Hep bayanlar anasının evine kaçacak değil ya.Bu sefer eşim evden kaçtı

yapacağın şey belli biliyormusun..böyle giderse elindeki herşeyi bitirecek kocan..şimdi kayınbaban alacak işyerinin karını..sonra kocana bırakacak faturaları..sonra eşinde para yok gene içecek..sonra eşinin ve senin kartlar dolacak..işyeri gene batacak çünkü tüm kar kayınbababanda..

sonra gene eşin sana ya kredi çektirecek yada ailenden istetecek yada evlerinden birini satttıracak...ben sana ilerdeki 2 yılını yazdım anladığım kadarıyla..bu arada bol bol kavga,sende daha ilerleyen bir panik atak,ve ruh hali iyice dengesizleşmiş bir çocuk olacak...

Maalesef evlerin hepsi benim üzerime.Ne yapacağımı inanın artık biemiyorum kelimeleri toparlayamıyorum.8 senedir kredi borcunu,kumar borcunu,içki borcunu,bağkkur,vergi borcunu kapatmaktan bıktım.O borçları toplasak 3 ev daha alınır.Ancak bu borçların sebebi babası adam dükkanın bütün parasına el koyuyor zaman geliyor dükkanın elektrik fat. kirasını bile eşim kredi kartından ödüyor.Borçları ödeyemeyince adam kendini içkiye veriyor.Kaç kere doktora götürdüm doktor bile şaşırdı.Adam alkolik çıkmadı onca içmesine rağmen babasına kızınca bayılana kadar içiyor yani her gün fix değil.Yine de bu adamı neden düşünüyor hiçkimse anlamıyor.

Eğer ki boşanacaksanız evlerin babanızdan geçtiğini ispat etmeli yada evleri başkalarının üzerine vermelisiniz.bu zihniyetteki insanlardan herşey beklenir

Şunu da çok iyi biliyorum ki kayınpeder boşanmak istediğimi ve verdiğim paraları istediğimi duyunca yine oğlunu dükkandan kovacak.Buna adım gibi eminim ama artık iş işten geçti.Eşimi asla istemiyorum.Babamdan o kadar korkmama rağmen (sülalesinde boşanan yok) bu iş bitti.Çocuğuma nafaka da isteyeceğim koskoca lüks restaurant işletiyorlar.Onu da ödemeyecek adam buna da eminim.Gerekirse dükkana icra getirtip çocuğumun rızkını o köpeğe bırakmaycağım.Bir arkadaş sormuş kayınpederin işini.Adam devletin en üst bir kurumunda emekli.Burada adını veremem kurumun.Dünya kadar emekli maaşı alıyor yine de paraya doymuyor.

eşinize ve yaşanmışlıklarınıza o kadar çok yönelmişsiniz ki bence olan sadece yavrunuza oluyor ...

bir karar alın . uygulamaya geçin . ve ondan sonra bu hayatta yegane yönelmeniz gereken şeye yavrunuza yönelin ... kayınpederiniz, eşinizin sorumsuzlukları, geçmişiniz, yatırımlarınız, kayıp-kazançlarınız, yediğiniz afedersiniz ama kazıklar .... hiçbiri evladınızdan önemli değil ... onun için bir an önce toparlanmalısınız, babasının durumu zaten ortada ona dağ gibi bir anne olmaya odaklanmalısınız .

Şunu da çok iyi biliyorum ki kayınpeder boşanmak istediğimi ve verdiğim paraları istediğimi duyunca yine oğlunu dükkandan kovacak.Buna adım gibi eminim ama artık iş işten geçti.Eşimi asla istemiyorum.Babamdan o kadar korkmama rağmen (sülalesinde boşanan yok) bu iş bitti.Çocuğuma nafaka da isteyeceğim koskoca lüks restaurant işletiyorlar.Onu da ödemeyecek adam buna da eminim.Gerekirse dükkana icra getirtip çocuğumun rızkını o köpeğe bırakmaycağım.Bir arkadaş sormuş kayınpederin işini.Adam devletin en üst bir kurumunda emekli.Burada adını veremem kurumu.Dünya kadar emekli maaşı alıyor yine de paraya doymuyor.

