Hep böyle mi olacak?

meliscan_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
220
80
34
Merhaba yeni Evliyim aslında Yazındı Düğünümüz ama Ramazan girmesin diye erkene aldık. Ve ben evlilik hayatına alışamadım gayet iyi gidiyordum bir hafta öncesine kadar eşimi kahvaltısını yaptırmadan göndermezdim yemeği günü Gününe yapardım ortalığı silip süpürürdüm ama eşimin sadece yediğimiz sofrayı silip 1 kere vileda çekmesi bi süre sonra sinirimi bozmaya başladı güzellikle söyledim Bikaç defa kirliyse çamaşırın çorabın kirli sepetine koy, aldığın şeyi aldığın yere koy diye dikkat etti biraz ama o da bana laf söylemeye başladı, Kapıları sert çarpıyorsun hoyratsın filan demeye başladı en son dün bezelye almış Cumartesiden kalma ayıklayıp dolaba koycakmış sözde anlatıyı bir de böbürlenerek gece aklına geldi başladı söylenmeye hiç mi dikkatini çekmedi buzdolabında niye ayıklamadın diye ben de anlatıyordun ayıklıcam diye buyur ayıkla dedim tembelsin dedi çok bozuldum yine de birlikte yaptık yattıktan sonra uyku tutmadı kafama takarım böyle şeyleri lavaboya gidip tv odasına geçtim arkamdan geldi iki kişi yaşadığımızı unutma Kapıları çok çarpıyorsun dan güm uyutmadın diye bilerek yapmamıştım oysaki çok kırıldım oturdum Ağladım o gittikten sonra, orda uyudum bir haftadır gerçekten çok mutsuzum sanki Eş değil ev arkadaşıymoşız gibi sert davranıyor elimden gelenin en iyisini yapsam da yaranamamışım çok üzüldüm kendisi benim onda birim kadar iş yapmıyor evde vileda yaptıktan sonra 2 gün durdu pis su içinde vileda banyonun ortasında bilerek kaldırmadım en son Dayanamayıp kaldırdım bundan sonra ne kahvaltıya kaldırcam ne arkasından eşya toplucam çalışıyorum 1 de başlıyo işim o 9 da başlıyo bu arada. Kısaca böyle bir yol izlemeye karar verdim ama sizce ne kadar doğru, napmalıyım hatasını anlaması için?

Ve bu durum beni çok üzüyor evde çok huzursuz bir ortam var daha 1 aylık evliyiz, bugün Bikaç arkadaşa anlattım birisi Evliliğin ilk yılı olur böyle Şeyler dedi diğeri sizin şimdiden tehlike çanları çalmaya Başlamış benim eşim şunu neden yapmadın demez bana hiç dedi :KK43:

Tabiki bastan önlemini al canım kaçta istiyorsan o saatte kalk yaptığın tüm fedakarlıklar biriktikçe daha da mutsuz olursun en iyisi fedakarlık yapmamak karşılık da beklememek.

Çalışıyorsan yardım etmeli tabi.
Ama ben sorun etmezdim ya, ne var bi evin temizliğinde. Her yer bal dök yala olcak değil. Sen de işi inada bindirmişsin, pis su 2 gün kaldı diyosun banyoda,bezelye ayıklamamış, sofra silmemiş... Hepimiz kabul edelim ki erkek bu tür işleri yapamıyor. He şurda haklısın, bari pis çorabını atabilsin sepete. Ben ona bile razıyım :KK51:
Bence hiç böyle şeyler yüzünden moral bozma. Şimdi sen yetişemediğini zannediyorsun ev işlerine. Ama düzen sağlandıktan sonra pratikleşceksin. Eşini tabi ki bu konularda uyar, ama ben çok üstüne gitme derim.

Yani bazen eşim öyle bi yapıyor ki işi, baştan savma istemeye istemeye.. Senin yapacağın iş eksik kalsın diyorum. Bi de işi yapar sonra sanki kırk yıldır yapıyormuş gibi iş öğretir insana. O yüzden ben pek karıştırmam işime.

