsunuz. Anladigim kadariyla sadece hava parasi ve dekorasyon icin bu para. Dükkan bile sizin olmuyor. 4 ay sonra yaa bu is olmadi baska is yapalim diye hoop dükkanin dekorasyonunu tekrar degistirsin.
Babasi icin yine de bu adami niye düsünüyor diyorsunuz da siz niye esiniz olacak bu adami bu kadar düsünüyorsunuz? Kendinizde niye suc hata aramiyorsunuz? Sizin sevginize sizinki gibi karsilik veremeyen, fedakarlik yapmayan, esinin cocugunun huzurunu hice sayan, babasinin elinin altindan hic cikmayan bu adami siz neden bu kadar düsünüyorsunuz?
Kusura bakmayin bu "esimin isleri bozuldu, karisi olarak ben de elimi tasin altina koyayim" durumu degil. Esiniz ve ailesi sizi resmen enayi yerine koymuslar. Madem babaniza karsi cok mahcupsunuz bir sey diyemiyorsunuz, bu adama niye bu kadar yüksek rakamda kredi cekiyorsunuz? Insallah banka bu evlere istinaden vermemistir krediyi size. Yoksa babaniz da bu cirkef yumaginin ortasina düser. Adam evladinin torununun gelecegini garantilesin, sonra havali ve bir okadar beceriksiz damat isleri paralari batirsin. Keske bu kredi olayindan önce gitseydi babasinin evine de siz daha az zararla kurtulurdunuz.
Ögretmensiniz, bu kredi ödemesi teklemeye basladi mi yazik degil mi size okulunuza kagitlar gelmeye baslayacak. Maasiniza haciz islemleri yapilacak. Siz hala ben bu kayinpederden nasil intikam alirimin derdindesiniz. Herseyden bu adami sorumlu ve suclu bulmayin. Kendinizi kullandirtmissiniz yeteri kadar durun artik. Bu kadar ev, 2.500 TL maas varken siz kurussuz gezin, avukat parasi bulamayin. Kendiniz etmissiniz kendiniz bulmussunuz. Esimi parayla tutmuyorum diyorsunuz am o cok mutlu oldugunuz, esinize yeniden asik oldugunuz süre icinde 100.000 TL parayi koymussunuz eline.