Olayları anlattığınız kadarıyla biliyoruz.Düz mantık yürüteceğim
Kayınpeder oğlunu dükkandan kovacak çünkü siz varsınız 'Ekmek elden su gölden'
Siz krediyi ödemek zorundasınız yoksa maaşınıza el konulacak zaten bu yuvayı dağıtmamak için hep fedakarlık yapmışınız yine yapmanız beklenecek
Boşanamazsınız çünkü babanızdan korkuyorsunuz.Ailecek 'iyiyere dükkan açmışlar'
Sizin boşanmanızı asla kabul etmeyecekler çünkü siz'Altın yumurtlayan tavuksunuz'

AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN BABANIZDAN KORKMAK YERİNE KARŞINIZDAKİ İNSANLARDAN KORKUN

evleri babanızın miras olarak verdiğini kanıtlarsanız eşinize kesinlikle pay düşmez
madem süründürmek derdindesiniz şunu asla unutmayın EVİ TERK EDEN SUCLUDUR.KUSURLU GÖRÜLÜR.
önce bir avukat tutarak tedbir nafakası başlatın.zaten ordaki davranışlarına göre de boşanma davanız başlamış olur
maddi durumunuz yoksa barodan avukat talep edin dicemde maalesef ki çalışıyorsunuz vermezler ücretsiz ve dava giderlerini ödemeden avukata sahip olabilirdiniz.

Okurken icim sIkIldI, ne kadar sabirliymissin arkadasim ya.
Insallah tez vakitte bu beladan kurtulursun! ("esin", ailesi ve kredisi).

işin var, baban para babası, eğitimlisin ve bu alkolik ,sorumsuz, basiretsiz adamı çekiyosun öyle mi, derdin çok güzel güle güle kullan

sizde iyi sabır varmıs ben okurken bıle ıcım sıkıldı sevgınıze bse dıyemem ama sevıyorum dıyede kendımı heder edemem bosanın gtsın o kadar sey yapmıssınız goze gorunmuyorsa bırakın babasının koltuğunun altında yaşasın

İçki , kumar, binbir türlü borç, basiretsizlik kusura bakmayın ama eşinizi niya bu kadar çektiğinizi anlayamadım.
Boşanmaktan babanız yüzünden korkmuşsunuz ama babanızın desteğiylede yürümüyor belli ki.
Babanızın verdiği evlerde hak iddia edemez.
Böyle bir adam için bu kadar borca girmeyi nasıl göze aldınız bilmiyroum ama sanırım babanızla durumu paylaşıp, krediyi kp nizin ödemesini sağlayıp bu işten yakayı kurtarmalısınız.
En doğrusu avukata danışıp profesyonel görüş almanız.
Ama eşiniz adam olmaz kendinizi daha fazla yıpratmayın.
Ne kendi nede evladınızın hakkını kimseye bırakmayın.
Kefenin cebi yok unutsalarda bu böyle.

Maalesef evlerin hepsi benim üzerime.Ne yapacağımı inanın artık biemiyorum kelimeleri toparlayamıyorum.8 senedir kredi borcunu,kumar borcunu,içki borcunu,bağkkur,vergi borcunu kapatmaktan bıktım.O borçları toplasak 3 ev daha alınır.Ancak bu borçların sebebi babası adam dükkanın bütün parasına el koyuyor zaman geliyor dükkanın elektrik fat. kirasını bile eşim kredi kartından ödüyor.Borçları ödeyemeyince adam kendini içkiye veriyor.Kaç kere doktora götürdüm doktor bile şaşırdı.Adam alkolik çıkmadı onca içmesine rağmen babasına kızınca bayılana kadar içiyor yani her gün fix değil.Yine de bu adamı neden düşünüyor hiçkimse anlamıyor.