Ve bu durum beni çok üzüyor evde çok huzursuz bir ortam var daha 1 aylık evliyiz, bugün Bikaç arkadaşa anlattım birisi Evliliğin ilk yılı olur böyle Şeyler dedi diğeri sizin şimdiden tehlike çanları çalmaya Başlamış benim eşim şunu neden yapmadın demez bana hiç dedi :KK43:
Tehlike çanı mı? Çok abartmış.
Bunlar konuşarak çözülcek şeyler.
Sana olumsuz gaz veren arkadaşlarına bu tür küçük şeyleri anlatma.
Daha bir ay nedir ki... İlk yıl kim zorluk çekmemiş.

evliliği kadının sürekli ev işi yapması olarak görürseniz işiniz zor. hayat müşterektir deyip işleri bölüşürseniz herşey daha kolay olur. biraz direteceksiniz artık. :)

Anne-baba evinden daha yeni çıktınız ikinizde, yeni ev yeni olan herşeye alışmaya başlıyorsunuz ve en önemlisi kendinize alışıyorsunuz.
Daha evliliğiniz çok taze, erkeğe bir dersin iki dersin yardım et diye ama nerdee :))
Bence işine onu hiç karıştırma temizliği yemeği düzene koyunca herşey yoluna girecektir canım :)
Seni dolduran arkadaşlarına kulak verme yazık olur evliliğine

sankı ıkı cocuk evcılık oynuyorsunuz ,yazdıklarınızdan bunu hıssettım nedense
kac yaslarındasınız bılmıyorum ama boyle gıderse sudan sebeplerle evlılıgınızı cok cabuk yıpratırsınız

daha yeni evlisiniz birbirinizi nekadar iyi tanirsaniz taniyin evlilik cok baska bisey ayni evde yasamak huylariniza ve aliskanliklariniz farkli olabilir bide erkeklerin buyuk cogunlugu ev islerinden anlamiyo ve yapamiyorlar bizler gibi olur yani ilk zamanlar iki yil olcak evleneli anca duzene girdik

yazdıklarını okuyunca gülümsedim canım :)
evlendiğim ilk aylar geldi aklıma
banyoya küçük havlu mu büyük havlu mu konur diye birbirimize girdiğimizi bilirim :KK70:
eeee o bekar evinde büyük havluya ben de küçük havluya alışmışım
ondan sonra düşündüm altı üstü havlu inatlaşmanın alemi yok artık büyük havlu kullanıyoruz :)
alışacaksınız birbirinize bir süre sonra birbirinizde taktığınız şeyleri görmezden gelmeye başlayacaksınız
haaa ama sen erkekten fazla bişe bekleme annelerinden alışmadıkları için evlendiklerinde ev işi yapmaktan kaçıyorlar
yaptığını kar gör ve mutlu ol :KK66: bak benim eşim yapmaz ama çok iş biliyor gibi her yaptığıma karışır bazen hak veririm daha iyi yapmaya çalışırım bazen şakayla karışık aman ona da karışma sen derim kapatırım konuyu
arkadaşlarının gazına da gelme her erkek farklı çok çok nadir de olsa yardımcı olan erkekler oluyor vardır ama yardımcı olmayan erkekle evliliğin sonu kötüdür diye bişe yoktur
yetiştirme olayına gelince zamanla pratiklik kazanacaksın her işi tıkır tıkır halletmeye başlayacaksın biraz sabır sadece
bak ben bekarken kızartma bile yapamazdım, çok ciddiyim, şimdi yavaş yavaş hem yemek yapmayı öğrendim hem de pratikleşmeye başladım
bi de herşeyi mükemmel yapmayıver bırak bi yerde dağınık kalsın

Benim asıl kırıldığım ve üzüldüğüm noktA ev işi yapmaması da değil aslında tam anlatamadım, bana Kırıcı sözler sarfediyor sen de şunu yapmıyorsun böyle yapıyorsun gibi, yaşım küçük sayılmaz ama evliliğe hazır hissetmiyordum kendimi sorumluluk almaya hazır değildim ama sevdim ve eşim ikna etti beni yemek yapamam dedim ben Yaparım sen bulaşıkları yıkarsın dedi şaka filan değil ciddi ciddi oturup konuştuk bunları, ama şimdi yaptığım yemek Hariç herşeye kulp buluyor beni çok kırıyor ilk ben başlattım yardımcı olmadığı için sitemde bulundum sonra o ban böyle davranmaya başladı bundan sonra kendimi yormucam ben de bilmiyorum nereye kadar böyle sürecek çok Gücüme gidiyor kafaya takıyorum şimdiden böyleyse ilerde nolur :KK43:

Çalışıyorsan yardım etmeli tabi.
Ama ben sorun etmezdim ya, ne var bi evin temizliğinde. Her yer bal dök yala olcak değil. Sen de işi inada bindirmişsin, pis su 2 gün kaldı diyosun banyoda,bezelye ayıklamamış, sofra silmemiş... Hepimiz kabul edelim ki erkek bu tür işleri yapamıyor. He şurda haklısın, bari pis çorabını atabilsin sepete. Ben ona bile razıyım :KK51:
Bence hiç böyle şeyler yüzünden moral bozma. Şimdi sen yetişemediğini zannediyorsun ev işlerine. Ama düzen sağlandıktan sonra pratikleşceksin. Eşini tabi ki bu konularda uyar, ama ben çok üstüne gitme derim.
Hepimiz kabul edelim ki erkek bu tür işleri yapamıyor sözünüze katılmıyorum ve ben kabul etmiyorum. erkekler gayet de bu işleri yapabilir ve yapar. size bir değil binlerce de örnek sunabilirim. kadın kendini mecbur hissedip pratikleştikçe herşeye yetiştikçe adamların keyfi katlanıyor, e tabi sonra zor gelir iş yapmak

