Hep bir acaba duygusu

mavili03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
400
351
103
Merhabalar. Benim sorunum yaptığım çoğu şeyde acaba duygusu hissetmem. Kariyerimde seçim aşamasında olduğum dönemdeyim ve yine acabalar peşimi bırakmıyor. O yolu mu seçseydim, o kişiye şans mı verseydim düşüncelerinden dolayı ana odaklanamıyorum. Birisi bana "sana yazık olur, potansiyelini harcıyorsun" dediğinde(bu yönde yorumlar alıyorum bazen) dengem şaşıyor, ağlamaklı oluyorum. Daha iyisi neden olmadı, benim yüzümden temalı düşüncelerimden kurtulmak istiyorum. Başkalarının yönlendirmelerinden ve yorumlarından çok kolay etkileniyorum. Bu durumu sonlandırmam lazım. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Psikolojik destek mi alsaniz Acaba?
Bu durumda gerekli görünüyor değil mi? İlk olarak psikiyatri kliniğine gitmek istemiyorum işin açıkçası. Devlet hastanelerinde ise psikiyatriden randevu alınabiliyor yalnızca. Ben psikologla görüşmek istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim?(devlet hastanesinde)

Hayatta optimum seçenek diye bişey yoktur. Yaşamadan ne en iyisi bilemezsiniz.

Sizin olmaz ise olmaz baz değerleriniz olmalı. Onun üzerine tercihlerinizi yapmalısınız. Bir kere tercihinizi yaptıktan sonra, o an en mantıklısı bu geldi, diğerini yaşasam gerçekten daha iyi mi olurdu bilemem sonuçta diye kafanızı rahat bırakmalısınız.

Atıyorum, diğer kariyer daha iyi bir maaş mı vaad ediyor, belki ortam çok stresli olacak siz yaşamdan aynı zevki almayacaktınız.

Yakışıklı, iyi eğitimli çocuk yerine, daha vasat ama güler yüzülü olanla mi çıktınız, belki de güzel vicdanı ile sizi el üstünde tutacak vs...

Kararlarımızın sonuçlarını önceden %100 kestiremek imkansız ama hem mantık ve hislerimize güvenmeli, tercih yaptıkdan sonra aslında gerçeğini hiç bilmediğimiz diğer ihtimal üzerinde kafa patlatmamalıyız.

Hayat bunun için çok kısa...

Haklısınız seçeneklerin ne getireceğini bilemeyiz. Ben çok sorgulayan bir yapıya sahibim. Bu bazen iyi olsa da kötü yanı işte bu zamanlarda ortaya çıkıyor. Kendimi akışa bırakıp, boşveremiyorum. Rahat bırakamıyorum kendimi. İşte bu noktada ipleri ele geçirmeli ve her şeyi hesap etmeyi bırakmalıyım.

Bence kendimizi çok önemsiyoruz. 5000 bin maaşlı bir iş opsiyonu varken zaten asgari ücretliyi tercih edecek değilsiniz, sürekli ama ben daha iyisini hakkediyordum diye düşünmek insanı yorar, motivasyon düşürür sadece.

Bu konuda bir bilgim yok canim

Kendimi akışa bırakmaya çalışacağım, hırpalamamaya gayret edeceğim. Teşekkürler.

Kendimi akışa bırakmaya çalışacağım, hırpalamamaya gayret edeceğim. Teşekkürler.

daha iyisi her zaman vardır, bi konuda karar aldıktan sonra, o konuda kimseye fikir danışma, sen danışmadan konuşan olursa umursama, çünkü artık bi önemi yok, sahip olduklarına odaklan, sonuçta bu işlerin hiçbir şekilde sonu yok

Bi noktadan sonra tatmin olamama duygusu başlıyor zaten. Aklım daha da üstlerde kalıyor. Çocukluğumda da ailemin daha iyisi olsun baskılarının buna etken olduğunu düşünüyorum. Hayat kalitemi bozduğu için artık daha koyverir ve insanların düşüncelerini önemsemez tarzda yaşamalıyım. Teşekkürler.

Sizin bence direk psikiatriye gitmeniz gerek ilaç almadan şu olduğunuz durumdan çıkmanız kolay gözükmüyor..

bşkalarının hayatına müdahale etmesini önlemelisin öncelikle

bşkalarının hayatına müdahale etmesini önlemelisin öncelikle
Sohbet esnasında benden hayat konusunda daha "deneyimli" olduğunu iddia eden kişiler yorumda bulunabiliyor. Ben de etkileniyorum ister istemez. Pişman olmaktan çok korkuyorum çünkü. Etkilenmemem lazım biliyorum.

Kendinizi bu kadar sorgulamanız özgüven eksikliği
Benim şahsi görüşüm destek almanızdan yana
Önce kendinizi sevin
Daha sonrada aldığınız kararlar yanlış olsa bile zamanında sizin için o zaman doğru olduğunu düşüneceksiniz.
Herkes hata yapar.
Bunlar birer tecrübe

Psikiyatri servisinden randevu alın durumu anlatın. Psikolojik destek almak istediğinizi söyleyin onlar sizi yönlendiriyor. Direk randevu alamıyorsunuz onlar açıyor

Korkular hep ket bana ama aşacağım. Destek almayı istiyorum. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…