Evli birinin annesinden babasindan ya da miras yoluyla baskasindan kalan mala mülke diger es ortak olamiyor diye biliyorum. Yani babanizin size verdigi evlerden esiniz hak iddia edemez.

Siz bu insani nasil hala sevebiliyorsunuz? Babasinin sözünden cikmayan karisini ve cocugunu magdur eden, isine gelmeyince alkolik takilan, karisina ve karisinin ailesine domuzdan bir kil daha hesabi yapan kendine faydasi olmayan biri. Bu adam icin kalkip yüz bin TL kredi cekiyorsunuz. Anladigim kadariyla sadece hava parasi ve dekorasyon icin bu para. Dükkan bile sizin olmuyor. 4 ay sonra yaa bu is olmadi baska is yapalim diye hoop dükkanin dekorasyonunu tekrar degistirsin.

Babasi icin yine de bu adami niye düsünüyor diyorsunuz da siz niye esiniz olacak bu adami bu kadar düsünüyorsunuz? Kendinizde niye suc hata aramiyorsunuz? Sizin sevginize sizinki gibi karsilik veremeyen, fedakarlik yapmayan, esinin cocugunun huzurunu hice sayan, babasinin elinin altindan hic cikmayan bu adami siz neden bu kadar düsünüyorsunuz?

Kusura bakmayin bu "esimin isleri bozuldu, karisi olarak ben de elimi tasin altina koyayim" durumu degil. Esiniz ve ailesi sizi resmen enayi yerine koymuslar. Madem babaniza karsi cok mahcupsunuz bir sey diyemiyorsunuz, bu adama niye bu kadar yüksek rakamda kredi cekiyorsunuz? Insallah banka bu evlere istinaden vermemistir krediyi size. Yoksa babaniz da bu cirkef yumaginin ortasina düser. Adam evladinin torununun gelecegini garantilesin, sonra havali ve bir okadar beceriksiz damat isleri paralari batirsin. Keske bu kredi olayindan önce gitseydi babasinin evine de siz daha az zararla kurtulurdunuz.

Ögretmensiniz, bu kredi ödemesi teklemeye basladi mi yazik degil mi size okulunuza kagitlar gelmeye baslayacak. Maasiniza haciz islemleri yapilacak. Siz hala ben bu kayinpederden nasil intikam alirimin derdindesiniz. Herseyden bu adami sorumlu ve suclu bulmayin. Kendinizi kullandirtmissiniz yeteri kadar durun artik. Bu kadar ev, 2.500 TL maas varken siz kurussuz gezin, avukat parasi bulamayin. Kendiniz etmissiniz kendiniz bulmussunuz. Esimi parayla tutmuyorum diyorsunuz am o cok mutlu oldugunuz, esinize yeniden asik oldugunuz süre icinde 100.000 TL parayi koymussunuz eline.

hiçbir erkek bu kadar fedekarlığı haketmiyor:50: yıllarını boşa harcamışsın kendinden çok ödün vermişsin meslek sahibi bir kadınsın niye bu sorumsuz adamı yıllarca çektin ki.kocan ve babası yüzünden varlığın içinde yokluk çekiyorsun ve bunca fedekarlığın sonucu ne terkedilmek:23:hukuki süreci tam bilmiyorum ama umarım en kısa zamanda bu adamdan ve sıkıntılarından kurtulursun canım.Allah yardımcın olsun

Canım evlilikte edinilmiş mallar evet ortaktır fakat miras yoluyla geçenler kişinin kendisine aittir.

Son düzenleme:
Cevap yazan bütün arkadaşlara sonsuz teşekkürler.Evet çok doğru söylüyorsunuz ben kendime kızıyorum hepiniz haklısınız.Bugün ben okuldayken eşim eve gelip birkaç parça kıyafet alıp gitmiş.Babamla da konuştum akşamada onun babasını arayacağım.Birkaç gün içinde dava başlayacak.Umarım oğluyla konuşur ve anlaşmalı olur.Olmazsa babam devreye girecek çünkü oğlu da babası da babamdan çok tırsıyorlar. ( Şimdi diyeceksiniz ki eşini neden aramıyorsun da kayınpederi arıyorsun.Zavallı eşim olacak adam cep telini bile ödeyemediğinden telefon servis dışı olmuş.Ayrıca oğlunun evi terkettiğini bilmiyordur.Bilseydi oğlunu çoktan eve gönderirdi.)Kayınpeder akşama umarım kalpten gitmez zaten sülalece hepsi kalp hastası bir türlü geberip gidemedi.

