Hep birlikte sağlıklı yaşama

Hiç olmuş mu? Başta iyi gidip salıya 2 kala, hem de şeker? :duduk: Evet, sen spor olarak ne yapıyorsun bugün?

Ya şimdi ya asla Lady. Yediklerimize sayalım di mi? :KK66:

Vücutta olarak depolanan şey şeker. Zeytin yağı çok masum. Karatay ya da Dr Berg bunu çok güzel açıklıyor.
Evet,ben de okumuştum bunu. Üstelik şeker beyni de çok olumsuz etkiliyor;)

Doğal olan yağların aksine yağ yakıcı özelliği var canım vücut tolere ediyor

Omlet yaparken temiz boş fısfıs varya zeytinyağını ona koydum ben tavaya onu sıkıyorum :)
Peynir deki doğal yağ sütun kendi yağı
Zeytin zaten zeytinyağı :) bunlar tam tersine yağ yakar doyurucu yağlardır

Şekerli vey unlu ya da pirinc ve kızartma işi yemedigin sürece hiçbir şey olmaz 1 su bardağı dolusu zeytin yiyebilirsin asla zararı yok
Evet, yağın tolere edilebilir birşey olduğunu okumuştum. Şifa olsun nisa:)

Canım @2 ladycime ben anlatmayayim diyete başladığımda ilk hafta aldığım yemekli misafire yaptığım fellah köftesini cevizli köfteyi açtığım baklavayı kavurdugum irmik helvasıni yaptığım yaş pastayı :) 98 kiloyken :KK70: tadına bile bakmadan ...

Ben yapabildiysem herkes yapabilir
O irade bide beni bulsa evdeki bulaşık ve çamaşır makinasıyla çok haşır neşir oldum bugün :) yorgunluktan ne varsa onu yedim birazönce kendime bişeyler hazırlayamadım off yarın daha düzenli olucak öğün saatlerim inşallah kendi kendime kızıp duruyorum

Kızlar, ben 20 dk lık plates yaptım,cezamı ödedim :kahve:
Kızım uyanmadan yemeği de yapayım dedim,mutfaktayken uyandı,yakama yapıştı tabi:/ eşim ben devam ettireyim yemeği dedi,ben de çaydanlıkta içine bir avuç limon tuzu attığım suya dokunma,kireci çözülsün diye kaynatıyorum dedim,çıktım. 2 dk sonra bu suyu ne için koymuştun,yemeğe boşalttım dedi :rolleyes:
Kudur kudurabilirsin :kızgın:
Fırsattan istifade evden kovdum,kızımı da yanına kattım. Azcık bi başıma kaldım :KK45:
Samsonn Samsonn az önce tartıya çıktım 52.6 diyo :KK57:
Sırf sabah yediğim ekmekler mi yarattı bu farkı sence:/ napmışım ben :KK12:

Kızlar, ben 20 dk lık plates yaptım,cezamı ödedim :kahve:
Kızım uyanmadan yemeği de yapayım dedim,mutfaktayken uyandı,yakama yapıştı tabi:/ eşim ben devam ettireyim yemeği dedi,ben de çaydanlıkta içine bir avuç limon tuzu attığım suya dokunma,kireci çözülsün diye kaynatıyorum dedim,çıktım. 2 dk sonra bu suyu ne için koymuştun,yemeğe boşalttım dedi :rolleyes:
Kudur kudurabilirsin :kızgın:
Fırsattan istifade evden kovdum,kızımı da yanına kattım. Azcık bi başıma kaldım :KK45:
Samsonn Samsonn az önce tartıya çıktım 52.6 diyo :KK57:
Sırf sabah yediğim ekmekler mi yarattı bu farkı sence:/ napmışım ben :KK12:
aaa deli mi yaa, senin yaptığın yemeğe sana sormadan niye su katıyor? bir de limon tuzlu olanı katmış :D Limon tuzu sorun olmazda kireçi bilemedim. Ay bu adamlar bi alem ya :KK45:

Tabii ki farkın sebebi ekmek ama yarım kilosu henüz sindiremediğin içindir..yarına bu kadar kalmaz ;) Sindirim kolaylaşsın diye bir bardak yeşil çay iç ilerleyen saatlerde.

