Hep borç hep borç, ben ne yapabilirim ona

cananben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2010
44
0
36
Diğer
Ondan ayrıldım, serbest meslekle uğraşıyor geçmişe dayanan iş için yaptığı borçları var.
Hep sanki kelle koltukta , ben gelemiyorum daralıyorum böyle şeylerden
Herşeyi iyiydi, çok vicdanlı tertemiz bir insandı ama bu parasal olaylar beni yordu
Napmalıydım gördüm göreceğimi, alışkın değilim ben hemen stres oluyorum
Sevgimiz aşarmıydı bunları, ben yanlışmı yaptım yardımmm arkdaşlar.

Ticaret yapıyor, mal alıp satıyor, 2 yılı geckin tanıyorum.. çok iyi biri amma hep ödeme sıkıntı, gideri çok geliri az, eli bol açık, aşırıda saf davranıyor, herkese güveniyor. Deli ediyordu beni

maddi sıkıntı çok büyük sorun yaratabilir ilerde de. aşk mı para mı olmuş biraz ama mantık da lazım.

Öde öde bitmiyor ki, borcu borcla kapatıyorlar..
Bazen icra kağıdı gelir, tutuşur borç harç bulur yatırırlar.. hep böyle düzenleri
Yani seviyorum ama evlilik istiyor, ben nasıl yaşarım bu düzende hiç yüzüm gülmeyecekmi , o benden vazgecemiyor, bir dediğimi iki etmez, ama bu durum beni aşırı bunaltıyor, evlilikte bunlar huzur bozmazmı

maddi sıkıntı çok büyük sorun yaratabilir ilerde de. aşk mı para mı olmuş biraz ama mantık da lazım.

Evet oda aynen bana sitem ediyor, sanki ben paralı olsa durumu iyi olsa vazgecmiycem sanıyor, doğrumu e doğruluk payı var..

Şimdi yanlışmı yapıyorum, haksızlıkmı ediyorum, ne birikimi var ne bişeyi
Eşyada düğünde borçla yapılacak, e sonuç şimdi adı para ama olay başka boyutta

dogru oldugunu dusunmesen ayrilmazdin..

İşte kendimle savaşıyorum, acaba parayı bu kadar ön planda tutmam doğrumu diyorum
birde hayatın gercekleri aklıma geliyor, benim 2. evliliğim olacak

beni hep sevdi bağlı kaldı, ama bunlar yeterlimi sizcede

bu yüzden vicdanım rahat değil işte,

haklısın bunlar büyük problem aslında.bende küçük borçlar sandım önce.borcu borçla kapamak falan çok akıllı işi değil.sanırım biraz sorumsuzluk var.bence hep bu düzen böyle gider siz daha iyi bilirsiniz .hayırlısı olsun

desenki maddi durumu iyi değil az kazanıyor ama seviyorum desen tamam derim.para çok mühim değil gerçektende azıcık aşım tasasız başım dersin geçinirsin.çünkü sevince soğan ekmek bile bal börek gibi gelir.ama sürekli borç borç hayat tarzları bu ise biraz işin ucunu kaçırıyorlarsa durmak lazım.ya konuşcaksın böyle böyle diye.düğün borçla olmasın.ben borç istemiyorum dersin oda maddiyatı problem ediyosun derse ben değil biz ödicez biz sıkıntı çekicez dersin ne bileyim böyle bir yakınım var o yüzden diyorum hala bataktalar yani.çok zor.

Dedim ufak bir yer açalım , azıcık aşımız dedim bende çalışırım beraber yürütürüz dedim
Ama borcun arkası kesilmiyor ki, hep borç yapıp almışlar malı, banka kredileri vs.. var
Ben işi küçük kazancı yetesilik olsa yeter diyorum, her gün borçlular aıyor..
Oda artık hani girmiş işin içine kendide çıkamıyor, borcu borcla kapatıyor, ama elide bol cebinde kaç lira var, şunuda almıyım dursun demez

canım zor o zaman.biraz ayağını yorganına göre uzatmak lazım iktisatlı olmayı bilmek lazım.ya alışıcan öyle yaşamaya.yada bitiricen sen bilirsin

aynı dert aynı sorun bnde de var gtmıo bı süre snra , olay para deil ama bakıyorsun borç borçç borcun borçla kapanması :s bı süre snra helekı sen öle yaşamıyrsan korkutuyor insanı

sevgi karın doyurmuyor. çocuğunda varmış. onu riske atamazsın. adamın yarın ne olacağı belli değil.

para olmayınca huzur da olmuyor. :umursamaz:

Esım benle cıkarken yaptıgı kazadan dolayı cektı kredı borcu yuzunden eve hacız gelıcektı tek maasla odeyemıyordu ben de o zamanlar gayet ıyı kazanıyordum 6 ayda bıtırdık borcları,e sonra apar topar evlenmeye karar verdık yıne borc,evlendık borcları bılezıklerle kapadık,tam borclarımız bıttı dedık sımdı hamıleyım şükür şimdilik iyi gidiyoruz ama borc oluyo mutlaka. Borclar bıtıyor sımdı sunun taksıdıne mı gırsek dıyorsun,hadı bakalım yıne bır odeme,sonucta taksıtle de olsa borcla da olsa bırseylere sahıp oluyorsun.
Ama sızınkı daha sımdıden ordan al oraya ode burdan al buraya ode. Yasını da bılmıyorum ne zamandır bu durumda.Evlenınce ınsan tetıkte olur eyvah bısı mı oldu her an hacız kagıdı gelıcek dıye. Bu kadar bıkkınlık derecesındeyse durumun ıyı yapmıssın bence.

Yani şöyle birşey var, ev alır kredi öder düzenli, yada normal insanlar gibi yaşamında gerekli olan şeylere kredi çekse borç ödese ammena, ama sıkışmış sıkışmş kredi kartından para çekmiş, ödeyememiş faiz binmiş avukatlık olmuş yada iş için kredi çekmiş ödeyemiyor, bankada habire faiz yüklüyor, eski hattında bile borç var gecen tebliğ geldi yine tesadüf yanındaydım.
Çekmiş çekmiş kredileri eski borcları kapamış, kazancı yine eski borçlara ee yeniler duruyor hep faiz biniyor.. hayatta kendi adına bişeyi yokki borçtan başka, herkese borç yapmışlar, yani benmi abartıyorum nolur bir fikir verin arkadaşlar, para için ben ondan ayrılmışmı oldum. Ben düzenli biriyim, kartımıda gelirimide kendime göre harcarım, varsa alırım gezerim yoksa otururum, Bu benim kartımdan kaç defa para çekmek istedi , bende verdim.. tabi ama günü gelince hep getirdi. Yinede ben rahatsız oldum, böyle hayatmı olurmu böyle hayatmı gecer dedim.... hep günü kurtarıyorlar valla çok üzgünüm

Yapmayın bence...
Sakın düşünüp üzülmeyin...
Şu saatten sonra siz sıkıntı çekmeyi haketmiyorsunuz..
Size güzel anlar yaşatacak insanlarla görüşün...
Kredi kartı borcu için banka kredisi çekmek de ne demek?
Nereye harcıyor tüm bunları?
Serbest Meslek yapıyor demişsiniz demek ki ticareti beceremiyor bu adam ama dışarıda iş aramak da zor geliyor anladığım kadarıyla battı balık yan yan gidiyor işte...
Aman sakın sakın beraber iş kurma fikrinden vazgeçin.. Siz yaslanmasın kendi başına ayakta dursun aynen sizin gibi...
Mutluluklar dilerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…