Cevap yazan bütün arkadaşlara sonsuz teşekkürler.Evet çok doğru söylüyorsunuz ben kendime kızıyorum hepiniz haklısınız.Bugün ben okuldayken eşim eve gelip birkaç parça kıyafet alıp gitmiş.Babamla da konuştum akşamada onun babasını arayacağım.Birkaç gün içinde dava başlayacak.Umarım oğluyla konuşur ve anlaşmalı olur.Olmazsa babam devreye girecek çünkü oğlu da babası da babamdan çok tırsıyorlar. ( Şimdi diyeceksiniz ki eşini neden aramıyorsun da kayınpederi arıyorsun.Zavallı eşim olacak adam cep telini bile ödeyemediğinden telefon servis dışı olmuş.Ayrıca oğlunun evi terkettiğini bilmiyordur.Bilseydi oğlunu çoktan eve gönderirdi.)Kayınpeder akşama umarım kalpten gitmez zaten sülalece hepsi kalp hastası bir türlü geberip gidemedi.

Davanızda haklısınız ama şu son cümle yakışmadı. Sinirli halinize yoruyorum.

Evet doğru söylüyorsunuz yakışmadı tabiki.Şu an ilaçlarla ayakta durduğumdan ne dediğimi kulağım duymuyor.Sonuçta benim bir şeyim değil ama bitanecik kızımın dedesi ve hala onun soyadını kullanıyorum.Özür dilerim cümle için.

Evet doğru söylüyorsunuz yakışmadı tabiki.Şu an ilaçlarla ayakta durduğumdan ne dediğimi kulağım duymuyor.Sonuçta benim bir şeyim değil ama bitanecik kızımın dedesi ve hala onun soyadını kullanıyorum.Özür dilerim cümle için.

Ben de sinirle yazdığınızı düşünmüştüm zaten.

Babanızın da desteğini aldığınıza göre siz aradan cekilin bence. Babanız babasıyla halletsin.

Önceki konunuzu okumuştu ordan hatırlıyorum, kv niz sizin yuvanızı değilde, yapacağı masrafları düşünüyordu tekrar düğün yapıp eşya almayacağını söylüyordu.
Tekrar masraf olmasın diye oğlunun turşusunu kurar artık. Allah yardımcınız olsun yavrunuzla yolunuz açık olsun.

Sorun eşinin babasının eşine musallat olması ve ona her dediğini yaptırması değil.
Sorun, eşinin babasını hayatının merkezine koyması, onun her dediğini yapması.
Yani özetle sizin sorununuz 'eşiniz' .

Zavallı falan değil, gayet akıllı bir adam. Eşinin emeğini, üzüntüsünü göze alıp
tercihini yapabiliyor gönül rahatlığıyla. Alkolik değil, sadece babası ile ilgili durumlarda
içiyor demişsiniz ya, illa ki o etikete sahip olması gerekmiyor zaten. Eşiniz kendi
basiretsizliğini alkolle unutuyor ama siz unutamıyorsunuz. Eşinizin etiketi 'bencillik'
olabilir gerçekte.

Kendi hayır diyemedikleri için sizi üzmeyi göze alıyor. Onun için karşılıksız çabalarınızı
da minnetle değil resmen yüzsüzlükle karşılıyor.

Haddimi aştıysam üzgünüm ama maddi anlamda sömürmeyi bilen insanları az da olsa
tanırım ve onlara tahammül seviyem yok gibi. Eşiniz de öyle...

Back
X