Hepimiz kabul edelim ki erkek bu tür işleri yapamıyor sözünüze katılmıyorum ve ben kabul etmiyorum. erkekler gayet de bu işleri yapabilir ve yapar. size bir değil binlerce de örnek sunabilirim. kadın kendini mecbur hissedip pratikleştikçe herşeye yetiştikçe adamların keyfi katlanıyor, e tabi sonra zor gelir iş yapmak
Haklisin belki, benim huyum isime karisilmasini istemem belki de o yuzden esimin eline is yakistiramiyorum:KK51: tabi gonul ister ki canla basla yardim etsinler.. Bi de soyle soyle nereye kadar, ailede gormeyen erkek kolay kolay ev isi yapmiyor maalesef..

Bitiyorum, kendi eşiyle hemen kıyas yapanlara! Nispet yapabilesin diye mi anlatıyoruz derdimizi!!! ne biçim arkadaşlar var ya. Canım sen negatif düşüncelere girme sakın. Derlerdi de inanmazdım, 1 sene dişini sık.. Herşey yoluna giriyor. Bana güven:KK16:

Siz eşinizin kahvaltisini hazirlamak zorunda bile degilsiniz bana gore. Icinizden geldigi icin yapin kadin oldugunuz icin degil
Evliligin ilk zamanlari alışma süresinde böyle şeyler oluyor. Abliskomdan biliyorum :) rahat olun

Haklisin belki, benim huyum isime karisilmasini istemem belki de o yuzden esimin eline is yakistiramiyorum:KK51: tabi gonul ister ki canla basla yardim etsinler.. Bi de soyle soyle nereye kadar, ailede gormeyen erkek kolay kolay ev isi yapmiyor maalesef..
tercih meselesi tabi. aile de dediğiniz gibi önemli deyip çekiliyorum bende kötü arkadaşlar gibi nispet yapmak istemem:KK45:

Güzel tatlı günler geçirmek yerine savaş yapıyorsunuz gibi.
Siz diyorsunuz ya beni kırıyor diye, çünkü onu suçluyorsunuz.
Yani "ben sana şunu yaptım bunu yaptım peki sen naptın?" derseniz suçlamış olursunuz oda inadına "sende bunu yapıyorsun ama" der.
Mesela kahvaltı hazırlıyorsanız hazırlamayın neden hazırlamadın derse evi tek başıma temizleyince yorgu düştüm deyin. Ama savaş halinde değil her zaman iyi cümlelerle belirtin bunları. Hayatım şurayı vileda yapar mısın bende sana kahve yapayım deyin birde böyle deneyin bakalım nasıl sonuç verecek?

Yani evliliğinizin ve belki hayatınızın en güzel ayını vileda sopası peşinde mi geçiriyosunuz gerçekten çok ilginç. Ortak bi hayatı paylaşcaksınız bunlara takarsanız ohoo. İşiniz 1 de başlıyomuş heralde eşinizinki de 9 da. Ne güzel işte kalkın eşinize güzel bi kahvaltı hazırlayın bi kaç kahvaltılık çıkarcaksınız altı üstü bide bi omlet kırsanız beş dakika. Çayınız demlenirken gidin güzel bi bakım yapın yüzünüze hafif bi makyaj yapın eşinizi uyandırın güzelce . Kahvaltınızı yapın hala sevgiliymişsiniz gibi düşünün tahammülsüzlük yapmayın birbirinize. Sonra o işine gitsin siz de evi bi toplayın hemen akşama yapacağınız yemek için ufak hazırlıklar yapın işinize gidin işte . Akşamda belki birlikte hazırlarsınız yemeğinizi belki siz yaparken o da yanınızda durur(belki biraz ısrar etmeniz gerekir ama çoğu erkek gelir en sonunda) sonra oturun akşam vakit geçirin sohbet edin film izleyin boşverin vileda sopasını bezelyeyi masadaki tozu falan. Haftasonları is yaparsınız biraz bi toz bi ev süpürme yeter de artar bile bunlar takılcak şeyler değil. Tatlı dille eşinizden de yardım isteyin sinirleniyosa zaten sorun sizde değil ondadır büyük ihtimal. Ama tatlı dilli olcam diye hizmetçi olmayın kendinizi ezdiremeyin

X