aaa deli mi yaa, senin yaptığın yemeğe sana sormadan niye su katıyor? bir de limon tuzlu olanı katmış :KK70: Limon tuzu sorun olmazda kireçi bilemedim. Ay bu adamlar bi alem ya :KK45:

Tabii ki farkın sebebi ekmek ama yarım kilosu henüz sindiremediğin içindir..yarına bu kadar kalmaz :KK66: Sindirim kolaylaşsın diye bir bardak yeşil çay iç ilerleyen saatlerde.
Şimdi içiyorum yeşil çayı;)
Yemeği normalde hep o yapar..suyunu döküp yıkadı malzemeleri ama hala çok ekşi tadı:/ kızım uyurken fırsat bu fırsat değerlendireyim demiştim güya:/ Uyanıkken hiçbirşey yapamıyorum. Neyse ben diyetteyim,tepesine zebellah gibi dikilip yedircem bütün tencereyi :KK53:

Yooo iyi yapıyorsunuz samsonnHoppa
Aslında vazgeçsem ne güzel olur ama pek ihtimal vermiyorum:/
Şekerle normalde benim de pek aram yok ama ekmek işte:/
Başarırım inşallah yaaa, dur bakalım. Burda sizden feyz alırım belki :KK200:
canım doktor sana colyak hastasısın gluten hassasıyetın var veya seker hastasısın dese kesmeyecek mısın
suan kendını oyle dusun ben oyle dusunup kestım
ınan hıc faydası yok en ufak faydası yok sadece zararı var mesela tutup uyusturucu kullanıyor musun zararlı oldugunu bıldıgın ıcın kullanmıyorsun
ekmek ve seker de uyusturucu
ılk sekerın uyusturucu seklınde kullanıldıgını bılıyor muydun :)
oyle dusun

Şimdi içiyorum yeşil çayı:KK66:
Yemeği normalde hep o yapar..suyunu döküp yıkadı malzemeleri ama hala çok ekşi tadı:/ kızım uyurken fırsat bu fırsat değerlendireyim demiştim güya:/ Uyanıkken hiçbirşey yapamıyorum. Neyse ben diyetteyim,tepesine zebellah gibi dikilip yedircem bütün tencereyi :KK53:
aa normalde yemeği yapıyor, sana yardımcıysa, yazık enişteyee...bi an boş bulunmuş, çok kızma :D

sımdı yerlerı supurdum sıldım toz aldım balkonu yıkadım
hayvanat bahcesıne aksam ustu bıraz serınlıkte gıdıcez hava cook sıcak
aaa bak sen diyince aklıma geldi, sabah balkon yıkıcam diye hortum aldım geldim ben :temizlik:

Sen işleri bitirmişsin bilee

bu arada kızlar
hanı cok yoruldum ondan yedım dıyorsunuz ya
kırılmayın ama o bahane :D
ben 2 haftada bır evıme zehırlı zıraaı ılaclamacıları aldım tum esyaları bosalt yerlestır yenıden tasınma gıbı tum evı bosalttım
hergun 2 saat temızlıgım var benım
hergun mısafırım var veya mısafırlıge gıderım
ısım dolayısıyla bır sıparıs hazırlıyorum aman yarabbı tovbe :D gunes altında ınsaatda calısıyor gıbı ter atıyorum burnumun ucundan akıyor terım oyle yoruluyorum

yıne de yemıyorum cunku karnım acıkmıyor cunku patates pırınc seker kızartılmıs urunler yemıyorum :)
benım 2 aydır karnım guruldamıyor aclık hıssım yok
sekerım de dusmuyor cunku kana seker gırmıyor

bunun tek cozumu kesmek
sadece 1 hafta zorlanırsınız
irade sahıbı kocaman ınsanlarız yapabılırız bunu

aaa bak sen diyince aklıma geldi, sabah balkon yıkıcam diye hortum aldım geldim ben :temizlik:

Sen işleri bitirmişsin bilee
yedım yıne enerjı geldı bana :D hep cevız verıyor bana bu enerjıyı farkettım kı
kahvaltıdan kalkar kalkmaz ıse koyuldum :D

aksam ustu bırde tahmis yanı dibek kahvesı yaparım herıfcanla ıcerız :D

canım doktor sana colyak hastasısın gluten hassasıyetın var veya seker hastasısın dese kesmeyecek mısın
suan kendını oyle dusun ben oyle dusunup kestım
ınan hıc faydası yok en ufak faydası yok sadece zararı var mesela tutup uyusturucu kullanıyor musun zararlı oldugunu bıldıgın ıcın kullanmıyorsun
ekmek ve seker de uyusturucu
ılk sekerın uyusturucu seklınde kullanıldıgını bılıyor muydun :)
oyle dusun
:////// korktum gerçekten:(
Deniycem nisa, sağol:dua::KK200:

bu arada kızlar
kırılmayın ama o bahane :KK70:
ben 2 haftada bır evıme zehırlı zıraaı ılaclamacıları aldım tum esyaları bosalt yerlestır yenıden tasınma gıbı tum evı bosalttım
ısım dolayısıyla bır sıparıs hazırlıyorum aman yarabbı tovbe :KK70: gunes altında ınsaatda calısıyor gıbı ter atıyorum burnumun ucundan akıyor terım oyle yoruluyorum

yıne de yemıyorum cunku karnım acıkmıyor cunku patates pırınc seker kızartılmıs urunler yemıyorum :)

bunun tek cozumu kesmek

Ben de acıkmıyorum, çoğu seferinde yemek istediğim için yiyorum...ama iş insanı yormaz olayı bir sana mahsus , genelleme yapmalayalım. Sen bir Superwoman' sın Nisa :halay::rolleyes:

Ne siparişi onlar?

yedım yıne enerjı geldı bana :KK70: hep cevız verıyor bana bu enerjıyı farkettım kı
kahvaltıdan kalkar kalkmaz ıse koyuldum :KK70:

aksam ustu bırde tahmis yanı dibek kahvesı yaparım herıfcanla ıcerız :KK70:

Ya burdaki dibek kahvelerinde hep şeker ve süttozu var. Sizin içtikleriniz farklı mı? Süttozu da çok zararlı biliyorsundur.

Ben de acıkmıyorum, çoğu seferinde yemek istediğim için yiyorum...ama iş insanı yormaz olayı bir sana mahsus , genelleme yapmalayalım. Sen bir Superwoman' sın Nisa :halay::rolleyes:

Ne siparişi onlar?

Ya burdaki dibek kahvelerinde hep şeker ve süttozu var. Sizin içtikleriniz farklı mı? Süttozu da çok zararlı biliyorsundur.
babam sabun ımalatcısı saf zeytınyagı yemeklık zeytınyagı ıle arıtılmıs temız suyla ozel bır sabun yapıyor
eczanede bıle satılıyor aktarlarda bazı marketlerde
genelde yurt dısına ve doguya gonderıyor bu sabunları
burda sıteden sıparıs edenler etrafdan sıparıs edenlerle ben ılgılenıyorum
her daırenın kendıne ozel kıler depo odası var mılletın bısıkletı pıknık esyası bılmemnesı olur bızde agzına kadar sabun dolu :D heryer sabun kokuyor :D

bazen ozel sıparıs alıyorum mesela bı doktor doktorlar gununde tum doktorlara dagıtmak ıcın ıstedı ozel bı ambalaj ben ugrastım yaptım fabrıka da oyle bır susleme makınası yok cunku 3 bın tane sabun suslendı paketlendı kargolandı mesela

bı ıs adamı yılbasında veya bayramda dagıtmak ıcın ıstedı gıbı...

burda dıbek kahvemı kendım karıstırıp yapıyorum canım
aynen o dedıklerınde seker cıkolata sut tozu hepsı var acayıp zararlı
bızım burda tahmıs kahve dıye meshur bır yer var ordan ogrendım 3 cesıt kahvenın nasıl ne oranla karıstırıldıgını alıp kendım yapıyorum :D
cok lezzetlı oluyor yahu

bu arada kızlar
kırılmayın ama o bahane :KK70:
ısım dolayısıyla bır sıparıs hazırlıyorum aman yarabbı tovbe :KK70: gunes altında ınsaatda calısıyor gıbı ter atıyorum burnumun ucundan akıyor terım oyle yoruluyorum

bunun tek cozumu kesmek
Sana kocaman maşallah nisa :nazar::nazar:

Back
X